10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 9.9.2011 12:31

Třetí vlna privatizace a její právní rámec

Třetí vlna privatizace státního majetku a její právní rámec. To je ještě vyšší téma k zamyšlení poslanců strany VV, dle mne, jakés takés hráze k "rozkradení" zbytku státního majetku. Není to zéma pro panaKroupu? Nezajímá ho takový námět?

A základní otázka: Jsou ještě ve státním vlastnictví subjekty, které měly být ve 3.vlně privatizovány občanům?

P. Rajman 8.9.2011 8:43

Národní zájem=udělat z lidí tupé stádo.

Co bylo řečeno, řečeno bylo. Občané  ( až na ty úplně malé ) znají aktéry českých tahanic,  dost dlouho na to, aby o nich měli jasnou představu. Návíc čas dovolených jim dovoluje tuto zemi ve větší míře opustit, takže značná část jich již netrpí předsudkem, že co je podstatné pro ČT ( a nedouka Moravce ), je podstatné pro svět. Co je však hrozné je, že tuto představu urputně brání ti, co pod praporem " obrany národních zájmů" se snaží z myslících bytostí udělat tupé stádo. Navíc je smutné, že tyto síly si přivlastnily právo označovat se za občanské a svobodné. 

V. Michl 7.9.2011 22:50

A já

už se "po dvaceti letech" koukat přestal. A přestanu se po těchto letech koukat i na "Události". To začíná být pořad, kde nejde o vysvětlení problému od hosta, ale se jen Železný a spol předvádí. Začínám si je srovnávat s Ráthem, který je navíc i sprostý. Je mi z nich těžko.   

V. Váňa 7.9.2011 13:21

Jen na okraj

Autor se mimo jiné naváží do "kovaných soudruhů" předlistopadových prokurátorů.

Chtěl bych sám sobě, ale i jiným přispěvatelům, položit následující otázku: Opravdu musí nutně být špatný prokurátor, který například stíhal před listopadem vrahy a zloděje?

Rozumím tomu, že prokurátor byl skutečným státním zástupcem, tj. zástupcem státu, kde vládla komunistická diktatura. Ale i v takovém státě se nutně vyskytuje obecná kriminalita, která je trestná bez ohledu na panující režim.

Nebylo by tedy moudřejší namísto plošného pardonu nebo plošného vyhazovu u jednoho každého člověka posoudit jeho skutečnou činnost? Proč už zase, jako v naší historii mnohokrát, snažíme se vylévat s vaničkou dítě?

L. Severa 7.9.2011 15:55

Re: Jen na okraj

Pane Váňo, jistě máte pravdu pokud se týče prokurátorů,  jejichž náplní byla kriminalita. Ovšem podle autora článku jsou ve funkci tací, kteří se namočili i do politického dění.  Po revoluci v  roce 89 bych nikdy nepředpokládal, že po dvaceti létech budou ve vysokých státních funkcích ( týká se nejen prokurátorů) lidé, kteří do poslední chvíle komunistického režimu sloužili tomuto zlořádu.

M. Bílý 7.9.2011 10:59

Proč se chmuříte?

Je-li to názor většiny, že OVM jsou k nekoukání (a já s tím souhlasím) pak se nedívejte . Pořady které nemají diváky (nebo jen málo) se ruší. Lamentacemi nic nespravíte. Pakliže ale jsme v menšině, nedá se nic dělat, OVM budou na obrazovce strašit dál. Mne jen mrzí, že na to musím platit.

R. Tesařík 7.9.2011 12:32

Re: Proč se chmuříte?

ale lidé si to platí a to povinně.

L. Severa 7.9.2011 16:09

Re: Proč se chmuříte?

Zdravím Vás, pane Bílý. Promiňte, ale s Vaší první větou nemohu souhlasit. Takové pasivní rezistence jsme si užili za komunistů až, až.  Je smutné, že , pokud je nás většina, s tím nemůžeme nic dělat. Pokud vím, tak američtí občané prosadili zákon, kterým se televizím zakazuje zesilovat zvuk při reklamách( u nás na to brblu také). Asi bychom se měli víc ozývat.

M. Malovec 7.9.2011 10:28

A ještě něco

Neměl by být pan Moravec opět nominován na nějakou televizní cenu. Navrhněte jakou.

J. Urban 7.9.2011 10:19

Hm.

M. Malovec 7.9.2011 9:54

Brouk Pytlík

Taky jste si všimli, že Václav Moravec všechno zná, všechno ví nejlépe, všude byl a od všeho má klíče - dvakrát. Proč pouze radí a nejde něco dělat.. Už dávno mne přestalo bavit jeho starostlivé vykulené pomrkávání pod svraštělým čelem a neposlouchání odpovědí dotázaných.

Zlatá Barbora Tachecí!

M. Trhlík 7.9.2011 10:13

Re: Brouk Pytlík

Pane Malovec,ale takových je daleko víc a to se p. Moravce nezastávám.V této zeme všichni rozumí všemu a pořád se nám nějak nedaří podle přání.

M. Malovec 7.9.2011 10:23

Re: Brouk Pytlík

Špičkou mezi těmi, kteří melou svou, neposlouchají zpovídaného a tlačí jej k odpovědi, kterou chtějí slyšet je paní Drtinová.

J. Václavíková 7.9.2011 12:36

Re: Brouk Pytlík

Nemyslím si to.

R. Tesařík 7.9.2011 12:33

Re: Brouk Pytlík

ten speciálně ale za naše prachy....nevadí?

J. Šimek 7.9.2011 10:20

Re: Brouk Pytlík

To se určitě pletete. S těmi vlastnostmi by si ho VK dávno "vytáhnul na Hrad" :o)

M. Malovec 7.9.2011 10:24

Re: Brouk Pytlík

Nevím, zda by se snesl s panem Jaklem - dalším esem naší žurnalistiky.

J. Šimek 7.9.2011 9:43

Vrabci na střeše = bulvár.

1/ Přejděte na bulvár, argumentační zdroje máte naprosto stejné.

2/ Klaus je provokatér, který se snaží upoutat na svoji osobu pozornost. Když se mu to podaří, tak ihned přispěchá někdo, jako Jemelík, aby tím mohl někoho třískat po hlavě.

R. Tesařík 7.9.2011 12:34

Re: Vrabci na střeše = bulvár.

Klaus je provokatér...božíčku, človíčku.

S. Ševeček 7.9.2011 9:09

Jen je nechte

ať se bojí.

Z. Švrček 7.9.2011 8:55

Jediné co pomůže - vypnout

Je to tak, sledovanost blízká pár procentům je jedinou zárukou, že tenhle nepřístojný pořad a jeho hlavní aktivista zmizí z obrazovky. Já Moravce vypínám již leta. Hlavním důvodem je sice moje duševní hygiena, ale výše uvedený důvod by mohl být tou druhou mouchou na jednu ránu.

S. Ševeček 7.9.2011 9:37

Re: Jediné co pomůže - vypnout

Jenom jestli si, pane Švrčku, ten motýl Emanuel Moravec nefinancuje svoje pytlemetry.

Pak to hodí třeba i Budou nás miliony !

E. Dadák 7.9.2011 8:39

Chce to radíkální změnu !

Nejen Moravec, ale  většina tzv. politologů v Č.T. tam dávno nemá co dělat ! To není veřejnoprávní televize , ale hnus. Všechno je to bulvár, nemáme žádné nestrané  médium.

L. Písařík 7.9.2011 8:16

Moravec

už dávno zapomněl na elementární zásady slušnosti. Pozorovat, jak respondenta manipuluje do pozice, kterou mu připravil, je odporná záležitost. A navíc, jeho metody si osvojili další komentátoři. Pozorujete, jak jsou uraženi tím, že jim někdo odmítne odpovídat? A ohánějí se tím, že občan má právo vědět. Ano, občan je i ten, který je obviněn, ale není mu prokázán skutek. Ani pozdější stažení obvinění takovému občanu nepomůže, "zuřiví reportéři" ho mezitím zničí. A to není dobře.

P. Rajman 8.9.2011 8:47

Re: Moravec

Moravec je pouze bystrý nedouk s dobrými konexemi. Poslechnete-li si jeho nezávislý komentář, nebo jen popis událostí kolem něj zjistíte, že jeho rozhled je na úrovni průměrného středoškoláka. 

A. Špronglová 7.9.2011 8:15

Pane Jemelík dovolím si podotknout, že.....

Problém je v tom, že naše součastná společnost lidi typu pana Moravce potřebuje na rozdíl od ing.Klause jeho zmanipulovaných poskoků a oblblých občanů.

Z. Švrček 7.9.2011 8:56

Re: Pane Jemelík dovolím si podotknout, že.....

je-li naše současná společnost tak zblblá a nesvéprávná v tvorbě vlastního názoru, tak prosím.

R. Tesařík 7.9.2011 12:35

Re: Pane Jemelík dovolím si podotknout, že.....

vy jste zblblá, že potřebujete Moravce?

T. Pansky 7.9.2011 8:06

Autor clanku vidi do karet statniho zastupitelstvi patrne ...

... mnohem lepe, nez my ostatni, radovi obcane. Nicmene, jak uz mnoho obcanu pochopilo, zpravy nebo politicke debaty verejnopravni televize jsou ze sve podstaty nesmysl !!! Jak muze takove zpravodajstvi byt objektivni, zvlaste v pripadech, kdy se jedna o televizniho zrizovatele, tedy stat? Mohou byt tvurci objektivni a zit ve strachu, ze ztrati praci??? To mohou delat lide naivni, mozna mladi (riskujici), neskonali nadsenci. Kolik poradu nebou autoru uz bylo umlceno. Ceska televize skutecne neplni a ani z podstaty nemuze plnit cile, ktere si vytkla: starat se o objektivni relace. ... Pro dukaz svych slov nemusim chodit daleko. Ve svobodne a kultivovane spolecnosti je nepripustne, aby politici zasahovali do vysilani nebo aby jakymkoliv zpusobem vysilani (televizni ci rozhlasove) ovlivnovali. Politici (vcetne prezidenta) jsou pouze zamestnanci placeni z dani obcanu a obcane jsou zamestnavatelem. Kontrolu nad svymi zamestnanci si obcane zajistuji prave pomoci medii. Paklize tu prezident utoci na praci medii, je to pouze ukazkou jeho nezkrotitelneho egoismu a nechapani podstaty fungovani svobodnych medii v demokracii. top0625top@live.com

M. Franková 7.9.2011 6:20

Ano,

Václav Moravec měl být z vysílání veřejnoprávní TV již dávno odejit. A nejen on. Poslední OVM jsem odsledovala a mohu jen konstatovat....byl to hnus velebnosti.