Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

OZÓN: Demagogická díra ministra Hladíka

Jestli je vážně klima „největší aktuální problém,“ jak říká ministr Hladík, pak jej nevyřeší svým sebeomezením ani Česko, ani další státy sdružené v EU.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Plivni si stokrát do moře, ono se nezpění. "I kdyby celá Evropa zlikvidovala auta, průmysl, zemědělství.... tak by se přísun CO2 snížil o 8%. Což ovšem bohatě nahradí Čína, Indie aj. státy. Takže je to jen a jen vzývání Dia všemohoucího. Což takhle ty peníze přesměrovat na adaptaci na nové klimatické poměry? J.L. end

0 0
možnosti
Foto

Při pohledu na mapu světa je představa, že ten cancourek země zvaný EU s ca 5.5% podílem na celosvětové populaci nějak ovlivní klima, zábavná.

0 0
možnosti
MB

Hladík je bezkuspulózní oportunista. Dostal úřad a noty, je rád, že už ho nevyšetřují a zpívá píseň svého chlebodárce. když mu ten nařídí, že to má zazpívat naopak, pustí se do toho, ani se nezarazí

Mmch on toho během chvíle v tom rozhovoru naplantal docela dost. Mně rozstřelil tím nápadem zvýšit radikálně počet bioplynek a snížit tím spotřebu plynu a elektřiny. Nové perspektivní odvětví: dovoz hoven do ČR;-D

0 0
možnosti
LN

Jo. To je LIDOVEC Hladík... ;-D

0 0
možnosti
JJ

J80u74r53a 89J19u39r48a94x

18. 4. 2024 14:28

Inu, ministr přes životní prostředí má takové blbé kydy v popisu práce. Zejména ministruje-li v podřízené gubernii EU či jak výstižně říká pan Mařák, v pouhém eurodistriktu.

Jestli jim pan ministr sám věří je druhá věc; nicméně má-li i on mozek prožraný zelenou plísní, což je mezi politiky v bruseli i u nás jev celkem nevyjímečný, pak by jim i věřit mohl.

0 0
možnosti
JR

Argumentovat tím že v Číně pálí uhlí, tak my bychom měli taky je hloupost. Odklon od fosilních paliv je žádoucí a dříve nebo později proběhne v každém případě. Snížení energetické náročnosti ekonomiky a ohled na životní prostředí by mělo být součástí naší existence stejně jako čištění zubů nebo třídění odpadu.

0 0
možnosti
MK

Naší existence - myslíte tím nás Čechy, nás Evropany, nebo nás lidi na této planetě? Protože pokud to poslední, pak by bylo třeba to říct i ostatním a ujistit se, že náš postup bude jednotný. Jinak to, co nevytěžíme my, prostě jen vytěží a spálí zbytek světa (řečeno zjednodušeně). Zbytek světa s mnohem špinavějším průmyslem a laxnějším postojem k životnímu prostředí.

0 0
možnosti
VC

Jo to má pane Souček marný. I pan Rada co má občas logické argumenty ,Vám vysvětlí že nejvíce CO2 naakumuloval Západ, protože byl s průmyslovou revolucí první a tak může za emise i když je úplně zastaví. (A přátelé čínští komunisté se zaradovali a převzali autoprůmysl, samozřejmě v elektrice, jenže s výrobou z uhlí)

Že to je sice z hlediska akumulace i jakéhosi morálního sebemrskačství možná pravda, ale přesto je stupidní zakazovat si emise jen v EU, když jinde se staví uhelky, to ekologistům nevysvětlíte.

Ani Havlíčkovi.

0 0
možnosti
Foto

L42u52b11o36š 20K16r84á70l

20. 4. 2024 10:16

CO2 se neakumuluje.

0 0
možnosti
LN

Ministr Hladík je obyčejný LIDOVECKÝ GRÁZL, který kvůli své kariéře udělá cokoliv. Ničemu pořádně nerozumí, šíří naprosté bludy a dezinformace v rámci zelené grýndýlové propagandy a vlastní politické kariéry posilované rozhazováním desítek miliard Kč v dotacích na všechny strany. Je dobré na něj poukázat jako na odstrašující příklad, jak se podobní grázlové s drzým čelem derou na vrchol české politiky.

Rozebírat kvůli němu změny klimatu je nesmysl. Je potřeba se zabývat otázkou, jak podobné politické šmejdy vypráskat z vlády a české politiky!!! [>-]

0 0
možnosti
JP

Klima se mění neustále nezávisle na činnosti podpindonosníků jako je Hladík a jeho zlodějský nevládky a jeho KDH, které se Bohem nemá co společnýho. Klimatická lež, která je prosazovaná ohavností Green Deal s pronásledováním a pokutováním CO2 a s tím související miliardy vyhazované do kapes bruselské smečky úředníků. Tahle fialová parta se na tom taky vydatně přiživuje a je jen správné, že jim na Slovensku přistřihli křidélka. I tady na ně musí přijít řada!!!

0 0
možnosti
Foto

P23a86v92e49l 44R57a16d61a

18. 4. 2024 14:12

Klimatickou faleš až "lež" možná sám praktikujete. Klima se totiž sice opravdu mění neustále ale ještě častější je poslední desetiletí falešné zastírání v jakých parametrech a v jakém rozsahu - a to předvádíte.

Glob. změny nastartované v epoše technické civilizace přitom nemají co do gradientu obdobu více jak 60 milionů let!

Co do velikosti zatím jen 10tis let ale v konci století už to nejspíše bude 10milionů let.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:All_palaeotemps.png

0 0
možnosti
IS

Západ zachraňuje planetu před "shořením" tím, že se snaží programově zchudnout. Až bude západ dostatečně chudý, mohutně zafinancuje ten nejnáročnější technický výzkum vedoucí k použití těch nejúčinnějších technických vymožeností k záchraně planety. Jak známo, největší modernizační potenciál, největší míru demokracie a největší kvalitu života evidentně mají chudé země. Evropskou Agendu 2000 (dopadla skvěle) stačí nahradit Agendou 3000 (dopadne ještě lépe). S láskou a porozuměním budeme vzpomínat na klidné časy s francouzskými Žlutými vestami. Existují nějaké počítačové modely předpovídající příchod státního bankrotu, totalitní vlády, občanské války? Ne, není na to čas, my hlavně modelujeme klima, čerpáme dotace a těžíme daňového poplatníka. Kdo chce kam...

0 0
možnosti
FK

Klima je opravdu velký problém, jen blázen by to zpochybňoval. Jenže řešení je složité a ještě nikdo mě nepřesvědčil, že ta drastická opatření, která ve velkém požadují různé ekologické aktivity, nakonec povedou k výraznému zpomalení změn klimatu. Zdá se, že tomu nic nenasvědčuje, a že omezování ekonomického růstu a anti karbonové šílenství nevedou k žádným zásadním změnám. Zejména, jestli 80 % energie získává svět spalováním fosilních paliv. Pokud Evropa omezí průmyslovou výrobu, propadne se do bezvýznamnosti. Koneckonců už se jsme toho svědky. Nikdo neřekne, že jedním z hlavních příčin je dramatický růst počtu obyvatel Země. I při zastavení populační exploze bude ještě nějakou dobu poroste ekonomicky neaktivní část populace. Typickým příkladem je Čína, ale také Japonsko a další země, kde dramaticky klesala porodnost. Lze to řešit přechodem na vyšší stupeň automatizace a rozvojem nehmotných ekonomických aktivit, třeba v oblasti zpracování dat a informačních technologií. A zas tu máme příklady z jihovýchodní Asie, tedy nejen z Číny. Moc se nemluví také o tom, jak významně se v této oblasti angažuje východ Ruské federace. Zvyšuje se vzdělanost a koncentrace kapitálu, třeba v podobě investic, a to nejen z Číny, ale také z Japonska či Jižní Koreje. Protože nikdo seriózně neanalyzuje tamní trendy, tak o nich toho mnoho nevíme. Rusko není jen Evropa a válka na Ukrajině.

0 0
možnosti
JH

Klima je vskutku velký "problém" zvláště pro ty "odborníky" co se jím zabývají. Ahoj.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz