5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Všechny politické strany hlásají urbi et orbi, že veřejnoprávní televize nemá sloužit stranickopolitickým zájmům a stejně tak Policie ČR nemá podléhat politickým vlivům. A politické strany prý jednají nestranně jen ve prospěch blaha státu, na svůj myslí až na posledním místě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 8.12.2013 22:07

Myslím

Myslím si, že pan Jemelík informuje naprosto jednostranně. Lessy cosi spáchal, kázeňsky byl potrestán, tím pádem nemohlo být na něj trestní oznámení, což soud konstatoval. Bohužel ten kázeňský postih byl a v ČT ukázali i příslušné paragrafy, které tomu nasvědčují. Polopravdy pana Lásky jen dokazují hloupost odpovědné osoby, která toto způsobila. Proč nemohl Pecina počkat ? Protože potřebuje dosadit své kamarády do policejního aparátu a s jeho odchodem (Peciny) by se to asi již nepodařilo. Převlékač kabátů a člen tří různých stran, do kterých vstoupil kvůli osobnímu prospěchu,  jen utvrzuje, že je schopen pro své ego udělat všechno. Bohužel jej poslouchají Jemelíkové a lidé, kteří některé osoby nenávidí a stále o nich nenávistně píší (Jemelík versus Pospíšil).

J. Sládeček 8.12.2013 20:18

Autor to popsal trefně a

správně.

M. Kosejk 7.12.2013 9:07

jaké bylo to rozhodnutí soudu?

Jaké bylo to rozhodnutí soudu? Že Lessy se dopusil chyby, ale že za ní už by potrestát ztrátou funkce, tedy že soud se už dále tímto nebude zabývat, protože prý Lessy už byl jednou potrestán.

A co z toho vzešlo?  Ten trest, kvůli kterému soud už dále netrestal, se ruší - a Lessy se vrací do funkce. 

A kdo to celé zavinil? No, asi Radek John, který Lessyho, nekompetentního esenbáka, jmenoval do funkce proti textu služebního zákona.

V. Halašta 7.12.2013 7:15

Hledání pravdy?

Osobně si nedám nikdy moc práce dohledat všechny relevantní údaje, zda něčí postup je více nebo méně v souladu s právem, protože tu většinou jde o něco jiného. Většinou si jen jedna parta kamarádíčků kolíkuje svoje území na úkor jiné party kamarádíčků a jen k tomu používá slova jako spravedlnost, zákon, správní řízení. Výsledek je kupodivu vždy příznivý pro jejich partu, kamaráda z jejich party.

Takže snaha pana autora o hledání pravdy, souladu se zákony apod. mi přijde, jako by jim pomáhal vrtět  tím psem.

Obecně je asi neodvolatelnost (nezávislost) policejního šéfa systémově správně jen je problém, kdo ho tam má jmenovat, aby to bylo nezávisle od aktuální politické situace.

J. Kulheim 8.12.2013 10:08

Re: Hledání pravdy?

Pravda ani spravedlnost, neexistuje. K soudu se pro takového něco nechodí. Tam se chodí pro rozsudek. Kdyby byli soudci nositelé pravdy a spavedlnosti, tak by nebylo tolik justičních vražd a nespravedlivě odsouzených.

P. Maleček 7.12.2013 5:57

Červíček kmotrů služebníček

Ať to bylo jak to bylo, kdyby byl Červíček rovný chlap natož policista, nikdy by tu funkci za takových okolností nepřijal. Protože ta účelovost, ať je Lessy jaký je, z toho doslova bučela.

No a že je Červíček víc než policista politický kariérista ve službách Langera a kmotrů ODS snad netřeba zdůrazňovat. Jen to policejní uvolnění nastartované, ať se to komu líbí nebo ne, právě Lessym, Johnem taky asi byť nechtěně Nečasem (proto byli odstraněn), se mu bohudík zastavit nepovedlo.

M. Martin 7.12.2013 15:51

Re: Červíček kmotrů služebníček

Pane Maleček vy užíváte nějaké léky na hlavu ?

J. Bruner 7.12.2013 4:34

odpovídající protiplnění

kdyby pan Červíček odešel a od p.Peciny dostal ono protiplnění (nebo od jiného), tak by přece podle Policie šlo o korupční jednání. Nebo to co Policie má za korupci u jiných, u ní samotné neplatí?

J. Vyhnalík 7.12.2013 1:22

Díváme se na stejnou ČT?

Osobně jsem měl ze zpravodajství ČT přesně opačný dojem. Ve svém zpravodajství stále opakovala Lessyho/Pecinovu verzi o tom, že Lessy byl soudem očištěn. Přitom ve skutečnosti soud případ ukončil z procedurálních důvodů a Lessyho vinou se vůbec nezabýval. Protože byl už jednou potrestán propuštěním od policie, nemohl být za stejný čin stíhán ještě jednou.

Pecina rozhodl naprosto svévolně, proti jednomyslnému doporučení své poradní komise. Nakonec i Ústav státu a práva, jehož posudkem se Pecina ohání, zní jinak. Napřed Ústav státu a práva návrat Lessyho do funkce vyloučil a až na opakovanou Pecinovu žádost připustil, že Lessyho návrat by byl možný POTÉ, co by se prokázalo, že jeho obvinění od GIBS byl planý poplach.

Je opravdu náhoda, že Lessy po svém propuštění od policie našel práci právě u firmy, u které ve vedoucí funkci pracoval Pecina do doby, než vyslyšel volání ministerské kariéry? Je opravdu náhoda, že Pecina s návratem Lessyho tak spěchá, že odmítá přenechat rozhodnutí novému ministrovi? To, že se Pecina snažil do vedení protikorupční policie protlačit svého člověka proti vůli stávajícího policejního presidenta, už jenom celý obraz dokresluje.

B. Rybák 9.12.2013 17:57

Re: Díváme se na stejnou ČT?

Váš komentář je vynikající.

V. Plocek 7.12.2013 0:50

POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Nevím zda ČT televize nepostupovala správně, od určité doby její zpravodajství a podobné pořady nesleduji. Ale současná situace u policie ukazuje na dokonalou slabost p. Peciny a dalších.  Když již došlo k situaci, že byl policejní ředitel sesazen a okamžitě dosazen jiný, aniž byl oficiálně  někdo odsouzen (mohlo se to řešit dočasným pověřením vedení), čím se potvrdilo, že byl zájem se Lesslyho zbavit , tak nyní je na řadě neschopnost.  Což nešlo   novému řediteli dát výpověď s funkce, Lesslyho vzít do stavu policie a až po ukončení prac. poměru současného ředitele vrátit Lesslyho na místo ředitele policie. Jak jednoduché, ale ne v Česku. Nebo má současný ředitel funkci na doživotí?

J. Vyhnalík 7.12.2013 1:05

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Co si napřed něco zjistit o realitě? Ministr vnitra a ani nikdo jiný nemůže policejního presidenta jednoduše odvolat, ten je fakticky nesesaditelný, jakmile je jednou řádně jmenovaný, nelze ho odvolat, pokud nepřekročí zákon.

V. Plocek 8.12.2013 14:00

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Je zajímavé, že když je u nás v politice nějaký problém, tak se okamžitě zaštiťujeme zákonem. Jinak máme zákony od toho, abychom je obcházeli. Jediný kdo to umí a to neříkám  zda správně,  je prezident Zeman. Takže by p. Pecina mohl trochu zapřemýšlet nad problémem a konat. Své vnučce říkám: Neznáme slovo nejde to.

Zdravím.

J. Vyhnalík 8.12.2013 14:29

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Problém je právě v tom, že Pecina zákony obchází a překrucuje tak, aby prosadil do funkcí svoje koně.

L. Krajíček 7.12.2013 1:13

Re: POLICIE: UFF!

1. Není Lessly ale Lessy. 2. Policisté nejsou v pracovním, ale ve služebním poměru. Takže je nelze nabírat a propouštět rychleji než uklízečky. A už vůbec ne do funkcí policejních prezidentů. Moc se díváte na nedělní OVM. Cirkus Moravec :-))

J. Vyhnalík 7.12.2013 10:55

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Mimochodem, služební zákon mluví jasně. Pokud je policejní funkcionář obviněn, okamžitě opouští post a je postaven mimo službu. Platí tady tedy presumpce viny. Dokonce i Pecina připouští, že Kubice nemohl udělat nic jiného, než Lessyho propustit.

V. Plocek 8.12.2013 14:10

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Proč píšete v  první větě postavit mimo službu a v další propustit. Bezděky jste uhodil hřebí k  na hlavičku.  Postavit mimo službu a dočasný zastup je řešení. A nyní očekávám větu: zákon to neumožňuje.  Ale umožnuje , ale to musí být na vedoucím postu manažer ne úřední.  Zdravím.

J. Vyhnalík 8.12.2013 14:34

Re: POLICIE: O bludech v povědomí veřejnosti

Máte pravdu, napsal jsem to nepřesně. Kubice mohl a nejspíš měl Lessyho postavit mimo službu a ne rovnou vyhazovat. Na druhou stranu to, jak ho Lessy neustále podrážel a dělal na něj přitom dlouhý nos, ho v tomto směru poněkud omlouvá.

L. Krajíček 7.12.2013 0:19

Účelně založená GIBS

se "vyznamenala" v r. 2011 aférou nazvanou Toflův gang. Byly zcela nezákonné pozatýkány desítky lidí. Podnikatelé, advokáti, policisté bývalí i v té době sloužící, prý podezřelí soudci atd. Dodnes vlastně GIBS ani další nedokázali nikomu nic, bublina splaskla, protože vedení GIBS už sedí ve svých křeslech a s nimi spjatí odésáci plácají 5/9.