2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kalvín 30.11.2007 11:17

Re: Re: Pan Čunek

Založte, pane Bato, nový SVIT a zaměstnejte tam své snědé oblíbence. přeji Vám úspěch a nádhernou perspektivu boháče. Kvůli Vám se totiž přizpůsobí a začnou pracovat.

Jura Jurax 30.11.2007 12:04

Re: Re: Pan Čunek

Pochopil jste, Bato, co Kalvín napsal?

MLOK1 30.11.2007 9:26

STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Budu to opakovat znovu a znovu, jako budhistický modlitební mlejnek:

       "AŤ NĚKDO UŽ KONEČNĚ DOKÁŽE, ŽE PAN ČUNEK PROHLÁSIL COKOLIV PROTI ROMŮM, ČI CIKÁNŮM!!! VŽDY SE VYJADŘOVAL BUĎ O NEPLATIČÍCH, NEBO O NEPŘIZPŮSOBIVÝCH OBČANECH!"

       Ten, kdo automaticky klade rovnítko mezi slovo "NEPŘIZPŮSOBIVÝ" a slovo "ROM" - je rasista. Není a nikdy nebyl rasista pan Čunek, který proti Romům nikdy neřekl ani slovo, ani jim nikdy nic špatného neprovedl. Nebo snad vsetínští neplatiči, z nichž mnozí byli Romové,  prodělali na tom, že byli vystěhováni z rozpadávajícího se špinavého domu a přestěhování do čistých hygienických buněk, na které vlastně ani neměli nárok?

Von 30.11.2007 10:21

Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Na ten výrok pana Čunka o "opálených" jste zřejmě zapomněl. Ale jinak je vše kolem pana Čunka, et item kolem celé jeho strany, a et item kolem státních zápstupců doslova k pláči. A navíc je to pláč nad rozlitým mlékem!

ja 30.11.2007 10:36

Jste názorný příklad

Každý ví, že výrok nebyl o opálených, ale o tom, jak se k "opáleným" chovají úředníci. Takže jste názorná ukázka po 100prvé opakované lži!

MLOK1 30.11.2007 10:48

Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Vone, vůbec jsem na "opálené" nezapomněl. Je vidět, že i Vás se podařilo dostat "multikulti" demagogům.

Chcete snad tvrdit, že pouze Romové mohou a smějí být opálení? Pochopitelně, když se to domyslí do důsledku, tak vyplyne na povrch myšlenka, kterou z toho lze logicky vyvodit, že kdyby se onen tazatel podobal Romům, tak by měl v mnoha směrech život snazší. T.zv. "bílí" jsou totiž v mnoha ohledech rasově diskriminování ve srovnání s Romy ("bílí" neplatiči by na rozdíl od Romů patrně nedostali nové zařízené obytné buňky), na což chtěl svým výrokem p. Čunek poukázat. Takže - místo pranýřování nedůsledné politiky ouřadů se novináři strefovali do "vděčného" cíle - do pana Čunka. A prosťáčci na to bohužel slyší.

       Rád bych se dožil doby, kdy bude VŠEM občanům tohoto státu MĚŘENO STEJNĚ! ZA STEJNÝ PŘESTUPEK - STEJNÝ TREST!!! Bez ohledu na rasu, barvu pleti, pohlaví, náboženské/politické  vyznání, stáří-mládí......., což se dosud bohužel neděje.

gerontusinza 30.11.2007 11:14

Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Až KSČM vyhraje volby pak jedině zásluhou ODS a KDU-ČSL, pak se dočkáte toho, co žádáte pro všechny.......ovšeme Romové budou stále ve výhodě.....;-D;-D

MLOK1 30.11.2007 12:20

Re: Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Gerontusinzo, jste absolutně mimo keramiku!

       Když jsem napsal: "měřit všem stejně", měl jsem na mysli stejná práva i povinnosti - ne nadržování někomu! A specielně toto komunisté nedodržovali. Vy už jste zapomněl na t.zv. DAREX, později přejmenovaný na TUZEX? Jedině tam bylo k dostání kvalitní západní zboží, ovšem pouze za t.zv. "bony", které nešly legálně získat. A ještě větší sviňárnou (s prominutím, ale jinak to napsat nelze) byly SPECIÁLNÍ OBCHODY PRO ROVNĚJŠÍ Z ROVNÝCH, KAM BYL VSTUP POVOLEN POUZE VYBRANÝM KOMUNISTŮM NA SPECIÁLNÍ LEGITIMACI!!! A NEDOSTI NA TOM, JEŠTĚ TAM SOUDRUZI KOMUNISTÉ MĚLI VÝRAZNĚ NIŽŠÍ CENY, NEŽLI V OSTATNÍCH OBCHODECH PŘÍSTUPNÝCH PLEBSU!!!

       Kojím se nadějí, že lidé přece jenom nemají tak krátkou paměť a komunisty si nezvolí. Jinak by to bylo na emigraci.

gerontusinza 30.11.2007 15:23

Myslíte že žebráci pod mosty a pod stany budou vzpomínat s nenávistí na TUzex? Re: Re: Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Jinak pro vaši informaci, Darex byl obch. dům tzv. pro nevěsty , tedy pro smetánku.... tj tu jejich;-) A vy si myslíte že se dnes nekšeftuje tak .... hele já ti udělám obrat za tolik  a pak ti prodám auto v ceně 2 melounů za pakatel...? Ale, ale. co autíčko, Dalík, Talmanová, Topolánek, a nákup bezcených akcií.... pane nerad se vysmívám, ale nebuďte tak za úplného blbce. že dnes to tady néééééénííííííííí....;-D A nikdy nebudééééééééé:-D;-D;-D

Von 30.11.2007 15:33

Re: Myslíte že žebráci pod mosty a pod stany budou vzpomínat s nenávistí na TUzex? Re: Re: Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Gero... chce to ještě více samohlásek a smajlíků a dovedete své diskuze konečně k dokonalosti.

MLOK1 30.11.2007 15:47

Re: Myslíte že žebráci pod mosty a pod stany budou vzpomínat s nenávistí na TUzex? Re: Re: Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Trochu jste se s těmi Vámi popisovanými "kšeftíky" vzdálil od původního tématu, ale néšť. Ostatně, nikdy jsem netvrdil, že dnes je vše ideální - svinstva je kolem nás dost.  Bylo, jest a bude.

       Smějte se geronte jak chcete (veselí lidé jsou mi sympatičtější, nežli zakyslí závistivci;-D), ale za toho t.zv. socialismu jsem se nemohl svobodně ani upšouknout. Kde by se mi tehdy snilo o tom, že poletím na dovolenou na "Kanáry", do Řecka, do Turecka, fotografovat SVOBODNĚ!!! z eroplánu, kdy každá samoobsluha - eh, nyní supermarket má sortiment jako měl dříve bývalý TUZEX, jižní ovoce stále (ne jen na Vánoce a na 1.května), žádné devizové přísliby, žádné "celní a devizové prohlášení" , žádný seznam věcí, které se nesmí převážet..........

Pamětník starejch dob 30.11.2007 18:25

Re: Re: Myslíte že žebráci pod mosty a pod stany budou vzpomínat s nenávistí na TUzex? Re: Re: Žádný strach, už k tomu spějeme mílovými kroky Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Troufám si připomenout, že i v tom Tuzexu existovala "podpultovka" a úplatky prodavačům.

A bezdomovci byli za komunistů na vlastní náklady "ubytováni" ve vězení pro trestný čin příživnictví.

Von 30.11.2007 11:33

Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Jsem rád že mne považujete za prosťáčka. Mohu Vás ubezpečit, že jsem ždné mutikulti nepodlehl, bohužel jsem asi přiliš velký opimista a všude hledám hrabalovskou perličku na dně. (I u pana Čunka, ale tam mi to práci.) Já bych prostě v takových případech slovo "opálený" nepoužil. Jde o to, že pan Čunek má zjednodušující pohled na tuto problematiku, když už pominu, že jde hlavně o populismus pro místní voliče.

MLOK1 30.11.2007 12:42

Re: Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Vy jste Vone optimista, já jsem na rozdíl od Vás skeptik.

      Zastáváte-li i po zkušenostech drtivé většiny občanů s Romy stále ještě optimismus, pak jste opravdu (bez urážky!) prosťáček - idealista, který si neuvědomuje hrozící nebezpečí v nedaleké budoucnosti - na hony vzdálené od doby idylických "perliček na dně" pana Hrabala.

       Můžete prosím uvést nějaký příklad toho, že by ještě někdo jiný, kromě pana Čunka něco skutečně pozitivního pro Romy UDĚLAL??? Pokud vím, tak pro Romy se toho dělá hodně - ale pouze hubou. Skutek utek. Za pozitivní nepovažuji pouhé populistické lití peněz nás všech do černé díry pro živení lidí, štítících se práce.

       K panu Hrabalovi. Neházím všechny Romy do jednoho pytle. Jsou i pracovití, poctivou prací se živící, jichž je bohužel jen žalostná menšina (která kupodivu nechce mít nic společného s ostatními nepřizpůsobivými). Ti mají mé sympatie, na rozdíl od ostatních nefachčenků, kteří by se asi nelíbili ani panu Hrabalovi.

       A píšete, že pan Čunek má zjednodušující pohled na tuto problematiku. V tomto s Vámi hrubě nesouhlasím. On nemlží a nesnaží se hledat problémy tam, kde nejsou. Nazývá věci pravými jmény. Kéž by se více politiků vyjadřovalo tak jasně jako on.

Von 30.11.2007 15:44

Re: Re: Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Mloku - bohužel se nedá nic dělat. Také bych chtěl aby se Rómové snažili, ale zřejmě to není jednoduché. Nazývat věci pravými jmény je jistě hezké, ale ta jména musí být opravdu pravá. Já mám prostě strach z jiných problémů -         z šíření nenávisti mezi lidmi! A těch nenávistí přibývá a to šíření neumí zastavit nikdo. No a domnívám se, že pan Čunek určitě taky ne. Já se už té lidské katastrofy nedožiju, ale obávám se, že gerace po nás budou mít sakra práci to ustát!

MLOK1 30.11.2007 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

Ejhle - optimista a najednou tolik pesimismu.

       Ne, nechci se Vám posmívat. Tentokrát s Vámi Vone docela souhlasím. Nenávist mezi lidmi JE opravdu velkým problémem a nikdo dohromady neví, co s tím.

       Ono bylo již dříve vypozorováno, že pokud se nějaký živočišný druh přemnoží, příroda se sama postará o regulaci počtu přemnoživších se jedinců. VZRŮSTAJÍCÍ AGRESIVITA je jen jedním symptomem, pak následují nedostatek potravy, nemoci, zničení si vlastního životního prostředí........

       No a homo sapiens je pouze jedním z živočišných druhů, obývající tuto planetu - a je VELMI, VELMI SILNĚ PŘEMNOŽEN. Tady je také jedna z odpovědí na současný stav a lze usuzovat i na budoucí vyhlídky lidstva. Ani dle mě nejsou příliš růžové.

       Přeji hezký den.

jirka.s. 30.11.2007 16:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: STOKRÁT OPAKOVANÁ LEŽ NEPŘESTANE BÝT LŽÍ

MLOKU1, to nemá chybu! Teď už ovšem záleží jenom na tom, z které strany začít ten druh Homo sapiens redukovat, že? ;-D

Veselý 30.11.2007 9:25

Unikát Mlejnek

nemá smysl jeho články číst. Redakci doporučuji, ať autorovi najde jiný vhodnější web. Na rozsévání nenávisti jsou tady jiné periodika.

Zem 30.11.2007 9:20

Akrobacie

Teda, to je síla. Vystěhovat neplatiče když jsou hnědí je rasismus a hrozný a udělat to samé neplatičům bílým je naprosto v pořádku. Připadá mi to že autor  rok prochrápal a teď se dověděl o vystěhování vsetínských romů do bytů montovaných z kontejnerů. Není Vám pane něco? Nějaké psychické problémy? Byl jste někdy poblíž cikánů Vy zastydlý rasisto narub. Pozdravuje Vás natvrdlá moravská kedlubna.

cipísek 30.11.2007 9:13

V případě nepřizpůsobivých

V případě nepřizpůsobivých občanů to není rasismus, je to prostý akt sebeobrany.A ta je povolená.

honzak 30.11.2007 8:15

koukám, že

Mlejnek není dnes za nejoblíběnějšího. Kdyby se z toho poučil.....

xyz 30.11.2007 8:00

Mudrlant Mlejnek

Občas ke svému jménu připojuje dovětek - politolog. Ne, prachobyčejný propagandista. Kdo jiný může stále dokolečka omílat nesmysly s kontejnery. To je chtěl mít na ulici?.

Nevím, kde svou "vědu" autor pěstuje, ale duchem se řadí těm z FSV.

Petr Kohout 30.11.2007 7:59

Podle listiny základních úpráv a svobod máme právo nebýt okraden.

Toto právo zajistil pan Čunek obyvatelstvu Vsetína.

Upozorňuji, že "devastovat zapůjčený byt" "okrádat okolí", ani "vzřvávat v době nočního klidu" v listině základních práv a svobod uvedeny (zatím) nejsou, i když novináři v případě Vsetínských rómů tato práva uplatňují.

Slávek 30.11.2007 7:55

Autorovi

Když pane autore chcete něco sdělit ,tak to sdělte bez urážek a planých keců. Na to právo máte. Na urážení NE.

eva 30.11.2007 7:33

Tak se ukaž, Mlejnku

Bílá Kedlubno Mlejnku, postrádám zde, jak byste řešil vsetínský problém vy. Ale prosím konkrétní návrh, ne nějaké "ušlechtilé" banality.

kdokoli 30.11.2007 7:29

rasistický populismus ?

Co je rasistického na skutečnosti, že 95% občanů ČR vadí nedodržování zákonů a pravidel slušného chování ze strany cikánů ? Podle této logiky by měl existovat taky nějaký populismus proti zlodějům, vrahům a násilníkům, ne ? Jak by jste ho asi nazval ?

Venca 30.11.2007 7:13

Předstíráte

že víte o čem píšete, ale moc jste nepochopil ani o rasismu, ani o KDU-ČSL. Vaší akrobacií hypotéz a emotivních vyznání jste namlel řadu nesmyslů. Měl byste si zatím psát nanečisto, ještě vám to nejde.

JH 30.11.2007 6:48

Autor je typickým představitelem novinářského póvlu

Nemohl by pro cikány někde vyhrabat něco jako Listinou základních lidských povinností a slušnosti?

jirka.s. 30.11.2007 10:54

Re: Autor je typickým představitelem novinářského póvlu

Proč se, ty komoušský hnuse, obracíš na Mlejnka? Soudruzi kojzar hrabica, jelínek a další ti nestačí? Buďte, soudruzi, soběstační. Konec konců, nakradli jste si dost!

Jura Jurax 30.11.2007 11:55

Re: Re: Autor je typickým představitelem novinářského póvlu

Listina slušnosti by se hodila i pro Vás, ač asi cigán nebudete ... Rv