30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Budou volby, co vy na to?

Jakkoli úvodníky v Neviditelném psu pravidelně čtu a zpravidla se souhlasným pokyvováním hlavou, například, ale nikoli výlučně v postoji vůči Rusku, a jakkoli za správné považuji i některé postoje Miloše Zemana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hajský 5.7.2021 10:03

Souhlas

J. Ganaur 5.7.2021 13:48

Dá se ovšem také napsat, že pokud to není protizákonné, tak se rozčilujete zbytečně.;-D;-D;-D

J. Karlík 5.7.2021 18:59

To máte těžké, mnichovská dohoda také nebyla protizákonná. A myslím, že dodnes nebyla všemi aktéry uznána za neplatnou od samého počátku. Nevím, jak vás mohlo napadnout, že se rozčiluji, to ani omylem.

I. Mentlík 5.7.2021 6:13

Vážený pane Zamazale, pokud se tři subjekty před volbami spojí, patrně z důvodů, které jste uvedl, do koalice, dopředu prezentují, že se po volbách rozejdou založením tří samostatných poslaneckých klubů, pokud prezentují, že se v předvolební kampani budou vyhýbat diskuzím o tématech, na kterých se neshodují, ale které lidi dlouhodobě zajímají (vztah k Bruselu, přijetí Eura, migrace), nelze to za nic jiného než podfuk považovat. Tím spíš, že velké množství propadlých hlasů již nelze očekávat. A protože nemají prakticky nic společného, není o nich v současnosti ani slyšet, dokonce ani v otázkách koronaviru, protože neví, jestli rozvolnění je dobře nebo špatně, přestože to Babiš určitě dělá blbě. A ODS, darmo mluvit, do čela kandidátky ve svém tradičně silném obvodu v Praze si dá - Pekarovou, tu, která před rokem slavila u stolu na Karlově mostě konec pandemie. Prostě politička na svém místě. Babišovi voliči a Zeman jsou podle mnohých hlupáci, ale zase ne tak moc velcí, jak by si mnozí přáli.

V. Mokrý 5.7.2021 6:44

R^ !!

I. Pávek 5.7.2021 7:19

R^

I. Štípek 5.7.2021 7:22

R^[>-]

J. Pokoutný 5.7.2021 10:03

R^

J. Hajský 5.7.2021 10:08

Říkávalo se: "Spolu chyceni, spolu pověšeni".

Jsem přesvědčen, že když jdou SPOLU do voleb, měli by mít i SPOLEČNÝ poslanecký klub. Bylo by to férové. A pro mnohé pozorovatele velmi úsměvné, jak by se v tom klubu pohádali.

J. Hajský 5.7.2021 10:17

Jak by se vůbec poslanecké kluby v případě koalice Spolu formovaly, kdyby to nebyl jeden klub? Co když voliči zakroužkují např. kandidáty tak, že se do Poslanecké sněmovny dostane jen jeden kandidát strany TOP09. Je možný jen jednočlenný poslanecký klub?

J. Bárta 5.7.2021 11:12

A dovedete si představit, že by měli ve sněmovně jen jednoho člověka s přednostním právem? Já ne, ale Rychetský by už nějaké řešení našel.

Z. Koutecký 5.7.2021 2:20

Dovolte mi, pane Zamazale, otázku. Který z našich dosavadních předsedů vlády, včetně většiny Parlamentu nebyl přikyvovačem Bruselu? A myslíte, že v Česku někdy nějaký takový nepřikyvovač vůbec kdy bude? Myslím, že ne. Tady nějaký český Orbán šanci nemá.

V. Mokrý 5.7.2021 6:45

Zatím.

L. Turek 5.7.2021 2:10

Za cenu toho, že se na mne sesype pámbuvíco, začínám mít zatím ne zcela vyhraněný, ale sílící pocit, že jediná entita na politické scéně, která se chová jasně, vyhraněně a strategicky racionálně, je Andrej Babiš. Je, kdo je - oportunista, co se za vlády StB svěřoval StB o bezpochyby zásadních informacích z devizového obchodu se snad Marokem - inu, bez toho by se asi obchodu v Maroku nemohl zúčastnit. No a když šlo shrábnout pár dotací, racionálně a snad právně ošetřeně ony dotace shrábl. Voličům čte se rtů (mně teda ne), ale opět, na rozdíl od nových pakoalic, chová se racionálně. A rodí se ve mně podezření, že léčba od Babiše pomocí sebezvaných koalic by všem ublížila víc, než ho nechat na pokoji. Za toto doznání se kaji, ale lepčí mě nenapadá.

P. Selinger 5.7.2021 5:31

Snězte koblihu a dál obdivujte svého guru, ale nepište sem blbosti.

J. Strakoš 5.7.2021 5:50

To, že někdo napíše, že se Babiš chová čitelně a předvídatelně, neznamená, že jej obdivuje. Babiš skutečně vypustil mezičlánek politiků mezi oligarchou a mocí. A říká lidem, co mu experti zrovna poradí, že lidé chtějí slyšet. A když ostatní slibují, slibuje taky a více. A rozhazuje plnými hrstmi jako by to nešlo z jeho kapsy - a taky, že nejde.

Rozhodně ho volit nebudu, ale vím, že pokud bude zvolen, půjde po moci a financích jako doposud. Dokonce předpokládám, že pokud by nedostal dost hlasů, aby mohl ovlivňovat směr financí a moci, šel by od válu, protože by to pro něj nebylo efektivní.

J. Bárta 5.7.2021 11:16

Pane Selingere a nějaký názor by nebyl? Asi ne, to je nad vaše možnosti. A všimněte si, že i kritiku lze napsat bez urážek - to demokrati moc neumí.

I. Štípek 5.7.2021 7:29

Babiš je čitelný a víme, že s ANO nebudou migranti, nebudou kvóty, nebude 56 pohlaví, nebude multikulti třeštění. Ať se Piráti s pekari a štvavou vysílačkou ČT2

I. Štípek 5.7.2021 7:30

třeba postaví na hlavu[>-]