30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 15.4.2009 7:18

Re: a tak je to v Lidovkách téměř se vším

Koukám, že jste to dneska . . . hned po ránu . . . . v kurníku pěkně "rozjeli" - což ??? ;-D

GRUNTORÁD 15.4.2009 7:12

Re: Za ODS ráj jen pro moc bohaté

BOHATÝ + CHYTRÝ+PRACOVITÝ+TROCHU ŠTĚSTÍ

LOMENO

CHUDÝ´+ LÍNÝ+ BLB - STĚSTÍ

A SNAD JE JASNÉ JAK TO DOPADNE S BOHATSTVÍM

GRUNTORÁD 15.4.2009 7:03

Re: a tak je to v Lidovkách téměř se vším

IVANKO, ŘEČ JE O HOSODÁŘSKÝCH NOVINÁCH A NE O LIDOVKÁCH, EHM,EHM,ŽE?

MGM 15.4.2009 7:01

Všechno marné. Vždyť naši socialisti ani nechtějí být bohatí.

Oni už ví, že okrást těch pár boháčů pro všechny stejně nestačí a svého Grosse si přece nebudou znárodňovat. To by museli makat, ale to oni neradi. Jim už stačí, když ti ostatní se budou mít hůře než oni. Takže, všecko marné, není na co apelovat!

Mgr.Milda 15.4.2009 6:50

Nechte je, ať se cítí na koni! Kdo říká hop ještě než skočí, může si

také zlomit nohu. O to horší bude zase jejich probuzení z růžových snů.

Problém není nadměrné zdanění příjmů, nýbrž příjmy vzniklé nelegálně či podvodem, jako třeba náhlé zbohatnutí soudruha Grosse. Tomu by neublížila ani 50% daň, vždyť si to lehko zopakuje, jen aby už zase byl u lizu!

Forstmeister 15.4.2009 6:48

Berně

Jest otázkou, co nazýváme daní. Příznačnější by bylo tento "institut" nazývat berněmi (vrchnost si část "výdobytků" bere, byť monetárně). Odvádím berně ZP, odvádím berně SZ, pokud jsem v závislé činnosti, ještě je chlebodárce "zberněn" na ZP a SZ +35% z výše mzdy, kterou zaměstnanci vyplácí. Kouzelné je pak "bernění" i z již "zberněného" ("superhrubá mzda", termínus technicus z kadlubu páně Kalouska). Halt mi je zdaněno i to, co musím povinně odvést vrchnosti, nazývané "zákonné pojištění". Další věc, berní progresivita. Lineární progresivita je sama o sobě již vyjádřena absolutní částkou, kterou odvádí jedinec eráru. Šikovný jedinec vytvoří hodnotu za 1000 nominálů za berní odobí, odvede vrchnosti 200 nominálů, lempl vytvoří hodnotu 100 nominálů, odvede 20. Moudrá vrchnost to tak ponechá. Vrchnost hamižně sociální užije tzv. berní pásma (progresivitu sazeb berní), lempl bude jásat a půjde to zapít s tím, že následně vrchnosti bude volat "Vivat", šikovný bude sice brblat, ale vymyslí "oblzličku", třeba "diversifikuje" (viz. Švéd Bjoern Borg, jeho "trvalé bydliště" a berňák v Monaku). Suma sumárum, věrchuška ODS jsou sice pěkní "vejlupci", nakukují do cizích kapes, ale nedosahují úrovně "vejlupků" socdem, kteří nejenom nakukují do cizích kapes, ale snaží se v nich i šátrat. Můj názor. 

Ivana 15.4.2009 6:37

a tak je to v Lidovkách téměř se vším

Trochu jste si ty sloupečky ze zdroje popletl.

J. T. 15.4.2009 6:34

Koukám že PR KSČSSD reaguje rychle

Ti lidi snad ani nechodí spát, aby stihli být první v diskuzích ;-P

Kiri 15.4.2009 6:08

Ještě nevíte koho volit?

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?  Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

Kiri 15.4.2009 6:06

Ještě nevíte koho volit?

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?  Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

VL 15.4.2009 5:35

Re: Za ODS ráj jen pro moc bohaté

Hlavně naši milionáři jsou trochu jiná kategorie, než milionáři v Eurech - zmiňovaných 100.000 Kč je cca 3.500 Euro - tedy mzda dobře placeného, kvalifikovaného dělníka ;-( v SRN. 

Abraxis 15.4.2009 3:39

Re: Za ODS ráj jen pro moc bohaté

A co ze zlomek evropy? Dyt CSSD rikalo, ze NIKDE v zapadni evrope neni sazba mensi nez 38%. Na rozporovani by stacil JEDEN priklad - aby se ukazalo, ze vlastne nevi, o cem mluvi.

A levice, ze nenahrava zkorumpovanym bohacum? A co Standa Gross - namisto, aby se od jeho podezrelych praktik CSSD distancovala, tak ho pozve na stranicky sjezd... Jen tak dal, hosi.

Jenda 15.4.2009 1:50

Re: p. autor je dost vedle...

"uvadene cisla jsou nesmyslne". AUUUU!

Jakeho rodu je podstatne jmeno "cislo" zaku Michale?!? A v jakem cisle ve vete vystupuje?!? UvadenE cislO je nesmyslnE nebo UvadenA cislA jsou nesmyslnA. Ach jo.

A samozrejme, ze zalezi na tom co vsechno do toho cisla zahrnete.

Věra 15.4.2009 1:28

Re: Za ODS ráj jen pro moc bohaté

8-o8-o8-o8-o8-o

Ladislav N 15.4.2009 1:18

Re: michal IP: 86.49.67.xxx

No a kolik je tedy v současné době celkova daňová a odvodová zátěž občanů v ČR? Den daňové svobody letos připadne na...

Den daňové svobody letos přijde o čtyři dny dříve

mráz 15.4.2009 0:41

Re: Za ODS ráj jen pro moc bohaté

Autor uvádí nepřesnou tabulku a navíc jen pro zlomek Evropy. Naši milionáři mají nejnižší dań z celé Evropy. Novinářská mafie přece nemůže psát pravdu, naši rádoby novináři jsou zaprodanci a píší stále bludy a oblbují čtenáře ve stylu - stokrát nic umořilo i osla.

KOLUMBO, lůza nejsem, ale to co předvedla ODS nahrává jen lehce získaným milionářům. Přestańte už konečně strašit tím, že levice chrání lidi líné. Levice prostě nenahrává zkorumpovaným boháčům. Kdyby nám nevládla ODS, krize by nás tolik nepostihla, Topolánek naopak krizi ještě umocnil.

michal 15.4.2009 0:35

p. autor je dost vedle...

Tak komu verit vice, jeden takovy p. Blaha, nebo wikipedia?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_Europe

(Belgie 50%, Dansko 62%, Finsko 53%, Spanelsko 45%, Svedsko 55%) Samozrejme zalezi, co se kam a jak zapocte (15% ceska dan jiste neni

15%, na druhou stranu socialka a zdravotni je de facto take dan) - ale

p. Blahou uvadene cisla treba pro Skandinavii jsou zjevne nesmyslne...

vladimír ondys 15.4.2009 0:25

Když v RaJi padaly korunky z nebe

Proč by gauneři nemazali nejtupějším podobný med kolem huby, když se pojistí pohybem v šedé zóně ekonomiky v tak populární české hře pro všechny mocné: Já na bráchu, brácha na mne? V.v.y.s.e.r.t.e. si voko přitroublí spoluobčané. Rv;-PR^

Kolumbo 15.4.2009 0:18

Za socanů

může pracovat jen idiot. Proč se  taky dřít na línou lůzu a její ochránce. To je lepší si taky lehnout do trávy, jen na rozdíl od ní se starat o svoje zdraví  a kondici. Hospodářsky půjde sice všechno do háje, nejvíc na to však doplatí tradiční levičáci, spoléhající na stát a zlodějskou "solidaritu".

veit 15.4.2009 0:10

šméčko

Šméčko nešméčko - moc jsi těch zemí nenapočítal a ještě jsi musel fixlovat, že, Vítku!