27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Orel 6.8.2007 22:06

Re: nupe:

 Ty hňupe, zopakuj si dějiny( komunisty necenzurované) a tam se dočteš, ty bolševickej pohrobku, že "Ta Evropa" zůstala a její národy zůstalajen a jen díky americké pomoci v obou svět. válkách!!;-€

Emersonskej 7.8.2007 11:40

Re: Re: nupe:

Orlíku - sice máš pravdu, ale diskutující, na něhož reaguješ, ji má taky..... Pro američany byla 2 sv. válka především neskutečný business !!!!! Jejich ekonomiku to nakoplo takovým způsobem, že z toho v podstatě těží doteď, což ale na jejich zásluhách o porážce Německa ( hned 2x ), Japonska, stejně jako uzbrojení Sovětského svazu, nic neubírá !!! I já mám za to, že je lépe tu Americký radar mít, i s tím rizikem, že se stanemwe potenciálním cílem teroristů... Nechtěl bych se dožít doby, kdy se třebas v Pakistánu odehraje totéž co svého času v Iránu, (přičemž Pakistán už těma raketama disponuje dávno...)

nup 6.8.2007 11:16

Kouzelně odkopávající se věta:

"Takové zkušenosti máme a ty svědčí pro to, abychom se snažili co nejvíce pomoci Spojeným státům při obraně naší civilizace."

Poslechnou, milé Mandler i s tim jejich Machálkem, po TÝHLE VĚTĚ chtěj, aby je někdo bral vážně? Spojené státy bránily, brání a budou bránit jen a jen sebe a ten radar není k ničemu jinému určen. Není určen k obraně "naší civilizace", už vůbec není určen k obraně ČR, ale pouze a výhradně k obraně USA.

Než si někdo vezmě do pusy, kolikrát nás USA "osvobodily", připomenu pár historických faktů:

USA patří mezi několik málo zemí, které na obou světových válkách výrazně finančně vydělaly. / Do 2. sv. války USA vstoupily až po napadaní Pearl Harboru - žádná ochrana demokratických spojenců. / Velké a významné firmy USA obchodovaly s "váženým kancléřem Hitlerem" ještě v roce 1941 (mj. Prescott Bush). / Do Evropy se USA vhrnuly až ve chvíli, kdy východní fronta byla rozhodnutá a ne proto, aby osvobodily Plzeň, ale v obavě, aby Rusové nedošli až k Atlantiku. / V roce 1968 dostal Brežněv avízo, že má zcela volnou ruku.

ODSak 6.8.2007 11:44

Re: Kouzelně odkopávající se věta:

Nupe ty jsi ale Hňup!!! :-P:-P Tvoje historický fakta... btw naše velké a významné firmy pro váženého kancléře vyráběly až do roztrhání těla:-/

Ondřej 6.8.2007 11:59

Re: Re: Kouzelně odkopávající se věta:

Jo např. škodováci a všichni zcela dobrovolně ty chytrolíne. Západ nás zradil a celé USA na Evropu kašlaly, jak před válkou tak po ní když nás prodaly Stalinovi!

kmet 6.8.2007 13:20

Re: Opakování další lži.

 Anglie s Francií nás nezradili, pouze se jim v roce 1938 protvila naše, v roce 1935 uavřená spojenecká smlouva se Sovětským svazem. Důkaz: Francie se sborem gen.  Weyganda se chystala táhnou ze Sýrie na Kavkaz, Anglie připravovala pomocný sbor do Finska na pomoc této zemi orit SSSR. Jo, za komunistů pochytané školské vědomosti nestačí na posouzení dějin!!

Ondřej 6.8.2007 14:48

Re: Re: Opakování další lži.

Anglie s Francií nás vůbec nezradili - jen nás v Mnichově připravili o obraný val sudetských hor, třetinu území, milion čechů, kteří zůstali v sudetech a o valnou většinu opevnění,takže jsme byli  bezbraní vydáni na milost a nemilost armádě, která o dva roky později téměř dobyla stamiliónbový SSSR. "Zprotivila se jim spojenecká smlouva", no to je tedy kulantně nazvaná ZRADA!

nup 6.8.2007 12:25

Re: Re: Kouzelně odkopávající se věta:

ODSaku, ty jsi ale ... ODSák! ;-P  Jenom dvě věci:

1) Ani jeden z těch "mých historických faktů" jsi nezpochybnil (a dobře jsi udělal, ztrapnil by ses ještě víc)

2) možná tvému historickému rozhledu unikl malý detail, který si ti dovolím připomenout: velké a významné firmy USA nebyly, na rozdíl od těch našich, na území německého protektorátu...

Ondřej 6.8.2007 11:48

Re: Kouzelně odkopávající se věta:

A to jste ještě opoměl na obětavou záchranu USA jedinné středoevropské demokracie na Jaltě, Stalin rozhodl, že Československo bude jeho a USA mu to demokraticky odkývaly. Je mi jasné, že stratégové v Pentagonu budou v případě rozsáhlejšího konfliktu např. s Ruskem proti kterému je systém jasně namířen, brát ohled na 10mil. nárůdek pro ně slovanských podlidí někde v bezvýznamné slabé Evropě. Díky za ty dary milí velmocenští rektální alpinisté!!

ODSak 6.8.2007 11:55

Re: Re: Kouzelně odkopávající se věta:

jejejejej - to jsou ale nesmysly!!!! Chlapče clapče -pročpak jsi se neučil????

nup 6.8.2007 12:20

Re: Re: Re: Kouzelně odkopávající se věta:

Chlapče, chlapče - aspoň jeden "nesmysl" kdybys ukázal a řekl, jak je to "doopravdy"... Co? Asi nic, viď...

RomanL 6.8.2007 12:40

Re: Re: Re: Re: Kouzelně odkopávající se věta:

Skoro bych si podle vaší rétoriky troufl tvrdit, že vy nacisty a NSDAP pokládáte za pravičáky. Pletu se?

ODSak 6.8.2007 12:52

Romane pleteš, ostatně nejen v tomhle :-P

RomanL 6.8.2007 14:14

Re: Romane pleteš, ostatně nejen v tomhle :-P

...? To bylo na Nupa!

ODSak 6.8.2007 14:18

Re: Re: Romane pleteš, ostatně nejen v tomhle :-P

nojo na nupa tobylo !!!! Jojo

nup 6.8.2007 15:45

Re: Re: Romane pleteš, ostatně nejen v tomhle :-P

Aha, tak v tom případě: 1) za pravičáky považuju fašisty 2) fašisty a nacisty považuju za stejnou verbež. Stačí? A když už jsme takto odbočili: Je dobré si připomenout, že Hitlera instalovali do funkce představitelé pravicových stran, kteří donutili (podobným hýkáním o "komunistech" jako dnes) Hindenburga odvolat soc.dem. vládu a otevřeli tak dveře Hitlerovi dokořán.

Orel 6.8.2007 22:20

Re: Re: Re: Romane pleteš, ostatně nejen v tomhle :-P

 Hele mladej, pravicová strana je něco jiného než ultrapravicová, jako je něco jiného je levicová a ultralevicová(např. v součas.době u nás KSČM). A NSDAP a a další pod. strany v Německu byly ultralevicové a ne ultrapravicové. Mě bys tedy věděť, že jejich zařazení do pol. spektra se liší jejich pol., sociál. či jinými programy( např. ateistickými, xenofobními, revanšistickými a pod.) a samozřejmě i formou a prostředky, jak získat politickou moc.  Uvědom si např., jaký je propastný rozdíl mezi našimi národními socialisty z let 1938 a nár. socialisty nacistic. Německa, etc,etc. Takže hochu přenech diskuze dospělým, nevysedávej u PC a uč se. Méně mluv(piš) a více přemýšlej, ať nekvákáš hovadiny;-O

Jirka 6.8.2007 11:03

Jenom diletant?

Pokud chce někdo okomentovat něčí výroky, měl by se s nimi co nejlépe seznámit. K tomu však  nestačí  jen novinový článek. Pokud nemám možnost tak učinit, tak držím hubu. Opak dělají jenom diletanti. Anebo i někdo jiný? J.

Quark 6.8.2007 9:36

Autor článku je pokrytec a demagog.

Když jsem si přečetl autorův článek, říkal jsem si, že to snad není ani možné, co ten Klaus ohledně radaru provádí. Pak jsem se pro jistotu podíval na internet, co vlastně Klaus skutečně řekl. Nestačil jsem se divit, jak dokáže p.Mandler překroutit skutečnost. Asi se učil u komunistů.

Tonevadí 6.8.2007 9:45

Quarku, to "asi" v poslední větě

si klidně škrtni...

Richard III. 6.8.2007 9:33

Užívejme rozum, nevěřme lhářům!

Je smutné, když solidní komentátor naletí novinářským podovodníkům, jako se to právě stalo Mandlerovi. Myslel jsem si, že zná Klause natolik, aby nevěřil, že je schopný postavit se proti radaru, to jest proti rozumu. Mýlil jsem se. I Mandler se připojil k této protiklausovské "aféře" vykonstruované novinářskou lobby. V čí prospěch asi?

Fakta si lze přečíst v jiném článku na této stránce.

Miloš Zfrantišku 6.8.2007 8:25

Taneček Klause a jeho

povedené svity kolem radaru je trapný a zbabělý. Co ovšem od tohoto rusofila a  indiánským jménem "Toho, který není laciným antikomunistou", jiného čekat.

Starý J. 6.8.2007 9:11

Re: Taneček Klause a jeho

Dnes už (po přežvýkání komentátory) máte možnost si to, co Klaus řekl, přečíst sám. Budete-li číst pozorně, třeba pak změníte názor. Velice přesný postřeh o článku je hned ve druhém příspěvku dole. I ten si pořádně přečtěte.

Ano, pan Mandler a ne Klaus tentokrát přestřelil. Klaus dokonce přesně a jasně  říká, proč je pro radar. Nevím, jak autor článku přišel na to, že není.

Moje první reakce, po prvních zprávách ČTK a Práva byla podobná téVaší. Pak se však jasně ukázalo to, co je dávno známé: Opět překroucené a vytržené věty z kontextu a Klausovo vyjádření se mění v pravý opak. Již jásání levicových médií nad Klausovým vyjádřením bylo velmi podezřelé a pak je lépe se vždy dobrat celého znění!

Starý J. 6.8.2007 9:12

Re: Re: Taneček Klause a jeho

P.S. Ten perfektní rozbor Mandlerova článku dole napsal nick "chytrý horák"!

Miloš Zfrantišku 6.8.2007 10:02

Re: Re: Taneček Klause a jeho

Nevycházím ani tak z Mandlerova článku ale  z vlastního dlouhodobého sledovaní našeho prezidenta. Je to ukázka populizmu špičkové kvality. Můžete mi prosím vysvětlit proč se Klaus nevyjadřuje k problémům jako je bezpečnost na silnicích, stav našeho soudnictví, nekvalitní práce našich poslanců, imunita poslanců či do dnes pokroucené nájmy.

Starý J. 6.8.2007 10:35

Re: Re: Re: Taneček Klause a jeho

Vám se zdá, že kauza radar není aktuální, nebo je menšího významu? Tak proč se ho ptali na radar a ne na to, co navrhujete. Dotazovaný odpovídá, na co se ho ptají. Nebo ne? To jen Paroubek mluví o tom, o čem chce a neodpovídá na položené otázky!

Jistěže je radar 6.8.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: Taneček Klause a jeho

aktuální téma. Pan Klaus se ovšem běžně vyjadřuje k věcem, na které se ho nikdo neptá (architektura, počasí atd).  A co se radaru týče. Zde je jeho postoj chytré Horákyně zcela evidentní. Ale uznávám, že to nemá jednoduché. Jak  jenom tomu českému Nováku vysvětlit, že vlastně radar rád nemám ale jeho umístění u nás s  podporuji.

Vlastimil 6.8.2007 8:16

Populismus Václava Klause

soudím, že Václav Klaus chce odmítáním americké základny v Česku pouze získat přízeň levicových poslanců a senátorů pro příští volbu prezidenta republiky. Nic víc a nic míň. Je to trapné, ale bohužel je to tak!

pišta 6.8.2007 8:05

žádné překvapení

pan Klaus si počíná jako ruský agent, nemohu si pomoci.. Chraň pán Bůh tuto zemi od jakékoliv větší dějinné zkoušky;-P

Xaver 82.117 6.8.2007 14:00

Re: žádné překvapení

R^!!