26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

NERV: Jak zvětšit chudobu snadno a rychle

Tak má naše Národní ekonomická rada vlády, alias známý NERV, návrh pro vládu, jak zkrotit veřejné finance a zpomalit čím dál tím rychlejší zadlužování České republiky. Za mě dobré. Zadlužování České republiky je průšvih. Sice nám čas od času někdo sdělí přes média, že rozhodně nebankrotujeme a k bankrotu máme ještě hodně daleko, ale to vůbec neznamená, že zadlužení průšvih není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Molík 9.11.2022 13:18

Mnohé argumenty Markéty Šichtařové jsou navýsost racionální, ale i její tvrzení jsou občas poznamenané ideově-ideologickým zaměřením Markéty. Ovšem členové NERVu se evidentně nedokážou povznést nad své privátní zájmy. NERV je ve své podstatě škůdcovská organizace. NERVu chybí zdravá progresivita a odolnost vůči ódeesáckým a jiným škůdcovským propagandistickým postulátům v oblastech ekonomiky a některých společensko-vědních oborech. NERV se úzkostlivě podřizuje dogmatu řešit veškeré problémy na úkor nejchudších lidí. NERV tak zbytečně ničí portfolio své věrohodnosti.

P. Diviš 9.11.2022 13:56

NERV vysvětluje ekonomické souvislosti. Jak co dopadne na chudé je věc politická a tedy vládní.

M. Matura 9.11.2022 20:27

Nikoliv, rada radí. Takže Národní ekonomická rada vlády radí vládě co a jak má dělat. Není tady od toho, aby něco vysvětlovala.

P. Diviš 9.11.2022 21:23

Radí, vysvětluje ...

... asi vidíte nějaký významný rozdíl.