5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLEMIKA: Snadno vyvratitelné nesmysly a lži o ministerstvu pravdy

Rád bych se dnes vyjádřil k článku Petra Macha s názvem Vzniká ministerstvo pravdy, kde jsem byl kolegou zmíněn. Řekl bych k němu následující. Petr Mach chce bojovat proti lžím a sám nemluví pravdu a šíří dezinformace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Morava 25.1.2017 17:58

No, on pan Zdechovský může mít pravdu

I mistr Mach se někdy utne. Panovi Machovi v práci proti EU Kocourkovu fandím, ale taky si myslím, že tady je moc horlivý.

Ne ve všem mi Svobodní imponují. Někdy tu svou svobodnou káru ženou k hranicím typickým spíš pro Matěje Stropnického, jakési pravicové anarchii, kdy stát vlastně není potřeba protože svoboda a osobní píle vytvoří takový svět o jakém se ani Leninovi nesnilo.

P. Rudolf 25.1.2017 17:58

Re: Přesný postřeh!

V jednom má autor taky pravdu - MV totálně nezvládlo PR akci a lidem skutečné aktivity a smysl tohoto úřadu nedostatečně vysvětlilo.

Nemyslím těm tady na Psu, to by byla (viz diskutérka pod vámi) práce naprosto zbytečná.

D. Švik 25.1.2017 17:50

Lidovecký slizoun

Slizskost lidovců je příslovečná a článek mi ji znova potvrdil. Dočetl jsem jen k tomu, kdy lidovecký soudruh obviňuje p. Macha, že nechce bojovat proti lžím islámského státu...víc hnoje už jsme nesnesl.

J. Kombercová 25.1.2017 17:27

Re: Přesný postřeh!

V čt jsem slyšela názor třebas i Jana Rumla nebo Elišky Wagnerové.

Nesouhlasí s tímto útvarem jediné pravdy... a hádejte proč.

M. Mucha 25.1.2017 16:39

Re: Takové centrum potřebné bez diskuse je.

Pane Kalužíku, i kdyby mezi milionem lidí bylo sto tisíc těch, kteří nedokážou rozpoznat dezinformaci, nemá vznik tohoto a podobného úřadu žádné opodstatnění. Jakýkoli pokus o indoktrinaci pravdy vede k totalitě.

Ś. Svobodová 25.1.2017 16:21

A co je v těch odkazech za dezinformaci?

Sputnik vás narozdíl od ČTK necituje, což mi jako dezinformace nepřipadá. Gró zůstává stejné: myslíte si, že byste měli napravit pošramocené vztahy, protože Trump vám to dává sežrat.

A jestli toto považujete za dezinformaci, kterou je nutnou nějakým úřadem vyvrátit, pak nás potěš. Spíš mně zajímá, zda jste se nedopustil dezinformace vy, když jste tvrdil, cituji: "Trump se to teď snaží evropským politikům vracet." Můžete uvést nějaký příklad?

S. Kalužík 25.1.2017 15:19

Re: Kdo bude kontrolovat kontrolora?

Vašesmůla, pokud si rozdíl neuvědomujete, právě, že podstatně mění.

S. Kalužík 25.1.2017 15:16

Re: Takové centrum potřebné bez diskuse je.

Je mi líto, že vám obecná úvaha dělá problémy, nepsal jsem přece konkrétně o vás, ale o spoustě užitečných idiotů. A je jich, bohužel, hodně. A idioti jsou ti, kteří i evidentní dezinformace (které pozná spousta lidí, nejen já nebo možná i vy) dobrovolně šíří.

Za zamyšlení spíš stojí, zda si takoví lidé přečtou cokoliv vysvětlujícího, upřesňujícího :)

Ale ja psala již dávno B. Němcová ...... kdyby se našel jen jeden člověk, který s takovou ......

A. Alda 25.1.2017 14:25

Hamba vám.

Pane Zdechovský, těžce ujíždíte.

J. Václavíková 25.1.2017 14:10

Přesný postřeh!

Proti centru troubí do útoku všechny potrefené husy, co tak rády pouští do éteru propagandistické výmysly.

P. Zinga 25.1.2017 13:49

Slouha Bruselu.

To, že "úřad" vznikl před usnesením "pseudoparlamentu" ještě neznamená, že se nejedná o záměr Bruselu! V Německu ho již chystají oficiálně taky, neoficielně, ale za finanční podpory vlády, něco podobného již mají a již se těmto sv..ím povedlo zkomplikovat živor řadě vládě kritických lidí. Mimochodem, v Německu to vede paní se zkušeností ze Stasi.

S. Petr 25.1.2017 13:29

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Můžu si za to sám,mohl jsem vést duchaplnou diskusi a já to takhle zničím už v zárodku.Nemohl by jste mi odpustit? Chybovat je lidské,tedy kapacita jako vy se chyb určitě nedopouští,ale já jsem jen prostý člověk.Nemohu se vyrovnat s faktem,že váš potenciál zůstane skrytý.A to vše mojí vinou,připadám si jako badatel před nově objevenou pyramidou jenž nejde otevřít.Tolik krásy a moudrosti navždy pohřbeno bez možnosti prozkoumání....

J. Lepka 25.1.2017 13:05

" Centrum má sloužit pouze k vyvracení dezinformací"

Hm a JAK ? Máte nějak vyexcerpováno jak to dělat ? To bude ÚŘAD konrtolovat a certifikovat každou zprávu na internetu? To snad nemyslíte vážně ! Vždyť i certifikace oficiálních médií je donebevolající nesmysl Jo a to nemluvím o výrocích jedinců, které se cenzurovat nesmějí, to pak bude ÚŘAD vydávat vysvětlení, co tím chtěl pan president říct ???

M. Zdobinský 25.1.2017 13:03

Re: No jo autore

Konkrétně? Který názor v programu Svobodných se shoduje s Kremlem? Nižší daně nebo snad větší svoboda jednotlivce? Nebo nižší závislost na státu? Nebo,že by zrušení/omezení dotací na kdejaký nesmysl?

P. Švejnoch 25.1.2017 12:53

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Bodejť...

"Všichni jsou blbci, jenom já jsem Kalužík." :-D

Fakt je ovšem ten, že krom bazírování na nějakých domnělých sémantických nepřesnostech nejste schopen vypotit jediný relevantní argument.

Jste nula, drahý pane Kalužíku.

J. Lepka 25.1.2017 12:53

Re: Takto se může lišit informace od dezinformace

BINGO!

P. Rudolf 25.1.2017 12:40

Re: No jo autore

Jejich program jsem samozřejmě četl. Sto let překonané nesmysly, na které v Česku taky slyší jen nějakých max. 0,5% voličů. Ale hlavně vidím, jaké názory ve skutečnosti šíří. Zajímavé je, že se tak shodují s těmi z Kremlu?!

M. Zdobinský 25.1.2017 12:25

Re: No jo autore

Proboha co to žvatláte.Četl jste jejich program? V čem jsou Svobodní prokremelští?

P. Rudolf 25.1.2017 12:18

No jo autore

jak by ale mohl Petr Mach, předseda prokremelských "svobodných", dceřiné to firmě Centra českého žvástu IVK, mluvit jinak, než šířit nesmysly, polopravdy a vyložené lži? To je přeci jejich pracovní nástroj!

S. Kalužík 25.1.2017 12:16

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Používáte nepřesný pojem -profesionální profil - již to mi stačí,dále nediskutuji.

P. Remeš 25.1.2017 12:11

Re: Padni komu padni ...

Z kontextu mně přišla ona jednostrannost naprosto zřejmá. Už proto, že se mluví o cizích, případně nepřátelských mocnostech. Že by mohly výrazně dezinformovat i mocnosti "přátelské", to vysloveno nikde nebylo. A že by ministerstvo vnitra uvádělo na pravou míru například dezinformace bruselské, nebo třeba dezinformace naše české vládní ... to je přece naprosto k smíchu :o))

K. Vyšata 25.1.2017 11:56

Nebylo by na čase začít volat

po nějakém úřadu, který bude dohlížet, aby PRAVDY toho projektu Chovance pod vedením jakési Romancovové byly pravdivé?

S. Petr 25.1.2017 11:32

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Profesionální profil obyvatelstva z diskuse,na to si moc lidí netroufne.Úroveň diskuse stoupá a padá s úrovní diskutujících,respektive jak diskutující dokáže svá slovy podpořit argumenty.A protože ve vašem příspěvku není ani jediný doložitelný argument,dovolím si tvrdit,že vy konkrétně k výší úrovni této diskuse nepřispíváte.

V. Povolný 25.1.2017 11:25

Re: Kdo bude kontrolovat kontrolora?

To na principu nic nemění.

J. Tachovský 25.1.2017 10:21

Re: Ten Zdechovský je zábavný

Pan Zdechovsky patri jeste k tem slusnejsim. Alespon se zastaval ceskych deti zajatych v Norsku. I kdyz ne az tak ucinne, aby to vedlo k jejich osvobozeni.

S. Kalužík 25.1.2017 10:15

Re: Kdo bude kontrolovat kontrolora?

Čte pozorněji, za nezpůsobilého nepovažuji každého občana, ale nemalou řadu občanů, pokuste se pochopit tento malý rozdíl.

J. Heincl 25.1.2017 10:11

Takto se může lišit informace od dezinformace

Informaci, že náš nový systém dokáže rozlišit informaci od dezinformace, systém vyhodnotil jako dezinformaci.

M. Prokop 25.1.2017 10:00

Re: Petr Mach

Spíš se vám nelíbí, že napsala pravdu.

To se ale ideologicky vyhraněným jedincům stává.

V. Povolný 25.1.2017 9:59

Kdo bude kontrolovat kontrolora?

Když už pokládáme občana za nezpůsobilého posoudit kvalitu informace, tak by ovšem mělo být nějak zajištěno, aby nebyly vytříděny informace pravdivé, nicméně nepohodlné. Jinak hrozí nebezpečí, že se z kontrolora stane dezinformátor. A takovou pravomoc bych do ruky politikovi vůbec nedával, podívejte se, jak to v současnoti vypadá. Věřit se nedá nikomu, politikům ani médiím.

Jenže to zajistit nejde. Takže je to celé blbost a pokus vytvořit si podmíky pro manipulaci s informacemi.

V. Mlich 25.1.2017 9:54

Ten Zdechovský je zábavný

Právě kvůli takovým lidem je Evropská unie tam, kde je. Kdyby vymýšlel jen neškodné dny kravaty, ale aktivně podporuje všechny jejich zvrhlé nápady. Jako bychom doma neměli dost politiků, co chtějí být papežtější a když EU doporuči X procent biosložek za 5 let, my musíme mít 2X a hned. Naštěstí jim už zvoní hrana, brexit ukázal cestu z bruselského sílenství.