6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pesat 30.6.2024 14:20

"Vyslovit jméno Friedrich von Hayek je něco jako lakmusový papírek názorů. Jakmile je slyšet minimálně "... Joo ten pravicový ekonom..." je hned jasné, že autor výroku zástava ideologii levice, nejčastěji progresivní."

Moje celozivoni zkusenost mi rika, cim je soudruh/soudruzka pevneji ideologicky ukotveny, tim vetsi fanatik. Lhosteno zda jde o nabozenskeho ukotvence ci ideologicky pevneho. To je tusim ten "nejvetsi zlocin" soudruha Babise/ANO , ze /udajne/ nema zadny program/ideologicke ukotveni. Ciste za me, to povazuji za nejvetsi vyhodu/prednost, protoze takovi lide/uskupeni jsou otevreni nazorum/informacim/kulturam a pouzivaji kriticke mysleni. Tzv. protestantska moralka/protestantismus, ten, na rozdil od rimskych katoliku, bibli nebiflovali, nybrz v ni cetli a nasledne o tech tematech diskutovali.

P. Diviš 30.6.2024 15:40

Tak to musíte být velmi pevně ideově ukotven. :-P

U Bureše je problém, že mění názory a zaměření jak fusekle, takže nelze spoléhat na to, že zítra bude tvrdit něco alespoň podobné dnešnímu tvrzení.

Takže pokud by mi byl třeba sympatický jeho dnešní odpor proti GreenDealu, nebudu ho pro sichr volit, abych se vyhnul tomu, že volím někoho, kdo chce opak toho, co já, k čemuž časem nepochybně dojde.

M. Novák 30.6.2024 21:26

Babiš chce Babiše. Všechno ostatní je podružné a tudíž podléhá změně. Navíc dokázal že mezi tím co říká před volbami a mezi tím co dělá po nich je souvislost čistě náhodná, stejně tak mezi tím co říká doma a tím co dělá v Bruselu.

Což je pořád lepší než Fiala kde je asi 90% pravděpodobnost že po zvolení udělá pravý opak toho co slíbil. Podle mně je to stejně pořád zatraceně málo na to aby byl Babiš volitelný.

P. Diviš 30.6.2024 22:23

První odstavec "sedí".

Fialu asi máte nějak nerad. Já sice taky, ale nedělám si z něj "čerta".

S. Grabec 30.6.2024 21:52

No tak hlavně, že váš guru Fiala nemění názory. Stačí si dohledat Programové prohlášení Spolu. Diviš, Diviš, všemu se divíš.

P. Diviš 30.6.2024 22:24

To jste jen zase něco nepochopil. Na rozdíl od vás nepotřebuji žádného "guru".