6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Emoce Jana Urbana

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kersch 20.11.2010 0:44

recept pro TOP

Jakým demokratickým způsobem by mohla zvitězivší politická strana se ujmout moci? Jakým způsobem - demokratickým ovšem - by mohla vítězná strana čelit variantě koalice stran, které nezvítězily v (demokratických) volbách?

Inu, je na to jednoduchý recept: získat víc hlasů voličů.

B. Hudzieczek 18.11.2010 23:35

Po dvaceti letech

se vlády v Praze "konečně" ujali komunisté; komunisté nikoliv  politickou deklarací, ale srdcem a smýšlením. Ne nadarmo byla  ČSSD často označována jako "oranžová KSČM", ne nadarmo se o ODS hovořívalo jako o "Organizaci dřívějších straníků".

Ne po slovech, ale po skutcích jejich...

J. Peřina 18.11.2010 21:49

Je až s podivem,jak kritici ODS maskují své chyby.

Pana Urbana už nečtu tak horlivě,jako jsem to dělával po roce 89.Je to ale člověk,který by se měl stydět nejvíce.Dobře si vzpomínám,jak hanil pana Klause a celou ODS.Když se odrthla Sarajevská část,tak začal hájit členy US-DEU a vůbec mu nevadilo,že drtivá většina byla bývalými členy,tudíž ti stejní parchanti jako "ODS".Jakmile převlékli kabát,tak to byla "elita".Nyní je to zcela stejné.TOP 09 je také složena ve většině z členů ODS.Když hájili barvy ODS,tak byli zloději a prospěcháři,ale když přestoupili do TOP 09,tak jsou to najednou beránci.Takové pokrytectví člověk aby pohledal.Styděl bych se pane Urbane.Takto se přeci chovali komunisté.Dokud byli sedláci proti JZD,tak byli hajzlíci a protilidový odpad,jakmile ale vstoupili do družstva,tak byli jejich miláčci.A to se týkalo všech,kdo neuznával komunismus,ale sotva k nim vstoupil,tak byl jednička.Jaký je tedy rozdíl mezi Vámi soudruhu Urbane a soudruhy z KSČ?Zloděj,či vrah zústane zlodějem a vrahem po celý život a nezmění se na tom nic,pokud neudělají kotrmelec a nevystoupí z ODS.Tak takoví jsou ti naši slavní novináři a disidenti.Pak ať se nediví,že lidé o nich mají tak špatné mínění.Po pár letech se chovají stejně,jako ti,proti kterým "bojovali".

V. Batala 18.11.2010 22:17

Re: Je až s podivem,jak kritici ODS maskují své chyby.

Naprostej souhlas, Urban má z ostudy kabát, je buď naivní nebo hloupej a ještě to roztrubuje do světa.Konečně někdo napsal o té naprosto zbytečné histerii kolem zrady voličů.

J. Zajíček 18.11.2010 17:35

Mr. Urban

Vážený,myslím,že jste již velmi brzo zapomněl na to čím se ta vaše adorovaná strrana prezentovala v předvolebních kampaních. "Volič je pro nás to nejdůležitější.... respektujeme názory obyčejných lidí..." Tak ať se vede..doporučuji knihu L.Mňačko - Jak chutná ....  

F. Eliáš 18.11.2010 16:40

Je to stále plácání o tom, co si přeje ODS atd.

Daleko důležitější je, co si přejí voliči.

A. Hrbek 18.11.2010 11:53

pane Bartoni,

ODS měla možnost hrát v dobrém orchestru druhé housle. Zvolila raději první housle v šumařské pajzlové kapele.

Pan Sobotka má pravdu v tom, že to TOP 09 v čele s Kalouskem prohrála. Kdyby udělala ČSSD velkorysou nabídku, měla vše. I když si pan Tůma stěžoval, že mu primátorský plat nebude pro jeho potřeby stačit, a že si tudíž bude muset přivydělávat. Teď hledá zaměstnání. Ale ono by asi bylo dobré, aby zaměstnání začali pomalu hledat i pan Kalousek a jeho sputnici. 

 I pan Sobotka a pan Nečas prohráli, protože v jejich stranách se začínají ujímat moci kolaboranti, schopní spolupracovat za peníze a moc s kýmkoliv. Oba nejsou sice géniové, ale kdyby se bývali, podle přání Václava Klause, rovnou dohodli na velké koalici nebo nové opoziční smlouvě, tak by měli o řadu starostí méně.

M. Prokop 18.11.2010 15:31

Re: pane Bartoni,

O čemž jsem už před válkou hovořil s okresním hejtmanem ...

:-P

K. Janyška 18.11.2010 11:08

Urbanovi evidentně přeskočilo !

Totálně ! Dzp.

P. Čulík 18.11.2010 11:07

Můžeme být nasr*ní, ale to je tak vše,

že ta dohoda je nemorální, to je jasné, protizákonné to není, to je také jasné. Řešení se nabízí, ať TOPka pracuje tvrdě v opozici, sil na to má dost a Nečas se Sobotkou teď mohou, jak společně deklarovali, prosadit prošetření tunelářských kauz a přijetí zákonů, které zprůhlední tendry a znemožní korupci v budoucnu. Když už se ODS s ČSSD sčuchly na radnicích, tak je přece možné jim důsledně koukat pod prsty. (No moc si iluze nedělám......)

R. Houška 18.11.2010 9:31

Pane Bartoni, dosud jsem Vás, podle Vašich příspěvků,

považoval za téměř vyhynulý druh - slušného člena ODS. Nu což, mýliti se je lidské. Pozdravujte Janoušky, Oulické a Hrdličky, ještě pár takových příspěvků, a jste v parlamentu.

Š. Šafránek 18.11.2010 8:51

Programová shoda

Všem tlachalům o prosazování programu ODS v rámci koaliční slmouvy v Praze doporučuji rozhovor s panem Březinou http://www.novinky.cz/domaci/217089-brezina-koalicni-program-v-praze-je-z-vetsiny-program-cssd.html

Pokud ODS i ČSSD obě tvrdí, že prosadily většinu svého programu, patrně se jedná o jednu stranu a čeká je sloučení.

L. Kubeš 18.11.2010 16:51

Re: Programová shoda

Přesně tak !! Ideologické rozdíly mezi ODS a ČSSD, všechny ty "Mobilizace", vzaly najednou za své, když jde o koryta. A dotyčné strany se nesloučí jenom proto, že by bylo málo funkcionářských míst pro všechny ty vyžírky.

M. Gavlák 18.11.2010 7:35

Muzete to z pozice nadseneho odeesaka

okecavat, jak chcete, nic vsak na tom, ze Urban to prazske svinstvo popisuje velmi presne. Ja se spis divim tomu, co jsou radovi clenove za lidi. Co uz by se v te strane muselo stat, aby je napadlo, ze by se mela zmenit. Byval jsem volicem ODS. Posledni dvoje volby uz ne, mam tech vasich bafunaru po krk. A i kdyz musim ve stavajicim rozlozeni volit mensi zlo, delam to. Nic jineho mi jako volici nezbyva...