4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: A žádné řeči, vy rasisti!

Jiří Dienstbier, který má na starosti rovné příležitosti, o kterých ani omylem nic netuší, vzkazuje: Romové krok dopředu, ostatní zůstanou v řadě. Kde nepomáhá integrace, je potřeba ještě více integrace. A když to nejde přirozeně, půjde to silou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pernický 8.6.2014 18:14

Říkat můžete ,ale pravda......

Pane Skolin,,máte dobré otazky,ale vysvětlete,když se tady jako dělalo,kdo tady udržel

 16mil.obyvatel naživu,nebyl tady hladomor atd.

J. Aspirin 8.6.2014 13:52

Veliká škoda, ....

... že nikdo nevytvořil "Úřad pro zjišťování již použitých postupů pro začlenění Rómů a Cikánů do společnosti" (UZPPZRCS - zkratka). Cikáni se objevili na našem území tak nějak v patnáctém století. Od té doby se je někdo stále snaží integrovat jak nehumanistickými tak humanistickými postupy... Možná se o to někteří z nich snaží i sami. Jaký to mělo a má výsledek... ??

Jo a ten UZPPZRCS by alespoň zabránil plýtvání penězi daňových poplatníků na plány, které už byly vyzkoušeny a zjistilo se že nefungují.

P. Papež 8.6.2014 11:45

Bezvadné.

Bezvadné. Nejhezčí na tom je, že před pár týdny Dienstbier s Marxovou-Leninovou navštívili cikány v Severních Čechách a byli strašně překvapeni, jak to tam strašně vypadá. Samozřejmě v cikánských oblastech. Opravdu odborné. Jedna návštěva u cikánů a hned se vydá neskutečný pamflet k řešení. Jak budou řešit stejná vzdělání pro cikány? Jako v ostatní společnosti? To cikánům udělají jednodušší přijímačky, jednodušší zkoušky, snazší nástupy do vyšších funkcí ? Problémem je to, jak dostanou malé cikány do škol. I když v současné době jsou určité postihy za to, že rodina nezajistí docházku dětí do školy, přesto se docházka problémových cikánů nezlepšila. Celé toto je ukázkou, jak kravaťáci u dobře placeného koryta neznají ani problematiku svého oboru, kterému "velí", ovšem rozhodovat, vyhazovat peníze daňových poplatníků (s miniminiúčastí cikánských plátců), to jim jde.

J. Slanina 8.6.2014 8:24

Materiál ČSÚ, který nebude nikdy zveřejněn.

http://celadensky-zpravodaj.webnode.cz/news/no-nazdar-/

P. Brodský 8.6.2014 0:18

Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

Adolf byl jiný formát (toho by ani nenapadlo kvákat na internetu) a také neuspěl.

J. Jurax 8.6.2014 0:32

Re: Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

A jak byste problém řešil Vy při Vašem vzdělání?

J. Slanina 8.6.2014 8:15

Re: Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

Nebuďte, prosím, tak impertinentní.

J. Slanina 8.6.2014 8:13

Re: Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

Nu, "vymyslet" slovní spojení "krvežízniví klausovští důchodci", to musí představovat alespoň 12 piv se zazděnými prcky.

F. Doušek 8.6.2014 11:34

Re: Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

Voni soudruzi to měli pěkně ošetřené. Jen se tomu tehdy neříkalo ghetta.

P. Vaňura 8.6.2014 20:34

Re: Krvežízniví klausovští důchodci jsou na Romy krátcí

Adolf prohrál válku. To je jeho jediná, ale neodpustitelná chyba. Jinak by v Berlíně dělali referendum, jestli se nějaké náměstí nemá opět jmenovat Adolf Hitler Platz...

J. Jurax 8.6.2014 0:13

A ještě z té strategie z odkazu

Je tam psáno "Bezpečné soužití má tři základní aspekty. Prvním je pravicový extremismus a rasově motivovaná trestná činnost, která zasahuje Romy zvnějšku, druhým je podpora části veřejnosti („běžní občané“) akcím pravicových extremistů. Třetím je kriminalita a další rizikové formy chování jako výsledek adaptace tzv. sociálně vyloučených Romů na specifické podmínky prostředí, v němž žijí."

Nenapadlo autory, že ty první dva body popisují chování, jenž je taky výsledkem adaptace - na specifické podmínky soužití s kriminalitou a dalšími rizikovými formami chování tzv. sociálně vyloučených Romů?

J. Jurax 8.6.2014 0:09

V tom materiálu z odkazu se praví

"Podle stávajících odhadů se s tíživými a vyhrocenými problémy sociálního vyloučení potýká kolem 80 – 100 tisíc Romů, což představuje asi třetinu z celkového počtu Romů žijících v ČR".

Tak mne jenom napadá, že k romské národnosti se hlásí přesně 12 953 lidí; romštinu jako rodný jazyk uvedlo 40 370 občanů. Jak se tedy vlastně pozná cikán, neřkuli Rom, aby bylo lze přesně na něj zacílit to dobro, co materiál slibuje? Tohle je ještě cikán, ale tohle už ne?

Jak se vlastně chtějí získat statistická data o Romech, když pořádně nevíme, kteří to jsou? Není to proti něčemu, když ani policisté nesmí sbírat data o romské kriminalitě, nesmí oficielně evidovat podíl romské kriminality z celkové kriminality?

Ještě se mi líbí, že cikáni nejsou, ale na straně 9 toho elaborátu se žádá pochopit a potírat anticiganismus :-)

P. Boublíková 8.6.2014 5:55

Re: V tom materiálu z odkazu se praví

Jistě, tento lidskoprávní přístup je rasistický par excelence - vyčleňuje ze společnosti jedno etnikum, které považuje za nerovné ostatním... a navíc, jak poznat Roma? Obávám se, že se zde běžně aplikuje ta nejhorší rasistická metoda: podle vzhledu (barva kůže, očí, vlasů...)

J. Jurax 7.6.2014 23:53

No, jak to tak čtu

tak to bude další způsob, jak vyhazovat prachy do luftu a jak umožnit přisát se ke státnímu cecíku těm, kdož dosud přisáti nejsou.

"Vytvářet podmínky pro dobré a objektivní informování o romské menšině, jejích dějinách a současné situaci, tradicích a názorech" - obávám, že informování o romské menšině může být buď objektivní, nebo v dobrém ...

"Snížení rozdílů ve vzdělání mezi většinovou společností a Romy prostřednictvím zajištění rovného přístupu Romů ke kvalitnímu vzdělávání na všech úrovních" - a jak ty, kdož nechtějí, donutí se vzdělávat, když nechtějí a dávky dostanou i nevzdělaní a krást se naučí sami ... nechtělo by to ještě něco - ouřad třeba - pro implementaci tohoto bohulibého úmyslu?

"Vytvoření funkční sítě pro implementaci strategie" nebo "Podpora provádění empirických výzkumů a šetření zaměřených na situaci romského a neromského obyvatelstva a stanovení indikátorů měření pokroku"…- na tom se uživí lidí, gigabajty dat vytvoří, možná i doktoráty si udělají, měřit budou ... a nedělá se tohle posledních minimálně dvacet let s výsledkem nula nic?

A to řešení cílů na základě etnicity - aby to nedopadlo jak popisuje pan Ulč affirmative action v USA; zavání mi to diskriminací většiny.

J. Tínek 8.6.2014 8:06

Re: No, jak to tak čtu

Perfektní analýza.

J. Ráž 7.6.2014 21:54

Já už se toho nedožiji, ale potomci urcitě ano

Vývoj je nezastavitelný! Komunisté si mysleli,že jejich vláda bude trvat na věky. To samé si myslí multikulturní idealisté a bláhovci, kteří z lidských práv udělali paskvil demoralizující naši civilizaci. Takže si myslím,že dřív nebo později budou lidé, jako je podivín Dienstbier, umístěni do rezervací, kde budou moci dál blouznit, ale nebudou už moci škodit.

M. Prokop 7.6.2014 22:26

Re: Já už se toho nedožiji, ale potomci urcitě ano

To leda že by ho tam šoupli stejní trotlové jako on, ale s opačným znaménkem.

Normální průběh je, že si "cintá pentli", ale nikdo ho neposlouchá, natož aby ho nominoval do vlády.

P. Vaňura 7.6.2014 22:43

Záleží na siruaci, pokud se vyhrotí,

nezbude, než politické korektníky vystřílet. Za to, co už napáchali, stejně zasluhují provaz!

J. Šimek 8.6.2014 18:30

Re: Záleží na siruaci, pokud se vyhrotí,

V demokracii se používá hlasovací lístek a ne střelba nebo provaz, vy chytráku.

P. Vaňura 8.6.2014 20:37

Re: Záleží na siruaci, pokud se vyhrotí,

Copak je u nás nějaká demokracie?

J. Šimek 8.6.2014 23:17

Re: Záleží na siruaci, pokud se vyhrotí,

Vy nemůžete jít volit ?

T. Czernin 7.6.2014 21:20

To je tak dokonale vyfutrovaná zlodějina,...

že bych se do ní skoro měl chuť zapojit...

P. Maleček 7.6.2014 19:39

Dienstbier na obědě s krupským mafiánem

Dienstbier své skutečné cíle předvedl, když se přátelsky dokonce při obědě sešel se starostou Krupky Matoušem. Ten je známý zneužíváním Romů, když za jeho souhlasu byli masově naváženi do Krupky s jasným cílem zneužít jejich sociální dávky přes předražené bydlení, hazard, drogy, lichvu a s tím vším související často i nucenou kriminalitu.

A také k ovládnutí radnice, když se přes uplácení Romů za vhazování předem v jeho prospěch upravených volebních lístků stal starostou a i se svými kumpány ovládl radnici.

Co spolu u luxusního oběda projednávali zůstalo i před médii utajeno. Tím sami potvrdili, že to mohlo být i projednání dalšího zefektivnění zneužívání romských sociálních dávek a jejich zneužívání při volbách. To v prospěch ČSSD, jejíž je starosta Matouš i se svými napůl kriminálními parťáky z čela radnice členem.

Setkáním s tímto vzorovým mafiánem žijícím ze zneužívání sociálních dávek Dienstbier potvrdil, že za celou tou komedií okolo údajného romského problému je dojení jejich sociálních dávek i do partajní pokladny ČSSD.

V. Váňa 7.6.2014 19:04

Trochu odbočím od hlavního tématu.

Asi tak dvakrát až třikrát jsem tu psal o své teorii, že se USA s Ruskem přes veškerou veřejnou rétoriku dohodnou o Ukrajině "přes naše hlavy".

Řekl bych, že průběh oslavy v Normandii mi už tak trochu dávají za pravdu.

Nebo se mýlím?

M. Prokop 7.6.2014 22:27

Re: Trochu odbočím od hlavního tématu.

Mýlíte.

Jak se Ukrajina týká "našich hlav", mimochodem?

J. Kostelanský 7.6.2014 17:29

Rómska problematika sa už z princípu vyriešiť nemôže

Rómska problematika sa už z princípu vyriešiť nemôže. Je to obrovský biznis s veľkým množstvom peňazí, k získaniu ktorých stačí veľmi málo: kričať o diskriminácii Rómov. Čím viac niekto kričí, tým viac peňazí dostane.

Predstavme si, že by našla zázračná metóda, ktorou by sa tento problém vyriešil napr. za mesiac. Kto by prvý proti tomu protestoval? Samozrejme ľudia, ktorí sú prisatí na štátne a európske dotácie - rôzne mimovládky a "dobrovoľné spolky".

Je to ako v tom britskom seriáli Jistě, pane ministře/ premiére. Štátna správa má základnú úlohu - zachovať svoju existenciu. A tak je to aj s tými mimovládkami...

T. Czernin 7.6.2014 21:28

Ale může...

Jak stálo na zdi brněnského nádraží - Cikáni? Problém? Nebudou cikáni, nebude problém...

P. Vaňura 7.6.2014 21:41

Nět čelověka, nět problema

(c) J. V. Stalin. Podobně nebudou li v Evropě muslimové, zmizí i problémy jimi způsobené!

P. Vaňura 7.6.2014 11:26

Ona ta propaganda jednou MUSÍ přestat fungovat,

a protože už pomalu vymírají lidé, kteří pamatují nacismus a navíc se dnes NACISMEM NAZÝVÁ KDE CO, bude ten nacismus časem považován za "menší zlo," než internacionální socialismus, tak jako je už dnes považován za menší zlo než komunismus v pobaltských zemích a na západě Ukrajiny!!!

J. Sever 7.6.2014 11:26

Ono to nebude mít dlouhého trvání.

Tam se do roka a do dne sletí tolik vyžírků, že bude mít vláda co dělat, ututlat to.