6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Démon Robejšek

Zvykl jsem si na to, že se ti novináři, kteří nedokáží vyvrátit moje názory, snaží alespoň skandalizovat mne samotného. Novinkou na tomto trhu je, že nedávno přibyla i slovenská verze. Pan Martin Šimečka ji zveřejnil v internetovém Denníku N.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 28.12.2016 9:23

Robejškovy snad jen poněkud totalitní dětské nemoci.

Konání a názory pana Robejška jsou, vezmou-li se "anblok", bezesporu živou vodou v poušti dnes vládnoucího korporátního socialismu (tedy propojení velkého kapitálu se státní byrokracií a moralisty páchnoucího fašismem - u nás představovaný Sobotkou, Babišem a Bělobrádkem), maskujícího se názvem liberální demokracie.

Horší už to je s detaily Robejškova "plánu". I v něm totiž zřetelně bučí snaha po přivlastnění si maximálního podílu moci. A to metodou "ala Zeman" (proto taky ten prezidentský metál na Robejškově hrdě se dmoucí hrudi).

A to přes podkuřování lidu, že on je ve svém rozhodování moudřejší než společenské elity. Samozřejmě s tím, že ten "správný názor" je tím kdo chce vládnout, nejdříve lidu po kapkách naočkován. Pak stačí halasně tvrdit - řídím se vůlí lidu. A za nadšeného jásání lidu se vlády nad lidem zmocnit.

Metoda to diktátory oblíbená, Mussoliniho, Hitlera a plejádu komoušských potentátu nevyjímaje. Teď to mistrovsky předvádí Zeman a rychle se toho chytl i Robejšek se svou teorií lidu moudřejšího svých elit.

K tomu si přidejme Robejškův souhlas s finanční podporou jeho Realistů byznys skupinou Penta (na Slovensku proslavené aférou Gorila) a jinak dobře znějící Robejškovy názory a snahy dostávají poněkud nepěkné konotace. No i já doufám, že jsou to jen Robejškovi "dětské nemoci" z kterých se vyklube něco lepšího než nám stávající elity předvádějí. Ony skutečně aktuálně potřebují dostat po čuni. Ne je však nahradit vůlí lidu. To by zas byl masakr.

M. Valenta 28.12.2016 9:06

Robejšek = literární kritik

Včera Vás tady pane Robejšek Klaus pasoval na literárního kritika (tedy pouhého teoretika). Na to reagujte, ne na nějakého novináře.

H. Malichová 28.12.2016 9:05

Pane Robejšku,

vy jste ale vážně velký náfuka :-)

P. Hlosta 28.12.2016 8:09

Re: Mám Robejška docela v oblibě

Nemohu s vámi souhlasit! Robejšek se jasně vymezuje a dává tím svůj stálý postoj najevo. Tím brání i mé a vaše postoje.

R. Gramblička 28.12.2016 7:41

Re: Mám Robejška docela v oblibě

když vás někdo poplive, tak budete ticho, jen aby vás neoznačili za narcise? No budiž, ale neberte to právo jiným

J. Pospíšil 28.12.2016 4:45

Mám Robejška docela v oblibě

Ale už by měl s tím psaním, kde je hlavní téma on sám, přestat.

Začnou si z něj dělat srandu a označí ho za narcistního.

Když už o sobě, tak jen v rozhovoru, stručně a skromně.

A hlavně doufám, že nezačne komentovat výroky soupeřů. Tím by se stal tuctovým českým politikem. Hodně politiků u nás už vlastně nedělá nic jiného, než že reagují na to, že ten řekl o tom co druhý řekl o třetím.

Chce-li mít úspěch, tak jen k programu, co hodlá jeho strana dělat, jak a proč.