6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Obraz nepřítele protikorupčního speciálu

Žijí mezi námi víceúčeloví psavci, způsobilí na zakázku napsat téměř o čemkoli, i když postrádají potřebnou věcnou znalost. Když nepíší, aspoň poskytují zasvěceně se tvářící rozhovory nebo šíří svá moudra rozhlasem a televizí. Poptávka po jejich vyjádřeních je dána běžným politickým zájmem mást hlavy veřejnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 1.10.2012 17:44

Nebylo by jednodušší probudit Blanické rytíře?

Vzhledem k tomu, že korupce postihuje všechny oblasti veřejného hospodaření a všechny formy interakce občanů s úřady, je postižitelná a zjistitelná pouze (zblízka) přímo tam, kde vzniká. Speciální úřad proti korupci bude jenom další odnoží byrokratické chobotnice, pokud se dokonce nestane centrem korupce podobně jako se speciální protidrogové úřady stávají součástí drogové mafie.

Opravdu nebezpečná korupce je ta, která je namířena proti základním zájmům naší země, tedy korupce politiků ze zahraničí (Bruselem..) a také politická korupce (klientelismus), při níž si levice za cizí peníze kupuje, vytváří nebo dokonce dováží, své na její podpoře závislé (nepřizpůsobivé) voliče.

P.S. Současný přínos pana Hvížďaly je hlavně v tom, že negací jeho závěrů se přiblížíme k pravdě (on totiž už dávno neslouží "obyčejným" občanům této země).

P. Schuster 28.9.2012 10:55

Obraz nepřítele

Až nyní jsem si přečetl článek pana Karla Hvížďaly a souhlasím s Vámi. Taky jsem si všiml názorový posun ministra spravedlnosti pána Blažka. Na poslední odstavec článku mám trocho jiný názor a nemyslím si, že škodnou je jenom premiér Nečas.

Článek pána Hvížďaly je jako vždy levicově tendenční a není k tomu potřeba nic dodat.

L. Vaněk 28.9.2012 15:27

Re: Obraz nepřítele

Pane Schustere,

co víte o panu Karlovi Hvížďalovi? Znám pana Hvížďalu osobně a vašemu názoru, že píše ..."tendenčně levicově", mi přijde k smíchu. Jednak nejsem levicový volič a jednak znám pana Hvížďalu z dob normalizace, když spolupracoval s Lídou Rakušanovou.

Vyjadřovat se potom k ministru Blažkovi, Nečasovi, mi připadá - jako nosit dřevo do lesa.

Přeji hezký den.

P. Schuster 28.9.2012 16:09

Re: Obraz nepřítele

Četl jsem hodně článků od Karla Hvížďaly, viděl jsem i jeho komentáře v televizi a mám prostě jiný názor. To neznamená, že když někdo v normalizaci byl otevřeně proti režimu tak má ve všem pravdu.

J. Václavíková 28.9.2012 15:32

Re: Obraz nepřítele

Vaše poznámka je hloupě tendenční a není k tomu potřeba nic dodat..