4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
anonym 4.8.2009 8:01

já myslím, že je to ještě horší

Přečetl jsem, co jest bylo napsáno. Ale docela bych hodně věcí upřesnil:

recepce - to není o tom, že někde přišli o šatnu nebo jiný prostor. Dřív na každém obvodním oddělení byl u vchodu místnost s policistou, který přijímal oznámení, sepisoval je a třeba i jen radil. Mohl, protože to uměl. Na recepcích jsou dnes lidi, kteří u policie nikdy nepracovali, většinou nic nevědí a neznají a když tam s něčím přijdete, tak umějí jen: "Já se někoho zeptám, já někoho seženu". Takže vlastně takový tlumočník  k ničemu.

A různé reorganizace? Vědí občané třeba o tom, že špičkové policejní pracoviště, které spravuje komunikační techniku - třeba tu zatraceně drahou a k ničemu MATRU - patří dnes pod s.p. Česká pošta?  Co kdybychom třeba některé soudy převedly od ministerstva spravedlnosti pod ČSAD a.s.? To je něco podobného.

Odchod těch  zkušených - nedivte se, vždyť oni byli zvyklá¨í pracovat a pokud možno objasnit a vyřešit případy. Teď nemohou, i kdyby chtěli - není na benzin, nejsou informátoři, nejsou ani podmínky. Dokážete si představit, že kriminalista, který v pracovní době jde do kriminálního prostředí, si nesmí dát ani pivo, protože je to v pracovní době zakázáno. A zkuste v některé hospodě, kde se podsvětí schází vypadat nenápadně a jako jeden z nich a přitom cucat dvě tři Coca coly. Že by jim to nebylo divné? A z toho taky pramení výsledky - kde nejsou informace a zdroje informací, nemůžou být ani výsledky! A jak to může vypadat třeba na těch základních útvarech, místních  obvodních odděleních, když vedoucím je nejstarší z nich - ten co je u policie "už" 3 - 4 roky. Má zkušenosti? Kde by je nabral!! Od koho, když zkušení jsou pryč!!

Zkrátka, policie dnes - až na výjimky - je docela nefunkčí evidenční úřad. Protože případy víceméně eviduje, ovšem jen minimálně řeší. Ale možná to tak někdo chtěl. Aby zase něco nedejbůh neodhalili!!!

Vlad 3.8.2009 16:44

Kdo to umí,

ten to dělá. Kdo to neumí, ten to učí. A kdo je blb, ten to reformuje.

Mistr Jan Hus 3.8.2009 14:26

Chceš li zneschopnit instituci, udělej reformu. Langer byl úspěšný, za pakatel

"privatizoval" obrovské nemovitosti, které sám sobě vyčlenil, jako neprodejné. Takto se to dělá u ODSSáků. ;-D

občan 3.8.2009 10:57

Mám nějaké ty kamarády a známé u policie

a vyjadřují se v tom smyslu,jak to zrovna čteme. Ciml je zjevně inťouš s IQ nad 140 a velkym Egem, jinak by nebyl policajtem a nepsal by na Psa. Nevadí...Podepisuju se pod všechno, co napsal, přestože bych to řek trochu jinak.

Pirat 3.8.2009 10:01

SPOK byla banda kriminálníků placených bankami a podsvětím

pokud byl napřed přejmenován a pak rozpuštěn tak je to jen dobře..

A mimochodem kdy budou zrušeny ty nehorázné RENTY vyplácené za odsloužené roky ? (RENTY jsou hlavní důvod proč se odchází od Policie - ne žádné reformy jak tvrdí autor)

Krása 3.8.2009 15:14

Re: SPOK byla banda kriminálníků placených bankami a podsvětím

Sousede, všechno nejlepší do nového roku. Ale ksakru, ať se Vám nedaří lépe než mně, to byste mne nasral !

Ludva 3.8.2009 8:25

Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Žádné jiné povolání nevyplácí po odchodu svým bývalým zaměstnancům doživotní rentu. Stačí odkroutit deset let a jsou za vodou. Rád bych věděl, proč ty prachy dostávají ? Aby nesvrhli režim ? Přece mohli v zaměstnání pokračovat. Zajímalo by mě, kolika lidem se vyplácí a kolik ?

Krása 3.8.2009 15:11

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

co kdybyste si přečetl zákon o policii, na ministerstvu financí našel tabulky platů státních zaměstnanců a z toho si vypočítal, kolik dostanou po deseti letech. Běžný policista kolem deseti let je v 5-6 platové třídě. Potom byste neplkal o nehorázných rentách. Tato je zcela běžná ve všech zemích Evropy. Někde (Německo, Polsko, Francie) dosahuje až 85% platu. Jinak, kdyby to bylo tak vynikající, tak proč je už minimálně čtyří roky nedostatek policistů ?  

Ludva 3.8.2009 15:25

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Lidi jako Kubice dostali rentu 40 tisíc. Za nicnedělání je to opravdu nehorázné. Ale vy neodpovídáte, proč to vlastně dostávají ? Jsou užitečnější než třeba lékaři ?

Janota 3.8.2009 16:05

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Kubice nastoupil po roce 1989, to znamená, že měl nárok na 20% platu výsluhy. Při Vašem tvrzení by musel mít  200.000,- Kč hrubého, tak se probuďte. Ano, jsou pro stát užitečnější, jinak by to stát, jako výlučný objednavatel služby nastavil jinak.

Ludva 3.8.2009 16:29

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Pardón, tady jsem se spletl - Kubice dostává 11,5 tisíce. Ale na principu to nic nemění. Jsou to vyhozené peníze. Samozřejmě kromě těch, keří ve službě třeba utrpěli zranění.

Janota 3.8.2009 16:38

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Souhlasím s Vámi v tom, že tato renta by měla plnit svoji funkci až od 20 odsloužených let s progresivní křivkou k 55 letům. Jinak je to celé pokřivené, neboť, kdyby stát opustil komunistické přerozdělování důchodů a výše důchodu by se odvíjela od výše mzdy, tak bychom se nemuseli o rentách vůbec, ale vůbec bavit. ;-)

anonym 4.8.2009 8:08

Re: Kolik stojí doživotní renty ozbrojených složek?

Renty - vidíte jen co dostane, když odejde. Ale víte třeba o tom, že podle zákona každý policista má nárok na zaplacení přesčasů až po odpracování 150 hodin bez nároku na náhradu nebo čerpání náhradního volna? Tak si to spočítejte:

Plat - i kdyby jen 100 Kč/hod. - za 150 hodin = 15.000 Kč. Od roku 1990 = 20 let. A myslíte že tu rentu pobírá těch dvacet let???

raduza 1.9.2009 18:01

renty

jeden můj kolega, který po odchodu od policie pracuje opět ve státní sféře, mi říká, že mu hypotéku platí stát, jak veselé. Nejsou jen státní složky, ale i soukromé. Tady se s vámi nikdo nepáře, buď budeš přesčas nebo běž jinam, apod. Každý druhý odpadlík Policie ČR dělal nebo ještě dělá na černo. Máme 1500 obyvatel a je jich tu takových 6. Zmíněný kolega se chválí, jak se na nočních zašívali, v autě si dávali chrupec někde zašiti mimo dohled, prostě lehárko. A odešli proto, že jim šupělo, jelikož ve skutečnosti to nejsou zas takoví borci, jak ze sebe dělali. A když si při tom vzpomenu, jak vyslýchali za mého dozoru žáky, tak jejich vyjadřovací schopnosti byly horší než těch čtverkařů a často zkreslovali, to co ty děti řekly. Mně bývalého policistu nevychválíte. Příjmy se mají řešit, pokud jsou v aktivní službě a potom nějakým příspěvkem k důchodu, to bych ještě tolerovala. Manžel dělá v zemi a příspěvek k důchodu a možnost jít do důchodu dříve jim už dávno vzali.

Diana 3.8.2009 7:50

Zaplať pámbu

Jsem ráda, že alespoň někdo dokáže zasvěceně popsat "potřebné aktivity" Íčka a spol. Samozřejmě potřebné k tomu, aby se zločinci mohli smát a slušní lidé jenom bezmocně skřípat zuby. Ovšem to té jediné moudré a spravedlivé straně nevadí - čím větší modrá žumpa, tím lépe. Ty ubohé primitivečky nanejvýš zajímá, jestli se Paroubek zase o něco spravil nebo jestli se pohádal s Petrou. Pokud se znovu dostane k moci ta modrá hrůza, pak si Češi zaslouží všechno, co bude následovat, pak jsou prostě nepoučitelní a dobře jim tak. Pane autore, i já připojuji svoje díky, vždy jsem si vás vážila - bohužel - odborníků vašich kvalit není zapotřebí, ti příliš vidí do karet falešných modrých hráčů. Jak ráda bych vás viděla na postu ministra vnitra - jaká úleva by to bylo po tom prázdném íčkovském tlučhubovi.

Vlado 3.8.2009 8:05

Re: Zaplať pámbu

V mnohém máte pravdu, ale principielně ne. Pan autor neustále brečí, ale když měl možnost něco udělat (vaší terminologií) s falešnými modrými hráči tak udělal ho...

Svět a život není taková pohádka o zlých a moudrých a vše je značně složitější. Výsledek těch mediálních zločinců je zatím ten, že je za katrem jeden ministr financí. A to jenom z jeho naivity.

A jestli si myslíte, že takový uplakánek může něco změnit, tak jste pěkně bláhová.

Diana 3.8.2009 8:50

Re: Zaplať pámbu

Autor nebrečí a autor se snažil - to si můžete lehko zjistit. Jenomže jedinec proti mocné klice vítězí jenom ve filmech - bohužel.

Vlado 3.8.2009 15:25

Re: Zaplať pámbu

Myslím že pisatel se rád předvádí, ale tím to končí. Možná, kdyby byl co k čemu, tak jím vedený útvar by nedopadl jak dopadl.

Rozhodně útvar nebyl zrušen, protože někomu šlápl na kuří oko.

Marat 3.8.2009 13:13

Re: Zaplať pámbu

Diano, vy si berete na ty "modré" mikroskop, aby ste jím viděla ústy až do  konečníku, ale na oranžové a rudé si berete brýle začerněné, aby ste nic neviděla. To myslíte že ti jsou poctivější a čestnějsí? 

Ono se s tím nedá nic dělat. Chyba se stala už v listopadu r. 1989. Měla to být revoluce skutečná, kdy se mohly vytvořit slušné zákony. Češi se spokojili  s vymiškovanou pseudorevoluci a ještě píštěli slasti, že je svět právem voptifuje a voni můžou být práfem chrdíííí. Tu "revoluci" nechali na několika pochybných individuí a tak to dopadlo tak jak to je. Možná že ani jiné řešení v tak občanský nevyspělém národě nebylo možné. Vždyť vy ste chtěli ty "socialistické výdobytka" rozšířít. Zachovat plnou zanměstnanost, nejméně desetinásobně větší platy ale ceny nechat takové jaké jsou. A to opravdu nebylo možné. Což opravdu nejste sto pochopit, že to co se v ČSSR vyrábělo, bylo naprosto neprodejné snad už i v SSSR? Pořád si nesete následky panování těch, které vy Diano milujete a chtěla by ste je zpět. Ti vaši politici věšech stran, jsou přesně ti samí, jaci jste vy všichni. Nevěřte tomu, že za I. rep. to bylo lepší. Bylo to snad ještě horší.

Když se dostane k moci také vaší zásluhou tá narudlá hrůza, tak na tom budete ještě hůře, jak pod tou hrůzou modrou.

Krása 3.8.2009 15:13

Re: Zaplať pámbu

On měl někdo v roce 89 zájem vytvořit fungující zákony ???????

drak 2 3.8.2009 7:12

Pane autore!

;-)Čtu Vaše  příspěvky pravidelně. Líbí se mi. To co udělal kačer Donald z policií, je skutečně zločin století. Všechno ve jménu ochrany mafiánských spolupartnerů. V současné době je naše republika banánovou, skutečně tu vládnou spřízněné mafie, Zatím ještě nedošlo v boji o moc na střílení, ale nelze to vyloučit. Díky, píšete pěkně!!

Vlado 3.8.2009 5:51

Co ta geniální finanční policie

Co ta geniální finanční policie, které jste velel vyšetřila?

Už nebrečte a to co zjistíte, tak zveřejňujte, ale jako chlap a ne jako nějaký ubrečenec.

R. Krejcir 3.8.2009 3:26

Dekuji

Ja si na policii uz nestezuji