Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

NĚMECKO: Hrobař evropské svobody a racionality

Němci nejsou bez spolupráce s Ruskem zřejmě schopni existovat, jak potvrzuje slavný výrok německého prezidenta Waltera Steinmeiera z doby, kdy sloužil jako ministr zahraničí: „Ohne Russland geht es nicht“ (bez Ruska to nejde). Němečtí politikové, včetně bývalých kancléřů a současného prezidenta Steinmeiera a kancléře Scholze, vždy zdůrazňovali kladnou roli Ruska v Evropě a zlehčovali ruské zločiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GB

Krasne napsane, Rusko potrebuje de-nacifikaci. Co lze ocekavat od statu ktery nezna nic jineho nez stoletou diktaturu. Komunizmus a Nacizmus jsou dve strany stejne mince. (Kdo pak vi ze prvni bolsevicky znak byl hakovy kriz, dokonce i na rublovych bankovkach) Proto Putin si pocina jako Hitler pred nim.

0 0
možnosti
ZK

Zbavit se závislosti na Německu by před časem v podstatě znamenalo opustit EU. Dnes ovšem zřejmě USA už EU, včetně Německa, zvládly, takže přešaltovat na USA, jako to udělalo např. Polsko, je celkem logické. Nějaké ekonomické vzpruhy asi moc očekávat nemůžeme od státu, který si nedávno zvýšil limit zadlužení na 31,4 bilionů dolarů, aby mohl vůbec fungovat. Spíše budeme muset počítat se solidaritou ve výdajích. Ale zato nějaké bratříčkování s Ruskem nebo Čínou a tím ohrožení naší svobody rozhodně hrozit nebude. A o to přece především jde, nehledě na výdaje.

0 0
možnosti
Foto

L87u12k31á61š 64K35u42č10a

24. 12. 2022 17:32

Minimalizovat vazby na Německo, jakkoliv to bude svým způsobem drahé, bude výhledově prostě nutnost. Už jsem tu dříve zmiňoval, že by bylo vhodné se spíše orientovat na Polsko, Pobaltí, Slovensko a samozřejmě Spojené státy. Naprosto trestuhodně je nevyužita naše možnost obchodní výměny s Izraelem, jelikož diplomatické vztahy jsou zcela nadstandartní.

0 0
možnosti
JJ

J74i20ř68í 20J28o96h73n

23. 12. 2022 11:09

Autor asi netuší, že závislost Západní Evropy na ruském plynu byla vytvořena již v 70. letech a 50 let bylo zásobování spolehlivé a levné. Kapacita plynovodů bez NordStreamů byla 190 miliard m3, tedy více, než byl největší objem exportu.

NordStream se začal stavět jako náhrada za plynovody vedoucí přes Ukrajinu, z nichž Ukrajina odebírala plyn určený pro Západní Evropu a nplatila za něj v r. 2009. NordStream je o 500 km kratší než plynovody přes Ukrajinu, tak doprava mohla být ekologičtější.

Je autor demagog nebo ignorant? Autorovy myšlenkové pochody by si zasloužily vyšetření u psychiatrů. Jeho absurdní myšlenkové spojení činnosti RAF a sovětských agentů by měl doložit.

0 0
možnosti
LN

A jéje, "J. John" a jeho argumentační kotrmelce... V 70. letech byly objemy dováženého plynu třeba do (západního) Německa nesrovnatelně nižší, než jsou dnes a nebyl by problém je nahradit z jiného zdroje. Mezitím proběhl dost zásadní vývoj (to je těch 50 let), který situaci ve spolehlivosti dodávek změnil...

0 0
možnosti
JP

Pořád to stejné dokola. Jenom ruská a němcká jména s obměňují. " Zkušenosti z minulé války ukázaly, že největší oběti přinesl lid Sovětského svazu a Německa, a že jsou to právě tyto dva národy, které jsou schopny zásadních akcí světového významu."

J. V. Stalin dne 13. 10. 1949 v telegramu prezidentu NDR Wilhelmu Pieckovi

" Společně s Němci bychom bývali neporazitelní."

Světlana, dcera J. V. Stalina cituje svého otce

0 0
možnosti
DL

Skutecne tomu tak je. A proto se USA spolupraci Ruska s Nemeckem snazi za kazdou cenu zabranit!

0 0
možnosti
Foto

No, autor není moc s Německem kamarád.

0 0
možnosti
VM

A měl by snad být, při tom, co Německo přes EU vyvádějí ?

0 0
možnosti
Foto

Včera vyšel ve Washington Post článek s názvem "No conclusive evidence Russia is behind Nord Stream attack":

https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/12/21/russia-nord-stream-explosions/

Podtitul článku zní: "World leaders were quick to blame Moscow for explosions along the undersea natural gas pipelines. But some Western officials now doubt the Kremlin was responsible."

0 0
možnosti
Foto

Rusové si vyhodili do vzduchu nord streamy...tak to je fakt naprosto logická úvaha...nebo naprosto debilní?

0 0
možnosti
JK

Ta věta mě také překvapila

0 0
možnosti
Foto

Nojo, tak oni ti politici tenkrát v Mnichově měli vlastně pravdu: "Pustíme je na sebe, ať se vymlátí navzájem!"

0 0
možnosti
JG

J11. 81G71a30n64a60u97r

22. 12. 2022 14:40

Když začne Německo blbnout, je třeba urychleně zbrojit!:-(Takže nepřetržitě!;-D

0 0
možnosti
JV

J42i95r14i 14V19r21a11b31e60c

22. 12. 2022 14:09

Nějací Čecháčci si furt otvírají hubu na Němce, a sranda je, že jím to je u zadele. Tak zajímavý, jak upadlý pytel rýže v Číně. Typická závist, nenávist a mindrák.

0 0
možnosti
PD

Typická závist, nenávist a mindrák, klasické vlastnosti těch, kteří nadávají do "čecháčků".

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz