6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D 29.10.2008 19:24

Re: pane Barto...

To Vy víte z osobní zkušenosti, že?

Ale 29.10.2008 9:01

Re: pane Barto...

Já tedy také nejsem nijak odvázán ze současné podoby EU, dokonce se domnívám, že v současné podobě nemůže trvale přežít, ale nedokáži si představit, že bychom mohli existovat bez ekonomické integrace a nedokáži si představit existenci ekonomické integrace bez integrace politické - pokud to nemá vypadat tak, jak to vypadá, neboli velcí se dohodnou a malým nezbude, než poslouchat.

jasan 29.10.2008 9:33

Re: pane Barto...

no, stav "velcí se dohodnou a malým nezbude, než poslouchat."  prece nemuze zmenit  zadna politicka integrace - muze ho jen zhorsit....

Ale 29.10.2008 9:57

Re: pane Barto...

To si zrovna nemyslím. Zhoršit ho nemůže, ten stav tady reálně je a jde o hlasování podle ekonomické síly jednoho bloku zemí proti druhému bloku. Všechno, na co se slabší skupina zmůže, je obstrukce, nějaké mlžení a nakonec stejně kapitulace, protože oni mohou svojí silou měnit pravidla, kterým se slabší buď přizpůsobí nebo na to šeredně ekonomicky doplatí.

Postup jednotlivých zemé vůči druhým zemím (například v základních právech svobody pohybu, na nichž je EU kdysi založena) může výt tak bezohledný právě proto, že evropští politici jsou vždy reprezentatnty nikoli EU jako celku, ale především své země. V USA by mohlo platit totéž - když se dohodne Texas, NY, California a dokoupí pár menších, mohou ostatní utřít nos. Přesto to neplatí - protože politici USA (až na ty oblíbené vepřové barely) nakonec reprezentují celou zemi, když ne jako jednotlivci, tak jako administrativa a kongres. A stav Unie (té americké) považuji za mnohem lepší než stav Unie (té evropské).

Nehledě k tomu, že oni proponovaní eurofederalisté se jak čert kříže brání základní podmínce federace - jedněm společným a nedělitelným právům občanů EU na jejím území bez ohledu na místo pobytu.

jasan 29.10.2008 10:31

Re: pane Barto...

no... a jak chcete zaridit aby Sarkozy nerepresentoval Francouze?

prosim konkretne a v realnem case...

Tomas B. 29.10.2008 9:05

Re: pane Barto...

Víte, tento názor slýchám poměrně často a musím se přiznat, že mu nerozumím. Implikujete, jako bychom si mohli vybrat v jaké EU budeme :-) To je ovšem zřejmý nesmysl. EU je přeci jak o (téměř) volném pohybu osob a kapitálu, tak o regulaci a buzeraci - platí obojí současně. EU nikdy nebude taková, jakou bychom si přáli (alespoň ti pravicově naladění). V tom je zoufalství postoje Klause a ODS k EU! My nemáme sílu EU změnit (Nebo si VK myslí že jo?). My v ní můžeme být, nebo nebýt.

Jenda 29.10.2008 15:33

Re: pane Barto...

Kdyz si vsichni reknou, ze nemaji silu neco zmenit, tak opravdu nic nezmeni. Lisabonskou smlouvu a predtim eustavu prosazuji politici, nikoli obcane velkych statu. Naposledy kdyz se meli obcane moznost vyjadrit, tak poslali poblitiky k sipku. Ne ze by se to na jejich chovani projevilo, to je pravda. Ovsem podpora pro omezeni regulace, buzerace a centralizace je v cele Evrope velka. To jen nam se snazi mistni media vnutit predstavu, ze neco takoveho muzeme chtit jenom my.

BuBu 29.10.2008 7:53

K analýze volebního propadáku ODS . . .

. . . není třeba nějakých zvláštních vysokých škol - ale normální zdravý selský rozum : Protože je nad slunce jasné, že tzv. "Kubiceho zpráva", která hovoří o propojení mafií a organizovaného zločinu s politickými špičkami ČSSD (Gross . . . Paroubek . . . )  - a o tomto propojení s. Paroubek celý národ těsně před volbami přesvědčil (když se mu na křtu jeho blábolu postříleli jím pozvaní jeho kamarádi - mafiáni) - tak v kontextu tohoto je totální prohra ODS ve volbách "úplné scifi", tedy mimo chápání !

Prohrát volby někdo musí (druhé místo je také pěkné- jak říkává s oblibou Don JYrka) - ale prohrát volby s takovou bandou mafiánů, zlodějů a prolhaných hulvátů, vedenou tandemem Rath - Hašek - Sobotka . . . a tatíčkem z bolševického RAJe Paroubkem v čele - tak to už není prohra, ale urážka lidského rodu . . . . . doprovázená šílenou ostudou pro vedení ODS !!!!!!!!!

To stojí opravdu za pořádné zamyšlení !!!!!!!!! :-/

franta 29.10.2008 10:33

Tak zanech keců, BuBu

a pořádně se zamysli, pokud ovšem máš čím ?

fedo 29.10.2008 12:01

Re: K analýze volebního propadáku ODS . . .

Souhlasím s názory pisatele BUBU

pesimista 29.10.2008 13:36

Re: K analýze volebního propadáku ODS . . .

Bu-bu, strašidlo podobající se bolševiku Čest práci!

Kirken 29.10.2008 7:08

Kecáte, pane Bárto.

Dezinterpretujete Haasovy názory a pak se proti nim vymezujete, to je klasická metoda. Myslím, že Haas je podstatně blíž pravdě než vy.

Ale 29.10.2008 8:21

Re: Kecáte, pane Bárto.

Není nic snadnějšího, než konkrétně napsat v čem a jak

bibabu 29.10.2008 9:18

Re: Kecáte, pane Bárto.

Souhlas,Haas je blíže pravdR^y,

Klimatolog Chocholousek 29.10.2008 2:56

Topolanek lepsi Klause aneb hupky hupky pod kridlo maticky Rusi

Erik Best: Václav Klaus už to včera nemohl říct zřetelněji. "Lisabonskou smlouvu považuji za tragický omyl," uvedl v televizi Prima a "nikdy jsem

neřekl nic jiného." Ani Mirek Topolánek se nemohl vyjádřit zřetelněji. V MFD prohlásil, že rozdíl mezi ním a Klausem je v tom, že Klaus chce

Českou republiku dostat zpátky do područí Ruska. Klausova potíž je v

tom, že většina Čechů nechce EU opustit, tím méně vrátit se do ruské

sféry vlivu. Proto je pro něj Lisabonská smlouva takový dar z nebes.

Klimatolog Chocholousek 29.10.2008 2:56

Re: Topolanek lepsi Klause aneb hupky hupky pod kridlo maticky Rusi

Může zdržovat proces jejího schvalování na domácí půdě, v případě

nutnosti ji vetovat, různými prohlášeními rozpalovat vedoucí

představitele EU doruda a pak svalovat vinu na Brusel, že ČR z EU

vyloučí za to, že smlouvu neratifikovala. To by Klausovi a jemu

podobným umožnilo provádět "nezávislou politiku" bez otravného dozoru EU.

Klimatolog Chocholousek 29.10.2008 2:59

Re: Topolanek lepsi Klause aneb hupky hupky pod kridlo maticky Rusi

Podvodnik prezidentem? http://jirivanek.bigbloger.lidovky.cz/c/23566/Podvodnik-prezidentem.html

ll 29.10.2008 9:08

Erik Best - Američan hrající si na novináře

Tojsou ti praví kazatelé. Měl by se spakovat a pelášit do USA. Jako Pitkin.

Jenda 29.10.2008 15:29

Re: Topolanek lepsi Klause aneb hupky hupky pod kridlo maticky Rusi

Je krasne, jak ti sami lide touzi odevzdat veskere rozhodovani o cemkoli do Brusele a zastituji se obranou proti Rusku a zaroven poradaji demonstrace proti radaru, ktery by nas proti opetovnemu schlamstnuti skutecne branil. A to za cenu odevzdani rozhodovani o nejakych deseti ctverecnich kilometrech. Zajimave.

Sauerova 29.10.2008 1:33

CSSD ... stejne jako prezident ... podporuje politiku Ruska.

Akorat je pritom mene hlasita, nevi zatim, jak daleko si (vzhledem k volicum) muze dovolit zajit. To V.K. se ve svem druhem prezidentskemobdobi uz vubec nerozpakuje, proc taky, muze si rikat, co chce, jestli je to nahodou z rozporu s provadenou zahranicni politikou vlady ? Nezda se, ze by ho to nejak znepokojovalo :

Pokud jde o summit USA a EU, prezident se domniva, ze "tam musi jet nekdo z nas", ktery bude "sypat pisek" do tohoto soukoli (V.K. v nedeli na Prime). Jak to, ze se ho ten redaktor, proboha, nezeptal, jak tohle vlastne mysli ?

Nekdy v srpnu (po serii Klausovych vystoupeni) jsem Vam, pane Barto, (nesmele) vytkla ironii smerem k Vaclavu Havlovi, pamatujete ? Levicovy liberal Havel si jiste zaslouzil v minulosti mnohou kritiku, NIKDY ovsem nezpochybnoval nase euroatlanticke vazby. Musim rict, ze se mu mnohdy (v duchu) omlouvam.

Na Virtually jsem byla (nejen jednou rozzurenou jezedackou, pro niz nejkrasnejsi leta zivota byla svobodna (!) 80. leta ve Slusovicich, a nejen jednim byv. agentem StB) osobne napadana za srpnovou kritiku serie Klausovych vystoupeni. Je pro mne (smutnym) zadostiucinenim, ze uz i predseda vlady musi na verejnosti pronaset podobna slova :

"Pro mne je setrvani v EU tak dulezite, ze zadna cena nebude dost vysoka. Hlavni je, ze se nedostaneme opet do podruzi zemi byv. Sovetskeho svazu. A to je rozdil, ktery nas s Vaclavem Klausem od sebe odlisuje" (MfD, 27.10.2008).

Sauerova 29.10.2008 1:34

P.S.

V nekterych vecech s p. Haasem polemizujete. Polemizujete tak ale

ovsem s nazory V. Klause, jiste jste si toho vedom. Autor od V.K.

pravdepodobne neopisoval. Na nektere veci maji ovsem shodny pohled, to

je zrejme.

Jenda 29.10.2008 15:27

Re: CSSD ... stejne jako prezident ... podporuje politiku Ruska.

No s tim nezpochybnovanim ... kdopak to chtel rozpustit NATO?

Setrvani v EU, vzhledem k tomu jakym smerem smeruje, neni nejen dulezite ale ani vhodne. Vy budete tak dlouho usilovne setrvavat v EU az zjistite, ze jste i z celou EU v Rusku.

Vasekpasek 29.10.2008 0:25

Role prezidenta

Role prezidenta je jistě nezanedbatelná a já bych jeho cíle nepodceňoval. Jakkoliv s ním v této "kauze" zásadně nesouhlasím, jsem přesvědčen, že vidí dál, než na jeden tah (což dokazují jeho poměrně promyšlené kroky v jiných věcech). Spíš si myslím, že jeho kroky mají opravdu záměrně směřovat do velké koalice, což má, krom jiného, také ospravedlnit opoziční smlouvu. Otázkou ovšem je, jestli vidí až na třetí tah a to drtivou porážku ODS v následujících volbách do PS.

mik 29.10.2008 0:52

Re: Role prezidenta

Myslíte, že Klause ODS ještě zajímá? Prezidentské koryto mu zajistila tak už ji může zlikvidovat když nechce vždy skákat jak Klaus píská.

bibabu 29.10.2008 9:30

Re: Role prezidenta

V. K. je jediný politik, kterému jde o zájmy této země, na rozdíl od těch ostatních, kterým jde především o vlastní zaájmy. Ministerský plat je dobrý posterunek, nakonec i poslanecký. K vůli tomu se neuskutečnily v patové situace nové volby. Vždyť všichni mají hypotéky na vily. Někteři nic jiného nedělalí, blahobytné léta první poloviny devadesátých let, kdy se daly udělat peníze, jsou pryč. Poslanci, politici, nejsou schopni pracovat s plným nasazením, přijmout riziko podníkáni, ujel jim vlak. Zdali jim te´d všichni ti developeři, lobisté dají šanci. Kde byli ti všichni developeři, zástupci velkých podnikatelů v česku při oslavach 9o. výročí rebubliky ve velkých městech, kde se kladly věnce legionářům? Moc mi tam chyběli!

bibabu 29.10.2008 9:33

Re: Role prezidenta

Chybička se vloudila, oprava v Česku

clay 29.10.2008 0:15

tleskám

autor zde našel slabá místa Haasovy jinak na poradce prezideta až překvapivě přínosné analýzy. Pokud bych Haasovi napsal lepší trojku, pak zde je na místě jednička dvakrát podtrženáR^....zdá se, že se vyrojilo najednou více dobrých analýz než bych čekal. Viz. včera článek Jiřího Smetany. (lepší dvojka)

Slava 29.10.2008 1:13

Re: tleskám

Jaképak analýzy! To jsou spíše než cokoli jiného žalozpěvy ´prokládané zbožným přáním. Ostatně věta, že konzrvativní  ODS vznikla jako revoluční strana by se opravdu dala tesat.

Jerry 29.10.2008 4:40

Re: tleskám

Určitě a nejlépe do Slavovy hlavy.

Nomen 29.10.2008 4:11

Bóže, ten čeština " slabá místa Haasovy " - blbý, ale tleská...