4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLICIE: Posolit, pomočit

A jsme zase o kousek blíže k pěstování banánů v České republice. Zatčení bývalého šéfa Věcí veřejných a někdejšího ministra dopravy Víta Bárty a hlavního analytika protikorupční policie Jana Petržílka poodhaluje, v jak zoufalém stavu se nacházejí české bezpečnostní složky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.11.2013 15:49

Něco je na tom jasné už teď

Jasné je, že dlouhodobě pořizované a přinejmenším šikovně sestříhané hovory pana Janouška s panem Bémem nevybočovali z obvyklých hovorů politika s poradcem, kamarádem nebo lobbistou (což u nás bývá označováno pejorativně znějícím, v našem politickém jazyku nedefinovaným termínem kmotr) natolik, aby na základě toho a především na základě přímých důkazů bylo možno s nimi zahájit trestní řízení (jinak by pana Janouška nedusili za banální dopravní přestupek, téměř jako vraha).

Tvrzení, že ty (nezákonně získané) odposlechy se prostě objevili ve firmě loajalitu "svých" poslanců si kupujícího "bojovníka" proti korupci pana Bárty je přinejmenším neúplné.

Vylití tohoto syntetického kýble špíny v deníku MF zřejmě souviselo s jeho seriózní nevyužitelností (znamenala samozřejme znemožnění dalšího šetření proti J+B).

Pravdu o válce tajných služeb se asi nedovíme nikdy. Ale pravdu o vylévačích kýblů špíny pouze na politické protivníky si snadno domyslíme.

M. Urban 12.11.2013 10:34

JEDNA PARTA

Proč asi Lessy dosadil Petržílka s pomocí Martince do této funkce? Řekl bych, že mu ho doporučil Bárta.  A co Janoušek?  Asi nevíte, že GIBS vyšetřuje jen trestné činy policistů

M. Kosejk 12.11.2013 9:00

?

Pokud je pravda, co se tvrdí, tak se mi vůbec nic divného nezdá na stíhání lidí, co kšeftují s materiály BIS. Banánovou republikou bychom byli, kdyby se to neřešilo, protože tohle je pro republiku podstatně horší než to, že se nějaký exprimátor kámoší s Janouškem.

p.s. Na zveřejné nahrávce nebyl jediný důkaz o protiprávním jednání. Pan Hrbáček tedy ví o něčem dalším - tajném? Že by i on měl nějaké kradené materiály z BIS - a teď se bojí, že si příjdou i pro něj?! :)))

B. Rybák 14.11.2013 14:59

Re: ?

Přesně tak!

L. Krajicek 12.11.2013 1:39

Bez emocí, pouze věcně.

Když se na to tak podívám, zdá se mi, že zdaleka nejlepší profesionálové byli bývalí příslušníci StB. Nekoukali nalevo ani napravo a sloužili své vlasti. Sloužili jí za zlomky platu, který dnes mají všichni ti slavní bisáci (kteří přišli po r. 1989 a jejichž jedinou jejich kvalifikací byly mastné vlasy, rozšmajdané sandály a žmolky mezi prsty) a bez ohledu na pracovní dobu. Sloužili jí tak oddaně, že z nich někteří mají strach ještě dnes. Po třiadvaceti letech!!!

A nyní si položme otázku: kdo má strach z dnešního fízláka dva týdny po jeho propuštění nebo dobrovolném odchodu do civilu?

P. Lenc 12.11.2013 8:13

Re: Bez emocí, pouze věcně.

Máte pravdu.Ale k tomuto vyjádření píši BOHUŽEL.