1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JanaH 11.12.2007 17:20

Re: Re: Re: Integrace = homogenizace.

Ele nezlomí, snad nebudou volit za prezidenta člověka, který sem dotáhne z Ameriky  všechno proamerické.  A radar by tady byl okamžitě.

JanaH 11.12.2007 17:16

Re: Re: Není to jako boj p roti průmyslové revoluci?

Souhlasím s Vámi.

sváťa 11.12.2007 16:33

návrh

UDĚLEJMEŽ  PROFFESORA  KLAUSE PRESIDENTEM EU  a pak uvidíte ten jeho obrat !!!:-D 

Honza42 11.12.2007 14:59

Re: Není to jako boj p roti průmyslové revoluci?

Technické normy vznikly a fungují jen proto, že v době jejich vzniku do nich neměli možnost úředníci kecat. Vznikly převážně právem silnějšího, což je v pořádku. Bohužel to dnes již neplatí a tak se na nás valí z Bruselu jedna debilita za druhou.

Haui1 11.12.2007 13:32

Re: Není to jako boj p roti průmyslové revoluci?

Ivánku, vy jste hloupý nebo navedený? Taky nikdo nezpochybňuje technické normy (nicméně proč potřebuji při vycestování za hranice všedních dnů pro každý stát jiný adaptér na 230 voltů?), ale nevidím důvod, proč mi Brusel kecá do věcí jako např. od koho smím nakupovat banány a od koho ne. Nebo proč díky bruselským géniům byl prakticky zlikvidován textilní průmysl. Nebo např. lapálie s cukrem.

Ivan 11.12.2007 13:14

Není to jako boj p roti průmyslové revoluci?

V dřevních dobách strojírenství si taky každá továrna dělala šroubky a matičky podle sebe. Pak začal proces normalizace, což bylo značné znásilňování individuální svobody výrobců a nakonec byly prosazeny  technické normy, takže šroubky s přesně definovaným stoupáním a profilem závitu (jaká to byrokracie, není liž pravda!) a dokonce se takové normy dodržují mezinárodně (ta hrůza, ztráta národní samostatnosti). Proces ještě není zakončen, ještě vedle sebe existují normy metrické a poněkud archaické normy coulové, ale obojí jsou přesně definovány a mezinárodně užívány.  Takže pan Klaus se nechtěně staví do pozice odpůrců  pokroku, protože normy jsou zjevně žádoucí a potřebné i v jiných oblastech, než je zrovna strojírenství. Zejména by byly potřebné v oblastech státní správy.

pes_Filipes 11.12.2007 12:50

Az kuponovka

Myslim, ze president Klaus bude EU akceptovat az ve chvili, kdy tam bude zaveden opravdovy klenot jeho geniality - celoplosna kuponova privatizace v cele EU, Kosovu a Albanii. Pak za to dostane doktorat na Cerchmant University a bude spokojen.

strejda 11.12.2007 12:17

Re: Re: já škůdce "dobrotivý"

Ekonomická spolupráce nemůže vadit a také probíhá podle možností zainteresovaných zemí. Klaus však mluvil o vstupu uvedených zemí (i Maroka) přímo do EU. Z hlediska strategie je to jedna z cest, jak rozložit stávající systém. Někomu by se to líbilo, někomu ne. A EU takového politika nepotřebuje.

Milos 11.12.2007 11:16

Re: Integrace = homogenizace.

EU neni nic jineho, nez jeden stat. Nevidim duvod k unifikaci na pr. jogurtu u nas - jak cenovou, tak nazvoslovni. Proc? Je pravda, ze bz hodne uredniku prislo o velmi dobra bydla.

3směsi 11.12.2007 11:09

Re: Re: Integrace = homogenizace.

Toto je podle mého názoru přesně řečeno. Vzpomínám si, jak pan Klaus vyskakoval při  návrhu, aby EU měla svého presidenta, ministra zahraničí, apod., tyhle větičky obzvlášť nesnáší.

Jinak  si myslím, že udělal velkou politickou chybu v tom, že odmítl veřejnou debatu s panem Švejnarem, to mu zlomí krk.

Xury 11.12.2007 11:03

Re: já škůdce "dobrotivý"

Nevidím možnost, že by připojení Uzbekistánu a Kazachstánu k EU v podobě ekonomické spolupráce na úrovni EHS, mohlo způsobit rozpad. Samozřejmě by bylo nutné reformovat společnou zemědělskou politiku a upravit i některé části rozpočtu. Jinak je otázka kolik z těch jeho "nesmyslů" opravdu řekl a které si přetvořili novináři a komentátoři k svému obrazu V.K.

Štváč 11.12.2007 10:44

já škůdce "dobrotivý"

Moment Klausovo hlásná troubo, "zapomněla" jste uvést desítky jeho nesmyslů o hranicích,  soudnictví, národních zájmech a jeho lstivé a zlomyslné nabádání k připojení  Uzbekistánu, Kazachstánu atd. k EU, kde by očekával úplný rozpad EU. Náš "hodný tatíček" zde žije už pouze s úmyslem škodit. Snad ne na popud špiona Vovky.

peterko 11.12.2007 10:35

Koho...

... chleba jíš, toho píseň zpívej. Dobrý den...

jirka.s. 11.12.2007 10:24

Re: Re: Integrace = homogenizace.

Zatímco o jakémsi halamovi vědí i tučňíci v Antarktidě !

jirka.s. 11.12.2007 10:22

Re: "Výsledkem je, že si vás všechny na Západě přeje k čertu i obyčejný člověk"

Jediným, kdo si zřejmě na západě přeje, aby šel prezident Klaus a pan Petřík (tušíš, co je to vokativ, magore?) k čertu, budeš nejspíš ty! Ovšem je fakt, že ty nejsi obyčejný člověk ze západu, ty jsi obsesí Klausem postižený ubožáček, kterého zřejmě Klaus ve Špindlu jednou předběhl ve frontě na vlek! Jinak opravdu obyčejným lidem ze západu budete Klaus i ty srdečně ukradeni!

M. Zima 11.12.2007 9:47

Pane Petřík,

Vašimi příspěvky opět potvrzujete, že by kLaus ve svém okolí inteligentního člověka nestrpěl. To by nebylo tak kritické, kdybyste si tam v tichu onanovali a nelezli s těmi tupostmi na veřejnost. Výsledkem je, že si vás všechny na Západě přeje k čertu i obyčejný člověk a že když je v TV navržen pomník pro pád Železné opony, tak návrh ve formě znovupostavené Zdi sklízí ovace.

gerontusinza 11.12.2007 8:03

To je ale stupidní hodnocení.....Re: Re: Integrace = homogenizace.

;-D

klobouk 11.12.2007 8:02

"otazka zni tedy takto: ...."

typicke pro ceske petriky. Vlozit nekomu do ust neco co nerekl a pak tomu mocne oponovat.RvRvRv

Halama 11.12.2007 6:46

Re: Integrace = homogenizace.

Klausovi vadí EU protože je v ní pan Nikdo.;-(

Rpuť 11.12.2007 6:08

Ale, vždyť je to jednoduché - Švejnar si vybral Macka do svého volebního týmu....

http://www.novinky.cz/clanek/128623-svejnarovi-radi-zielencovi-lide-i-bratr-jana-krause.html , což pan Macek evidentně zahájil spíláním Klausovi.

Pišta 11.12.2007 6:06

Integrace = homogenizace.

Integrace bez srovnání norem ,je pokusem o kulatý čtverec. Pan Klaus to jistě dobře ví. Není možné aby v jednom obchodním prostoru , se pod stejným názvem prodávalo naprosto odlišné zboží a zároveň, aby jiné zboží bylo dodáváno pod celou řadou naprosto odlišných názvů. Guláš, který by z toho vznikl, by byl neřešitelný. Proto ty tahanice o ochranné známky, výrobní normy , rum a syrečky. Jistě se dá diskutovat o tom , co je nutné a co naopak zbytečné. Od toho jsou právě ta nekonečná jednání. Panu Klausovi vadí EU jako taková  a protože z taktických důvodů to nemůže říci naplno-mlží. Jde mu nejspíše o případnou ztrátu hlasů po jasně vysloveném stanovisku.

pozorovatel123 11.12.2007 4:04

Re: Re: To čekají Evropu opravdu hezké věci

Uživí se kdekoliv kde dostane dotace z práce jiných.

Jan 11.12.2007 1:45

Re: To čekají Evropu opravdu hezké věci

To same muzes rict o Petrikovi (ja nevim, ktery je ktery, snad to jsou otec a syn ve sluzbach Klause za penize ceskych tax payers). Jenze, na rozdil od Petrika, se L. Macek uzivi kdekoliv v cizine, kdezto Petrikova jedina nadeje je v tom, ze ho zamestna Klaus.

chytrý horák 11.12.2007 1:41

jen tak dál

Pokud se ten Francouz (jehož jméno si nehodlám pamatovat) hodlal povrtat ideologii evropanství trošku nožem mezi žebry, tak se mu to myslím,povedlo. Přesně takovéto projevy jsou totiž efektivním náborem do řad euroskeptiků.

Petr H 11.12.2007 0:33

To čekají Evropu opravdu hezké věci

až to vezme pod křídlo současná generace profesionálních Europanů typu Lukáš Macek.Třicetiletá vyžírka celý prozatimní život se flákající po europských institucích,reálným životem naprosto nedotčen.Ve Francii již děti nechtějí být kosmounautem,ale od dětství státním úředníkem.Pak z nich vyrostou takováto neproduktivní howada.God Save The Europe.