Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

NĚMECKO: Hrobař evropské svobody a racionality

Němci nejsou bez spolupráce s Ruskem zřejmě schopni existovat, jak potvrzuje slavný výrok německého prezidenta Waltera Steinmeiera z doby, kdy sloužil jako ministr zahraničí: „Ohne Russland geht es nicht“ (bez Ruska to nejde). Němečtí politikové, včetně bývalých kancléřů a současného prezidenta Steinmeiera a kancléře Scholze, vždy zdůrazňovali kladnou roli Ruska v Evropě a zlehčovali ruské zločiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Německo je Německo. A článek je hloupě zjednodušující. Už vůbec nechápu, proč by Evropa nemohla v rozumné míře a diverzifikovaně využívat obrovské nerostné bohatství Ruska. Jsou snad Indie nebo Čina méně samostatné než evropské státy? Nechci tady snášet argumenty, abych vyvracel autorovy nesmysly. Mně zase mozek nebere, proč jsme veškerou energetickou strukturu napojili na Německo. Jestli něco stojí za zamyšlení, pak je to naše hloupost a vazalství.

0 0
možnosti
PP

P67e97p10a 45P17e11p85a87x

22. 12. 2022 9:05

R^ zamýšlet se nad naši hloupostí je zdraví škodlivé, je asi v Evropě bezkonkurenční.

0 0
možnosti
KZ

K25a94r29e71l 17Z28a87n61g11l

22. 12. 2022 8:30

Němci nedělají malé chyby..

0 0
možnosti
JK

Za sjednocení může Bismarck , za nord stream chamtivá politika Německa kde chtěla za distribuci plynu od Europy poplatky. Zprovoznení rychle a honem nord stream2 žádalo Rusko . Nékdy to vypadá že pakt Ribentrop - Molotov pokračuje. :-).

0 0
možnosti
FK

Ovšem, zapomněl jste na to, že ta chamtivost Německa nám po nějakou dobu zajistila docela pohodlný život. Ano, byly to drobky od bohatě prostřeného stolu. A jestli byl někdo chamtivý, pak jsme to byli.

0 0
možnosti
PK

P77e45t18r 33K81u79b40á67č

22. 12. 2022 8:23

Článek je hezký, zejména když si uvědomíte že polovina naší politické scény má hlavu v německé a druhá polovina v ruské řiti.

( poznáka pro cenzora řiť je spisovný anatomický popis onoho otvoru )

0 0
možnosti
PP

P81e68p83a 24P46e29p56a77x

22. 12. 2022 8:19

NS nezpůsobil závislost Evropy na ruském plynu ale pouze závislost Německa, střední Evropa byla v té době závislá na ruském plynu a ropě už desítky let a tato závislost byla mnohem přijatelnější než závislost na arabských zemích. Co se týče US tak ty sledovaly pouze vlastní cíle a jestli autor tvrdí že NS poškodilo Rusko tak dárky asi opravdu roznáší ježišek.

0 0
možnosti
PB

P73e38t73r 53B88r19e70c30í32k

22. 12. 2022 9:20

R^R^ USA valí zbraně. Prodává svůj jinak neprodejný LNG a ZLIKVIDUJE EU ekonomicky. Což je kouzlo nechtěného. Klasik: Být nepřítel USA je problém, být přítel USA je tragédie. Google: Ekonomické válka EU a USA !!

0 0
možnosti
FN

Němci mají zvláštní dar sebevětší nesmysl teoreticky zdůvodnit, zorganizovat jeho fanatickou podporu a organizačně ho dovést až do úplného, obvykle katastrofálního, konce.

0 0
možnosti
FDW

Němci jsou především extrémně stádní národ. Prostě poslušně slouží, i když jejich vrchnost vymýšlí kraviny.

0 0
možnosti
FZ

No jednoducha tahle zeme neni. Ziju tady v dobrem i zlem cela leta. Nejen pro mne, ale i pro domorodce je zcela nepochopitelne, jak se tenhle neskutecny potencial tvorivosti snad v kazdem oboru lidske cinnosti, ktery tento narod ma, mohl tak obludne zvrhnout...

Otazkou je, zda by se to mohlo znovu takto zvrhnout...

A proto bude Nemecko okupovano az do konce svoji existence. Jednak mu ony " vitezne mocnosti " zavidi vysokou ekonomicko prosperitu ( to je proste fakt ) a stoprocentne mu take nikdo neveri.

0 0
možnosti
JS

Ono uz se to zvrhlo.

0 0
možnosti
VC

Tak minimálně s tím německým Leninem to trochu zavání konspiračními teoriemi jak malá skupina naprosto přesně řídí svět. Ne proto, že to tak s Leninem nebylo, ale protože by bolševici stejně nějakou cestu našli i bez Německa. Samozřejmě že tím bolševickou revoluci postrčili, ale bolševik by si cestu našel i bez nich.

Jinak ale článek i když možná trochu přehání, smysl dává. Souhlasit by se dalo i s tím že Kerenského uvolnění svobody slova bolševikům taky pomohlo. Ono demokracie, pokud se má udržet (ta Kernského se neudržela) je i to, že naše rusofilní bolševiky dáme do chládku, kam patří.

Jinak, jak se tu píše o bolševicích a jejich krutosti, myslel jsem, ještě nedávno (neynaje ruská fakta a v tom se musím zastat i Němců včetně Merklové), že v Rusku už bolševici nejsou. Jenže, nejsou tam jen marxisté, silná skořápka, vlastně hlavní část bolševismu byla kdysi naplněná marxismem, ten z ní vypadl, ale většina bolševismu v Rusku zůstala a dokonce, což je dokonce neuvěřitelné (a to jsem považoval na rozdíl od marxismu za nemožné) pořád má svoje vyznavače mimo Rusko.

0 0
možnosti
RL

A kam dáme ty EUrofilní bolševiky? Už jste se nad tím zamyslel? Nebo mezi ně taky patříte? :-P

0 0
možnosti
JB

J24i28ř81í 69B82r12e80i

22. 12. 2022 7:46

Již Jára Cimrman si všiml, v jak nezáviděníhodné situaci se nacházíme. Je to patrné z anotace k jeho hře Blaník:

„Příčinu silné obliby blanické pověsti v Čechách vidí Cimrman hlavně v zeměpisné poloze naší vlasti. Shodně s Palackým byl si vědom toho, že " jsme tu v Evropě jako zrnko mezi dvěma mlýnskými kameny. Ze západu na nás naléhá imperialismus germánský a z východu nás drtí rozpínavost kolosu velkoruského. Není divu, že takto tísněný malý národ hledá sobě ochrany nadpřirozené, a i zázračné, neboť jedině zázrakem lze tu přežít."

0 0
možnosti
JM

Forma i obsah jsou sice čerpány ze dvou soudků, ale když se to okoštuje, je to dobrý šnaps.

0 0
možnosti
Foto

Také bych věděl v EU o mnoha kusech škodné, které by bylo nejlepší pochytat a chovat je za plotem, který je alespoň 2,5 m vysoký.

S výraznou tabulkou NEKRMIT!

0 0
možnosti
Foto

Jejdamankote! To patřilo pod článek o Novém Zélandu :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz