27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Jak pan Kuras začal plkat

Předesílám, že se s panem Kurasem osobně neznáme, nikdy jsme se neviděli ani spolu nehovořili, a jeden o druhém tudíž můžeme hovořit spíše povrchně. Jako čtenář Reflexu samozřejmě znám jeho sloupky – s některými jsem vcelku souhlasil, s řadou dalších ne, ale máme demokracii a svobodu slova, takže proč by je nepsal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 10.9.2018 10:08

Re: V Německu, v Köthenu, v neděli (možná už v sobotu)

Vy jste neuvěřitelně odporný lhář.

Podsouvat soudním lékařům, že zfalšovali pitevní protokol, protože vám to "připomíná to nejčastější příčinu smrti vězňů německých koncentračních táborů", to je teda opravdu síla.

Takový žalovatelný výrok by vás v Německu přišel draho.

P. Boublíková 10.9.2018 10:08

Re: Jestli má pravdu p. Götze

Abych to uvedla na pravou míru - viz odkaz na můj článek v příspěvku pana Götze a diskuse ke článku:

Prof. Drahoš kdysi podepsal původní, plnou verzi Výzvy, která byla někdy v období před prezidentskou volbou upravena - část textu byla vypuštěna (podpisy zůstaly). Poté, co vyšel můj článek na NP, někdo na něj administrátora Výzvy upozornil a vzápětí, ještě týž den, byla Výzva upravena podruhé a chybějící text byl vrácen zpět jako "preambule" :-)

Dlužno tedy poznamenat, že současná Výzva, na kterou dává prof. Drahoš odkaz v tomto svém článku, obsahově odpovídá původní Výzvě, kterou podepsal, jenom je jinak rozčleněna.

Z. Lapil 10.9.2018 9:58

Re: Dve verze?

Říkalo se to, ale mám dojem, že ta první se lišila snad označením prvního odstavce za preambuli. Pokud existovala podstatně jiná první verze - myslím, že ji nikdo nikdy neviděl, přestože řečí bylo dost a dost. A nechce se mi věřit, že by z takového chaosu, kterým www nepochybně je, někdo dokázal něco beze stopy vypreparovat.

Z. Lapil 10.9.2018 9:48

Re: Skutečně želé v praxi

Možná jste si toho nevšiml, ale tohle je reakce na páně Kurasův článek.

R. Franc 10.9.2018 9:43

Re: pane Drahoši

Víte, osobo Netzer, už mnohokrát jste dokázala, že je vám naprosto upřen smysl pro humor, logické myšlení a schopnost argumentovat. To je v naprostém pořádku, protože tak to levice má nastavené (ať jde o nacisty, maoisty, komunisty, polpotovce, bruselisty... abych jmenoval jen ty nejvýznamnější představitele pokrokové levice). Stačí, když dočtete tu větu, na kterou reagujete a dojde vám, jak je vaše reakce hloupá (i když v tomto případě aspoň částečně reagujete na psaný text, jindy to bývá o dost horší, mám na mysli vaše reakce na texty, které se vám tvoří před vaším revolučním zrakem samy o sobě).

M. Mikulec 10.9.2018 9:37

Výzva vědců

pokud si pamatuji, byla proti naší xenofobii a rasismu. Tohoto poučování nejsme ušetření denně od našich i západních masmédií, o europoliticích nemluvě. Tak co čekáte, pane Drahoši?

Ostatně i kdyby toto byla jen marginálie, znemožnil jste se obviněním Ruska, že zasahuje do našich voleb. Přitom by BIS měla mít takové informace. :-) Prostě jste jen jeden z mnoha, kdo si za 30 let nevšiml, že se svět přepóloval a kde je skutečný nepřítel. Že už nesousedíme se Sovětským svazem a Rusko není totéž. Že Západ už není kolébkou svobody.

Pan Kuras ví, o čem mluví, může porovnávat, žil na tom slavném Západě také.

H. Lukešová 10.9.2018 9:33

Re: pane Drahoši

Takže Češi jsou "lidským odpadem" nebo alespoň ti, co nevyznávají ideologii neomarxismu a vítačství, zatímco muslimové a neomarxisté jsou lidmi a ne "odpadem". Tak to jo, dík za vysvětlení.

H. Lukešová 10.9.2018 9:31

Re: pane Drahoši

Těch "jednotlivců" je několik tisíc, možná stovek tisíc, nejedná se o "jednotlivce", ale o mohutnou masu migrantských vrahů, se kterými si západoevropští politici nevědí rady.

F. Houžňák 10.9.2018 9:27

Kdyby

Pámbu dal.

F. Houžňák 10.9.2018 9:26

V Německu, v Köthenu, v neděli (možná už v sobotu)

ukopali 3 Afghánci k smrti 23letého Němce, protože chtěl mírnit hlučnou (a asi i násilnou) hádku, kterou ti 3 měli se 17letou(?) těhotnou Němkou, o tom, kdo je otcem jejího dítěte. Německé úřady ovšem prohlásily, že kopání do hlavy se smrtí mladého Němce nemělo nic společného, a že zemřel na "selhání srdce" - připomíná to nejčastější příčinu smrti vězňů německých koncentračních táborů, ti taky houfně umírali na "selhání srdce". První zprávy lokálního tisku ovšem mluvily o krvácení do mozku, které však bylo rychle nahrazeno diagnózou "srdeční infarkt". Všichni tři Afghánci jsou policejně známí kvůli různým násilným činům, nelze je ovšem odsunout, protože v Německu "hledají útočiště" (tvrdí různí sluníčkáři) a proto (říkají německé úřady), že proti nim běží vyšetřování kvůli jiným násilným činům a do dokončení vyšetřování (to může trvat pár let) je prostě odsunout nelze, to by narušilo německou spravedlnost. Tedy ti tři kriminálníci jsou v Německu přesně z toho důvodu, jak to píše Drahoš ve své výzvě - "hledají útočiště". A to jsou lidi, které sem Drahoš chce houfně natahat.

V. Student 10.9.2018 9:23

Jestli má pravdu p. Götze

a vy ukazujete na druhou, méně problematickou verzi, tak to jen potvrzuje, že v politice nemáte co dělat. Možná neuškodí být více konkrétní. Tak tedy:

Je na vás stále více vidět, že křiváctví nepovažujete za nic špatného. Já vím, to ledasjaký politik. Ale na nich to není tolik vidět, pane Drahoši. Stále častěji se uchylujete k podlostem, viz zamlčení původní verze a předkládání té upravené.

Varuji vás. Politika je náročná a díky těmhle vašim vlastnostem vás může dost semlít. Opravdu vám hrozí, že skončíte jako druhý Rath, dojedete na vlastní podlost.

V. Student 10.9.2018 9:17

Re: Drahoš

Holt NP je v kurzu. Jsme prostě dobří!

V. Klepetko 10.9.2018 9:15

Re: Drahoš

Hrubě podcenil inteligenci čtenářů "Psa"? Oblbovat lidi, to je totiž kumšt, kterému se se zatím zjevně ještě nenaučil, i když snaha by tu byla :-))

F. Houžňák 10.9.2018 9:14

Mně to jasné je. Stojí tam

"přijďte všichni, kdo chcete, prohlašte, že hledáte útočiště, a my přinutíme své spoluobčany, aby se o vás do smrti starali. A kdo je proti tomu, je nesnášenlivý extrémista".

M. Malovec 10.9.2018 9:10

Pane Drahoši,

Vaše skutečné názory jsou pro voliče tajenkou. Nechcete, abyste se líbil všem, jednoznačně vyjadřovat, čehož se pan Kuras nebojí. Doufám, že ani sesle v senátu Vám nebude patřit.

F. Houžňák 10.9.2018 9:10

Na Drahoše se pěkně hodí to, co kdysi řekl ten

maďarský socan Gyurcsányi po prohraných volbách: Je to tím, že jsme lhali. Lhali jsme ráno, lhali jsme v poledne a lhali jsme večer. Zajímalo by mě, jestli je Drahoš k Drahošové a Drahošová k Drahošovi taky takhle upřímný/á.

V. Pokorný 10.9.2018 9:05

bych řekl snad jen...je to želé. Tedy pan Drahoš v případě zmíněné výzvy občanům. Žádné prohlášení, byla to výzva. Tak neplkejte vy, pane Drahoši, i s tím vaším spolkem akademiků.

K. Janyška 10.9.2018 9:02

Hele, jste slabej,

vědátore, evidentně bez znalosti toho nejpodstatnějšího, tedy teorie spontánního řádu lidského světa... Dzp.

V. Kolman 10.9.2018 8:56

Re: Drahoš

Proč nesoudnost pane Němče? Můžete svůj "výkřik" nějakými rozumnými argumenty zdůvodnit?

V. Němec 10.9.2018 8:47

Drahoš

na NP!!! Tak to mě podrž Máňo! Až taková nesoudnost?

E. Pawlica 10.9.2018 8:46

Re: Dal jsem si tu námahu a Drahošovo Prohlášení těch

Souhlasím, proto je dobré texty číst. K jejich obsahu lze mít výhrady, lze s nimi i v dílčích tvrzeních nesouhlasit, lze s nimi polemizovat, lze je dokonce i vyvracet na základě fakticky podložených argumentů (a to s tvrzeními ve zmíněné Výzvě proti xenofobii lze opravdu stěží), ale nelze je nevidět a zprostředkované informace vydávat za fakta, stejně jako nelze tvrzení překrucovat. To budiž vyhrazeno Ovčáčkům.

M. Drašner 10.9.2018 8:45

Re: Dal jsem si tu námahu a Drahošovo Prohlášení těch

Vyzýváme vás, abyste ve věci přijímání uprchlíků

zohledňovali skutečné potřeby a možnosti, ne vrtkavé nálady veřejného mínění.

Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné

zacházení. Ti skutečně potřební musí být přijímáni a integrováni na základě

individuálního a spravedlivého výběrového procesu, aniž by je předem diskvalifikovala jejich etnická či náboženská identita. Tohle je přesná citace ze slavného "Dopisu". Co na tom není jasné?

S. Ševeček 10.9.2018 8:38

No, vážený pane Drahoš,

nevím.

J. Schwarz 10.9.2018 8:26

Re: pane Drahoši

No vidíte, a pro jiné jsou "Lidským odpadem" zase nelegální imigranti a třeba vy. jste krásnou ukázkou tvora, který zdaleka nepovažuje všechny lidi za "lidské bytosti" - někteří jsou jen "lidský odpad". Proč se tedy divíte že i jiní dělí lidi na hodnotné a na odpad, jen mají k tomu dělení jiná kriteria? Kde berete jistotu, že ausgerechnet ta vaše kriteria jsou správná? V mešitě nebo ve Straně zelených?

V. Student 10.9.2018 8:25

Re: "Nevydáš proti svému bližnímu

Reakce "sluníček" (pracovní verze pro sorosovský model neziskovek) na zhovadilosti migrantů jsou natolik sofistikované, že je vyloučeno, aby vznikaly spontánně v hlavách dvacetiletých nadšenců. Viz desinformace o útocích na migranty v Chemnitzu ihned poté, kdy tam tři tihle výlupci ubodali člověka. To vymýšlí někdo, kdo má s manipulací setsakra velké zkušenosti. Já bych na toho Sorose docela sázel.

P. Kmoníček 10.9.2018 8:25

Otřesné ohlasy !!!!

J. Schwarz 10.9.2018 8:22

Re: pane Drahoši

Ale jsou to lidské bytosti. Jen z ničeho neplyne, že musím být ke mně cizím lidským bytostem bůhvíjak vstřícný. klidně jim můžu říct ať táhnou k čertu. ostatně většina afričanů k vám taky nebude extra "vstřícná", pokud jim z jejich případné vstřícnosti nekyne nějaký profit.

V. Student 10.9.2018 8:19

Re: pane Drahoši

Jeden byl jen příklad. Dobře víte, že počet těchto "lidských bytostí" poněkud narůstá.

J. Kombercová 10.9.2018 8:15

Re: pane Drahoši

No vidíte, já odkud tenhle slogan máte... na tom koncertu mírumilovných a všeobjímajících levicových lidiček hrála nějaká kapela sametově fajnových rybích řízků, ta prý má dobré texty, třeba že Německo je odpad apod. Tak jste ten německý odpad přehodila na západoasiaty? :)

J. Schwarz 10.9.2018 8:14

Pane profesore,

mám dojem že máte o "seriózní diskusi" dost zvláštní představy, pokud za ni považujete mocenský tlak jedné strany "diskutérů" na změnu našeho přístupu k migraci, eventuelně na kriteria udělování azylu...