Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PAVEL: Bylo to „nutné zlo“

Kandidát na prezidenta Petr Pavel se omluvil za svou podporu sovětské okupaci Československa v roce 1968. Označil svůj životopis v letech bolševika jako „nutné zlo“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

S komunistickým režimem tak nějak kolaborovala většina Čechoslováků. Ani nemuseli vstupovat do KSČ. Ano, nekolaborovat znamenalo koledovat si o problémy. Smrádek, ale teploučko. Pan Pavel využil po sametu příležitost ukázat se jako profesionál. Někteří "hrdí Češi" kolaborují dodnes.

0 0
možnosti
VK

V45. 67K92u23h29a40j

25. 11. 2022 10:24

Každý voják z povolání musel být komunista. Takže kdo chtěl dělat kariéru v armádě, musel vstoupit. Stejně je to zvláštní - takových let po převratu, dávno se řeší jiné věci. Průsery a průseroví lidé, to je dneska někdo úplně jiný než tehdy, do řiti nás vlečou morálně čistí alarmisté pro které vlastní národ neznamená vůbec nic, ale my furt budem koukat, kdo co dělal před třiceti lety. Takže za mě - Pavla bych volil jen v případě, že by se do druhého kola dostali eurosluníčkář Hilšer nebo eurohujer Fischer.

0 0
možnosti
LP

Na Petra Pavla značce L. Novák nesahejte!

0 0
možnosti
LN

Když se sem *ere blb a Babišův s*ačkomet L. Polehla, je třeba zpozornět Rv !!!

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

0 0
možnosti
VK

V20. 94K83u87h27a50j

25. 11. 2022 10:07

Já bych Pavla volil pouze v případě, že by s ním v druhém kole byl Fischer nebo Hilšer. Nicméně zajímalo by mě, kde končí morální lustrace. Co členství v Pionýru, vadilo by? Co bývalý učitel ruštiny? Disidenti by se mohli klidně pohoršit nad každým, kdo nepodepsal Chartu, protože se buď bál, což je ostuda, nebo souhlasil s režimem, což je hanba.

0 0
možnosti
PD

Kde končí morální lustrace? U každého jinde.

0 0
možnosti
JH

Me nabizeli clenstvi v KSC 2x. Neprijal jsem. Pavel si muze rikat co chce. Takovych ku... bylo vice nez dost. Tomuhle cloveku neni mozne verit. Kdyz se bude otacet rezim, tak bude opet prvni, co ostatnim vrazi kudlu do zad. Ostatne, pamatuji si nejvetsiho komunistu z nasi fabriky, ktery po 17. listopadu vykrikoval v nasem pruvodu nejvic. Pritom pred tim ostatni tepal, ze nejsou dost uvedomeli.

Jestli ho lidi zvoli, tak si ho zaslouzi. Za me je to zcela nevyhovujici kandidat.

0 0
možnosti
PD

Mně taky, ale mohl jsem si odmítnutí dovolit, protože jsem se necpal na funkci, kde to bylo podmínkou.

Co si lidé zvolí nevím, ale v nabídce není ani jeden kandidát či kandidátka, které bych měl chuť volit. Leda snad v druhém kole p͇r͇o͇t͇i͇ někomu se vyhecuji.

0 0
možnosti
PD

"Nerudová už si dělá legraci z obou."

Ta má ovšem taky máslo na hlavě, ale je mladší, takže jinak.

A Pavel zas až tak moc nekecá. Některé profese a funkce nešlo vykonávat bez členství v KSČ a k tomu členství zase člen musel občas říkat a psát povinné mantry. Bylo jen na každém, nakolik mu záleželo na práci, kariéře ...

0 0
možnosti
KK

záleželo na práci, kariéře ... špiona a záškodníka ? Rv

0 0
možnosti
Foto

No, ono Pavlovi podobných bylo v roce 1989 1,8 milionů našich spoluobčanů, kteří, obvykle z kariérních důvodů, vstoupili do strany.

0 0
možnosti
KK

Dál dělat svou odbornou práci, aby dostali děti na vejšku, to nepokládám za "karierní důvod" ale za základní lidské právo.

0 0
možnosti
KK

Nebylo to „nutné zlo“. Většina majitelů rudé knížky-živitelky byli "u komunistů", ale nebyli komunisti. Vlezli do partaje, aby mohli dál dělat svou odbornou práci, aby dostali děti na vejšku, atd. To není ale případ vyškoleného špiona a záškodníka Pavla !!!

0 0
možnosti
LN

LŽEŠ, ruský šmejde!!!

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

0 0
možnosti
Foto

O27t66a77k69a59r 42B17u71d43a

25. 11. 2022 9:32

Prognózy jsou nejisté, ale jestli se dostanou do finále Pavel a Babiš, tak samozřejmou volbou je Pavel, bez ohledu na relevantnost konstrukcí o vztahu ke KSČ, podobných té pana autora. Silně si nepřeji aby Andrej Babiš jakkoliv figuroval v politice, natož ve vedení České republiky. A jestli mohl být generál Pavel s jeho minulostí předsedy vojenského výboru NATO, tak já osobně jeho důvody jeho členství nepřehodnocuji.

0 0
možnosti
LP

Ve vedení toho výboru byli i nacisté!

0 0
možnosti
PS

P95a87v81e74l 24S88u88r92a

25. 11. 2022 9:31

Pokud se kandidát nechává zavest do pozice, kdy "omlouvá chybu", nebo říká neco o "nutnem zlu", zbytečně ztrácí body. Podstatný vzdycky zůstane důvod, proc se do takovych situací dostal. A TAM je potreba hledat odpovědi, aby to nevyvolavalo dojem, ze jsou vsichni stejní vycůraní škodiči.

0 0
možnosti
JK

Ti co mají Českou televizi pod palcem a jejich okolí nyní zvažují koho sprostě hodí přes palubu a koho z kandidátů procpou do druhého kola proti Babišovi. Takže uvidíme koho znectí a pošlou do háje. V druhém pak bude čistý Anti Babiš. A o to šlo při zavádění přímé volby, aby si mohli prosadit svého kandidáta ti, co se sami nemusí nechat volit a přesto tady řídí republiku.

0 0
možnosti
LN

Kdo ji prosazoval a kdo byl proti? Zkuste to dohledat... ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz