23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: A žádné řeči, vy rasisti!

Jiří Dienstbier, který má na starosti rovné příležitosti, o kterých ani omylem nic netuší, vzkazuje: Romové krok dopředu, ostatní zůstanou v řadě. Kde nepomáhá integrace, je potřeba ještě více integrace. A když to nejde přirozeně, půjde to silou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sever 7.6.2014 9:44

Zajímá mne, jak budou...

... ti "udělovatelé", či "přiznavatelé" této pozitivní diskriminace vybíráni, jak budou jejich nominace a kompetence odůvodněny (paní Samková, neprošvihnout!!!) a hodnoceny. 

     Vzhledem k tomu, že dle údajů ČSÚ se k Romské národnosti hlásilo cca 1300 (slovy TŘINÁCT SET) cikánů, jsem zvědav, jak budou podporovaní vybíráni - roz. jak bude takový cikán pasován na Roma.

     Naopak mám tisíc chutí, prohlásit se za Roma a podívat se, kdo a jak mi to bude vyvracet :-)

V. Ondys 7.6.2014 9:36

Re: Se muselo makat a všichni ostatní museli být zaměstnaní

Vyřešil jsem si to po svém, pane Dvořáku, a vím své o normalizačních kariéristech, kteří dál pokračují v budování socialismu s preferencí :)))))))) vlastní kapsy během :)))))))))) sociálně nejspravedlivějšího přerozdělování.

Asi jste v tom našem tehdejším RaJi neslyšel třeba o "Hadích tancích" při broušení karoserií v Mladé Boleslavi nebo broušení bižuterie v Minkovicích...

J. Svozil 7.6.2014 9:27

Člověk váhá-je ten Dienstbier tak hloupý, nebo zlomyslný ?

Buď je to ubohé telátko, nebo pracuje úmyslně na zničení  společnosti.

J. Šimek 7.6.2014 9:13

A co s tím bude dělat SSO, až vyhraje volby?

Mě nestačí dlouhý, posněšný, ideologický, populistický, lehce xenofobní článek o tom, jak to ti ostatní dělají blbě. Nechci souhlasit a podporovat dopředu někoho, kdo mě při příchodu k moci může překvapit řešením typu - do plynu s nima.

J. Slanina 7.6.2014 8:55

Když tohle všechno platíte, vůbec vás to neserre???

• Rada vlády pro záležitosti romské menšiny, Oddělení kanceláře Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Sekretariát Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Výbor pro spolupráci se samosprávami a koncepci romské integrace, Výbor pro Evropskou Platformu a Dekádu romské inkluze, Monitorovací výbor pro činnost Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách, Komise pro vybudování Památníku romského holocaustu, Platforma pro začleňování Romů, EU Roma Network, Výbor expertů pro romské záležitosti při Radě Evropy, Národní demokratický institut pro vedoucí národních romských agentur, Evropské centrum pro prevenci a kontrolu přenosných nemocí mezi Romy

Koncepce, strategie, Koncepce romské integrace na období 2010-2013, Koncepce romské integrace na období 2014-2017, Zpráva o stavu romské menšiny v ČR, Materiální a sociální revitalizace sociálně vyloučených lokalit, Monitoring situace romských komunit v Č, Podpora terénní práce, Podpora romských poradců pro obce s rozšířenou působností, Podpora koordinátorů pro romské záležitosti, Strategie podpory sociálně vyloučených romských komunit při sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011, Ethnic Friendly zaměstnavatel, Akční plán pro Romy a Sinty, Deklarace o narůstajícím anticiganismu a rasistických útocích proti Romům v Evropě, Evropský školící program pro romské mediátory, Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce, Dekáda romské inkluze 2005-2015, Akční plán Dekády romské inkluze 2005-2015, Středoevropská romská strategie v rámci Visegrádské čtyřky04001 Podpora koordinátorů romských poradců.

J. Schwarz 7.6.2014 8:15

Re: O emigrantství nemusíte psát vždy doslova.

A proč si "svobodomyslní američané" zvolili levičáka a muslima pseudočernocha Obamu? Jsou snad stejně pitomí jako češi?Dávám k úvaze jinou věc - například v česku byl jeden čas docela populárním politikem jistý Čunek. V momentě, kdy vyřešil problém jednoho, jistým etnikem převážně obývaného domu v centru Vsetína  se na něho vrhla "pravda a láska" a ačkoliv s jeho postupem souhlasilo minimálně 90% občanů ČR média ho začala prezentovat jako rasistu, korupčníka, neoprávněného pobírače dávek / před 10-ti lety dětské přídavky /, začal být účelově kriminalizován... no pes by od něho kůrku nevzal. Jak je možné, že pár procent "aktivistů", notabene placených z veřejných zdrojů může převážit nad "demokratickou většinou" a nahnat jí strach? Bruselským elitám se dokázal postavit částečně Berlusconi / toho italská "pravda a láska" taky pěkně podusila / a Haider v Rakousku a nově Orbán v Maďarsku. Tomu jedinému se úspěšně podařilo ukázat "Pravdě a lásce" a její "mediální úderce" prostředníček.

I. Skolin 7.6.2014 7:51

Re: O emigrantství nemusíte psát vždy doslova.

"Zdrhli, protože tady se muselo makat" - to jste myslel ( pokud jste toho schopen ) vážně ?

P. Dvořák 7.6.2014 7:18

Re: Se muselo makat a všichni ostatní museli být zaměstnaní

Také jsem mohl odpsulcovat do "ruzového haje", ale zůstal jste.

P.S. V sedmdesátých letech v kriminále otrocké podmínky :-))

V. Ondys 7.6.2014 7:06

Re: :))) Se muselo makat a všichni ostatní museli být zaměstnaní

ghetta

V. Ondys 7.6.2014 6:55

:))) Se muselo makat a všichni ostatní museli být zaměstnaní

Jinak by skončili v kriminále na nucených pracích v otrockých podmínkách jako příživníci, což ale nezabránilo všeobecnému tvrzení ve všech vrstvách pokleslého průmyslového gheta: "Kdo nekrade ze společného, šidí vlastní!" Nevím, jak jste se živil během normalizace, ale já dobrovolně rukama navzdory středoškolskému vzdělání.

J. Dvořák 7.6.2014 6:36

S jakým výsledkem byl ten homostupiduc vyšetřen v Bohnicích

Nejlíp bude přestěhovat ho mezi cikány a bude od něj pokoj !

P. Dvořák 7.6.2014 6:16

Re: O emigrantství nemusíte psát vždy doslova.

Smrdí to z vás na sto honů. Z každého písmene je cítit nenávist je všemu, co se ve vaší původní vlasti děje.

Někteří emigranti opravdu něco dokázali a těch si vážím. Ale žádný z nich není prosáklý nenávistí a rozteklou žlučí a žádný z nich nemá stále otevřený řitní otvor, kterým se naučil mluvit. Nemám vám co závidět, vy se rozkládáte zaživa.

Nejste nic než jen obyčejný a věčně nasraný "psulc".

P. Sulc 7.6.2014 5:55

Re: . . . jak se ten Diensbier dostal k veslu.

A co takdle argument, hlupaku. Proc si "lid", ten moudry lid, zvolil Diensbiera, ktery do te doby nijAK politicky nepracoval. Jedine pro popularitu taticka, stareho komundiry, ktery nacas u soudruhu upadl v nelasku, a tak pozdeji obratil kabat a byl z nej democrat. Ale ten mlady, to byla nula. Jenze ted musi ukazovat nejakou aktivitu a tak se bere za cikany, ke kterym se jinak nepriblizi ani na pul kilometru. To jsou totiz ti limusinovi "demokrati", O emigraci nebylo napsano slova, jestli jste tak hloupy a neumite cist, snad vam to nekdo precte. Myslim ze proste jste zavistivy hlupak.

P. Dvořák 7.6.2014 5:30

Re: . . . jak se ten Diensbier dostal k veslu.

To je velice jednoduché. Všichni moudří, pracovití a v politice orientovaní občané zdrhli a tady podle vašich neustále se opakujících plivanců zůstali jenom blbci.

Jenže pravda je jiná. Zdrhli, protože tady se muselo makat. Nyní použiji jejich slov, kterými popsali situaci v emigraci, resp. nyní použiji doslova vašich slov o emigraci: "Tehda , pred 46 lety to byla prochazka skoro ruzovym hajem."

Šulci, nerad některá slova používám v diskusi, ale toto není z vaší strany žádná diskuse, takže těch slov mohu použít: "Šulci, jděte s těmi svými kydy do prdele!"

P. Sulc 7.6.2014 3:35

Spise bych se zajimal, pane Matejko,

jak se ten Diensbier dostal k veslu. Moudry, premoudry narod cesky co jindy nechce k volbam,  si jej zvolil, synacka taticka komundiry, korytarstvi je v rode, ne?  Tak at ted volove tahnou  pluh. Je to tak v nejlepsim poradku

D. Šimáček 7.6.2014 1:22

tak jsem se nemýlil

dienstbier je d-e-b-i-l

J. Sinnreich 7.6.2014 1:03

Affirmative action

V USA se tomu tak rika. Znamena to uprednostnovani obcanu cerne pleti pri zadavani statnich zakazek, prijimani do zamestnani a na vysokou skolu. O tom jak katastrofalni vysledky tato akce muze mit je jeji produkt, soucany prezident USA, Barack Hussein Obama.

M. Prokop 7.6.2014 0:13

Co také od Dienstbiera čekat,

zřejmě se s cikánem nesetkal ještě ani jako s "čorkařem".

Heil multikulti!