31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
marie 26.9.2008 22:36

no jo, plakát je to sice moc krásnej, ale ještě Vám tam chybí jeden,

a na tom druhém plakátě stálo, ono slavné :"buď doleva nebo s Klausem" a jak to bylo dále víme všichni, ale každý si to vykládáme jinak - přestože ve volbách v roce 1998 vyhrála se 46,3 % pravice - tak nám "vládla" levice a to jen proto, cituji :". Kdyby se tehdy ODS, Unie svobody a lidovci dokázali povznést nad osobní animozity a vytvořili pravicovou koalici s parlamentní většinou"..tak by se levice k moci nedostala "..!.

Jindra 26.9.2008 14:34

porad nechapu

k cemu je dobre se prit proc pred deseti lety Klaus mobilisoval.

Nam preci vsem jde o to, aby dobre dopadla ta vojenska prehlidka, evrope jsme to osladili a uprava statni hymny znela radostne!

Taky si moc preju, aby mel Topolanek stastnou ruku pri vyberu kameramana co bude tocit film o jeho evropskem predsednictvi!

reformy muzou pockat!

historik 26.9.2008 16:27

Re: porad nechapu

Topolánek nedělá nic jiného, než že se snaží prosazovat reformy. Brzdí ho  v tom koalice i opozice. A Tlustý ho za to, že nedokáže ty reformy prosadit, krítizuje. Takže kritizovat za neplnění reforem můžeme kohokoliv, "lid" nevyjímaje, ale Topolánka a ODS určitě ne.

Ladislav N 27.9.2008 9:33

Re: Re: porad nechapu

Hehe, on si ty "reformy" nakonec naordinuje Paroubek se svými komunisty, protože chce snížit spotřební daň z ropných paliv a maziv, kterou naposledy vláda ČSSD za velkého pokřiku, že to vyžaduje EU, zvýšila. :-P

No a teď vládne Topolánek, tak vybírat sazby daní, které nám prosadili sockomunisti, je špatně, chtějí je oni sami po sobě snižovat, aby Topolánkova vláda neměla peníze na splácení úroků z dluhů, které socani s komunisty nadělali... :-(

PetrH 26.9.2008 13:31

Ať dělám, co dělám,

pořád se mi vnucuje text onoho mobilisačního plakátu. Je tam Volte ODS, pokud dobře čtu. Pokud si ČSSD myslí, že to byla mobilizace proti ní, těžko to vyvracet. Kdo volí ODS, nemůže volit ČSSD. A kdo byl rozhodnutý nejít k volbám a nakonec přišel a volil ODS, zamíchal výsledky zrovna tak. Ovšem stejným způsobem by mohli protestovat lidovci, US, komunisti, DU, republikáni, chroustožravý Kremlička a všichni ostatní. Proč se proboha oni nesnažili, aby je volilo více lidí? Zvát voliče k volbám je dost pozitivní čin a ani hlupák by snad nemyslel, že kdo se snaží dostat (tj. mobilizuje) do volebních místností co nejvíce lidí, dělá to proto, aby volili konkurenci. Porovnejte to s permanentní negativní kampaní Paroubkovy ČSSD, případně s protilidoveckými plakáty operetního balbínovského spolku, zaplacenými "neznámou osobou". Poslední "pozitivní" billboard socanů byl upřímnej Standa.:-/

Map 26.9.2008 13:01

ODS mínus

Jo, pane Stejskale, v roce 2006 to bylo "jiný kafe", co? Proč neporovnat "mobilisaci" s "ODS mínus". "ODS mínus" byla křišťálově čistá pozitivní volební kampaň pro program ČSSD, ano?

Rovněž Luxova výzva po prvním kole voleb do senátu (barevného) byla stejně "pozitivní", že?

Také Sarajevo nebylo výhradně zaměřeno proti ODS a Klausovi?

A přesto tzv. mobilisace ve výčtu politických odpůrců (celá KSČM, ČSSD, důchodci, Lux a Ruml) byla negativní vůči všem soupeřům. Zkuste to posuzovat z tohoto širšího hlediska. Váš článek je ve stylu pes a hůl. Přeji Vám lepší náladu a "lepší náladu".

i.h. 26.9.2008 12:53

Ja myslim, ze Stejskal musi byt

nejakej houslista nebo piánista nebo co. Jinak by nemoh pouzit v nadpisu sveho vyplodu slovo "interpretace", ktere se, jak vseobecne znamo, pouziva pro hrani symfonii.

PetrH 26.9.2008 13:36

Re: Ja myslim, ze Stejskal musi byt

Nojo, takhle to vypadá, když někdo zná jen jeden význam nějakého slova. Nejspíš byste si měl koupit dražší slovník. Jinak - s argumentací převzatou od vás - tvrdím, že ti vaši symfonici jsou do jednoho karbaníci, neboť je všeobecně známo, že slovo "hraní" se používá pro mariáš.;-P

i.h. 26.9.2008 14:44

Mylite se.

Argumentace je prevzata od Stejskala.

PetrH 26.9.2008 17:02

Re: Mylite se.

Vidím, že nejenom interpretace, ale i argumentace, možná právě ta mobilizace nebo spekulace vám dělá problém. Začněte od Máma má mísu, ono to jednou půjde.;-)

Jaroslav 26.9.2008 17:43

Re: Re: Mylite se.

PetreH, ty tak muzes nekoho kritizovat, ty sam toho v hlave moc nemas jak zjistuji na vetsine tvejch prispevku. ;-)

marie 26.9.2008 22:39

Re: Ja myslim, ze Stejskal musi byt

interpretace znamená : výklad, objasnění a nebo také podání díla umělcem..

Karel 26.9.2008 12:44

Klaus se spojí s kýmkoliv jen aby mohl rozhodovat.

A Jakl, Klausův análník bude obhajovat i blbost a lež, jen aby posvětil Klausovu zradu na voličích. Ti kdyby věděli, že se spojí Klaus se Zemanem, by volili jinak!

PetrH 26.9.2008 13:38

Re: Klaus se spojí s kýmkoliv jen aby mohl rozhodovat.

A jak, smím-li se ptát? Ono po bitvě je každý generálem a možná ani Kremlička by nežral chrousty, kdyby předem věděl, jak to všechno dopadne.

Jirka Stejskal 26.9.2008 12:22

Rad bych podotkl,

ze jsem opravdu oklaman nebyl. Pokud muj jmenovec se citi byt oklaman, predpokladam, ze volil ODS - nebo ne? Mam dojem, ze je to proste volic tehdejsi US nebo KDU, ktery si vsadil na urcite chovani Klause. Sazka nevysla, prohral jsem kalhoty, tak kdo za to muze - no jasne - Klaus! Vzdyt od hajzl jeden neudelal co jsme predpokladali ze udela.

To je asi tak vse, co se k tomu da rict. Vsimnete si, ze jsou to skoro porad stejni lidi, kteri s tim maji problem.

jan 26.9.2008 11:20

nechápu

Rozdělilo se nám to na tři možnosti, buď Klaus mobilizoval pro ODS v tom případě zradil voliče když odmítl vládnout (možnost byla i když bez něj jako premiera) nebo mobilizoval proti levici v tom případě opět zrada - nebo byli lidé zmobilizováni na podporu pana Klause - v tom případě ho zvolili dali mu moc a on s ní nakládal po svém - oposmlouva - v tom případě je vše v pořádku, Klaus jako osoba je poměrně levicový a kdo ho volil nedal hlas uplně pravici, voliči dostali co si zasloužili. Akorát nechápu co na tom je tak skvělýho že nám to Jakl musí cpát a připomínat -

Dr.Sid 26.9.2008 12:14

Re: nechápu

Ja vubec nechapu vo co go ? Dospeli chlapi tu strili clanky jestli i proti levici nebi jen proti levici ? Pred 10ti lety ? To je nejaka sazka nebo co ?

PROKOP BUBEN 26.9.2008 10:36

NO ANO

Devalvace slov a výrazů, snad vždy svědčí o zištném úmyslu, což se nejen TEHDY v naší politice projevilo.......V časech klamavé reklamy si ovšem na tuto skutečnost pomalu, ale jistě zvykáme.....

Zbyněk 26.9.2008 10:18

Nějak to na mě nezabírá.

Pane autore, kolik ještě  takovýchto článků budu muset přečíst, než té fabulaci začnu věřit.

AndyO 26.9.2008 10:12

pane Stejskale, jediné, co mne na tom vašem psaní o mobilisaci zajímá

je, lidově řečeno.." vo co vám de" ?

Přečtěte si dnešní úvodník a diskusi pod ním. Dojde vám, o co se v téhle zemi hraje a jak nesmírně hloupě v souvislosti s ní vypadá snaha po "přesném zhodnocení" naprosto marginální události, skoro bych řekla, že vás musí agresivní levice, toužící převzít moc, přímo milovat. Takového trojského koně jako jste vy aby pohledal.  Právě tohle jim umetá cestičky.

vita 26.9.2008 9:48

Tak znova:

Napsal jsem vám to už do blogu, ale klidně vám to zopakuji - když jste evidentně nepochopil.

Výrok "my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů" pouze potvrzuje Jaklovu interpretaci. Mobilizovali proti levici, US (Mlynářům) a KDU-ČSL (Luxům). Jak z toho chcete odvodit cokoli jiného, je mi utajeno.

Kdyby ODS kývla na sestavení vlády s US, jen by potvrdila, že celá US je podvod na voličích, ODS-2, pokus přitáhnout ty ex-ODS voliče, jimž se politika a politikaření ODS začaly zajídat. Naštěstí se tenhle špinavý scénář nepotvrdil, zřejmě to pínové mysleli upřámně a ne machiavelisticky.

A pposmlouva byla jediným slušným a racionálním východiskem z iracionální situace, v níž Ruml odmítal spolupracovat s každým, kdo v úvahu přicházel.

Láďa 26.9.2008 9:59

Re: Tak znova:

On si Ruml s Luxem chtěl na ČSSD vylicitovat co nejvíc a Klaus se Zemanem jim vytřeli zrak. A pravdoláskovci to nikdy nepřekousli.

vita 26.9.2008 10:26

Zeman Rumlovi nabídl tolik,

že to snad ani nemohl myslet vážně a musel spoléhat na to, že Ruml odmítne.

Bluf mu vyšel.

Niky 26.9.2008 15:22

Re: Re: Tak znova:

R^R^R^

MGM 26.9.2008 9:46

Tenhle článek lze považovat za předvolební mobilizaci proti pravici a ODS

Blížící se komunální volby jsou jistě dostatečnou motivací k jakékoliv manipulaci, (hlavně, že se bude objevovat v mediích každý den), protože masáže mozečků se ukázaly jako nejlepší metoda.

MR 26.9.2008 9:00

Co chtějí kopat

si stejně kopnou a když se zapletu do tehlé nesmyslné hry, která má stejně jeden cíl (si zase po letech pěkně kopnout) tak pro mne je rozhodující význam slova mobilizace:

 - někdo to již v předchozích diskusí uvedl - mobilizujeme něco/někoho na podporu něčeho a ne proti někomu! 

PS: už se tady zase dlouho neřešil rozpad Československa a privatizace atd.... osvědčené kafemlejnky

 

Petr Kohout 26.9.2008 7:49

Opět pokus o podvod - Klaus mobilizoval proti levici a proti Luxovi a spol.

Po vynechání těchto dvou skupin (levice + Havlovci) zůstáva již pouze ODS.

Zajímavé je, že dlouhý článek obsahuje citát, který celý článek popírá a autor si toho nevšimne. Lékaři tomu říkají blud a léčí se to.

martin TT 26.9.2008 6:04

Otřesné závěry

podle textu by se mohlo zdát, že má Jakl pravdu, my však víme, jak to Klaus myslel a proto Jakl lže a pravdu mají Stejskal a Aston - fujtajbl.

Niky 26.9.2008 15:25

Re: Otřesné závěry

Jdi stavět další větrníky,zelenej magore!

Jaroslav 26.9.2008 2:28

Stejskale tys byl vzdycky brebta.

Stejskal ma svuj blog na Lidovkach a vzdycky otiskne na Psu jenom to kde ma alespon 6 diskusnich prispevku. Vetsinou na ty jeho blaboly tam moc reakci nema. ;-)