28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: A co lidé ve stavebnictví?

Problémy pár tisícovek horníků, kteří dlouhá léta berou nadprůměrné platy a teď jim hrozí propuštění, řeší pravidelně vláda, jako by šlo o největší problém v této zemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 4.8.2016 10:36

pane Čábelko

netuším, proč se do mě navážite a označujete mě za blbce. Já se snažím diskutovat. Mám sice jiný názor, ale to neznamená, že mě hned musíte urážet.

To máte opravdu zapotřebí snižovat se na úroveň trolla Nováka475, který všechny své oponety označuje za gaunery, blbce a příživníky? Toho trolla, který sice nenávidí levičáky, ale před pár dny se tu rozčiloval, že igelitky v obchodech nejsou zadarmo?

P. Maleček 4.8.2016 10:29

Re: Ne přeplacení horníci, ale mocichtiví politici.

S tím, že pokles ceny uhlí může doly ekonomicky odstavit měl stát, tj. tenkrát socani, počítat už při jejich privatizaci a kupující legislativně donutit tvořit dostatečné fondy pro takovéto události.

Což socani tenkrát podtrhli stejně jako kupní cenu. Evidentně výměnou za mastné úplatky od doly kupujících "byznysmenů", spíš dojičů státu.

Z. Čábelka 4.8.2016 10:20

Re: ano, pane Kusáku

Jo renty pro blbce a desátky + rentiérství pro developry socialistických ideologií - nespravedlivě zdaněné :o).

P. Kozelský 4.8.2016 10:16

Nadprůměrné písty neplatí

Ať si autor článku nejdříve zjistí fakta. Přepláceni byli horníci za minulého režimu. Pochybuji že za zhruba průměrnou čistou mzdu někdo z těch 50 000 stavbařů půjde farat .

Z. Čábelka 4.8.2016 10:14

Re: Komunisti chodili kolem horníků po špičkách

Dnes již není žádný rozdíl mezi socialistou a komunistou. A velmi brzy se smázne již jen malý rozdíl mezi socialistou fašistou.

L. Novák 4.8.2016 10:14

Re: ano, pane Kusáku

Šejna bude samozřejmě tleskat každé blbosti, která vzejde z ČSSD. Jako "developer" (prý OSVČ :) socialistické politiky potřebuje, aby z jejich podpory a "malé domů" vytěžil svou rentu...

L. Novák 4.8.2016 10:07

Re: Ne přeplacení horníci, ale mocichtiví politici.

Musím se těch socanů zastat, když jejich agitátor Šejna nestíhá... :-D

Pokles cen uhlí na světových trzích (i díky socialistickému a zeleno-komunistickému tažení proti uhlíku a CO2) je hlavní příčinou, proč drahé uhlí z hlubinné těžby není schopno OKD prodat za ceny, které by pokrývaly alespoň náklady na těžbu. I tady je vidět na hlavu padlá nekoncepční politika ČSSD, která na jedné straně astronomickými dotacemi podporuje bezuhlíkové fotovoltaické zdroje, které problém energetiky stejně vyřešit nemohou, a na druhé straně cpe peníze do zjevně neperspektivní těžby uhlíku na spalování a tím jej vlastně dotuje z našich kapes...

Takže dvakrát do kanálu vyhozené peníze, jednou za "boj proti uhlíku", a jednou za "podporu těžby a spotřeby uhlíku". Žijeme přece už zase v Absurdistánu zvaném Czechia, ne? :-P

Volte ČSSD!

Z. Čábelka 4.8.2016 10:07

Re: ano, pane Kusáku

Pane Šejno, vy asi budete tleskat až sosani pro změnu koupí tu eko zátěž zpět. Myslíte, že ji koupí jen za těch pět miliard, za které je prodala vč. eko zátěže :o)))). Nebuťe najivní. Socaní zase falešně slzí ale už se třesou na další kšeft. Jen hrůza z nasranejch horníků jim kalí radost, protože zase potřebují jejich hlasy a oprávněný strach dostat přes tu nenažranou umaštěnou socanskou hubu.

Proto jim zase budou zpívat:

"Já jsem horník, kdo je víc?"

Krucifix, zase úplatky, zase úplatky!

L. Novák 4.8.2016 9:56

Re: Tak to dopadá,

Na druhé straně, co je to proti "Bilionovému tunelu OZE", který také prosadila vláda ČSSD s koalicí? Dejte socialistům "na hraní" státní rozpočet, a skončí to dřív nebo později státním bankrotem a okradením občanů o úspory (v tom lepším případě)...

L. Novák 4.8.2016 9:47

Re: ano, pane Kusáku

Jakou má hodnotu majetek OKD jako celek, když není schopen produkovat zisk a soc-vláda do něj cpe jako do černé díry stovky milionů - zatím - jenom v letošním roce?

ČSSD tradičně ráda tuneluje státní rozpočet, že? :-P

http://www.mladek.eu/media/detail/vlada-schvalila-pujcku-pro-okd-az-do-vyse-700-milionu-korun

M. Šejna 4.8.2016 9:28

ano, pane Kusáku

a tady jde právě o to, aby stát, pokud vstoupí aktivně do konkurzu na majetek OKD, získal zpět majetek prodaný v té zpackané privatizaci. Má k tomu teď ohromnou příležitost.

F. Kusák 4.8.2016 9:12

Re: Výroba

Tedy pokud vím, tak jedině ANO bylo principiálně proti a A. Babiš se nechal mnohokrát slyšet, že podporovat soukromé podnikatele je nesmysl. Naopak Sobotka a další jak říkáte "sosani" Babiše přehlasovali. Ptejte se horníků, kdo prodal jejich byty za korunu, přesto, že jim slíbil, že si je budou moci odkoupit. Zamyslete se nad tím, že Bakala a Co. získali majetek v řádu stovek mld. za 5 mld, který nakonec zaplatili dokonce z peněz privatizované firmy, takže takovým majitelem se mohl stát kdokoliv z nás. Podobná situace se rýsuje na severu Čech. I tam je nutno si položit otázku, který z politiků, sliboval dalším soukromým firmám v čele s pány A. Koláčkem, mimochodem původně personalistou v Pražských čokoládovnách, P. Tykačem a dalšími prolomení limitů těžby. Jsou to politici z tzv. systémových partají napříč politickým spektrem. To, že nakonec limity, vyhlášené Pithartovou vládou v roce 1991, víceméně zůstaly, se zasloužilo právě ANO a ministr ŽP.

Nejsem a nebudu voličem ANO, ale pomluvy, lži a polopravdy mně vadí.

F. Kusák 4.8.2016 8:29

Tak to dopadá,

když vláda, tedy zejména ta socialistická část, neměří všem stejně a provádí nesystémové kroky. Od socialistů je to úlitba před volbami a pokus o zakrytí zpackané privatizace, o které si mohu v tom nejlepším případě myslet, že to byl vrchol nekompetentnosti a hlouposti a o jiných důvodech jen spekulovat.

B. Hamáček 4.8.2016 8:24

Výroba

Výroba voličů sosanů a ANO na úkor všech nás ostatních !!!

P. Maleček 4.8.2016 8:21

Ne přeplacení horníci, ale mocichtiví politici.

Pan Korec byť má jinak pravdu, to s těmi přeplacenými horníky přepísk. Nejen on, ale každý kdo prská nad vysokou mzdou pracovníku v podzemí by si jejich práci měl na pár dní zkusit.

Jiná už to je v tom, jak se horníci nechají zneužívat svými mocichtivými odborářskými bossy a s nimi spřízněnými socanskými politiky, kteří jsou sami strůjci problémů v nichž dnes uhelné hornictví je. To oni prodali uhelné doly za směšné ceny a za pro stát nevýhodných podmínek. Tím stát i dnešní zaměstnance připravili o desítky miliard Kč. Uhlobaroni pak už dělali jen to, co jim socanští politici dovolili. A to včetně dnešního prezidenta a premiéra.

Což je zároveň i vysvětlení dnešní vstřícnosti socanů k horníkům. Prostě je uplácejí, aby jim zavřeli z odpuštěním huby a tak i zamaskovali své podvody při prodeji a nastavení pravidel fungování uhelných společností.

Ne Bakala či mostečtí uhlobaroni, ale socanští politici nesou vinu za to, co se dnes v ČR v uhelném hornictví děje. V právním státě by za to už dávno stály před soudem.

L. Novák 4.8.2016 8:17

Komunisti chodili kolem horníků po špičkách

a hornická města zásobovali přednostně potravinami i nedostatkovým zbožím, které jinde bylo nedostupné.

Sobotkova ČSSD s přeběhlými komunisty se chová stejně, s tím rozdílem, že dnes už nemusí zásobovat přednostně vybrané regiony, protože zboží je všude dostatek. Chce-li se horníkům zavděčit a jít na ruku odborářským bossům, které má i mezi svými poslanci, aby "nezlobili", vezme peníze, které nám vykradla z kapes a začne je rozhazovat, "aby byl klid".

Tak to už mezi socialisty A KOMUNISTY v politice chodí.

L. Novák 4.8.2016 8:10

Re: zloděj kříčí chyťte zloděje

Ha ha, agitátor ČSSD Miroslav Šejna už je tady! :-D

Šejno, nedej se! Sobotka se ti jako developerovi určitě odvděčí. Však on už zná cesty, jak příslušníkům svého klanu dohodit kšeft za pár milionů navíc...

M. Šejna 4.8.2016 7:36

zloděj kříčí chyťte zloděje

pan Korec je generálním ředtelem velké stavební společnosti Ekospol. Zdá se, že se jeho stavební společnosti přestává dařit, když ho napadlo, aby stát financoval jeho zaměstnance.

Jako správný český "kapitalista" i Korec přemýšlí ve stylu, když jsem ve ztrátě tam ať mě stát dotuje, když jsem v zisku, státu do mých peněz nic není.

Jinak pokud jde o OKD, tak tam sice stát bude nejspíš intervenovat, ale za cenu toho, že majitel OKD příjde o svůj majetek ve prospěch věřitelů, tedy i státu. Takže pokud by pan Korec chtěl od státu finanční pomoc, pak Ekospolu stát určitě pomůže, ale za cenu toho, že si současní majitelé Ekospolu sbalí své kufry a příjdou o svůj kapitál.

D. Polanský 4.8.2016 7:05

To víte, horníci měli vždy zelenou

Za každého režimu. To je již taková tradice. Já jsem horník, kdo je více?! A tradice se mají ctít :-).