5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vašek 2.1.2007 0:22

Když Václav Klaus má takové obavy,

že by mohl Karel Schwarzenberg, narušit česko-rakouské vztahy a působit ve prospěch Rakouska, tak proč mu nevadí Dana Kuchtová. Tato madam, na rozdíl od pana Sch.,  ty vztahy aktivně narušovala a stále narušuje  a navíc se ani netají s tím, že to dělá za  rakouské  peníze.

honzak 1.1.2007 15:06

z článku kape

Pravda&Láska. Nic proti panu senátorovi, ale já bych si ho také do kožichu nenasadil, bude papouškovat šílené mantry kuchtoidních bursíků. Díky našemu nablblému volebnímu systému si mohou melouni se svými ŠESTI hlasy dovolit vydírat politickou scénu.

Zebra 1.1.2007 16:54

Re: z článku kape

Však z vás taky.

Ladislav N. 1.1.2007 14:47

Klaus ovšem státníkem není. Napsali to už mnozí...

...a další to jenom po čase a nových událostech potvrdí.

gebosch 1.1.2007 12:10

Pan exkancléř.

Stejnou měrou jako nemusím p. Havla (viz zprávu o jeho "americké" misi z pera paní R. Kálenské) nemusím ani p. Klause, natož pak zelené s p. Bursíkem. Snad právě proto se domnívám, že nechuť současného p. presidenta k p. Schwarzenbergovi nepramení z podstaty, že jde o muže bývalého presidenta, ale "kostlivce" ze skříně vytaženého, který by mu  svou možnou presidentskou kandidaturou mohl přinejmenším zkomplikovat jeho vytoužený cíl. Osobně bych opravdu pro pana exkancléře zvedl všech svých deset, měl-li bych rozhodovat mezi prvými dvěma!

Starý J. 1.1.2007 11:41

Vážený autore

….spor atomový je sporem nikoliv státním, ale skupinovým….

No to je mi novina! Tak v Rakousku je parlament "skupina"!.

Václav Chyský 1.1.2007 11:38

komplexy páně Klausovy

Výborně napsaný článek. Klaus odmítá Schwarzenberga  ze čtyř důvodů. Dovolím si Klausovu politickou argumentaci a její následky zhustit do těchto bodů:

1. Česká republika díky nepředložené euroskeptické Klausově politice nehraje v EU tu roli, kterou by si vzhledem k svému hospodářskému a kulturnímu potenciálu zasloužila. Klaus je jako politik v zahraničí celkem neznámý.

2. Klaus odmítá Schwarzenberga protože byl důvěrným spolupracovníkem Václava Havla

3. Klaus si oportunisticky zajištuje podporu u méně vzdělané tradičně nacionalistické většiny v českém národě.

4.  Klaus se obává z osobních důvodů jména Schwarzenberg, které by mohlo mít na internacionálním foru mít větší váhu, než jeho vlastní.

Mk 2.1.2007 17:52

Re: komplexy páně Klausovy

klaus je šašek, kterýho v Evropě považují za namyšlenýho exota. Přibližně toto slyšel  můj otec od  dvou diplomatů cizích zemí...  A je pravděpodobný, že by na mezinárodních forech

bylo dopřáno sluchu spíše panu K.S. než V.K.

Olina 1.1.2007 11:12

Musíte uznat,

že pokud jde o ministry má president zřejmě z titulu jejich obdobného působení nejblíž k ministru zahranicí.Proč nerespektovat jeho osobní nechuť ke knížeti.Nikdo z Vás by zřejmě nechtěl spolupracovat s někým, koho nemá rád a navíc má možnost do toho zasáhnout.I ikona ,president Masaryk, si vybral svého ministra zahraničí.A vůbec to nemusí být známka ješitnosti,že si vybírá ministra s menšími schopnosti nežli má sám.Je to otázka prezentace státu.

strejda 1.1.2007 23:00

Re: Musíte uznat,

Dovolím si podotknout, že se vybírá předem. Zamítnutí není výběr, ale neústavní šprajc. Vámi vzpomínaný Masaryk vždy předem zdůraznil, kde Beneše chce mít. A předseda vlády to vždy respektoval. Masaryk byl velký muž, na rozdíl od Klause, a dokázal se chovat i zachovat..

vládík 1.1.2007 10:47

Byl zde základní důvod

Vůbec nějak zdůvodni nejmenování Topolánkovy vlády. Hrozilo, že by prošla. A to by byl konec velké koalice. A kdo by pak volil Klause? Komunisté znova pravděpodobně ne.

Klaus ví co dělá. A na Béčka ve straně (Bém, Bendl) se může spolehnout. O jeho dloholetém pradci poradci Tlustém nemluvě (ano, ten Tlustý, který radil při bezzákonné privatizaci, při ekonomické koncepci Klauzových vlád, která vedla k "balíčkům", výsledku to krachu ekonomických směrů ekonomické  trojky /ještě Kočárník/).

bruner 1.1.2007 8:24

navržený pan Schwarzenberg

má jedinečnou možnost v mediícj vyložit svoji vizi na MZ. Proč to neudělá a jen reaguje, pravda uváženě, na názor prezidenta. Volič si udělá už sám svůj názor na věc, jen kandidát musí aspoň něco říci. Jak bude obhajovat nás všechny, když pro sebe nedělá nic moc? Kvalifikace několika řečí, pobytu v cizině a životních zkušeností není nic platna, když neukáže aspoň nějaký plod.

JC 1.1.2007 12:40

Re: navržený pan Schwarzenberg

Tento názor je  naprosto identický s mým. Pan S. by měl veřejně a jednoznačně sdělit, že v případě jmenování do funkce nebude poškozovat zájmy ČR. Míněno tím všech občanů ČR, nejen vybraných spřátelených kruhů.

JH 1.1.2007 16:09

Máte to pomatené pane bruner

a hlavně se nám to nesnažte vsugerovat :-). Ministra zahraničí nevolí voliči. Názory Schwancenberga jsou známy z jeho předvolebních materiálů a rozhovorů pro tisk. Jestli chcete teď, aby se vyjárřil v TV, tak ho tam pozvěte.

JC 1.1.2007 18:41

Re: odkudpak jste přišel - snad ne z Marsu?

ale než někoho označíte za pomatence, naučte se psát aspoň příjmení člověka, kterého tak plamenně obhajujete. Dejte si aspoň 100x  za večer "Schwarzenberg, Schwarzenberg.......";-D

BTW je patrné, že německy neumíte, avšak  i česká gramatika je pro Vás asi tvrdý oříšek: 1) příjmení začíná velkým písmenem 2) 5. pádem oslovujeme (to se učí už ve 3.tř. ZŠ)... tedy pane Brunere .

No, třeba jste geniální matematik, ti bývají na gramatiku dost často natvrdlí (znám jich několik a vůbec tento fakt nepopírají);-D

bruner 1.1.2007 19:46

Re: Máte to pomatené pane bruner

nesdílím váš názor, že bych já měl zvát p.Sch.do TV. On se jeví být na tahu a on by měl oslovovat první. Aspoň já, pokud bych se ucházel o veřejnou funkci, tak bych byl agilní a přesvědčoval lidi. To není otázka volby, to je otázka vlastní kompetence.

Jarda 1.1.2007 2:55

Prezident ma byt statnik v prve rade.

Vyborny clanek. Stoprocentne souhlasim s autoremR^R^R^.