2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Qakin 16.6.2006 18:03

Re: Zielenec je nevěrohodný politik, poltika bez střetu je o ničem

Clovicku, pletete si pojem 'likvidace' a 'vymetani Augiasova chleva'. Ostatne i Bohdan Dvorak, ktereho asi tezko obvinite z nedostatku charakteru nerozmotal ty svinarny s financemi ODSaku.

jozka 16.6.2006 12:16

Re: Re: Re: vážený pane,

A ja si myslim, ze ty moznosti jsou - ale je to zalezitost na delsi dobu, a ne jen na posledni 2 mesice pred volbami.

A to se nemusi hned nechavat mlatit od policajtu.

jozka 16.6.2006 12:14

Re: Re: Re: Re: nerad souhlasím

Tak jine prirovnani: Jako kdyby se ptala ucitelka deti, zda jit k zubari nebo do ZOO.

Fafa 15.6.2006 23:27

Sharku:

na polarizaci neni nic spatneho ani bez oranzove pobocky. Mne osobne by vyhovovaly dve strany s odlisnymi programy, po volbach pak jeden vitez, ktery by do dalsich voleb svuj program prosazoval.    

metrics 15.6.2006 21:06

klid

>->->->->->->->->->->->->->->-

liberal shark 15.6.2006 20:50

občanská válka

Ve chvíli, kdy se sociální demokracie stala oranžovou pobočkou KSČM(b), jsou ostrá polarizace a občanská válka zcela aktuální. >-

Jo 15.6.2006 18:52

Kdyby radši pan Z.

ráčil konečně sdělit, jak to bylo s financováním ODS, když byl 2.(?) jejím mužem. Hlavně že v čele byli proklamovaní ekonomové (Zie+Kla). Klaus měl tehdy takovej sócialismus ve straně, že nic vědět o "str."penězích nemusel a nic si nepamatoval a Z. k ničemu prý nepustili. Ale vládnou nám dál....

kamil 15.6.2006 18:31

vážení spoluobčane-když konečně někdo vyjádří rozumný názor-vaše reakce je-pošpinit,poplivat-to opravdu chcete stále číst takový hnůj jako kydá pan steigerwald-je vidět ,že pan zielenec má pravdo-už umíte je ničit protivníka-co takhle lynč-to tu ješt

Vilém 15.6.2006 17:53

Re: Re: Nebezpečím je ODS

ČSSD ovšem neřídí policii jako nějaký stranický orgán, to jsou jen nesmyslná obvinění ODS. Všimněme si, že policie zatkla několik výzmaných sociálních demokratů několik měsíců před volbami.

Pokud jde o metafory nebo politická hesla, každá strana si může užívat co chce a rozhodně nejde o nic závažného. ODS taky vždy vykládala o KSČSSD.

Vaše úvaha o poměrném systému je nepodložená, většinové volební systémy v USA a Velké Británii vykazují větší sílu vlády, ale ve zcela jiném ústavním rámci - v USA vládne prezident bez ohledu na složení parlamentu, v Anglii bylo nesmírné množství předčasných voleb, protože si je vláda vyhlašuje podle potřeby.

EU nemůžete obviňovat z toho, že neplní funkce státu, když jím zatím není.

zrusksc 15.6.2006 17:18

Ach jo zase Zielenec

Nejlepší novináři jsou ti co píší podle not pana Zielence ostatní jsou "darebáci" v žoldu ODS.Holt pan Steigerwald zřejmě nechodil k panu Zielencovi na "kávičku" když byl min.zahraničí!!!!

Stredocech 15.6.2006 16:58

Pan Zielenec se jen taktně snaží zamluvit, že také jeho

vinou nelze sestavit pravicovou vládu, ač se sám k pravici hlásí.

Stredocech 15.6.2006 16:56

Re: Nebezpečím je ODS

Nebyla to ODS kdo dal své protivníky zatýkat a převážet policejním vrtulníkem, kdo vynalezl termíny jako "spálená země" a "vláda tunelářů" a kdo opakovaně tvrdí, že občany prožrané peníze byly ODS rozkradeny.

Jinak, obecně, poměrný volební systém vede k nestabilním a neakceschopným vládám, čehož svého času zneužil jistý Hitler k diskreditaci demokracie jako takové.

Jinak, EU by chtěla být superstátem ale

1) nedokázala dosud vytvořit společný ekonomický prostor, dřívější cla pouze nahradila kvótami a cenovými zásahy. Dodnes pro nás platí omezní při práci v řadě zemí EU a naši dopravci mají zakázáno vytěžovat své kamiony dopravou mezi starými zeměmi EU.

2) Nedokáže se zastat členů proti nečlenům, dovedete si třeba představit, že by se US stát Texas při sporech o hranicích US státu Washington s Kanadou postavil na stranu Kanady nebo stát Washington při incidentu na texasko mexické hranici na stranu Mexika?

Vilém 15.6.2006 16:31

Re: Re: Nebezpečím je ODS

Přesně tak, ODS a Klaus mají proti Evropě tisíce výhrad, ale přitom si sami odporují. Mluví o ekonomickém rozměru integrace, ale jde jim o destrukci, protože jeden ekonomický prostor nemůže fungovat bez společné měny a jednotných sazeb daní, to je stejně pochybné, jako kdyby v Chebu platily jiné daně než v Prostějově, nakonec by nikde nebyly žádné, jak by se radní přetahovali o firmy.

A tím se ukazuje, o co pravici jde - rozehrát evropské ekonomiky proti sobě a tím všobecně snížit daně, proto se skutečné ekonomické integrace ve skutečnosti bojí, chtějí jen volný pohyb zboží a firem, aby východní daňový dumping mohl podvrátit západoevropské ekonomiky.

Naopak posilování Evropy by tento projekt zablokovalo, protože přímá politická odpovědnost vždy vede k prosazování řešení příznivých pro většinu občanů, nikoli pro uzoučkou vrstu pirátů.

Jimmi 15.6.2006 16:20

Ještě bych vyzdvihl tento citát:

"...to vede k deficitu vzájemné kontroly uvnitř politického prostředí, jehož závažným symptomem je pandemie korupce. Výsledkem takového politického zápasu není stát jako garant účinných pravidel fungování společnosti, ale pouze rozhodnutí, kterým skupinkám stát poslouží jako samoobsluha bez pokladny...."

Tím totiž autor trefil hřebíček na hlavičku, takhle fungovala většina polistopadových vlád, jedno které barvy měly dres. Dokud se tohle nezmění, budou volby vždy končit patem a bolševici budou ve sněmovně v počtu nemalém ;-€

Jimmi 15.6.2006 16:05

Zdejší diskuse....

...mne velice často přesvědčují o tom, že autor má pravdu.

blaho 15.6.2006 15:52

Re: Re: vážený pane,

pane jozka,jak bylo možné slyšet hlas někoho, kdo nemá šancí dostat se do médií,televize a pod.V této společnosti bylo možné slyšet pouze hlasy komunistů/nejvíc!?/,ODS a ČSSD.Tak to v těchto zeměpisných šiřkách hold stále chodí.Síc.

Hanuš 15.6.2006 15:00

Zielenec je nevěrohodný politik, poltika bez střetu je o ničem

Na rozdíl od pana Zielence si nemyslím, že úkolem novinářů či politiků je smiřovat veřejnost. politici tady nikoho k občanské válce nevedou, jen předkládají své návrhy na řešení problémů. A úkolem novinářů je tyto návrhy podrobit kritice a popřípadě ty lepší obhajovat a u těch horších poukazovat na nedostatky. Zielenec zatím nic nedokázal, kromě toho, že se bez jakýchkoli důkazů pokusil přispět k likvidaci ODS a Klause, jeho vlastní politická kariéra je prapodivná(možný střet zájmů europoslanec-firma poskytující možnosti na získání grantů z EU) a vyvrcholila poměrně trapným angažmá u SNK ED stylem kandiduji, ale ne tak úplně. Na rozdíl od něj novináři denně obhajují své názory, postřehy a až je jednou nikdo nebude číst, budou muset z novin odejít. Na rozdíl od neschopných politiků, kterým už se mnohokrát dalo najevo, že o ně nikdo nestojí, ale oni nás přesto oblažují svými zbrusu novými myšlenkami.

Pavelka 15.6.2006 14:50

Zeleny Pepa zase blbne.

Saša 15.6.2006 14:48

K polarisaci přispěla zejména "volební" kampaň ČSSD,

která byla zaměřena výhradně na primitivnější část obyvatelstva a byla výhradně negativní a vůbec se nezabývala tím, proč by někdo měl volit ČSSD, ale výhradně tím, proč by neměl volit ODS. K tomu nutno připočíst podivnou kampaň těch, kdo se nazývají podle katolického kněze jesuity Balbína. (Větší urážku vlastence Bohuslava Balbína si lze těžko představit, než že se jeho jménem ohánějí nemravní lidé páchající lumpárny.) Tato kampaň své adresáty skutečně oslovila a co víc - dokonce je i přivedla k volbám. A tak to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Polovina lidí má IQ ve výši 100 a méně bodů. Téměř polovina voličů volila marxistické strany. Netvrdím, že jsou tyto množiny totožné, nicméně jejich průnik se od jejich sjednocení odlišuje pouze minimálně a bagatelně o pár zmatených levicových intelektálů na jedné straně a pár holohlavých primitivů jen z hlouposti se považujících za pravičáky na straně druhé.

Kryštof 15.6.2006 14:41

Re: vydržte

Připojuji se. V zemi, kde zhruba polovina obyvatelstva je politického smýšlení spíše nalevo a polovina napravo, nelze politiku hrát jako fotbal: nedáš - dostaneš. Takže pokud politici té či oné strany svoji pozici vymezují jako prostý opak té druhé strany, pak je to špatně. Demokracie je o hledání partnerů, spojenců a kompromisů. Diktatura stojí za černobílých principech a jasného vymezení nepřítele.

volič 15.6.2006 14:24

Re: Nebezpečím je ODS

Plně souhlasím s názorem pana Z. Největším nebezpečím pro demokracii je dnešní ODS a její spříznění fanatici a bojové úderky. Je třeba se dívat nejen na padesátá. leta minulého století, ale také na devadesátá léta. To co tady zbylo po vládnutí ODS bylo hrozné a dnešní politici této strany se tím mohou jen těžko chlubit, proto odvádějí pozornost od faktických problémů této země k šílené propagandě proti komunistům. Tak jako to dělali  komunisté v době svého vládnutí, když bylo všem jasné, že prohrávají ve svobodné soutěži s ostaními demokratickými zeměmi, o to silnější bÿla propaganda proti imperialismu a kapitalismu za nesmyslné výdobytky socialismu, proti chartě a pod...ODS na co sáhla tak zkazila i úpravy volebního systému se jí jaksi nepovedly a nyní se obrátily proti ní samotné. To co tady předvádějí její představitelé je pro civilizovaný svět nepřijatelné a není náhodou, že jsou také největšími odpůrci EU. Vědí, že tam se svými názory jen těžko uspějí.

Rolen 15.6.2006 14:10

Scéna je již polarizována

Všimněte si, jakými slovy a s jakým zaujetím zde někteří hájí Steigerwalda (někteří naopak). Nepřijmou jakoukoliv jeho kritiku. Přitom ta Zielencova kritika byla mírná, předevšim kritizoval určité pojetí politiky: ideově-válečné proti konkrétním řešením. Fakt, je to úpadek myšlení a diskuse, který zasáhl i Neviditelného Psa. Bývalo to lepší.

Rolen 15.6.2006 14:04

Re: A co Vaše etická výbava, autore ?

Co ale říká Zieleniec na adresu Steigerwalda je, že razí představu politiky jako válečného konfliktu, totálního vyřazovacího boje...a ne že nenese kůži na trh. Ostatně nenese, kdyby ji nesl, byl by politikem a ne novinářem.

Uf 15.6.2006 14:01

Re: Re: Články pana Steigerwalda si vždy rád přečtu

" Nemůžeme

však mlčet k útokům, které jsou vedeny proti našemu socialistickému zřízení a

mírové politice SSSR, které se v současné době projevily tzv. „chartou 77“. Pod tímto citátem je podepsáno mnoho jmen – podíváme-li se na písmeno S, najdeme

tam: Jiří Sequens, Stanislav Strnad, a... Karel Steigerwald, dnes komentátor MF

Dnes.

rdu 15.6.2006 13:58

Re: Re: Re: nerad souhlasím

To nebylo dobré přirovnání. Dělníci jsou zpravidla lépe informováni o vlastnostech strojů které obsluhují, případně o potřebě jejich náhrady, než management.

Josef 15.6.2006 13:57

Re: Články pana Steigerwalda si vždy rád přečtu

No dyť -- svůj k svému, viďdte Pavle.

Vilém 15.6.2006 13:55

Nebezpečím je ODS

Stanovisko pana Steigerwalda je terčem oprávněné kritiky. Pan Steigerwald ovšem má také jednu oblíbenou stranu, a nechci ho sice popisovat jako "žoldáka", ale nepamatuji se, že by někdy jeho "státotvorné" návrhy sebeméně kolidovaly se zájmy ODS. Proto je hlavním problémem sama ODS. Není tak důležité, co píše a propaguje jeden žurnalista, byť významný, jako pojetí politiky podle ODS. Neexistuje totiž žádná záruka toho, že demokratické instituce samy o sobě, jaksi samospádem, povedou k politicky kvalitní společnosti, kde bude existovat pro občany široký výběr z aspoň trochu kvalitních politických programů, pokud velmi významné politické síly chápou volby jako občanskou válku.

Chování ODS před takovému pokřivenému vidění bohužel odpovídá.

Před volbami použila ODS velmi tvrdých osobních ataků dokonce se zapojením dezinformačních materiálů policie. Po volbách ODS sestavuje koalici způsobem, který vzbuzuje podezření, že se chystá korigovat výsledky voleb získáváním opozičních poslanců. Volání po změně volebních systému, která by zvýšila šance ODS na samostatné sestavení většinové vlády pak už je vysloveně účelové a směřuje k podstatnému omezení výběru pro voliče.

Ukazuje se tedy, že ODS narušila civilizované procedury volebního postupu vyvoláním nechutné aféry, ODS patrně chce anulovat výsledky voleb pomocí nekorektních postupů, ODS si chce uzpůsobit volební systém podle svého - pro ODS jsou nejzákladnější demokratické principy bezcennou věcí, když jí stojí v cestě k moci.

Problémem není pan Stegerwald, ale nejsilnější politická strana naší země.

VIK 15.6.2006 13:32

Re: ještě že jsem je nevolil - Přesně tak!!!

jozka 15.6.2006 13:05

Re: vážený pane,

Moje rec, pokud se nekdo rozhodne stat se verejnou osobou a nechavat se zamestnavat nama vsema (ci jen ceka v poradniku), musi pocitac s tim, ze bude v hledacku medii, a ze to nebude zadna legrace, o to usilovneji musi pracovat a snazit se. 

 A musi pocitat i s tim, ze konkurence na trhu prace je velika a ze jsou i jini, mladsi, kteri nejsou namoceny (a kteri drive ci pozdeji stejnak nastoupi).

A jestli si male strany stezuji, ze jim chybely penize na propagaci, tak se ptam - co delali jineho krome propagace? Kde byl slyset jejich hlas, kdyz se napr. resil zakrok na Technoparty?  V kolika obcich je starosta Nezavisly demokrat? O Kaslovi jsem slysel naposledy, kdyz byl Prazsky primator a v mediich se resili vydaje na reprezentacni dum v Evrope, a pak az kdyz se znova uchazel na primatora Prahy.

Markéta Novotná 15.6.2006 13:05

Nevolte Zielence

Zieleniec není a nikdy nebude předsedou SNK ED, nechápu, jak se tam ta popiska objevila.

Evropští demokraté mohli být i se starosty z SNK dobrou volbou, ale všechny příležitosti v televizních diskuzích zaplnil "pan" Zieleniec a všechno to zničil. Doufám, že se vrátí zpátky do Bruselu.

MN