5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej Babiš a jeho toxický vliv na demokracii

Demokracie je nepochybně nejlepším společenským systémem. Je však současně velmi zranitelná a snadno zneužitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 27.4.2019 18:29

Re: Babiš je příšerným omylem českého národa.

No, jakožto usilovný a věrný Babišův Satelit, jste prakticky upoután a paralyzován v možnosti jakéhokoliv Nadhledu. Toš tak, Zachycený Neználku

J. Jurax 27.4.2019 18:26

No jo, no ... směl bych se zeptat mimo téma, podle jakého klíče rozmísťujete ve svém textu velká písmena?

V. Čermák 27.4.2019 18:16

Re:

Ale no tak, proberte se. Babiše jsem volil kvůli jeho dobrého programu, který zatím dobře plní. Také jsem věděl že je Schopný a Umí, jako jediný premiér rozumí penězům a daním a také myšlení daňových podvodníků, které potírá. Můžete namítnout, že z vlastní praxe, ale to je teď nepodstatné, protože teď maká, ale opravdu maká, pro ČR. Nevím, kde v tom vidíte nějakou Lásku. Já, jako jeho volič se ho zastávám proti Hlouposti pisálků a diskutérů, jejichž jediným argumentem i motivem je prostá Nenávist k Babišovi. Toš tak....

K. Janyška 27.4.2019 18:12

Re: Babiš je příšerným omylem českého národa.

Ničemu nerozumíte, nevzdělanče rudý. Stejně jako Babiš.. Dzp.

V. Čermák 27.4.2019 18:05

Re: Babiš Maká, Vodvářka Tlachá. :-))

Vraťte se do stáje, Nový Somáre. Hospodář vás podrbe za ušiskama...

V. Čermák 27.4.2019 18:01

Re: Babiš je příšerným omylem českého národa.

Proberte se Popleto. V 89 jsme Zlo kopli do zadku směrem k Východu a teď se nám vrací od Západu. Mimochodem, Hitler, Komunisti, Kapitalisti i Babiš jsou Produkty Spontánnosti. Toš tak , Neználku...

K. Horák 27.4.2019 17:29

Re: Fňukání není program

Pravicový program ve prospěch lidi ?? Jakých ?

K. Horák 27.4.2019 17:26

Re: Babiš je příšerným omylem českého národa.

:-D:-D

K. Horák 27.4.2019 17:26

Novináři, hlídací psi demokracie.

To se vam opravdu povedlo :-D:-D

A. Nový 27.4.2019 17:01

Re: Babiš Maká, Vodvářka Tlachá. :-))

Nauč se psát česky, blbe Čermáku!

I. Štípek 27.4.2019 16:36

Koukám, že toxický vliv,

a to přímo na lidi, mají spíš ti Sacklerovi od Haliče se svým zatajováním návykovosti jimi vyráběných opiátů. Pan autor o tom zcela jistě ví daleko víc než já, možná by problém mohl popsat, jsem pevně přesvědčený, že by to bylo zajímavější než jeho stokrát omleté bušení do Babiše a Zemana.

J. Jurax 27.4.2019 14:32

No jo, Babiš je jako Kofola - když ji miluješ, není co řešit.

J. Jurax 27.4.2019 14:30

No jo, z Vašeho textu je významná informace jedna jediná - za pravidel pro všechny stejných AB zvítězil. Ostatní jsou jen emoce toho, jemuž hlas lidu není po chuti.

Dodám jenom, že mně tenhle hlas lidu taky nešmakuje.

K. Janyška 27.4.2019 14:28

Babiš je příšerným omylem českého národa.

Demokracie však příšerným omylem správy věcí veřejných. To ona přivedla k moci Hitlera, komunisty v roce 1948 a Babiše. Kromě toho, že je to válka většin proti jednotlivcům, tedy válka všech proti všem.

Ve skutečnosti však lidský svět řídí jeho spontánní řád a zákazové soukromé právo, které tvoří nejdůležitější součást našich myslí.... Dzp.

E. Derat 27.4.2019 13:21

Re: Znáte někoho čistého a zároveň schopného, koho

No, když to berete tak pregnantně, tak by dnes bylo ve sněmovně akorát ANO ,ODS, Piráti,a SPD. Zbytek by se potácel mimo sněmovnu, tedy mimo žlab v krmelci.

J. Farda 27.4.2019 13:11

Re: Vodvářko, chlape

Tykající chlopku Tadku, k tomu bohatě postačí, jak správně diagnostikoval pan president inteligenci zdejší populace, jen pitomci Tvé intelektuální kategorie! „To, co nyní řeknu, není projevem universitní povýšenosti nebo sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan

je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel této

země má podprůměrný intelekt." Ta slova do kamene tesat! Babiš se svým ANO dostal 29,64%, není-liž pravda? :-))

M. Mikulec 27.4.2019 12:52

Re: Já myslel, že pan Vodvářka je lékař...

Lekaři vás vylekaji a pak vás ještě pošlou do lekárny: tam vás dodelaji. :-))

V. Čermák 27.4.2019 12:41

Re: Prvotní příčinou Babišovu" toxického" vlivu

Proč mluvíte v minulém čase? Když tak Umí slibovat a zatím sliby Plní, Je přitažlivý, protože citelně zvýšil silně podfinancované důchody a pokračuje v tom. Na svou stranu získal nejen Důchodce, ale i zdravotníky, učitele, hasiče a další, kterým také zvýšil jejich silně podpfinancované platy. A jak se Babiš cítí? Vy jste jeho důvěrník, že to víte, nabo jenom poplivávající Mluvka?

I. Mertl 27.4.2019 12:40

Re: Znáte někoho čistého a zároveň schopného, koho

Jaképak drtivé vítězství? Z kvóra necelých dvacet procent - ani ne každý pátý oprávněný volič? A.B. vítězí jen díky rudohnědým extrémistům z KSČ, podpoře decimovaných socialistů a nezájmu třiceti procent oprávněných voličů o politiku. A samozřejmě i sobecké neschopnosti pravicových stran dohodnout se. Zbytek Vašeho dílka, pane Čermáku, je blábol, řekl bych trapný, kdyby trapnost u Vás nebyla standardem.

V. Čermák 27.4.2019 12:31

Re: Já myslel, že pan Vodvářka je lékař...

Jestli má Babiš z Čapího hnízda Radost, pak to žádná chyba není. Jiný miliardář má radost z Letadla, Jachty, Ostrova, či Hodinek s vodotryskem, které jsou taky "ztrátové"....

V. Čermák 27.4.2019 12:25

Re: Demokracie a diktatura

No nevím, nevím. Naznačujete, že se vlastně všichni něčeho bojí, ona normální obava je v podsatě zdravá, nutí k zodpovědnosti a opatrnosti. Ale, že se agresivní vláda nebojí Ničeho? No tak to sotva. Ta se právě musí bát všech....

Č. Berka 27.4.2019 12:24

Já myslel, že pan Vodvářka je lékař...

pan babiš samozřejmě má dost peněz na to, aby nechal svého syna ZAVŘÍT do luxusního sanatoria ve Švýcarsku. Zřejmě je šetrný, a tak ho nechá i teď běhat na svobodě, i když blázni patří za ( v případě Babiše zlaté) mříže.

Babiš zatěžoval své děti majetkem? No, mohl ve stejné ceně, kolik stály ty akcie darovat každému "lamborgini". Vlastnictví akií Čapího hnízda ty děcka zatěžovalo asi tak, jako vlastnictví státních dluhopisů, nebo životní pojistky. Babiš nemohl žádat o žádnou dotaci, protože jednak nebyl akcionářem, tedy vlastníkem- a i kdyby byl, o dotaci žádalo vedení firmy. Těžko se bude prokazovat, že Čapí hnízdo měnilo formu vlastnictví s cílem, žádat o dotaci a že o žádosti rozhodl Babiš. Zde se neustále vytváří dojem, že dotace jsou osobním příjmem. Ve skutečnosti ty peníze zahučely do černé díry ztrátového megalomanského projektu - a to je Babišova podnikatelská chyba.

F. Navrátil 27.4.2019 12:21

Fňukání není program

Autor se dopouští časté chyby při hodnocení situace, která přivedla k moci Babiše a jeho ANO, politickou divizi Agrofertu. Nebylo to proto, že by se snad ostatní dosud vládnoucí strany znemožnily četnými skandály, ale tím, že neplnily svůj volební program a nabubřele kašlaly na problémy a přání občanů. Za takové situace stačí, aby se objevil někdo, kdo působí věrohodně a nepošklebuje se voličům. Takže Babiš může být všech skandálů futrál, ale pokud bude alespoň trochu projevovat zájem o prosperitu a řešení problémů občanů, žádné kecy, pouliční kravály a mediální akce jeho postavením neotřesou. Zadlužená sociální demokracie s bláznivými nápady sociálního inženýrství není pro Babiše konkurencí. Stejně tak svazácké nadšení Pirátů. Nahradit Babiše by mohla ODS, pokud by vypráskala z vedení politicky impotentní postavy a místo hysterického kvílení se začala věnovat srozumitelnému pravicovému programu ve prospěch lidí, českých občanů, kteří pracují, platí daně a vychovávají děti. Programem, který by podpořil podnikání, tvorbu českého kapitálu, společensky prospěšné vzdělávání a na druhé straně zrušil dotace pro parazitické neziskovky a všechny nepojistné sociální dávky. Takovým programem předloženým důvěryhodnými lidmi by Babiš spadl z politického trůnu jako zralá hruška.

V. Čermák 27.4.2019 12:19

Re: Babiš je příšerným omylem českého národa. Demokracie však

Babišův Satelite, gratuluji k zdárnému obletu svého mocného pána, Babiše. Další vaší Rotaci zdar!

A. Reček 27.4.2019 12:17

Re: Prvotní příčinou Babišovu" toxického" vlivu

Máte pravdu, je to tak. Uměl slibovat a byl oddělený od stran, takže byl velmi přitažlivý. Citelným zvýšením důchodů si na svou stranu získal spoustu důchodců. A ti k volbám chodí! Proto se cítí být neporazitelný.

V. Čermák 27.4.2019 12:17

Babiš Maká, Vodvářka Tlachá.

Další Recyklát na téma antiBabiš z dílny Šiřitele Jedovatých Slin, propagandisty a Manipupátora, Vodvářky...

V. Čermák 27.4.2019 12:14

Re: Znáte někoho čistého a zároveň schopného, koho

Ovšem váš Názor, že Fiala, Rakušan, Výborný, Farský a Adamová by byli o Řád lepší než Babiš, je Názor silně Menšinový. Potvrzuje to Drtivé vítězství Babiše v řádných volbách. Tento Babišův vítězný trend se potvrzuje i nyní jednak díky Úspěšnosti Babiše i jeho vlády a druhak i díky podobným trapným autorům jako pan Vodvářka a také díky hloupým diskutérům vašeho typu, kteří šermují Hitlery, a Gottwaldy, nemajíce žádný jiný argument než prostou Nenávist. Mimochodem, Nezapomněl jste na Stalina? Toš tak, pane Kučero...

V. Pavelka 27.4.2019 11:59

Re: Znáte někoho čistého a zároveň schopného, koho

Prdlajs , Hitler byl zvolen protože Stalin jako šéf komiterny zakázal Německým komančům spojit se se socialní demokracií,,ikdyž kdo ví jestli by to bylo lepší, kdyby vyhráli ?

V. Pavelka 27.4.2019 11:52

Re: Babiš nespadl z Marsu.

Takový p.Nevtípil vyšetřovatel "čapáku"je taky pěkný pták,pomohl Retigovi ukrást majitelům Neografu"jejich tiskárnu(Otec a syn po letech jim soud majetek vrací),práskly totiž že Rettig a spol.(samolibý maminčin fracek Dvořák, DPMP) se pakovali na předražených jízdenkách ,co přimělo neovlivnitelný soud aby odsoudil do vězení řadové úředníky, kterým jejich NAdřízený Dvořák, strčil do ruky propisku.To vše hlídá právník , který jako pražský státní zástupce měl byl arbitrem spravedlnosti, tihle i jiná smečka vlčáků slintají za vývěsním štítem ODS Topky Lidovců .

P. Kučera 27.4.2019 11:42

Re: Znáte někoho čistého a zároveň schopného, koho

Pane Chaloupko, ano oba vámi jmenovaní (Fiala i Rakušan) by byli lepší než Babiš, a to ne o trochu, ale řád. A jsou tu i další, třebas Marek Výborný, Jan Farský, Markéta Adamová ... Babiš je krajně nebezpečný, a říkat, že je schopný nebo že nebylo koho volit, není argument. Takto byl zvolen nejen Gottwald, ale i Hitler a j.