29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Q. 9.7.2007 14:23

Re: Re: Havel x Klaus

Zlostníku H.K., obávám se, že jste obsah mého příspěvku nepochopil, ať už proto, že jste nemohl či nechtěl. Přečtěte si ho, prosím, ještě jednou (nebude-li to stačit, možno vícekrát) a poté se pokuste postupovat podle v něm doporučeného návodu.

Jenik 9.7.2007 14:09

Re: S tím, co jste zvýraznil, celkem souhlasím

Zeptejte se pamětníků a kronik, počasí je přece vždycky špatné - prší, je sucho, je mokro, fouká vítr, je bezvětří, je vysoký tlak, je nízký tlak, nenepadl sníh, je moc sněhu, sluníčko svítí, nesvítí, opalování je zdravé, nebezpečné, vysychají řeky, je povodeň...............

A proto potřebujeme (my vědci GO, a třeba zemědělci, na které jsou fšichni odkázáni, atd) pár set miliard dotací (dolarů, euro, korun - berem všechno) abychom vás nevědomé hlupáky zachránili před zkázou (případně  nakrmili)

Xaver 82.117 9.7.2007 14:07

Myslím, že podobných příkladů lze nalézt doma možná víc, než v EU...

;-)

Dadacos 9.7.2007 14:04

Re: ...a to je všechno????

Ne.

To byl příklad.

Matěj 9.7.2007 13:42

Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

Ve vašem odkazu jsem našel jenom tento výrok pana prezidenta:

"Někteří lidé věří v iracionální věci a události – někteří věří v UFO, jiní na čarodějnice... a někteří na globální oteplování."

Nechápu, proč se hambou propadáte za to, že jste věřící a on ne.

Xaver 82.117 9.7.2007 13:29

...a to je všechno????

8-o

Dadacos 9.7.2007 13:17

Re: Jistě, pane ministře!

Modrý pták ale něco takového netvrdil (ani opak). Ať už se v Evropě projevil vliv USA nebo ne, to na principu předchozího tvrzení nic nemění.

Hezký ;-P příklad, jak v EU funguje Společná zahraniční a bezpečnostní politika:

Petr Fiala, Markéta Fialová:

Evropská unie, Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2003, str. 589, poznámka 84.: "V této souvislosti

upozorňují Nicoll a Salmon na spor ohledně termínů politika společné obrany

(policy of common defence) a společná obranná politika (common policy of defence) a zdůrazňují společné velení. Britové, kteří byli proti užití druhého termínu, jenž podle nich znamenal jednotné velení,  nakonec  termín dovolili použít, ale s britským výkladem. (Nicoll a Salmon 2001: 367)" Sir Humphrey Appleby by nám mohl udělat přednášku na téma politická administrativa administrativní politiky, resp. administrativní politika politické administrativy.

Papouch 9.7.2007 13:11

Re: Klausuv

Urcite se mu nevyrovna v sezeni v hospode...

Matěj 9.7.2007 13:08

Hezká analýza

A Bohumilu Doležalovi lze poděkovat za to, že Vás k ní vyprovokoval.

poletti 9.7.2007 13:07

Prezidenti

 Tak nevím pánové, děláte si legraci, když srovnáváte ty dva prezidenty? Skoro to tak vypadá. Havel byl jen jeden, svědčil celým svým životem, no a Klaus, ta honorace z Proseka?Najděte si jinou zábavu, i když, kdo si hraje nezlobí, ale někdy blbne.

Xaver 82.117 9.7.2007 12:53

Modrý ptáku, jsi si jist, že by se eurostáty dohodly

i bez přítomnosti amíků v západní Evropě? Člověče, tupost, lumpárna...co takhle lepší řešení s větší geopolitickou a ekonomickou stabilitou? A nepiš mi, že stabilní nebude nikdy, to já vím taky...;-)

Petr Benes 9.7.2007 12:44

Ja teda Klause moc nemusim,

ale kdyz tam strasne vadi Dolezalovi, tak si rikam, ze nemuze byt uplne spatny. :-)

Modrý pták 9.7.2007 12:36

No, já hledám v lidech to lepší,

takže pro mě je to tupost, což s Vaší lumpárnou není v rozporu :-))). Na tom, že je to záměna příčiny a následku jsme zcela zajedno. Zdravím

krkavec 9.7.2007 12:23

Václav Klaus jako český Borat

Že Václav Klaus nenávidí vše zelené se ví stejně dobře ve světě lidí jako ve světě myší. Ňa svůj názor má právo a nikdo mu ho neupírá. Chce-li si přivydělat vydáváním knihy o barevnosti Země, nikterak mi to nepřekáží. Ale musel jsem se hanbou propadnout, když mi myší kamarádi poslali odpovědi Václava Klause na otázky na téma ekologie a klimatu v deníku The Financial Times.

http://www.sumnymysak.bloguje.cz/554342-vaclav-klaus-jako-cesky-borat.php

jerry 9.7.2007 12:23

Re: Re: ...odmítání vlivu člověka na globální oteplování...

Klaus je o tom skutečně přesvědčen. Není to demagog, aby to jen používal proti svým odpůrcům. Mýlí se, ale tenhle postoj ho přece jen šlechtí.

Dadacos 9.7.2007 12:21

Re: Evropští mírotvůrci

Souhlas.

Moje verze o EU a míru zní takto: Někteří příznivci politické integrace EU nekorektně zaměňují příčinu a

následek tvrzením, že Evropská unie přinesla Evropě mír. Míru dosáhly evropské

národy tím, že nestály o další válku,

a v tomto relativně přátelském ovzduší založily ES. Neboli nejprve nastal

mír, poté začala integrace. Jen se obávám, že v určitých případech to není intelektuální tupost, nýbrž lumpárna.

jerry 9.7.2007 12:20

S tím, co jste zvýraznil, celkem souhlasím

ale s tím, že se v současnosti děje s počasím něco špatného a my jsme to ovlivnili, s tím už se polemizovat nedá.

Modrý pták 9.7.2007 11:56

Tohle byla moje jediná poznámka k článku,

ale k Vaší poznámce mám drobné doplnění. Těch nedemokratických režimů selhalo více - vlastně s několika výjimkami celá Evropa. To selhání spočívalo v tom, že občané hromadně rezignovali na demokracii a zvolili jiný způsob vládnutí a když jim to došlo, tak bylo pozdě. No a argument, že EU je tady kvůli míru a garant neválčení, je pozoruhodný posun někam úplně jinam. Článek je primárně o něčem úplně jiném, ale je dobře na to upozornit :-)), zvláště proto, že eurooptimisté tuhle intelektuální tupost s oblibou hlásají do roztrhání těla.

Dadacos 9.7.2007 11:46

Koncepce národních států

P. Bárta: "Evropská unie je v první řadě reakcí na fatální selhání koncepce

národních států v Evropě dvacátého století a Klausovo řešení se již

jednou zoufale nepovedlo."

Tohle není pravda. Selhal zejména jeden konkrétní nedemokratický režim, a to nacionálně socialistické Německo. Mimochodem nadnárodní uskupení (Rak.-Uh.) se také neosvědčilo. Národní demokratický stát nikoho neohrožuje.

Marcela 9.7.2007 11:30

Re: Klaus lepší než Havel?

Souhlas.Jednoduché a pravdivé.Kdo sleduje nepřetržitě vývoj musí souhlasit.

akcionár 9.7.2007 11:27

Re: Re: Klaus lepší než Havel?

Souhlasím s vámi nakoupil jsem v privatizaci akcie ČEZ a dnes beru dividenda které mi zaplati

roční spotřebu elektřiny.

PetrK 9.7.2007 11:25

Souhlasím s autorem

Starý J. 9.7.2007 11:22

Díky autorovi

souhlasím téměř se vším, především se srovnáních obou.

Jen mám při té "shodě názorů" strah, že sem přijde z jiné debaty nějaký JH a bude tvrdit, že lezu autorovi dozadku.

Starý J. 9.7.2007 11:18

Re: Tak nevím pane Bárta, jestli tu mluví vaše láska ke Klausovi nebo nenávist k Havlovi.

Tentokrát nesdílím Váš názor na Havlovo Spolčování CHytráků, považuji je rovněž za dost nebezpečné. Projevovalo se konkretně především hned po revoluci Havlovým obsazováním důležitých pozic a skončilo neslavně jejich postupným nuceným vyměňováním. Na "vládnutí elit" vůbec nevěřím.

Nevím, kdo by ty "Chytráky" vlastně určoval. Sjednocení národa nad morálními celebritami je myslím velice iluzorní (zvláště při tak kontraverzním politickým dělením společnosti) a některé případy populárních uměleckých celebrit je naprosto nepoužitelné.

H.K. 9.7.2007 11:16

Re: Havel x Klaus

 Kdyby místo TGM stál VK v čele státu,  tak by se stalo co? Když tyto otázky kladete, tak asi máte nějakou odpověď. Já to nevím, protože jsem v té době nežil a protože byla jiná těžko srovnatelná. Vy patříte mezi pošetilce nebo mezi darebáky? Nebo, kde vůbec patříte, že se cítíte kompetentní lidi známkovat? Jak si představujete vývoj po roce 1989 , kdyby v čele republiky stál TGM a ministrem financí byl pan Rašín. Nebo nemáte představu žádnou a jenom tak plácáte do větru a děláte chytrého?

Starý J. 9.7.2007 11:09

Re: Havel x Klaus

Aniž bych chtěl úlohu TGM nějak shazovat, ale nejste sám, kdo jej zde takovým způsobem glorifukuje, ač v té době nežil. Nezapomeňte, že jde o již víceméně dějepisnou událost. Masaryk šel většinou názorově proti svým vrstevníkům a takového ocenění se mu dostává až dnes. Měl podobně jako Havel jen gloriolu zakladatele státu, v  jeho domácí politice měl velkou řadu odpůrců. Značná část jeho kroků šla dokonce naprosto proti zažitým klišé (rukopisy, Hilsneriáda a pod.)

Měli bychom počkat (samozřejmě především starší se nedočkáme), jak budou úlohu současných presidentů hodnotit příští generace. Samozřejmě - komunistické presidenty ani hodnotit nelze, dokonce ani Svobodu, který byl u velké řady nečestných věcí).

jirka.s. 9.7.2007 11:07

Proč to dilema?

Proč se hádat, který z polistopadových presidentů byl lepší či horší? Za pět let budeme jenom tiše se slzou v oku vzpomínat, až nám budou nabízeny různá vyčichlá služební píva, či nedej bůh exempláře s bradavicemi!

Starý J. 9.7.2007 11:01

Re: Osobně Klause uznávám,

Doposud mně nikdo nedokázal vysvětlit, jak je možné, že se střídala období ledová a horká, když zde byli jen primáti. Jde totiž o to (a to Klaus odporuje), jak velké procento na současném oteplování má zásah člověka a jak velký vliv májí planetární jevy samé. Klaus jen tvrdí, že vliv člověka je minimální a s tím bych (vzhledem k historii země) i souhlasil.

Už jsem to psal pod jiný článek - dnes na toto téma byla beseda odborníků v TV. A řekli totéž co Klaus. Není potvrzeno, že jsme schopni nějakými zásahy tomu oteplování zabránit. Nejdůležitější je, se na ně připravit.  Jde o to, aby náklady a omezení člověka nebyly neúměrné výsledku.

oakman 9.7.2007 11:00

Tak nevím pane Bárta, jestli tu mluví vaše láska ke Klausovi nebo nenávist k Havlovi.

K Havlovi - občanská společnost se buduje tak, že se podpoří občanský princip demokracie tím, že práva individuální jsou nadřazena kolektivním, protože kolektiv je nehmotný, zatímco konkrétní občan ano. Tudíž - to Havlovo Spolčování Chytráků je jen liberální pokus o kolektivismus bez rudých trenek.

Klaus je vynikající teoretik, bohužel jeho praktické činy dávají zapravdu těm, kteří ho kritizují za Benešovský manipulativní kabinetní karierismus. Oposmlouva byla naprosto "HAvlovským" řešením situace, ODS ho za to posouvání volebních výsledků směrem k většinovému stylu (ovšem za zachování všech ostatních poměrných volebních pravidel) může dnes právem proklínat.

Souhlasím s Klausem ve věci kritiky eurosocialismu a levicového sifonového šílení, ale pohled na praxi státu, ve kterém je kontinuálně angažován, ho opět usvědčuje z toho, že slova a skutky páně Klausovy jsou si stejně vzdáleny jako u Havla.

Starý J. 9.7.2007 10:55

Re: Klaus lepší než Havel?

...podvodnou či spíše zločinnouprivatizaci...

Je vidět, že o druzích privatizace nemáte ani páru! Jediná privatizace, kde nejde podvádět, je kuponová. To, že pak hlupáci skočili na špek slibům o vysokých provizích je jejich věc. Dodnes u nás lidé hrají pyramidu (nebo také letadlo) je toho jen dokladem. Napište nám, jak lze podvádět při kupónové privatizaci, rád si počtu!

Podvodné privatizace (Unipetrol, Telecom a pod.) za velké peníze, kde o privatizujícím rozhodují lidé (vláda, komise) a kde se točí miliardové úplatky, dělali až socani!