5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ODS: „Houstone, máme problém“

Tak jako američtí astronauti sdělovali do ústředí NASA, že jsou sice živí, ale jinak je tov... no, víte kde, tak nějak tak by to mohla hlásit ODS svému ústředí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 27.10.2017 16:23

A co nám nabízí Klaus junior za program?

Víte o tom někdo něco? :-P

J. Václavíková 27.10.2017 16:08

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

On je křivák především svým charakterem.

A. Stiess 27.10.2017 15:54

Re: Příspěvky pana Vlka čtu rád,

Přesně napsáno!

J. Jelínek 27.10.2017 15:53

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

A Vy, paní Moravcová, máte v něčem problém? Nějaká věcná připomínka, argument, chcete-li? Rád se zamyslím, třeba změním názor, kdo ví?

A. Stiess 27.10.2017 15:52

Re: kavárna promluvila

Já jsem si jist, že ta procenta navíc přinesla zejména práce Petra Fialy, který poctivě - na několikrát - objížděl všechny kraje a byl na mnoha mítincích. Račte se podívat na výsledky v ODS v krajích, resp. na nárůst od minulých voleb kraj po kraji. Klaus, nic proti němu, žije především ze svého jména, ale mimo Prahu nevyjel. To ale kavárna vidět nechce.

Tragédií ODS byl Nečas - nejprve zavrhl "otce zakladatele" - namísto Vlasty Tlustého dosadil Kalouska, který drasticky zvýšil daně a postavil proti ODS živnostníky - o Nečasových excesech s Nagyovou nemluvě.

J. Vlček 27.10.2017 15:40

Pane Vlku,...

...dnes jste ťal do živého. Excelentní zrcadlo nastavené ODS. Však to také přizvedlo mandle zdejším diskutérům, různým Stirským, Jelínkům, Valentům, Lepkům,...

Prostě jste se strefil do černého, za což vám patří pochvala a dík.

J. Schwarz 27.10.2017 15:40

Re: Klaus v Rudém právu, pardon už jen Právu.

Žvaníte!. Já nesnášel komunisty už na základní škole, četl jsem samizdatové Lidovky a objevit se ve vlaku s "Právem" v ruce bych se před pár lety styděl. Dnes musím konstatovat, že Právo je jedním z nejobjektivnějších a profesionálně píšících deníků, zatímco takový Respekt úplně změnil svou politickou orientaci / z pravicového týdeníků na hlásnou troubu západních socialisticko-progresivistických názorů.../

J. Schwarz 27.10.2017 15:29

Re: Podle Vlka ODS spasí jedině

Likvidaci strany zahájil Mirek Topolánek tím že se široce rozkročil, nesplnil nic z předvolebních slibů a zatáhl Česko do postlisabonské Unie...

M. Moravcová 27.10.2017 15:27

Re: Podstatné je

že by to neprezentovali přes média? Nevěřím.

J. Schwarz 27.10.2017 15:27

Re: kavárna promluvila

Koukám, že jste článek pana Vlka buď špatně četl nebo nepochopil. Jistě je paní Němcová nevýrazná, jestli je i nepopulární nevím. Jenže v médiích se o ní vždy psalo jako o distinguované dámě, žádné excesy. A pan Vlk připomíná, že za dob mediálně "slušné paní Němcové" měla ODS 7% a dodává, že není důvod k domněnce že právě "slušnost" prof. Fialy byla tím, co přineslo ODS ona 4% navíc, ale že to byla jasná stanoviska a brilantní články V.K. mladšího. Jestli chce ODS zpátky na svých 7% tak jen ať vsadí na bezvýraznost "pana profesora" a na Topolánkovské "rozkročení se" ve vztahu k Unii / EURo ne - možná - nevím /, společná armáda možná, pevné jádro "uvidíme"...

M. Moravcová 27.10.2017 15:25

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

řekl jste si o to

J. Jelínek 27.10.2017 15:22

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Je to divné, ale kromě první věty s Vámi naprosto ve všem souhlasím.

J. Jelínek 27.10.2017 15:21

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Něco k věci?

J. Jelínek 27.10.2017 15:20

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Ale já nejsem s Vámi ve sporu - volil jsem TOP, víceméně jen proto, že přítomnost VK juniora v ODS mi přišla podezřelá. Úspěch ODS mě nicméně velmi potěšil. To, že mám na VK mladšího diametrálně jiný názor než Vy, to ještě neznamená, že nebudu uznávat výsledek demokratických voleb. Máte naprostou pravdu, demokracie není nic dokonalého, ale zaplať Bůh za ní.

M. Moravcová 27.10.2017 15:19

Re: Novinky

protože jsou nejčtenější a tisknou ho? To by blbej neřekl, že?

J. Schwarz 27.10.2017 15:14

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Pohledový defekt může v dnešních poměrech působit naopak kladně - jako v USA volila řada bílých Obamu, aby dali najevo svou "pokrokovost" a demonstrovala absenci rasových předsudků. Narozdíl od černochů, kteří většinově volili Obamu protože je černoch. Klause může volit řada liberálů, aby tím dali najevo že netrpí předsudku vůči handicapovaným...

Z. Toman 27.10.2017 15:09

Novinky

Proc ten Klaus leze zrovna na Novinky? Ze by ucelovka..

J. Schwarz 27.10.2017 15:07

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

V.K. mladší je prostě liberál, skutečný liberál. nikomu nic nevnucuje, Jen jasně vidí a i to artikuluje že údajná "práva" nejrůznějších menšin nejsou práva, ale privilegia prosazovaná současným EU mainstreamem. To máte tak - můžete mít "právo" skočit z mostu. Tohoto "práva" jistě využije jen pár bláznů, kteří málo komu budou chybět. Jinak to bude vypadat, pokud prosadíte do zákona povinnost ostatních zabránit, aby se po případném jeho skoku cokoli stalo. Ujišťuju vás, že v tom případě se bláznů najde mnohem víc a taky "truchlících příbuzných" co budou "povinné" - třeba obce nebo silničáře - žalovat o vysoká odškodná za "emocionální újmu". A nepochybně vzniknou "neziskovky" monitorující stav pod mosty a chytající "skokany" do sítí - všechno z veřejných peněz. Podobně jako povinnost zabránit úrazu skokana z mostu působí "antidiskriminační zákon" i mnoho bruselských direktiv. Pokud chcete vyrovnanou bilanci práv a povinností, je třeba zrušit socanskou ochranu blbců. Ať si každý dělá co mu libo / liberalismus / ale na svoje vlastní triko nebo maximálně na trika podobně založených pitomců. Žádná kolektivní odpovědnost všech za všechny.

M. Vondráček 27.10.2017 15:03

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

A Vy jste ten s tou motorovou pilou , nebo ten druhej ??

M. Valenta 27.10.2017 14:59

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Ani se nedivím, že Vás nic nenapadlo.

J. Kulheim 27.10.2017 14:35

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

"Stát" by měl vytvořit takové podmínky, aby nebyl ztracený ani jeden talent. Mohl by třeba poskytovat studentům výhodné půjčky. Studentům technický oborů by mohla hradit studium firma, která by si to dala do nákladů. Medikům by mohla odpustit splácení za to, že půjdou pracovat do míst, kde je nedostatek lékařů. Řešení by se našlo, jenom chtít.

Peníze, které by se ušetřily by zůstali těm, kteří platí daně. Zůstalo by jim víc peněz, které by mohli investovat do vzdělání. Bylo by po problémach. Po studiu ať jde každý kde chce.

Stát bere lidem peníze a není schopen zajistit lékařskou péči v pohraničí. Přece, když dávám někomu peníze, tak je to za něco ne za nic.

A. Stiess 27.10.2017 14:33

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Co to melete - to jsou právě ty zkratky bez faktického zakotvení. Račte se podívat, jak dle Vás "akademici" jsou ve volbách úspěšní opravdu, ne podle vašich zmatených představ.

P. Klíma 27.10.2017 14:29

Ehhh? Je vám dobře?

A. Stiess 27.10.2017 14:28

Re: kavárna promluvila

- když už všem tykáš soudruhu = tak proč do toho motáš Zemana - zkus si najít definici "kavárny" od Jana Zahradila (ODS) - mimochodem Pana politika, kterému Vlkem obdivovaná Němcová nesahá ani po kotník.

A. Nový 27.10.2017 14:26

Re: Republika nejsou Slušovice

Hlavně, že zhulená stará Blažková pochopila. :))

P. Klíma 27.10.2017 14:25

Excelentní článek, esence rozumu 👍

Proč nechodí do politiky takoví moudří a vzdělaní lidé, jako je pan Vlk?

Nedomrlý a bohužel poněkud asi i nedonošený pan Fiala ODS pohřbil.

Nebo snad je 11 % hlasů důvod k oslavám?

J. Kulheim 27.10.2017 14:23

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Hážete tady psychiatrickými diagnosami jak s bramborami.

V.K. mladší není komunista ani sociaista. Ti se pletou lidem do života a chtějí vytvořit ráj na zemi, bez ohledu na to jesli se to lidem líbí nebo nelíbí.

Demokracie není nic dokonalého. Je to vláda většiny nad menšinou. Vždycky jsou na jedná straně lidé, kterým se to líbí a na druhé, ti kterým se to nelíbí. Vy jste volil stranu, která neuspěla. Příště to bude možná lepší.

Já jsem volil ODS. A vy?

J. Jelínek 27.10.2017 14:11

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Co třeba proto, aby i tito lidé s nízkými příjmy měli možnost také studovat. Co zavést školné na humanitních oborech a technické spolu s přírodními vědami a lékařstvím nechat tak jak jsou? Máte jinak pravdu, také se mě příčí "financovat" studium ekonomům, právníkům, genderovým badatelům a jiným podobným astrologům.

J. Jelínek 27.10.2017 14:00

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Ale já o něj péči nemám. Ano je to vůdcovský typ, nepochybně, a blázen to také není, v hlavě to má naprosto v pořádku. Psychopat nemusí být nutně slintající kretén, který s motorovou pilou nahání po lese vyděšené houbaře. Může to být a také zhusta bývá člověk nijak se nelišící od svého okolí - pouze je vnitřně přesvědčen o své nadřazenosti a jedinečnosti, o tom, že je předurčen k vedení, řízení a organizování života jiných. I proti jejich vůli a zejména proti ní.

J. Kulheim 27.10.2017 13:53

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Stát by se měl strarat o kvalitní základní vzdělání. V současnosti je studium na VŠ dobrá investice do budoucnosti. Proč by měli lidé s nízkými příjmy platit studium na VŠ lidm, kteří chtějí mít příjem 3 krát větší než průměr v ČR? Proč by měli platit studium lidem, kteří odcházejí do zahraničí za lepším? Proč by měli platit studium lidem ze zahraničí?