30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Pavlik 10.4.2024 14:30

SRANDA, teď když nemáme těžký průmysl a v podstatě žádný průmysl, tak bychom se také mohli stát neutrálními, nebo ne??

L. Novák 9.4.2024 23:14

Dementní komouši a spol. denně ;-O vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , J. Novak , O. Vorálek , K. Nový , V. Kuhaj , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , J. Drobný , J. Pšenička, D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , Z. Linda , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , J. Bárta , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , ... Rv

V. Čermák 10.4.2024 11:56

Ještě větší Blbec, než jsme čekali...;-D

F. Žůrek 9.4.2024 20:11

Pan Pánek píše ostře a špatně. Nechápe vůbec, co zde se děje...

Každá válka je v podstatě zbytečná, zbytečně také lidé umírají... A kdo za to může... přece nikdo... (když není... rozumný ... člověk.)

P. Han 9.4.2024 21:15

Vysvětlete to prosím agresorům, třeba se zastydí. Ale do té doby se ohrožené státy musí umět bránit.

R. Pavlik 10.4.2024 14:34

Nezastydí, zařvou si nějaké nacistické heslo, třeba sláma u kravína, zamávají si praporem s hákovým křížem a doufám že zemřou.

P. Diviš 9.4.2024 21:56

Vykládejte to těm, kdo ty války začínají ...

... konkrétně třeba Putinovi.

V. Čermák 9.4.2024 23:07

Zapomněl jste na Amíky počínaje Kennedym, Clintonem Bushem, mírotvůrcem Obamou a bombarďákem Bidenem, který vyprovokoval válku s Ukrajinou. Zase ty Klapky...;-D

L. Novák 9.4.2024 23:09

... Američani zase bijou černochy, že, komunistický blbečku? :-P

https://manipulatori.cz/vodebautismus-jako-nastroj-ruske-manipulace/

D. Laurencikova 10.4.2024 17:54

Vy jste opravdu tak hloupý, že každého, kdo vidí kriticky USA, označíte za komunistu? Vy jste zralý na zbavení svéprávnosti, Novaku. Nebo už se stalo?

H. Lukešová 9.4.2024 19:38

Propalestinští zastánci v Michiganu provolávali na protiizraelské demonstraci milá hesla "smrt Americe!" a "smrt Izraeli!"...

Tož by si měl Biden uvědomit, že dvoření se propalestinské levici a přijímat stanoviska Hamásu mu oblibu ani u muslimů nezaručí. Muslim bude Západ, vždy nenávidět, nejvíce tedy Izrael, ale nejenom ten, džihádu čelí také USA a západní Evropa.

V. Petr 9.4.2024 21:41

Je to tak!

D. Laurencikova 9.4.2024 16:35

Proc by mel kritizovat muslimy? Proc by nebrali, co se jim nabizi na stribrnem podnose?

J. Vrabec 9.4.2024 16:29

Okamůra lže když tu hubu otevře. Se divím, že ho ještě nikdo nezažaloval za rozšiřování lží.

M. Krátký 9.4.2024 19:12

Aby ti nenaskočily pupínky milý vole ???

J. Kostelanský 9.4.2024 15:43

Já si umím představit pás neutrality táhnoucí se od Švýcarska přes Rakousko, Slovensko, možná i Česko a Maďarsko, až na Ukrajinu. Zajímavý by mohl být i koncept neutrálních zemí bývalého Rakouska-Uherska.

S tím by ale USA nikdy nesouhlasily: pomocí neutrálních zemí rozdělit v Evropě NATO na severní a jižní křídlo...

M. Kocián 9.4.2024 18:18

Neutralita znamená nepomáhat nikomu a čekat, že mě všichni budou šetřit. Tak to v životě nefunguje.

P. Diviš 9.4.2024 18:27

Funguje, ovšem jen tehdy, když se to všem okolo víceméně hodí. Pokud ne, sere na neutralitu pes, Německo, SSSR, ....

P. Diviš 9.4.2024 18:26

Neutrální bylo Finsko (napadeno SSSR), Norsko, Dánsko, Holandsko a Belgie, napadeny Německem.

Agresorem v Evropě byla Tradičně Francie, začátkem dvacátého století Německo až do poloviny, potom SSSR, dnes Rusko.

USA jen občas proti agresorovi pomohou.

J. Jurax 9.4.2024 13:53

Technická:

... protože NATO ve své historii ještě nikoho nenapadlo, psáno v článku.

Naproti tomu Wiki praví: Operace Spojenecká síla (anglicky Operation Allied Force) byla vojenská intervence Severoatlantické aliance (NATO) ve válce v Kosovu, která trvala od 24. března do 10. června 1999. Operace spočívající v leteckém bombardování srbských cílů ve Svazové republice Jugoslávie a známá též jako bombardování Jugoslávie silami NATO měla za cíl zastavení násilí a represí proti kosovským Albáncům, umožnění dodávek humanitární pomoci a vyřešení statusu Kosova na základě dohod z Rambouillet a zastavení opakovaného porušování příměří ze strany Srbska a napadání mezinárodních mírových sil NATO IFOR a SFOR.

Ergo - napadlo, arciť pod ušlechtilou záminkou, již ovšem lze též interpretovat jako pomoc hrdlořezům z UÇK proti Srbům bránícím část svého státu proti separatistům; dlužno dodat, že s uvedenou interpretací lze jistě i výrazně nesouhlasit.

D. Laurencikova 9.4.2024 16:24

Urcite s tim jde souhlasit. Obzvlast, kdyz jsme to zazili a vime, ze Srbsku byly v Rabouillet ulozeny takove podminky, o kterych se vedelo, ze nemuzou byt splneny. Do jake miry je velka americka vojenska zakladna v Kosovu "uslechtily cil", o tom muzeme vest spory. A co je nejzajimavejsi, Amici nebojuji dum od domu, jak ti hloupi Rusove. Oni proste vsechno znici zvrchu a usetri si ztraty na vojacich.

J. Kočvar 9.4.2024 17:40

Za celou dobu náletů na Srbsko zemřelo asi dvakrát míň lidí než kolik jich Srbové stihli povraždit ve Srebrenici.

Jak Rusáci rozbombardovali Groznyj, víte?

D. Laurencikova 9.4.2024 17:48

Vim, ze kolem teto valky byla hruza lzi. Reknu jenom "masakr v Racaku", nebo plan Hufeisen.... Proc rusaci vubec bombadovali ten Groznyj... To byla jiste nezavinena a nicim nevyprovokovana akce, predpokladam. ;-) A vubec, chcete vyvazit pocty mrtvych jinymi mrtvymi v jine valce?

J. Kočvar 9.4.2024 18:05

O tom, jak válčí Rusové, jste začala Vy, způsob jejich válčení s tím americkým jste srovnávala také Vy; no a Čečensko Rusové nevyprovokovaně přepadli hned v roce 1994, protože jim vadilo, že se od nich při rozpadu SSSR odtrhlo. ;-O

D. Laurencikova 9.4.2024 18:18

Oni se "odtrhli" tak jim Putin zbořil Groznyj? Tak to bylo? Tož to je malér!

P. Diviš 9.4.2024 18:28

V podstatě ano, tak to bylo.

D. Laurencikova 9.4.2024 18:31

Takže nemají Boži stat, který si chtěli vymoct terorem? To je mi líto.

D. Laurencikova 9.4.2024 18:31

Takže nemají Boži stat, který si chtěli vymoct terorem? To je mi líto.

J. Kočvar 9.4.2024 23:03

Míra buď Vaší neinformovanosti, nebo Vašeho cynismu je vysoká. Pro Vaši informaci, Čečenci si vytvořili vlastní stát ve stejnou dobu jako patnáct dalších částí SSSR. Za svoje hranice nelezli a svoje sousedy neotravovali.

Ale Rusům se to nelíbilo, soustavně podporovali opozici proti presidentu Dudajevovi a šířili v Čečensku chaos v naději, že přileze zpátky do Ruské federace. Čečenci však měli s Moskvou svoje zkušenosti (jen v letech 1944-45 zemřela vinou deportací asi čtvrtina Čečenců) a nechtěli se jí podrobit. Když Rusové ztratili naději, že proruské síly Dudajeva svrhnou, tak koncem roku 1994 do Čečenska vpadli - a v roce 1996 prohráli a zase odtáhli.

Je důležité si uvědomit, že v okamžiku prvního ruského vpádu v Čečensku žádní džihádisté nebyli, ti ani nevěděli, že nějaké Čečensko existuje a že tam žijí muslimové. Mezinárodní džihádisté tam přišli právě až v důsledku první ruské invaze.

Během obou válek Čečenci ztratili asi desetinu svojí populace, to jest asi sto tisíc z jednoho milionu.

D. Laurencikova 10.4.2024 3:23

Ono to bez trochy cynismu v této zhlouplé společnosti ani nejde. A vy se podívejte, co je Dzihad, totiž povinnost každého muslima, než napíšete: Dzihadisti ani nevěděli, že v Čečensku jsou muslimové.