30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 15:18

To snad byl, Noe, překlep. ale proč jste to pak nevysvětlil?

Probůh Noe, to snad byl překlep s těmi Židy? Chtěl jste napsat naši lidé, členové Evropského parlamentu? Všiml jste si, jak zdejší osvědčení nacionalisté a rasisté, Bůvol a Petr H. radostně smečovali? Mezi antisemity je dnes totiž v módě spíše Arabofobie než Židofobie.ˇ

Jinak je ale nutno konstatovat, že hlavním hříchem Židů dle Adolfa Hitlera, byla  jejich neochota uznat, že hlavním smyslem dějin je existence národních států a jejich boj za životní prostor. Evropská Unie by pro Adolfa zcela jistě byla výplodem kosmopolitního  židovského myšlení. A možná také Cikánského. Pro nás Cikány je volný pohyb bez ohledu na ostnaté dráty na hraanicích velmi důležitý.

 

pepca 6.6.2007 23:12

zaplatpanbuh

ze jenom ve stinu

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 15:20

Re: zaplatpanbuh

Ve stínu co?

No 6.6.2007 22:06

stručně řečeno

Stručně řečeno, odborný mluvčí ODS pro otázky evropského ústavního práva, inž. chem. Zahradil, nebyl schopen na žádné fakultě složit obyčejnou nebo státní zkoušku z jakéhokoliv ústavního práva. A o tom to je. Jak říkal kdysi Husák, není třeba žádného velkého vzdělání a Mao ještě dřív, že stačí správné myšlení.

huhu 6.6.2007 22:37

Re: stručně řečeno

v době, kdy Zahradil studoval se ještě vyučovalo ústavní právo dle Jičínského...:-D takže to mu jistě nechybí. ;-)

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 14:48

Re: Re: stručně řečeno

Jenom nedostatečným studiem to asi nebude. Zahradilova nedostatečná vybavenost logikou bude mít jiné příčiny. Nicméně ve věcné debatě by nám nemělo jít o vlastnosti páně Zahradila, ale o jeho názory.

Noe 6.6.2007 21:27

Perfidnost non plus ultra

Evropská ústava by podle některých omezovala naši suverenitu. Americký radar podle těchže lidí tuto suverenitu neomezuje. Podle těchto lidí je EU k ničemu, ovšem dotace z EU jsou docela fajn, jenže je neumíme ani čerpat..

Nemyslím si, že by si pan Doležal idealisoval Německo a jeho politiku. Neuvědomujeme si, že čas silně pokročil, zatímco my stále přešlapujeme na místě a ti primitivnější z nás jsou protiněmecky naladěni.

Jinak bychom se především měli snažit, aby naši židé- členové Evropského parlamentu nemohli rozkládat EU zevnitř. To je přece jejich úkol, či ne?

PetrH 6.6.2007 22:30

Re: Perfidnost non plus ultra

Kretene, vyber si aspoň nick. Noe byl taky žid!

Buvol 7.6.2007 9:56

Re: Perfidnost non plus ultra

. a v tvé osobě blbost non plus ultra! Ani ten nick si neumíš zvolit, aby se shodoval s tvými hloupými názory .....

l.t. 6.6.2007 19:39

pane Zahradile, diky

za pekny a pravdivy clanek, piste vic a nenechte se odradit.

Kubeš 6.6.2007 20:03

Re: pane Zahradile, diky

Ptipojuji se k díkům R^

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 14:45

Re: Re: pane Zahradile, diky

Drazí pánové, Kubeši a Ite. Již jsem tu psal Bůvolovi, že když on někoho pochválí, je to jakoby na něj nalil kýbl ho.en. Vás jsem ještě neznal, ale zřejmě to bude něco podobného.

sociolog 6.6.2007 17:28

Pokud se bojite dominantniho Nemecka, tak musit byt

pro dokument, ktery mylne nazyvate ustavou. Tento dokument zarucuje, i kdyz pravnicky tezkopadnym zpusobem, garancie, ze male staty nebudou dominovany velkymi. Na misto dokumentu muze jednou prijit ustava, ktera mozna oravdu zvyhodni staty s vetsim poctem obyvatel.

Ohledne Sudet jste samozrejme pravy Benesovec, ktery dodnes nechape souvislost mezi vyhnanim a Viteznym Unorem. Jinymi slovy nepoucitelny sovinista, ktery prokazuje svemu narodu a tim potazmo i myslence sjendoceni Evropy velmi problematickou sluzbu. Jeste 10 let Zahradila na mezinarodni scene a chapu kazdou zemi na zapad od nas, ktera si rekne: tahnete si na Vychod, stante se konecne soucasti Ruska a prestante vyspelou cast Evropy blokovat v dalsim vyvoji. Nebot povysenost a lenivost Vasich prznivcu k tomu predurcuje.

Vy osobne pry jste se jednani Vaseho Vyboru nikdy nezucastnil, abyste mezitim o to vic halasne hajit tzc. narodni zajmy doma... Co k tomu dodat...

huhu 6.6.2007 18:14

Re: Pokud se bojite dominantniho Nemecka, tak musit byt

znáte ten výrok smlouvě jako cáru papíru ? přeci jen USA radar je větší jistota. A pokud jde o souvislost "vítězného února" tak ta je především s Mnichovem.....bez sudeťáků a jimi podporovaného Hitlera a války  by se Stalin nedostal až k Labi. Sudeťáci nesou spoluvinu nejen za WWII ale i 40 let komunismu u nás a v celé střední a východní Evropě.  A mimochodem sudeťáci nebyli nic platní proti komunismu ani v DDR, naopak řada z nich byla aktivní oporou Ulbrichta....

Jarda 6.6.2007 21:07

Re: Re: Pokud se bojite dominantniho Nemecka, tak musit byt

Jojo priteli "huhu" kdyby pes nes... Bez Masaryka a Benese by v kralovstvi ceskem nadale vladl Cisar Pan a soudruh Hitler (byl socialista prece) by po propadnuti u zkousek na malirskou ci jakou akademii by maloval verejne zachody. To jako kdyby. Stalin by dale loupil banky az... snad sibenice a Lenin by se nadale potloukal po zenevskych kavarnach...Jo kdyby.

AeroKarel 6.6.2007 18:54

"Tento dokument zarucuje, i kdyz pravnicky tezkopadnym zpusobem, garancie, ze male staty nebudou dominovany velkymi."

Ne, jen to, že to bude napácháno podle foršriftu.

Zaručuje to jen, ač nedokonale, právo veta.

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 15:01

Re: "Tento dokument zarucuje, i kdyz pravnicky tezkopadnym zpusobem, garancie, ze male staty nebudou dominovany velkymi."

Pokud byste, aero Karle, chtěl euroústavu na způsob ústavy USA, tak jste můj člověk. Jenomže, to byste pak asi těžko podporoval Zahradilovské Eurosabotéry.

Karel Cikán Sudeťák 6.6.2007 15:59

Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

Ti totiž žijí stále ještě v první polovině dvacátého století. nebo v dobách ještě starších. Římané říkali, že historie je učitelkou života(a oni žili politikou). Ovšem pro politické nacionalisty je historie hlavně důvodem pro stálé opakování jedněch a těchže nesmyslů, jedněch a těchže zkrachovalých šablon. Pokud bude budoucí Evropa kontinentem suverenních nacionalistických států, pak se dnešní Český ministát stane nepochybně opět satelitem Německa, jakým byl v celé své historii.Čechy( na rozdíl od Polska a Uher) hráli tuto roli od dob Václava a Boleslava, ze svazku s Německem je vyvázal teprve Rakouský císař František za Napoleonských válek. 

Ve sjednocené Evropě by tyto problémy byly stejně mimo mísu, jako problém nadvlády Kalifornie nad Nevadou.

huhu 6.6.2007 16:16

Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

víte mentálně je rozdíl mezi Kaliforňany a Nevaďanami asi jako mezi Čechy a Moravany, pokud vůbec. Ale rozdíl mentalit mezi evropskými národy je stále značný a o dominanci Francie či Německa nebo Ruska opravdu nestojím.

EU má smysl právě tehdy, pokud ji bude spojovat "volný pohyb osob, zboží a kapitálu" - to funguje i mezi sousedy. Nefunguje to, kdy má někdo ( některý stát ) pocit, že ho jiný ovládá. Tak se všechny vícenárodní státy Evropy vždy rozpadly.

Karel Cikán Sudeťák 6.6.2007 16:38

Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

Mezi námi Cikány a Sudeťáky a Vámi čechy je mentální rozdíl také nezanedbatelný, a to neznamená, že jeden z nás bude vládnout a druhý nutně poskouchat. Pokud bude Evropa rozdělena na národní státy tak v ní právě ty Vámi jmenované budou nepochybně dominovat.

Volný pohyb zboží osob a služeb a kapitálu se národním státům částečně daří sabotovat i teď, pokud  by je evropská komise nedržela u "pusy" brzo by se to celé zhroutilo. Národní státy si vždy najdou nějaký ten svůj "národní egoistický zájem".

Více národní státy existovaly po celou známou lidskou historii.Šílenství národních států vypuklo od velké francouzské revoluce a v jeho jménu bylo zavrařděno již více než sto milionů lidí. Vícenárodní státy se nerozpadají sami od sebe, rozbíjejí je nacionalisté, kteří pak drze tvrdí, že chyba byla v tom, že ty vícenárodní státy vůbec existovaly. Jenomže i ty jejich mononárodní státy jsou ve skutečnosti také vícenárodnostní, a výsledkem snahy vybudovat opravdový národní stát jsou další a další národnostní čistky. Mimochodem ČR stále oficiálně není národní stát nýbrž stát občanský, i když by si to čeští nacionalisté přáli.

šimon klein 6.6.2007 17:00

Re: Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

na takovéhle moudra přispívám v rámci rozpočtu na Akadémii...opravdu z praxe jak vyšitý....

Karel Cikán Sudeťák 6.6.2007 17:13

Re: Re: Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

Modrý Kleine, nejste náhodou převlečená Andy O.Ta si kdysi, když ji její internetová zpravodajská služba vyluštila, že píšu z Akademie, dokonce vyfabulovala, že jsem paní Špidlová.(Ta tu asi někde pracuje a ta modrá ptákyně si zřejmě myslí, že každý kdo nesdílí její předsudky musí být sociální demokrat.)  Pro vaši útěchu vám mohu sdělit, že si ten internet platím.. Ono totiž pod tu akademii spadají různé další, i výdělečné instituce.

Ale je-li ta Vaše starost o to ,co se děje s Vašimi penězi opravdu poctivá, měl byste se podívat, co Vám ta ně odevzdává Václav Klaus. Toho totiž platíte opravdu.

šimon klein 6.6.2007 17:22

Re: Re: Re: Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

pokud si to opravdu platíte, pak je to už lepší - fakt jsem se bál, že tohle vaše politologické kutilství jde z příspěvků na  AV. Pokud jde o Andy, šaty ani nic jiného si nepůjčujeme.

A co se týče toho Klause - nemáte strach z dehonestace, když se Vaše Velikosti dobrovolně tímto jaxi srovnáváte (přes mé peníze) s takovým Niktošem ???

Jo a dušností netrpím, takže žádné zmodrání, spíše jsem zrudlý smíchy od čtení příspěvků na NP....

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

A nějaký příspěvek do zdejší diskuze bysrte neměl?

AeroKarel 6.6.2007 18:59

" Pokud bude Evropa rozdělena na národní státy tak v ní právě ty Vámi jmenované budou nepochybně dominovat.".

Jsem zvědav, jak vysvětlíte Frantíkům, že nejsou národní stát.

O tom, že by jste jim dokázal vysvětlit, že nejsou bůhvíkým povoláni, aby celé té Evropě veleli ani neuvažuji. Jak test můžete začít zrušením duplicitního baráku ve Štrasbourgu.

A uvidíme.

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 14:56

Re: " Pokud bude Evropa rozdělena na národní státy tak v ní právě ty Vámi jmenované budou nepochybně dominovat.".

Francie je všech národních států matka. Po vstupu do procesu integrace a po přijetí opčního protokolu k deklaraci lidských práv to už ale není to pravé ořechové. V Toulouse dnes několik hodin denně vysílá okcitánská televize, v Bretagni je podporováno(se zaťatými francouzskými zuby) používání bretonštiny a dalo by se uvést více příkladů včetně trpění alsasštiny. Francie bývala v této oblasti analogií Turecka. To ale v EU dost dobře nejde. Ostatně Turecko je na tom, vzhledem ke své snaze o vstup, podobně.

AeroKarel 6.6.2007 18:55

Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

Ano, až někdo v EU navrhne ústavu podobnou ústavě USA, budu hned pro.

Zatím se nikdo ani nepokusil.

Karel Cikán Sudeťák 7.6.2007 15:04

Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

Pokud byste, Aero Karle, chtěl euroústavu na způsob ústavy USA, tak jste můj člověk. Jenomže, to byste pak asi těžko podporoval Zahradilovské Eurosabotéry

Pavel 6.6.2007 21:05

Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

České království bylo součástí Říše římské národa německého. Této skutečnosti také vděčíme za naši kulturní úroveň, i když se o této úrovni nechá pochybovat - viz mnohé příspěvky.

A.S.Pergill 6.6.2007 21:51

Re: Re: Opravdovým problémem ovšem jsou eurorealisté Zahradilova typu.

"Od těchto Němcův nemohu se ničehož jiného naučiti, nežli krkat, prdět a v kostky hrát", psala Perchta z Rožmberka (provdana za na Moravě usazeného Dietrichsteina) svému bratrovi, který jí rovněž argumentoval "vyšší kulturní úrovní Němců". Nemám důvod její svědectví o "vysokém kulturním přínosu Němců" zpochybňovat.