Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

OKAMURA: Cynismus, neznalost a lež

Okamura tvrdí, že nemusíme být členy Severoatlantické aliance, která prý není obranným, ale útočným společenstvím. To je ovšem nehorázná lež.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

SRANDA, teď když nemáme těžký průmysl a v podstatě žádný průmysl, tak bychom se také mohli stát neutrálními, nebo ne??

0 0
možnosti
LN

Dementní komouši a spol. denně ;-O vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , J. Novak , O. Vorálek , K. Nový , V. Kuhaj , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , J. Drobný , J. Pšenička, D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , Z. Linda , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , J. Bárta , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , ... Rv

0 0
možnosti

Ještě větší Blbec, než jsme čekali...;-D

0 0
možnosti

Pan Pánek píše ostře a špatně. Nechápe vůbec, co zde se děje...

Každá válka je v podstatě zbytečná, zbytečně také lidé umírají... A kdo za to může... přece nikdo... (když není... rozumný ... člověk.)

0 0
možnosti
PH

P54e21t80r 50H57a63n

9. 4. 2024 21:15

Vysvětlete to prosím agresorům, třeba se zastydí. Ale do té doby se ohrožené státy musí umět bránit.

0 0
možnosti
Foto

Propalestinští zastánci v Michiganu provolávali na protiizraelské demonstraci milá hesla "smrt Americe!" a "smrt Izraeli!"...

Tož by si měl Biden uvědomit, že dvoření se propalestinské levici a přijímat stanoviska Hamásu mu oblibu ani u muslimů nezaručí. Muslim bude Západ, vždy nenávidět, nejvíce tedy Izrael, ale nejenom ten, džihádu čelí také USA a západní Evropa.

0 0
možnosti
DL

Proc by mel kritizovat muslimy? Proc by nebrali, co se jim nabizi na stribrnem podnose?

0 0
možnosti
JV

Okamůra lže když tu hubu otevře. Se divím, že ho ještě nikdo nezažaloval za rozšiřování lží.

0 0
možnosti
MK

Aby ti nenaskočily pupínky milý vole ???

0 0
možnosti
JK

Já si umím představit pás neutrality táhnoucí se od Švýcarska přes Rakousko, Slovensko, možná i Česko a Maďarsko, až na Ukrajinu. Zajímavý by mohl být i koncept neutrálních zemí bývalého Rakouska-Uherska.

S tím by ale USA nikdy nesouhlasily: pomocí neutrálních zemí rozdělit v Evropě NATO na severní a jižní křídlo...

0 0
možnosti
MK

Neutralita znamená nepomáhat nikomu a čekat, že mě všichni budou šetřit. Tak to v životě nefunguje.

0 0
možnosti
JJ

J34u26r87a 46J89u68r94a15x

9. 4. 2024 13:53

Technická:

... protože NATO ve své historii ještě nikoho nenapadlo, psáno v článku.

Naproti tomu Wiki praví: Operace Spojenecká síla (anglicky Operation Allied Force) byla vojenská intervence Severoatlantické aliance (NATO) ve válce v Kosovu, která trvala od 24. března do 10. června 1999. Operace spočívající v leteckém bombardování srbských cílů ve Svazové republice Jugoslávie a známá též jako bombardování Jugoslávie silami NATO měla za cíl zastavení násilí a represí proti kosovským Albáncům, umožnění dodávek humanitární pomoci a vyřešení statusu Kosova na základě dohod z Rambouillet a zastavení opakovaného porušování příměří ze strany Srbska a napadání mezinárodních mírových sil NATO IFOR a SFOR.

Ergo - napadlo, arciť pod ušlechtilou záminkou, již ovšem lze též interpretovat jako pomoc hrdlořezům z UÇK proti Srbům bránícím část svého státu proti separatistům; dlužno dodat, že s uvedenou interpretací lze jistě i výrazně nesouhlasit.

0 0
možnosti
DL

Urcite s tim jde souhlasit. Obzvlast, kdyz jsme to zazili a vime, ze Srbsku byly v Rabouillet ulozeny takove podminky, o kterych se vedelo, ze nemuzou byt splneny. Do jake miry je velka americka vojenska zakladna v Kosovu "uslechtily cil", o tom muzeme vest spory. A co je nejzajimavejsi, Amici nebojuji dum od domu, jak ti hloupi Rusove. Oni proste vsechno znici zvrchu a usetri si ztraty na vojacich.

0 0
možnosti
LZ

L14u23i90s 61Z14í64d52e70k

9. 4. 2024 13:47

Dnes zůstali v ODS už jen patologičtí lháři ....

0 0
možnosti
JJ

J65u28r72a 33J13u67r16a80x

9. 4. 2024 18:01

To zůstali ve všech politických stranách i hnutích. Jinak by v politickém boji neobstáli.

0 0
možnosti
PG

Odstrašujícím příkladem neutrality garantované mocnostmi je především samotná Ukrajina. Budapešťská deklarace jasně definuje demilitarizaci a neutralitu, kterou mělo garantovat především Rusko a s ním USA a Anglie + později i Francie. Rusko přes své ologarchy Ukrajinu hospodářsky vysávalo tak, že Evropou putovaly davy ukrajinských námezdních pracovníků, kteří doma nemohli uživit své rodiny. Pak si Rusko 2014 zabralo kus území. A západní garanti k tomu statečně mlčeli. Teprve, když r. 2022 Rusko Ukrajinu vojensky napadlo, začali západní mocnosti váhavě vyjaqdřovat svůj nesouhlas. Dodnes vojenská i diplomatická podpora Ukrajiny je od řady zemí váhavá, jako by vůči ní ndeměli závazky. Zvl. USA, kde republikáni blokují vojenskou pomoc a Trump llánuje, jak věc zamete do24 hod. pod koberec.

0 0
možnosti
VP

Většina zemí nemá s Budapestským memorandem nic společného.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz