5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Ach, ta zásadová ODS

Osm měsíců od voleb do poslanecké sněmovny přinesla zásadová politika současného vedení ODS několik věcí. ODS je více zapouzdřená, více militantní a stále méně ochotná ke změně své politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 30.6.2018 10:53

Re: .

Tak znova, Pane Patkoši. Mluvit o Neslušnosti Druhého a Slušnosti Vlastní je slabý politický program. Je to vlastně program s naprosto jalovým obsahem. Ale já osobně ODS rád nemám, tak vám držím palce, ať jste zásadoví a vydržíte.....

P. Portwyn 30.6.2018 18:23

Tak ať s ním do vlády nechodí,

to je jejich svaté právo.

Já je celkem i chápu, AB je oportunista jak vyšitý.

Jenže program "Babiš ne" je fakt málo. Buď nabídnou ještě taky něco, co "ano", nebo ty voliče prostě mít nebudou.

V. Patkoš 30.6.2018 19:23

Re: Tak ať s ním do vlády nechodí,

Vždyť řekli, že s ANO bez Babiše by do vlády šli, pokud zruší nebo omezí EET.

P. Portwyn 1.7.2018 0:38

Re: Tak ať s ním do vlády nechodí,

Já tohle neřeším, na rozdíl od pana autora. Můžou se rozhodnout do vlády jít i nejít... i když by asi o něco bylo výhodnější jít.

Zrušení EET, jasně, rozumím. Jenže to je zase "ne". A dál?

Nějaká představa zahraniční politiky třeba?

P. Klíma 30.6.2018 9:49

Výborný článek! Zejména poslední odstavec

vystihuje vše.

Umí ten svatoušek Fiala číst? Dejte mu k přečtení, partajníci!

M. Gavlák 30.6.2018 9:39

Nejste vy člen té staré, dobré ODS?

Té taky nikdy nic neříkalo slovo morálka...

P. Klíma 30.6.2018 9:50

Názor na článek byste neměl? Útočit na osobu autora

je trapné, zejména když chybí argumenty.

P. Portwyn 30.6.2018 9:23

Úprk voličů ODS

sice koreloval s Nečasovou aférou a nepochybně s ní i souvisel, ale zdaleka nebyl jediným důvodem.

ODS se již několik let předtím dostala myšlenkově do vleku Miroslava Kalouska, který je prostě silnější osobností, než Nečas, a inteligentnější, než Topolánek. Ale proč volit TOP09 B?

ODS ztratila voliče příklonem k EU (Lisabon) a nesamostatnou politikou. V tom pan Fiala bohužel pokračuje, viz podpora Jiřího Drahoše.

Petr Nečas je povahou typický místopředseda, loajální, slušný a spolehlivý. Leader není, nemá ty schopnosti (mimochodem stejně jako Bohuslav Sobotka). No pak se stal předsedou z nouze... dosáhl parkinsonovské "úrovně neschopnosti". Od zvolení předsedou na to zapomněl, jaksi nabubřel (i vizuálně) a "aférou Nagyová" to jen vyvrcholilo. Základ změny ale nastal dříve.

F. Kusák 30.6.2018 10:52

Re: Úprk voličů ODS

No, už jsem pohodlný na to, abych psal něco o ODS, které jsem byl dlouholetým zastáncem a voličem. Nelze zapomínat, že ODS byla kdysi i křesťanskou stranou (po sloučení s Bendovou KDS). A co z toho zbylo?

Takže jste to napsal za mě a já s Vámi souhlasím.

P. Portwyn 30.6.2018 18:18

Re: Úprk voličů ODS

Děkuji Vám.

Taky jsem dlouholetý volič ODS, byť jsem tentokrát odběhl k Realistům. A máte pravdu, křesťansko-konzervativní prvek v ODS taky postrádám.

J. Lepka 30.6.2018 9:15

Očekáváte koblížek ?

Asi ano.

A. Reček 30.6.2018 9:32

Re: Očekáváte koblížek ?

Autor článku protože fandí zásadně Babišovi, tak koblížky miluje!

P. Lenc 30.6.2018 9:14

Pane Bartoni,

co tak napsat místo těch dlouhých elaborátů namířených proti ODS pouze napsat nemám ODS rád a Bureš, pardon "makající" Babiš je můj favorit?Bylo by to férové, ale férovost asi není vaší silnou stránkou.

M. Šejna 30.6.2018 13:30

Pane Lenci

pan Bartoň je narozdíl od Vás bývalým členem ODS. A tak narozdíl od Vás vidí, kam současné vedení ODS směřuje tuhle pravicovou stranu (směřuje ji do hajzlu).

Já jsem dodnes členem ČSSD a také vidím, že vedení ČSSD směřuje tuto stranu do hajzlu. Takže už čekám, až mi sem nějakej levicovej Lenc napíše, že nemám rád ČSSD. Já jsem sice smýšlením sociální demokrat, ale ze současného vedení ČSSD je mi na blití.

A panu Bartoňovi je nejspíš podobně na blití ze současného vedení ODS.

H. Gene 30.6.2018 13:48

Re: Pane Lenci

Poturčenec horší Turka.

M. Těhanová 30.6.2018 15:57

Re: Pane Lenci

Ale to je problém pana Bartoně, že nechce vidět změnu ODS, nezajímá se o její dnešní program a nechce uznat, že ti, kteří dnes ODS reprezentují už se šmejdama nechtějí mít nic společného. Proto není možné spolupracovat s Babišem.

Babiš se nechce vzdát premiérství, ODS se nechce vzdát slibu, že s takovým člověkem spolupracovat nebude. Jaký je v tom rozdíl, trvat si na svém? Babiš může, ODS ne?

P. Papež 30.6.2018 17:47

No.jo, starej bolševik se schoval do ČSSD a teď je chytrej.

M. Šejna 30.6.2018 17:56

duševní ubožák Papež ...

... který za bolševika plnil závazky sjezdu KSČ v brigádě socialistické práce, který svůj odboj proti režimu realizoval posloucháním Svobodné Evropy pod peřinou, aby to neslyšeli sousedi, teď kdáká o tom, že někdo je starej bolševik.

S vámi jsem ve straně nebyl, vy spratku Papeži.

K. Janyška 30.6.2018 9:08

Babiše a vás.

To je správné... Dzp.

M. Těhanová 30.6.2018 8:42

To jste dostal befelem

od svého šéfa z Agrofertu? Neustále cpát ODS k tomu darebákovi, aby se znovu ušpinila. A V.K. ml. znají v Praze, jinde je brán s rezervou a trochu jako trojský kůň.

Před volbami to nebyla až tak kritika, ale obrana a varování před člověkem, který se neštítí podrazů a špinavých praktik v podnikání. On nic nevybudoval, jenom kšeftařil a ani to nedělal poctivě.Upozorňování na svinstvo není dehonestace, tu prováděl A.B. svým mektáním jak "všeci kradnů" Že se na tom podílel, cudně zamlčel.

A od čeho se měl Fiala odřezávat? To osobní selhání do politiky nijak nezasahovalo, jak už je dnes zřejmé(tím ho neobhajuju, byl to od Nečase kreténismus).

Ale že toho někdo, za pomoci spřáteleného SZ v Olomouci, nechutně využil, Šlachta kolem toho vyfabuloval obrovskou kauzu, toho jste si snad všimnul. Komu se to asi hodilo? Kdo to vstupoval do politiky? Ale hajte ho, pokud na to máte žaludek!

T. Kočí 30.6.2018 9:44

Re: To jste dostal befelem

Zcela s vámi souhlasím. Jít do spolku s Babišem? Hnus. To ODS nesmí nikdy udělat. Počkejme si ,jak dopadne ČSSD. To bude odpověď na otázku, proč ne.Bylo by to stejné, jako kdyby W. Churchill v r.40 dohodl s Hitlerem spojenectví.

J. Vlček 30.6.2018 8:23

Nárůst preferenčních hlasů pro ODS...

...v roce 2017 oproti 2013 nezpůsobila tzv "slušná" politika pana Fialy, ale jiskřička naděje voličů ve změnu této neslané nemastné politiky ve smyslu racionálně uvažujícího a bez obalu vystupujícího Václava Klause mladšího, s jeho jasnými názory na nejrůznější problémy současného dění.

Bohužel tyto naděje se voličům nenaplňují a za ODS nadále vystupuje známá trojice, připomínající Bratrstvo kočičí pracky z Rychlých šípů, se známým Štětináčem i s nechybějící Haha Bimbi, s jejich silnými slovy o jejich zásadovosti v politice, jež se ovšem projeví tak, že jim voliči v příštích volbách dají opět sbohem.

H. Gene 30.6.2018 13:47

Re: Nárůst preferenčních hlasů pro ODS...

Ale prd. Pro spoustu lidí je ODS nevolitelná právě kvůli Kl ml.

J. Vlček 30.6.2018 14:27

Re: Nárůst preferenčních hlasů pro ODS...

Pane Gene, pan Klaus ml. nemá v ODS rozhodující vliv na směřování této strany, proto je váš názor zcela lichý. Kdyby ten vliv na směřování a rozhodování měl, pak narozdíl od vás věřím, že by příliv hlasů pro ODS patřičně zesílil.

Voliči totiž uznávají řádný tah na branku a ne přešlapování na místě a tahání se za kšandy jak jsme dobří, slušní a zásadoví. Nějaké hraní si na demokratické bloky s pidistranami zápasícími s hranicí své volitelnosti voliče rozhodně nepřiláká.

H. Gene 30.6.2018 18:29

Re: Nárůst preferenčních hlasů pro ODS...

Jestli má či nemá Klaus rozhodující vliv na směřování ODS nemá žádný vztah k lichosti či sudosti mého názoru.

Píšu jak to je, slyšel jsem to vícekrát.

P. Papež 30.6.2018 8:12

BartonI, už jste trapný. Starejze se o svou milovanou Buresovu rit . Tam patříte.

K. Oldřich 30.6.2018 6:27

Jen poznámka

Odhalení poměru se svou podřízenou jsme viděli i u jiných vrcholných politiků. Takě vyměnili své dosavadní manželky za své podřízené. Není ale známo, že by některý z nich bohatě honoroval svou milenku erárním oběživem a po prozrazení této transakce vykládal v poslanecké sněmovně cosi o koňské dřině dotyčné. To by mělo stačit na konečnou dokonce i v ČR ne?

P. Papež 30.6.2018 8:46

Škoda, že jste nevzpomnel Bamberskou prezidentskou aféru, Grossovo a Paroubkovo zbohatnuti. Tam ovšem nebyl zájem určitě skupiny na likvidaci vlády. Dodnes se vyšetřilo akorát nezdaněni kabelek. Opravdu obrovský úspěch.

B. Hančl 30.6.2018 5:39

Uspávač hadů

to je pane leader.