15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

OBRANA: Měli bychom rychle nakoupit Patrioty

Putin vyhrožuje, že použije vojenskou sílu, aby prosadil svou představu, jak má vypadat mezinárodní světový řád, pokud se NATO nepodřídí jeho vůli. Válka na Ukrajině je jen malým závdavkem celého plánu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 7.3.2022 10:04

Ve válce, která nás čeká a nemine, nám budou rakety typu Patriot na draka. Protože nepřítel, který nás chce dobýt pro slávu aláha, je už v našich evropských zemích. Německo, Rakousko, Franciie, Benelux, Švédsko, Norsko, Dánsko, ... všude se už pevně uchytil po stamilionech a nemíní Evropu dobrovolné opustit.

V té občanské válce nepotřebujeme tanky, ani letadla, ani rakety Patriot. Potřebujeme švýcarský systém sebeobrany, automatickou pušku pro každého, výcvik se zbraní pro každého Čecha, a pro každou Češku ! A hlavně jinou vládu a jinou EU !!!

Myslím že tříměsíční výcvik se zbraní (SA58) by mohl stačit.

A učit se, učit se, učit se u Švýcarska a Israele. To jsou ti nejlepší učitelé pro obranu ve válce s vetřelci. K tomu a v tom nám pomáhej Bůh. EU nám nepomůže.

J. John 7.3.2022 9:54

Levnější a pro všechny prospěšnější by bylo jednat tak, jak to navrhovali před 20 lety.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3416028-rusko-zverejnilo-navrhy-smluv-s-nato-a-usa-nerozsirovat-alianci-nerozmistovat-jednotky

J. John 7.3.2022 9:53

Před 15 lety ještě vládl i na "západě" alespoň částečně rozum.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1441057-rozsirovani-nato-na-vychod-se-nesmi-zmenit-v-ruskou-ruletu-varuji-odbornici

J. John 7.3.2022 9:50

Budete také u toho nákupu? To zase přibyde milionářů.....

J. Nevrkla 7.3.2022 9:39

Zřejmě je vám k smíchu můj názor, že jdeme ekonomický do kopru. Smích brzy přejde, o tom jsem zcela přesvědčený.

J. Nevrkla 7.3.2022 9:37

Nato má více než desetinásobný zbrojní rozpočet než Rusko. Je to pro jejich zbrojní koncerny skvělý byznys. Pro revoluci se přiznávalo, že Amerika Rusko uzbrojila, že účelově zvyšovala zbrojení z tohoto důvodu, nikoliv pro svou obranu. Máme to tu zase? Rozhodně to tak vypadá. Morálka a obava o bezpečnost Ameriky za tím nejsou.

I. Jouza 7.3.2022 9:12

;-D;-D;-D

I. Jouza 7.3.2022 9:11

;-D;-D;-D[>-]

I. Jouza 7.3.2022 9:11

;-D;-D;-D[>-]

I. Jouza 7.3.2022 9:11

;-D;-D;-D[>-]

P. Kmoníček 7.3.2022 9:09

Nevrklo jedno, máte zase pravdu. USA vydělaly na výrobě ruských tanků, letadel, raket, ale nejvíce Kalašnikovů, tolik peněz, že si to Rusové v čele s Adolfem Putinem uvědomují, a proto jim jsou neskonale vděční.

J. Nevrkla 7.3.2022 9:07

Nevěřte v totální izolaci. Při hlasování o ruské invazi ji neodsoudily země reprezentující více než 50% obyvatel světa.

J. Nevrkla 7.3.2022 9:04

Měli bychom se rychle domluvit na neútočení a nezvyšoval napětí dalšími zbraněmi, na které ani nemáme. Chápu, že největší zájem mají američtí výrobci a politici, kteří z toho mohou něco mít. Jdeme do kopru i bez dalších výdajů na takové věci.

J. Pankovic 7.3.2022 9:00

...a třeba nějaký slepý okupant tu "Hansmanova" skusí zmermomocnit:-)

V. Petr 7.3.2022 8:51

K té Vaší mapě pane autore. Norsko je zakládajícím členem NATO!

F. Zrcek 7.3.2022 8:47

Obávám se, že na naše dozbrojení už nebude dost času - dějiny jsou v pohybu a žádná stabilizace politické situace není na obzoru.

Je to kdo s koho - buď udolá západ putina, nebo naopak. Reagan dokázal sověty uzbrojit, ale ve stabilizované situaci, kdy akorát sovětům začal docházet kyslík. To se asi zopakovat nepovede.

Teď se situace podobá postavení Hitlera, když se mu začala hroutit říše. Začíná šílený kolotoč, který nejde zastavit. Od čečenské války mohl putin řadit úspěch za úspěchem. Západ podlehá jakési autoimunitní reakci, ničí se zevnitř, a putin na to konto podlehl slavomamu. (Jako laik bych ho šacoval na pokročilou bipolární poruchu.)

Teď ale narazil. Politicky se mu povedlo dostat rusy do téměř totální izolace. Podstatné je to tempo, kterým se mu to povedlo. Do 24. února byl putin sice darebák, ale jinak respektovaný politik. Všichni mu lezli do asshole, ale teď s ním nemluví ani noha od židle. Má cca tři čtvrtiny armády v poli, ale vítězství v nedohlednu. Západ s Bidenem se dokázal postavit proti. Podpora číny je vlažná, té se ukrajinská válka právě teď moc nezamlouvá. Je to analogie situace, kdy se Hitler nedomluvil s Japonci a nenapadli sověty synchronně.

Nejpravděpodobnější vývoj je, že to vražedné tempo se bude ještě zrychlovat - až do konce. Buď někdo putina zabije, nebo tady začnou padat bomby. Možná ani na psaní kšaftu nezbude čas. Natož na nakupování Patriotů, jak doporučuje pan Payne.

L. Hančar 7.3.2022 8:25

Já se snažím bojovat proti Paynům, aspoň pérem. A tím samým jsme už vítězně odbojoval svou genetickou replikaci: moje 3 děti jsou neočkované. Neočkované proti viru. Navíc mají i dobrou imunitu na všechny demagogie světa. Klobouk dolů, já ve 30ti letech myslel jen na jedno. Pivo, samozřejmě!

L. Hančar 7.3.2022 8:20

A Paynemu by slušela vojenská uniforma. Nadporučík Lukáš jak vyšitý. Hoši, přestaňte plkat z tepla klimatizovaných kanceláří a obýváků a vzhůru na barikády! Jinak bych si mohl myslet, že to s tou demokracií nemyslíte vážně! Jsme přeci ve válce, tedy podle zmateného Fialy. Na demonstrace míru, zpěvy a semýkání je už pozdě, bitva o ten váš nový, spravedlivý svět už začala naostro. Ostrými náboji! Ne každý do domu Ukrajince, zářezy na pažbách od vás potřebujeme!

J. Cechman 7.3.2022 7:55

No ono jde o to jestli jsme neustalim budovanim MIRU?? Neprispeli k vypuknuti valky!! Posledni zakladna otevrena v SK

R. Langer 7.3.2022 7:46

Přesně tak. Koneckonců - kdo z vás chce bojovat? ;-)

R. Langer 7.3.2022 7:46

A jaká tedy je? ;-)

J. Dekar 7.3.2022 7:29

Obrněný vůz jen tak svévolně a pro vlastní potěšení zničí protijedoucí osobní vozidlo řízené starým člověkem .....

fake news jak vyšité autore, než začnete psát tak si zjistěte jaká je realita

P. Lenc 7.3.2022 7:25

Jo Sedlář, taky čumím.Ale nad něčím takovým jako jste vy.;-€

R. Hansmanova 7.3.2022 6:15

Spíš než jen koupit Patrioty bychom měli budovat komplexní protivzdušnou obranu státu založenou na izraelských technologiích. Posílit nadzvukové letectvo aspoň na 4 bojeschopné letky. A hlavně vybudovat pozemní vojsko ve formě teritoriální obrany odpovídající 10miliónové zemi. Jsme šťastná země, nemusíme vůbec platit námořnictvo, nejdražší a nejmíň efektivní složku ozbrojených sil.

Měli bychom toho vůbec udělat plno. My ale musíme platit důchody a výsluhy bývalým komunistickým kádrům a jiným rusofilům, dávat jim lístky na vlak zadarmo, stavět za miliardy větrníky, solárníky a cyklostezky odnikud nikam. A především živit producenty posudků na životní prostředí, energetických štítků, emisních povolenek a bojovníky za 64 pohlaví. Takže jako obvykle neuděláme nic.

Pak se budeme divit, až nám jednou budou rusáci taky vykrádat obchody a ostřelovat elektrárny.

V. Vérosta 7.3.2022 6:08

na co Patrioty? proč se bránit? uděláme to podle vzoru 39/68 a vzdáme se bez boje přece!

R. Vacek 7.3.2022 6:03

Možná je čas, začít v Evropě budovat atmosféru přátelské spolupráce. Zvláště když vidíme, že atmosféra nedůvěry a nenávisti vede ke vzniku politiků, kteří haraší zbraněmi a dokonce je použijí.

Jako vzor navrhuji způsob, jakým naši a němečtí politici vzájemně komunikovali a navzdory tragické společné minulosti máme nyní s Německem skvělé a vzájemně výhodné vztahy.

P. Manda 7.3.2022 5:14

A vy čumile, co chcete ?

J. Sedlář 7.3.2022 0:39

Ty joo, čumím. Si tady pan autor může podat ruku a dalším dálkovým diagnostikem Džamilou. Máme to u nás ale kádry.