29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Václav 5.10.2006 21:48

Panu Paroubkovi vnutil to vládnutí po volbách pan Klaus když nepřijal jeho demisy autore

František X 5.10.2006 21:18

Ctěnému autorovi

Ono to tak nějak bude jak píšete pane Bárto. Nepřipadá Vám, že se ten občan Paroubek chová stejně jako občan Klaus při prezidentské volbě? Prostě si plní svá zadání, ať to stojí "co to stojí", jen když to dokážeme. To koryto je přitahuje silou, kterou naprostá většina nechápe a proto jí nerozumí. Já také ne. Asi proto, že vím co je hrdost, důstojnost a čest.

Martin Vadas 5.10.2006 20:28

Udání na Petra Uhla

Petr Uhl výběrově neuznává platné zákony České republiky, neuznává princip presumpce neviny, a nectí ani její ústavní instituce. Přitom si kandiduje za Stranu zelených do Parlamentu České republiky a píše umanuté štvavé články do tzv. Práva (vzpomeňme na "Politické otazníky nad Hučínem" Právo 25.11.2005 - Petr Uhl - str. 07, "Nechme soud Hučína soudit" Právo 16.2.2002 ad.). Domnívám se, že ing. Uhlovi by mu měli věnovat pozornost nejen jeho straničtí kolegové a voliči, ale i orgány dozorující extremistické skupiny v ČR.

S pozdravem

Martin Vadas

mik 5.10.2006 20:43

Re: Udání na Petra Uhla

R^R^R^

Karel008 5.10.2006 18:26

A co tak červeno černá koalice, vždyť to lidovcům tak klapalo v národní frontě, takže???

gebosch 5.10.2006 18:02

Dilema

Velmi, opravdu velmi užitečný článek. rozviňme jej do konkrétní podoby! Zrovinka dnes jsem našel ve schránce leták kandidáta na senátora, v němž je dotyčný nazván "Panem Neúplatným". Jde o kandidáta KDU - ČSL a byť nepatřím mezi stabilní voliče této strany, za dobu svobodných voleb dostali její kandidáti ode mne hlas dva, třikrát, jemu jsem hlas dát chtěl, neboť s jeho pojmenováním naprosto souhlasím a navíc jej považuji i za velmi zdatného komunálního politika. Ale slova p. C. Svobody o možné podpoře sockom vlády , ať myšlena jakkoliv, či ať byl jejich účinek "upřesňován" kýmkoliv a včerejší hlasování v parlamentu mne osobně z možné podpory tohoto kandidáta, žel, vyléčily. Píši "žel" a myslím to upřímně. Lidovci jsou opravdu v současnosti tak nečitelná strana, že případné předčasné volby, za něž se všemi deseti přimlouvám, by se jim do krámu hodily mnohem méně, než socanům. Domnívám se, že by je ze seznamu parlamentních stran - zejména po excesech mnohých jejich představitelů - ne-li navždy vymazaly.

pavlík 5.10.2006 17:40

A proč by nemohl být premiérem ?

Nevím, proč se autor podivuje, že Paroubek chce být znovu premiérem. Nebýt některých oblastních lidovců za dojemné pomoci veřejnoprávních medií, tak už jím byl a mohlo se pokračovat v dobře započaté cestě. To jste se všichni měli za posledních 8 let tak špatně ? A strašení zadlužováním ? Stačí se podívat jak ho zvyšuje Tlustého rozpočet. Nejhorší pro stát je neustále střídání vlád z ideologických důvodů a výměny úředníků. Vláda se má měnit, když se země nerozvíjí a to náš případ nebyl.

siena 5.10.2006 20:41

Re: A proč by nemohl být premiérem ?

prosím pěkně, zamyslete se; jak můžete mluvit o dobře započaté cestě při tak katastrofálním a nestydatém zadlužení? Nechápu,  a vy asi vůbec nevíte co říkáte. varianta ODS je skutečně jedině možná - třeba pro někoho nejmenší zlo z ostatních. Takže rozum do hrsti - a k volbám raději  ani nechoďte.

kar 5.10.2006 21:29

Re: Re: A proč by nemohl být premiérem ?

Ty si ale debil  !!!!!!!!!!!!!!

Luc 5.10.2006 21:41

Re: A proč by nemohl být premiérem ?

Tak predevsim: je-li ekonomika v rustu, rozpocet ma byt vyrovnany nebo prebytkovy. To je pravidlo ktere dodrzuji vsichni soudni politici. Bohuzel ne tak socialni vyderaci z CSSD. To co prevedl s rozpoctem tlustoch se asi nikomu z volicu ODS (tedy... vetsina z nas dala hlas spize z nouze nez pro lasku k velke modre trojce Topol-Langr-Tlustoch) nelibi, lec za daneho stavu uz kompletni prepracovani rozpoctu nebylo mozne a je lepsi planovat realisticky (byt hur) nez blbe - to vam rekne kazdy trochu schopny manazer.

Jenze o vedeni ci management statu CSSD opravdu nejde. Jejim cilem je naplnit koryta nasim linejsim, mene samostatnym obcanum. Musim se priznat ze i kdyz jsem jineho smysleni a obcas lituji ze volebni pravo funguje dnes jinak nez ve starem Rime ci Viktorianske Anglii, jsem ochoten respektovat preference vetsiny a nechat se v primerene mire odirat. Problem tkvi v tom ze bratr Parez jde bohuzel zjevne za onu filozofii prerozdelovani a pecujiciho statu - nehoraznym zadluzovanim v dobe konjunktury pocinaje, pres zjevne vyjadrenou touhu omezovat demokraticky system a svobodu tisku az po zjevne diktatorske praktiky a spolupraci se stranou ktera stale v te ci one forme souhlasi s teorii diktatury proletariatu, znarodnovanim a dalsimi zhovadilostmi.

Co je ale vubec nejhorsil, bratr Paroubek to nedela protoze by veril v Socialni Stat, ale proto ze chce osobni moc a osobni prospech. Jinymi slovy: fungujici socialni politika pro nej neni cilem, ale prostredkem jak se k moci dostat. To by si meli uvedomit ZEJMENA volici CSSD a KSCM.

Takze abych to shrnul: nemam problem se socialne demokratickou vladou. Mam ale, stejne jako drtiva vetsina volicu v Cechach (prosim chapat rozdil Cechy-Cesko), problem s vladou kterou vede Bratr Paroubek a/nebo ve ktere jsou Soudruzi.

Kopírák 5.10.2006 14:50

Co nového u Šumaváka?

bohajeho, ten pupek zeměkoule (Dušan Neumann: 05.10.2006, 06:36:25 )

volali mne z ČT, že s Havlovými narozeninami začíná v New Yorku festival jeho her, abych k tomu něco řekl.. V New York Times ani slovo, tak honem Google, až jsem se dostal do předprodeje vstupenek.. 18 her, z nich jedna světová premiera, to zní docela dobře, celý festival za $ 100 vstupného také není přehnaný (pokud to někdo vydrží), hrát se bude ve dvou divadélkách - jedno v Brooklynu a druh= v Soho na Manhattanu. Jenže pak přišla otázka, co znamená Havel dramatik pro Ameriku, s odkazem na organizátora festivalu, nějakého pana Einhorna, že vzhledem k omezování a porušování lidských práv dnes Havel v Americe "rezonuje". Nezbylo nic jiného než to uvést na pravou míru, že pro Ameriku Havel jako dramatik neznamená prakticky vůbec nic, a kromě těch dvou divadýlek o jeho hrách nemá většina Američanů ponětí, natož zájem. Pouze ve vyšších politických kruzích (bez ohledu na stranickost) zaměřených na mezinárodní scénu je Havlovo jméno známo a dodnes symbolem intelektuálního osvobození ze sovětského jha a Havel zůstává prestižním reprezentantem republiky, o níž se jinak neví vůbec nic, kromě toho, že Jágr měl na dresu 68 a Navrátilová je lesba. Ale to by snad mohli novinářští chrti vědět a ne si myslet, že na Prahu se stále upírají obdivné pohledy světa. jen skromně dodávám, že je dobře, že skoro nikdo na zeměkouli neumí česky, protože pak by se pupek Evropy, nebo-li Fidlovačka, jak říká kamarád Steve, musela stát terčem kocourkovských vtipů. Tož tak po ránu.

Dušane, nediv se - (Rpuť: 05.10.2006, 06:49:01 - Mail )

co maj ty chudáci žurnalistický pořád psát a vysílat - když musej....dokola psát o obřích krevetách nelze...

Ber to tak, že na tom pupku světa sedí zrzavej trpaslíček a plácá si játra....vlastně....už jenom plácá....ale ještě prý nějakou hru napíše....někdy....možná....

Fafa 5.10.2006 14:38

Vlastimile:

A je to dobře. Kdo by rozhodoval o tom, zda poslanec "zradil" či ne? Jinak by bylo možné, aby např. Paroubek odvolával své poslance z ČSSD jenom proto, že si dovolili jej kritizovat. To nechápeš?

No, rozhodovat by meli volici. V jednomandatovych obvodech s vetsinovou volbou to dokonce muzou delat. Bohate staci pravidlo, ze v obvodu lze kdykoliv vyvolat mimoradne volby, pokud si to preje dejme tomu 20 % opravnenych volicu.

Vlastimil 5.10.2006 15:02

Re: Vlastimile:

Vsimnete si, že ti poslanci, kteří v minulosti jednou "zradili" (např. Wagner z ČSSD nebo Kott z ODS) se vícekrát už na kandidátky nedostali.

20% oprávněných voličů by podle vás mělo stačit k vyvolání mimořádných voleb v jednomandátovém obvodu. Jak se to ale zjistí? Peticí? Dejme tomu, že v jednomandátovém obvodu zvítězí těsně kandidát ODS před kandidátem ČSSD. 20% oprávněných voličů z řad příznivců ČSSD okamžitě vyvolá mimořádné volby. A tak se to bude tlouci stále dokola, jednou tak, za chvíli v opačném gardu. To by byla pohoda!   

Fafa 5.10.2006 15:18

Vlastimile:

Zjisti se to petici s podpisy. Ani priznivci porazene strany nejsou uplni idioti a vedi, ze opakovanymi peticemi by tak leda nastvali nerozhodnute volice, o ktere je zajem. V zemich s anglosaskym volebnim systemem to tak funguje, konec koncu Arnold byl zvolen guvernerem Kalifornie po mimoradnem odvolani vladnouciho guvernera.

Navic pokud by nekdo byl v jednomandatovem obvodu zvolen dejme tomu 65 % procenty hlasu, tak jej celkem nazajima, co si zrovna mysli predseda strany o pristich kandidatnich listinach.

Jiří K. 5.10.2006 15:44

Re: Re: Vlastimile: něco jste nepostřehl

Co takový Teplík? Před zvolením za ČSSD v roce 1996 neznámý mladík. Zradil současně s Wagnerem, přešel rovnou k ODS a na kandidátky i do parlamenu se v letech 1998 i 2002 dostal.

Vlastimil 5.10.2006 20:45

Re: Re: Re: Vlastimile: něco jste nepostřehl

Těch zrádců bylo tuším ještě o něco víc než Wagner, Teplík a Kott. Teplík byl asi výjimkou, že se do parlamentu dostal znovu - ovšem za tu stranu, kam přeběhl.

tony 5.10.2006 14:17

jojo

kdo je nejvetsim zloduchem?

Ctete http://cypaty.blog.cz

Tam to vse mate pekne po sobe

ladik53 5.10.2006 13:02

volby

A co kdyby se volilo teda jenom ve velkých městech.

kamil 5.10.2006 12:34

pane bárta-dejte si pauzu-pletete si zbožná přání se skutečností-modrou šanci zdaleka nechce většina lidí

František Klouček 5.10.2006 14:05

Re: pane bárta-dejte si pauzu-pletete si zbožná přání se skutečností-modrou šanci zdaleka nechce většina lidí

Kamile máš pravdu,téměř polovina tohoto národa nechce poctivě pracovat ,ale poctivě si chodit pro podporu.Máme malé sebevědomí a neumíme se sami o sebe postarat.Potřebujeme k tomu stát, a to stát socialistů, kteří slíbí a dají  všechno i když není z čeho.Nefandím žádné straně, ale jen poctivým a pracovitým lidem, kteří odvádějí daně , nekradou,nelžou a dodržují zákony včetně vyhlášky o provozu na pozemních komunikacích.Pan Bárta podle mne nevyjádřil svým článkem nic jiného.

Xaver X.X. 5.10.2006 15:34

Jste si jist, že co volič ČSSD, to nemakačenko, lhář a zločinec?

Znám pár lidí co volí ČSSD, a jsou to drobní podnikatelé, dobří zaměstnanci...jó, dokud bude u nás iluze, že v jedné straně jsou andělé a v druhé ďáblové, tak to se moc nehneme.

Xaver X.X. 5.10.2006 15:34

P.S. ČSSD jsem nevolil.

To jen pro upřesnění.

mim 5.10.2006 15:55

Re: P.S. ČSSD jsem nevolil.

Hmm, koukám že mi trvalo dost dlouho než jsem to sesmolil a předběhl jste mne. -))

mim 5.10.2006 15:53

Re: Re: pane bárta-dejte si pauzu-pletete si zbožná přání se skutečností-modrou šanci zdaleka nechce většina lidí

Tak to se hluboce pletete. Pan Bárta (pokud umíte číst, tak zjistíte, že se k tomu i hrdě přihlásil) jasně podpořil ODS. Vy se svým příspěvkem (narozdíl od pana Bárty pokryteckým) míříte úplně stejně. V případě, že to tak není, měl by jste zapracovat na schopnosti vyjádřit myšlenku v písemném projevu. Pracovitý člověk se nepozná podle touhy realizovat modrou šanci, jestli vám to nedochází. Jsou pracovití lidé, kteří upřednostňují prvky sociálního státu a jiní "samostatnost".  Každá z cest má svoje výhody i nevýhody,  nic totiž není  jenom černé nebo jenom bílé, jak už to tak v životě bývá. Krásné je vaše spojení sebevědomí a placení daní. Já bych řekl, že se tyto 2 termíny v českém provedení vzájemně bijí :-)). Čím sebevědomější podnikatel tím....ale to bychom se dostali zase do jiné debaty, které je také černobílá.

jirka.s. 5.10.2006 17:41

Re: Re: Re: pane bárta-dejte si pauzu-pletete si zbožná přání se skutečností-modrou šanci zdaleka nechce většina lidí

Znám jedince, kteří si i pro sociální dávky chodí velmi sebevědomě. Takže o sebevědomí to asi skutečně nebude.

vrt 5.10.2006 19:19

Re: Re: Re: pane bárta-dejte si pauzu-pletete si zbožná přání se skutečností-modrou šanci zdaleka nechce většina lidí

 Uplatňovat "prvky sociálního státu" může "stát" pouze v rozsahu, který si ten "sociální stát" vytvoří a ne tak jako to dělala vláda ČSSD vysoko nad tento rozsah. Proritní je podpořit opravdu to tvořivé jádro lidí, a nemyslím to pejorativně (vždy a všude se najdou "vychcánkové"),  kteří jsou schopni ten ranec na rozdávání zvětšit tj. ty, kteří se umí uživit svou vlastní prací, ještě tu práci jiným dát a ještě platit daně. Pak až se vytvoří pro tyto lidi podmínky a začně se naplňovat ranec na rozdávání, rozdávejme, ale opravdu zase jen těm potřebným. Nejhorším hospodářem je vždy "stát". Co se týče politických stran, nelze je hodnotit podle jednotlivců. Ti jsou v těchto stranách po kvalitativní stránce většinou rovnoměrně rozděleni - dobří, horší a špatní. Musíme, pokud můžeme, trvat hlavně na plnění jejich programů, podle kterého bychom je měli volit. Vyjimka ovšem potvrzuje pravidlo. J.Paroubek v čele ČSSD svým vystupováním a způsobem jednání může k této straně a jejímu programu opravdu přilákat ten typ lidí, kteří potřebují "velkého vůdce".

Douša Josef 5.10.2006 12:08

Velice přesné od autora

......se nějak chová hrdina akčního filmu, který musí prokličkovat k tikající bombě, aby mohl vypnout pekelný stroj v poslední minutě či vteřině....

Musí to být pekelný strach z toho, co by, kdyby se začaly opravdu šetřit všechny kousky socialistických šibalů. Předpokládám, že by to byl konec současné KSČSSD. Snad by i skalním došlo, jakou dluhovou spoušť zde Paroubkova parta zanechala a kolik a jak se napakovali všichni ti Zgarbové, Rathové, Krausové a podobní.

A ODS u moci by to mohla rozhýbat.

Mareš 5.10.2006 12:24

Re: Velice přesné od autora

R^ Je to PŘESNĚ tak! 

jerry 5.10.2006 12:57

Re: Velice přesné od autora

Zase vidíte jen tu svou modrou půlku pravdy.Copak si myslíte, že jeden zkorumpovaný politik nechá vyšetřovat druhého? Copak si myslíte, že kdyby Paroub schválil Topolovi vládu, neletěla by Kubiceho zpráva do koše? Víte , kdy se naše rozhádané politické spektrum dojemně shodne? Když se jedná o zvýšení státních příspěvků politickým stranám za volby.:-)

Douša Josef 5.10.2006 13:02

Re: Re: Velice přesné od autora

.... Víte , kdy se naše rozhádané politické spektrum dojemně shodne? Když se jedná o zvýšení státních příspěvků politickým stranám za volby....

To je sice lumpárna, ale zlodějny socialistických šibalů je naprosto něco jiného! To že udělal Zgarba kamaráda Večeřu, takto vyčůraného předsedu bývalého JSZ Měřín milionářem, to je čisto čistá zlodějna, napasovaná na obcházení zákona. A Večeřa je tuším v pořadí asi dvacátým miliardářem v republice. Vlastní podvodem získané pozemky, převedené od orných na stavební, od Aše až po Břeclav. A to bývalý ministr Zgarba mu umožnil asi za zaplať Pánbůh!