1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLEMIKA: Ukázat to Evropě i světu… ale co?

M. Bednář ve svém textu Ukažme to Evropě i světu propaguje referendum o vystoupení z EU. Návrh je vážně míněný a kultivovaně formulovaný, stojí tedy za zamyšlení. A jasnou odpověď.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 15.11.2013 3:01

Ještě -

nejsnadnější je všechno svádět na něčí nepoctivost. Jak nebýt těch nepoctivých (ONI), tak by všechno klapalo.. Jenže VŽDYCKY to je o kvalitě systému ! Jakéhokoliv systému.. Čím větší, SLOŽITĚJŠÍ, tím víc anonymity, přehlížení či nerozpoznání chyb a nerespektování pravidel. Ignorování malých problémů, které bobtnají ve velké průšvihy. JAKÁKOLIV instituce, stát, EU.

Video je sice o bankovnictví, ale - http://jdem.cz/8zcq7

J. Kanioková 15.11.2013 3:06

omyl,

video ne o bankovnictví, ale o nepoctivosti

S. Vaněček Šauerová 15.11.2013 6:15

A pani Kaniokova, kdy uz, prosim Vas, zkrachuje to euro,

nemelo to uz byt pred (minimalne) rokem ?

S. Vaněček Šauerová 15.11.2013 1:46

Dobrá práce, rovněž děkuji.

...

P. Scheck 15.11.2013 1:30

Profesionálni příspěvek

Pane profesore, děkuji za Váš příspěvek a přeji si, aby jste vychoval co nejvíce studentů na UK, kteří po Vás převezmou stejně zodpověný a reálný pohled na holou skutečnost. Díky!

K. Machala 15.11.2013 1:24

Co zastáváme, jednotná pozice...

Není žádné my s jednotným názorem a je to tak dobře.

Od kritiků euroskeptiků postrádám jediné - vizi, jak úspěšně reformovat EU. Nenabízí ji nikdo, ani Merkelová, ani Hollande, ani opoziční strany těch nejsilnějších zemí, ani eurooptimisté. Co s tím, když mi EU přikazuje financovat solárníky a já nemám možnost hlasovat proti, ale ani Francouz nebo Němec nemá možnost hlasovat proti, protože zákony nedělá žádný parlament (až na menšinu), ale nevolení byrokrati. Můžeme tisíckrát opakovat, že EU bude OK, ale bez toho, že bychom věděli, jak ji reformovat a zachovat, zbývá jen rozvolnit nebo odejít. Takže v tom článku mi chybí jenom jedno - když chcete EU, OK, ale navrhujte prosím co s ní dál. Pokud tyto návrhy nemáte a chcete zachovat vládu nevolených byrokratů (a to vadí i hodně Němcům nebo Rakušanům), tak nemáte ve skutečnosti žádný návrh, jak ji zachránit. Takže sem s těmi návrhy, jak ven ze současného stavu, kdy ekonomika je pod tlakem statisíců regulací a nikdo neumí zrušit ani ty nejhorší.

J. Chaloupka 15.11.2013 9:41

Tak já vám to povím: zachovat evropský prostor pro pohyb

osob, kapitálu, zboží a služeb, jak tomu v minulosti směřoval. To je jediné, co Evropě pomůže. Zatím se nám dostává hloupých nařízení typu žárovky, vysavače atd., ale zkuste si otevřít živnost ve Francii nebo třeba jen v Rakousku. Je hezké, že můžeme cestovat bez pasů, ale to není to, co od Evropy chceme. Ať se domlouvají na podstatných věcech, sjednocují to, co je rozumné, ale ať mi nemluví do toho, jaké si koupím banány, jestli zasadím řepu nebo řepku. To je moje vize Evropy. Evropský hospodářský prostor, spojený trh. Jedině tato Evropa má šanci. Jinak skončí ještě hůř, než to RVHP.

M. Martin 15.11.2013 10:54

Re: Tak já vám to povím: zachovat evropský prostor pro pohyb

Pane Chaloupka s vaším názorem naprosto souhlasím.