4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ale je to fešák!

Prezidentský kandidát Drahoš sdělil občanstvu, že má rád seriál Červený trpaslík, Haló,haló! a Járu Cimrmana. Jo a Teorii velkého třesku.To já mám rád taky. Tedy až na tu Teorii velkého třesku, tu moc nesleduji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kohoutek 18.1.2018 8:50

Re: Snadná pomoc

To samozřejmě platí i o vás.

Š. Hašek 18.1.2018 8:50

Máte recht, pane Vlku.

Vidím to úplně stejně.

M. Valenta 18.1.2018 8:50

Re: Díky jedné zarputilé fanynce dnes vím,

A co je směšného na sekání trávy?

P. Zinga 18.1.2018 8:49

Re: Díky jedné zarputilé fanynce dnes vím,

A co je na tom špatného či směšného?

A. Pakosta 18.1.2018 8:48

Re: Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

Vážený pane Szewczyku,

Ti, kteří byli pokřtěni před Kristem, už nám patrně svůj názor neřeknou, a že nevlastní syn tesaře Josefa z Nazaretu byl negramotný, to je téměř jistota, nikoli otázka. Nicméně, celkem věrohodné prameny praví, že Ježíš chodil tehdejším světem a přesvědčoval lidi (a lze tedy říci "učil je") o správnosti svého světonázoru. A toto jeho "učení" později sepsali lidé, z nichž se proslavili jistí pánové Marek, Matouš, Lukáš a Jan, jejichž evangelia se stala základem, či alespoň částí, kompilace zvané tradičně Nový Zákon. Nikde jsem netvrdil, že toto učení sepsal Kristus, ani to, že je jeho autorem. Jeho příchod byl předznamenán a hlásán předem lidmi, jako byl třeba Jan Křtitel. Ježíš byl "pouhým" šiřitelem toho učení a stal se jeho ikonou, k čemuž přispěla zajisté i jeho spektakulární poprava, nikoliv za šíření nějaké víry (k tomu byli Římané velmi tolerantní), ale za to, že se údajně prohlašoval za krále Judeje, což byl dle tehdejšího římského práva hrdelní zločin. A je tedy nepravdivé osočování Židů, "že ukřižovali Krista" - Židé by ho tehdy byli ukamenovali, nikoli ukřižovali.

Poněkud bych se ještě ohradil proti familiárnímu označení "Pepek", jež používáte pro osobu Ježíše z Nazaretu. Nic proti té familiérnosti, třeba jste s ním chodil na pivo, co já vím. Nicméně "Pepek" je tvarem jména Josef, které označuje Ježíšova nevlastního otce a též jednoho z jeho nevlastních bratrů. Označovat takto Ježíše je tedy možná efektní, ale rozhodně zavádějící.

Máte ještě nějaké připomínky?

J. Kohoutek 18.1.2018 8:42

Re: Starej Vlk je hnusnej smradlavej vopičák

... smradlavej.

I. Babková 18.1.2018 8:38

Re: Jsem taky starší (spíš stará) dáma,

Pan profesor bude nutně pod velkým tlakem, aby nezmařil podnikatelský záměr svých sponzorů, tudíž bude způsob jeho fungování v nejvyšším úřadě do jisté míry předvídatelný. Zeman je vzpurný kůň, ten se nedá tak snadno osedlat. Bohužel velmi často mě jeho veřejné projevy znechucují. Přála bych si, jak se vtipně říká, "někoho mezi Masarykem a Bohem". Jinak kádrové oddělení tu již docela pilně pracuje, nenechte si zkazit náladu.

M. Valenta 18.1.2018 8:32

Polhaného Zemana si klidně proklínejte dál

pane Vlk, jemu to je fuk, hlavně, že mu to hodíte.

J. Vavrochová 18.1.2018 8:31

Fešák je kastrovaný pes. Co to má společného

s prezidentským kandidátem? Nebo že by ... ? Dáma se možná spletla.

J. Svoboda 18.1.2018 8:27

Re: Snadná pomoc

O obsah jde, jestli ten jste pochopil ...

J. Svoboda 18.1.2018 8:24

Re: Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

A k mému dotazu něco máte?

A. Pakosta 18.1.2018 8:24

Re: Snadná pomoc

Ujišťuji vás, že jsem ji četl, včetně podpisů. A musím říci, že některé z podpisů (pan Jiří Grygar například) mne znechutily ještě více než podpis neznámého mi tehdy profesora Drahoše.

J. Schwarz 18.1.2018 8:23

Re: Výblitky nenávistného šovinisty

Výblitky nenávistných panáků Mertla a Machaly / M+M / naopak vybízejí k volbě Zemana.

R. Houška 18.1.2018 8:23

Je vidět, že jsou Chartisté a chartisté. Narozdíl od Tomáše Hradílka je tohle Vlk s malým ch. Havlovou chybou bylo, že kolem sebe nechal vždy škodit podobné ruské šváby...

J. Svoboda 18.1.2018 8:23

Re: Díky jedné zarputilé fanynce dnes vím,

Díky zveřejněným fotkám vím, že v zimě se po zahradě Pražského hradu prohání na běžkách Zeman.

A. Pakosta 18.1.2018 8:22

Re: Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

Území České republiky není stále ještě typickou ukázkou islamizace Evropy. Jako ve všem, i zde jsme poněkud pozadu, ale spousta lidí se nezištně snaží, abychom zpoždění dohnali co nejdříve.

Zajímalo by mne, jaký kurz by Fortuna vypsala na sázku, v jakém ohledu dřív doženeme Německo - jestli ve výši platů, nebo v procentu mohamedánské populace.

E. Erat 18.1.2018 8:19

Díky jedné zarputilé fanynce dnes vím,

že Drahoš umít naklepat kůsu a pak s ní posekat zahradu. Jeho kvalifikace na vrchního zahradníka Pražského hradu je tedy dostatečná. Ve volných chvílích tam bude hledat své oblíbené uhlí.

I. Mertl 18.1.2018 8:15

Kolik nenávisti

má v sobě starší Vlk! Dlouhé a odporné! Stačí srovnat životopisy obou mužů, se zvláštním přihlédnutím k seznamu publikací.

L. Machala 18.1.2018 8:09

Výblitky nenávistného šovinisty

pana Vlka st. jsou tím nejlepším doporučením pro hlasování proti alkoholickému tlučhubovi MZ.

R. Szewczyk 18.1.2018 8:08

Re: Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

vzato zu grunt, tak křesťan s Kristem, myšleno tím Pepkem z Nazarethu, nemusí mít nic společného , např. ti , co byli pokřtěni před Kristem, čili Pepkem,

druhak se prosím mýlite, že existuje něco jako učení Kristovo , a už vůbec ne jako kniha, kterou by sepsal , je vůbec otázka, zda uměl číst a psát,

I. Mertl 18.1.2018 8:05

Re: Jsem taky starší (spíš stará) dáma,

Medle, co je na té otevřené (podtrhuji!) podpoře špatného? Prostě ti podnikatelé chtějí mít po letech na Hradě slušného a pracovitého, na stranickém systému nezávislého, prezidenta. Navíc kandidáta se skvělou vědeckou a řídící kariérou! Tedy takového, jakého chci i já. Prostě asi tentokrát budete mít smůlu, ale stále ještě můžete doufat. Leč palce Vám nedržím.

O. Schnabl 18.1.2018 8:01

Re: Snadná pomoc

Doporučoval bych vám si "migrační antichartu" napřed přečíst, než jen opakovat slova, která někde, někdy, někdo vypustil.

O. Schnabl 18.1.2018 7:56

Shrnutí "pravdy"

Považoval jsem vás za korektního člověka, ale dnešní text je vlastně jen shrnutím příspěvků, kteří chtějí pana profesora jen očernit a nedůvěrnit jeho kandidaturu a všechny tyto "argumenty" byly již mnohokrát zodpovězeny, vysvětleny, vyvráceny. Kdo nechce vědět neví, kdo chce vědět ví. Mohl jste říci jedinou větu bez tak dlouhého vašeho textu. Budu volit Miloše Zemana!!!

I. Mertl 18.1.2018 7:55

Re: Má to nějaký vliv na to, že má pravdu?

Samozřejmě, že má! Vlk pouze převlékl kabát - nejdřív frustrovaný straník, pak chartista (jakoby tam podobných nebylo víc) a konečně nenávistný protievropský/proruský propagandista. O panu Vlkovi nejlépe promluví jeho seznam publikací.

J. Svoboda 18.1.2018 7:44

Re: Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

Co náš vlastní střelec z Brodu, výjímko ...

A. Pakosta 18.1.2018 7:37

Re: Snadná pomoc

Tím ale páně Drahošův podpis pod tou "migrační antichartou" nevymažete....

A. Pakosta 18.1.2018 7:35

Re: Starej Vlk je hnusnej smradlavej vopičák

REAKCE AD HOMINEM BY MĚLY BÝT AUTOMATICKY MAZÁNY!

DO VÁS SE TAKY NIKDO NENAVÁŽÍ, ŽE JSTE PO PŘEDCÍCH PATRNĚ SKOPČÁK!

A. Pakosta 18.1.2018 7:32

Pane Vlku, je to dobrý článek, ale....

....máte tu jednu zásadní vyjadřovací chybu: KDO je to, ten Váš (nejen váš, vím to!) ISLAMISTA?

Vyznavač Mohamedova učení se správně zove mohamedán - tak jako vyznavač Kristova učení se zove křesťan. Mohamedáni sami si říkají "muslimové", což značí přibližně "podvolení", rozuměno "podvolení vůli Boží" a svou víru označují "islám" opět ve významu "odevzdání se do rukou Božích". Staví na tom svou absolutní neodpovědnost za své skutky: "Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, kdo vrhal, aby vyzkoušel věřící zkouškou dobrou, od Něho přicházející, ... My neukřivdili jsme obyvatelům jejich, nýbrž oni sami sobě ukřivdili, a nebyla jim k ničemu božstva jejich, jež vedle Boha vzývali, když naplnil se rozkaz Pána ...TO JE psáno v Koránu!

V tomto smyslu však Vaše vyjádření, že "v Bosně rostly mešity jako houby po dešti, až vše ovládli islamisté" je nesmysl. Bosnu nejvýš ovládají mohamedáni, či, chcete-li, tedy muslimové. Je to pravda jen zčásti, ale trend je jednoznačný.

Slovem "islamista" tedy nelze označovat pravověrného mohamedána, ale nanejvýš někoho, kdo, ač sám Prorokovu víru nevyznává, její vyznavače obdivuje a podporuje. Popřípadě, podle vzoru "arabista" lze použít tohoto výrazu pro akademika, který se zabývá studiem islámu, ať už po teologické, sociologické nebo politické linii. Rozšřený nešvar označovat za "islamisty" ty, kteří páchají ve jménu Alláha v Evropě násiné skutky džihádu, to je jen sluníčkářské lhaní do vlastní kapsy ve smyslu výroku, že islám nemá s islámem nic společného.

Netvrdím, že všichni mohamedáni jsou teroristé. Ale všichni evropští teroristé jsou mohamedáni. Pro kritiky dodám: připomenutím Breivika to nezachráníte, výjimky VŽDY potvrzují pravidlo!

J. Svoboda 18.1.2018 7:20

Re: Je mi to líto,

A když je tam pošle náš prezident bez příslušných pravomocí, tak to bude leda ostuda.

Pěkný den.

J. Svoboda 18.1.2018 7:19

Autor má strach z vlastní neznalosti = problém starých lidí.