4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gardnes 10.9.2009 20:40

Zelená fantasmagoriím

Když se najdou bulíci, kteří věří vysloveným fntasmagoriím typu, že si Američané sestřelili věže sami, že Topolánek jel na fřítýdenní dovolenou, aby půl hodiny mohl kout pikle s Romanem, či že si sám hodil do hlavy šutr, proč by nemohl existovat i onen borec Bystrov s povídačkou o úmyslné prohře ve volbách. Někdo z těch dvou,tj.zdroj či naslouchač je hlupák.

ferda v 10.9.2009 19:16

bartonoví

Musím se přiznat mě už stačí Váš gesicht a je mi blbě

články jsou stejně furt o tom stejným opět

mě se někdy zdá že nejste ani člověk jen produkt.

R.J. 10.9.2009 18:59

Pane Bartoni

Vy to nemáte na betla, vy to máte již ouplně jako bolčevici, ty Vaše plky, to snad není ani možné. Vy si padněte kolem krku s Falmrem A Rokem. Ti také vědí o demokracii kulové, jako Vy.

st 10.9.2009 13:44

Topolánek a jeho křistálová čistota

My jim to osladíme, že pane Topolánku.  Raději ho tam neposílejme, třeba by měl dalšího oplégra!

Honza 10.9.2009 13:35

Dokud....

Bartoňovi neukousne v ZOO tygr hlavu,není šance že se změní. Tenhle člověk už je tak modrej,až mu to leze na mozek.

Arnošt. 10.9.2009 13:48

Re: Dokud....

Honzo, myslíš si , že oranžovej je lepší? Nebo platí z mozea V.I.Lenina?

Šerlok Homeless 10.9.2009 11:48

Autore

Ad: Pokud vyjdeme z toho, že svobodné a demokratické volby jsou tím největším politickým výdobytkem moderního kapitalismu, pak jejich relativizace je v dobách, kdy se český parlament nemohl za situace bolševické páté kolony i v ČSSD na ničem podstatném dohodnout, doslova a do písmene atomovou pumou.

Zaprvé: Ústavní soud (doufám) zasáhne tak, aby k relativizaci voleb dojít nemohlo.

Zadruhé: Český parlament se přece jen na čemsi podstatném dohodl, a to dokonce ústavodárnou většinou! Že totiž současná politická krize je v mezích nynější Ústavy neřešitelná. Dojde-li k takovému závěru ústavodárná většina parlamentu, je její povinností tuto ústavu změnit nebo doplnit tak, aby podle ní bylo možno řešit nejen aktuální politickou krizi, ale i krize následující. K tomu ji, jak vidno, musí donutit ÚS.

Autore, chce to podívat se kousek dál, než na příští volební výsledek své rodné strany!

Xaver 10.9.2009 15:12

Re: Autore

Jo, jo, zbytečná a hloupá hysterie. Jinak tě pozdravuje Míra Ropek... :-)

edrik 10.9.2009 10:48

obludna konstrukce

Ano jsou to vsechno infomace typu JPP, ale co je na te konstrukci obludne me nejak nedochazi. Vzdyt se tady podobne dohody uzaviraji uz 20let, ostatne kdo ted sedi v Bruselu.

Uz se nepamatujete jak ODS vyhlasovala mobilizaci a co se stalo potom. Kdo uzaviral smlouvu s volici a co z ni splnil. Chapu ze nejde vzdy prosadit co bylo drive inzerovano, ale nektere veletoce predvedene ODS opravdu berou dech.

jerry,the stupid mouse 10.9.2009 10:30

Ano, souhlasím, Topol se chce stát premiérem za každou cenu,

což také dokázal, když Zubové sliboval uznání její virtuální soukupovské strany a šílenci Hovorkovi zastavení všech reforem zdravotnictví. Ale má z takového premiéra prospěch ještě někdo jiný, než jeho kamarádi?

Takže nakonec horoval pro LS, odvolal Julínka, nejlépe si dle svých slov rozuměl s bývalým komoušem Melčákem a považoval dnes už naprosto zapomenuté české předsednictví /sleduje dneska někdo předsednictví švédské?/ za událost dějinného významu! No ano, zbyly nám ty propisky , ty už rozdat nestačil...;-(

Fatman68 (bývalý) 10.9.2009 10:05

A není právě v tomhle problém?

Pane Bartoni, píšete: "Tak, jak já znám Topolánka z několika osobních kontaktů, je Topolánek bojovník (Alexandr Vondra používá termín α-samec), který chce každý volební souboj vyhrát.". Jenže podle mých zkušeností je to také všechno, o co mu jde. Ano, vyhrát volby a dostat se ke korytům, kvůli tomu je třeba i zradit principy, na kterých by měla pravicová strana fungovat. ODS je v naších podmínkách vlastně sociální demokracií. Já ji vždy volil, ale jen jako menší zlo. Za menší zlo než ČSSD ji považuji i dále, ale zas až tak veliký rozdíl tam již nevidím.

ok 10.9.2009 10:49

Re: A není právě v tomhle problém?

ODS není druhá sociální demokracie.

ODS a ČSSD jsou jen dvě různé bandy kriminálníků. demokracie je nezajímá.

Dolly 10.9.2009 9:38

Plané nářky nad politiky?

Prostě tento spolek jinak neschopných a nebo všehoschopných jedinců musíme nějak přežít. Pokud se to nepovede, pak snad už zbývají pouze Blaničtí rytíři.

j 10.9.2009 10:01

Re: Plané nářky nad politiky?

dostat se do parlamentu na to musíte mít hold hodně schopností protože kdyby žádné neměl tak zkončí s váma na pracáku a pokud vím tam zkončil jen jeden poslanec a byl zrovna z ODS(žeby neměl trafiku)

Jiřina 10.9.2009 8:53

Uzákonit

možnost odejmutí poslaneckého mandátu každému, kdo v průběhu volebního období změní politickou stranu, to znamená , odkloní se od plnění politického programu, pro jehož prosazení byl voliči zvolen !! Na bezcharakternost zákon nemáme, zrada na voličích by se dala kvalifikovat jako kolaborace.

Šerlok Homeless 10.9.2009 9:28

Re: Uzákonit

A kdo o tom odklonění se od volebního programu a odejmutí mandátu rozhodne? U nás se od volbního programu odklánějí lídři politických stran ihned po volbách při uzavírání koalic, takže by volby probíhaly permanentně - to by byl teprv výdobytek demokracie!

I-Worm 10.9.2009 10:42

Re: Uzákonit

ale jděte - vezměte si takového Kalouska, který se po posledních volbách zpronevěřil své straně, a strana se postavila proti němu ! Že za to dostal koryto od druhé strany, proti které se chtěl postavit, to je ovšem daleko pozoruhodnější!

Šerlok Homeless 10.9.2009 11:04

Re: Uzákonit

Diskuse ovšem není o Melčákovi ani o Kalouskovi, ale o formálním pravidle, které by definovalo, co je to zrada na voličích a sankcionovalo je ztrátou mandátu. Jakmile se ústavodárná většina na takovém pravidle shodne, Ústavní soud je jistě bude vynucovat.

roxana 10.9.2009 9:33

Re: Uzákonit

Plně s Vámi souhlasím,což takhle to dát do zákonu, když si člověk přečte o čem- koli se politici dohadují, tak tohle je konkrétní nabídka,ať se vyjádří ti "rádoby" politici.U nich můžeme pozorovat jedině to, "lidičky my to s Vámi myslíme nejlépe a jde toto napříč politickým spektrem,ale bohužel" jenom pár týdnů před volbami,pak se upíší třeba "čertu", když jim z toho něco kápne.To se ani nezmiňuji o tom,že pracující si nechají snížit plat jen aby mohli pracovat a co politici?! Ať ukáží jak to myslí"doopravdy"Nemáte někdo meil na někoho z posl.sněmovny?Ráda bych kdyby mi  na toto někdo odpověděl.Vytisknu si to,neboť co je psáno,to je dáno ;-) tak vážení v parlamentu UKAŽTE SE ! 8-o 

Šerlok Homeless 10.9.2009 11:06

Re: Uzákonit

Holt, budete muset asi začít používat mozek nebo k volbám nechodit.

Šerlok Homeless 10.9.2009 11:36

Re: Uzákonit

Ostatně, nejlépe to s námi myslí Osama bin Ládin - chce nás všechny dostat do nebe. Stanislav Investor I. to s námi myslel pouze upřímně.

JaS 10.9.2009 9:36

Re: Uzákonit

Zrada na voličích nebo zrada na politické straně, která podvádí své voliče?

Šerlok Homeless 10.9.2009 9:47

Re: Uzákonit

R^

Marat 10.9.2009 12:35

Re: Uzákonit

O tom co se kdy musí respektovat ze stanov strany a kdy respektovat, kdy je možné kdykoliv na stanovy naplít, tak o tom rozhoduje šéf srany. U ČSSD o tom rozhoduje Paroubek. Vše co odporuje rozkazum a přáním soudruha Paroubka je porušením stanov, discipliny a dobrovolné stranickén kázně. U šefa strany se nikdy nic nepovažuje za porušení stanov.

Tak prosím nezatahujte do svých plku nějaké Stanovy strany. Jiřino.

Jiřina 10.9.2009 20:38

Re: Uzákonit

Marat, znovu přečíst Jiřina z 10.9. ,hodin 8:53 a potom reagovat. O stanovách strany tam není ani zmínka. Ale, kdeyž už jste to nakousl, nevím, zda litovat šéfa strany, že velí takovému ustrašenému, nesebevědomému manšaftu, který se bojí vyjádřit svůj názor, nebo litovat stádo ovcí, které si zvolilo do svého čela vlka.

Šerlok Homeless 10.9.2009 8:12

Autore

Svobodné a demokratické volby jsou výborným výdobytkem moderního kapitalismu, jsou-li vyhlášeny podle pravidel.

Shodne-li se ústavodárná většina Parlamentu, že tato pravidla nevyhovují pro řešení politických krizí, je jnačase tato pravidla propříště (tedy pro tudo a další krize) změnit, tak, aby vyhovovala.  Od toho jsou placeni a nikdo jiný to za ně neudělá.

Jenže tato ústavodárná většina přijala "ústavní zákon" jen pro řešení této politické krize s tím, že nevyhovující pravidla dál platí a v politických krizích, které přijdo později se to zas nějak zplichtí.

Děkuji panu Melčákovi a panu Kalvoduvi, že to u ÚS napadli a doufám, že ÚS naše ústavodárce přiměje dělat to, co dělat mají.

Vilda 10.9.2009 7:33

Sereflexe Topolánka

Pokud Topolánek říká že : "Bere rozhodnutí na vědomí, ale že s ním nesouhlasí", tak je to doklad o sníženém prahu úcty k zákonům a ÚS. V tomto případě lze jen konstatovat, že Topolánek do demokracie prostě ještě nedorostl a pokud se nezmění, bude hrobařem ODS.

Nic to nemění na tom, že o Paroubkovi nelze vůbec uvažovat jako o demokraticky smýšlejícím politikovi. Lze jen konstatovat, že Paroubek je hrobřem skutečné soc.demokracii. Pro něj a jeho kliku je soc.dem. jen výtahem k moci:-/!!

Ludva 10.9.2009 8:26

Re: Sereflexe Topolánka

Nikdo není neomylný a nekritizovatelný, ani ÚS. Naštěstí.

Šerlok Homeless 10.9.2009 9:30

Re: Sereflexe Topolánka

Není. Naštěstí. V tomto případě ÚS koná, co je jeho povinností a nutí ústavodárce, aby zase konali, co je povinností ústavodárce.

Šerlok Homeless 10.9.2009 12:51

Re: Sereflexe Topolánka

Vilda: Přesně tak.

Autorovi: Možná, že není pravda, že Topolánek chce příští volby prohrát, ale zvonku to tak naozaj vyzerá.