2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MNICHOV: Petr Pavel příjemně překvapil

Pavel v podstatě vyjádřil hloubku problému, o níž se mimo jiné zmínil i francouzský prezident Emmanuel Macron. Ten prohlásil, že Rusko musí válku prohrát, ne být vojensky rozdrceno. Tím defacto podtrhnul ty rysy války na Ukrajině, které by mohly „nepozorovaně“ přerůst ve světový konflikt obrovských rozměrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hák 23.2.2023 13:00

A proč by muselo nutně být něco obsazeno, zničeno? Dohoda by nešla? Mírová smlouva?

V. Vérosta 23.2.2023 21:31

Dohoda?? s kým? S Ruskem?? to je vtip, ne? :-D

P. Hák 24.2.2023 10:59

Aha. No tak bez dohody to skončí jadernou apokalypsou.

O. Vašíček 23.2.2023 15:15

Odstranění Putina není záruka ukončení války. Stále má velkou podporu. Až bude, politicky, výhodné ukončit válku, tak je možné, že vypadne z okna. Ale nyní by se asi pokračovalo dál. Možná ještě hůře. Nezapomínejte, že doma je to presentováno jako preventivní obranná vojenská operace. Aby se zabránilo útoku Ukrajiny spolu s NATO na Rusko. Takže vlastně když jsou bojovat, tak brání svoji vlast. Obdobná strategie, jakou válčí USA :-). Alespoň tak je to presentováno a možná i vnímáno.

Bombardovat Rusko atomovkama by asi neprošlo a ani nepomohlo. Prvně. Japonsko nebylo jadernou velmocí. Nemohlo provést obdobný útok. Za druhé. Nedovedu si představit, že by na naší straně barikády někdo rozhodl o "preventivním" jaderném útoku, když je všude presentováno, jako že se nikdy nepoužije jako první!

J. Krejčová 23.2.2023 13:53

Mluvíte mi z duše, pane Vašíčku. O tom se nikde nemluví, nepíše.Proč Ukrajina chce ode všech všechno a sama si za rok nevyrobila ani munici. Též nerozumím.

V. Vérosta 23.2.2023 7:16

Takže to začíná směřovat k ruským tankům na Václaváku. Hurááá! tedy vlastně Urááá! :-)

J. Fráňa 23.2.2023 6:34

Generál Pávek se začíná přiklánět k dezolátům, mírotvůrcům a ruským švábům. Ještě začne používat slovo "MÍR" a je to. Snad ho Kolář usměrní.;-D

I. Pávek 23.2.2023 7:22

Nemyslím si to. Jen nezazdívá zadní vrátka. Můžou se ještě hodit. I ten jeho původní kabát zdá se má ve skříni -

E. Šebková 23.2.2023 16:09

Jo, "tak to chodí na tom světě, každou chvíli jinák. Dneska ctí tě jak svatého, zítra budeš sviňák!" Karel Havlíček Borovský, Jaroslav Hašek nebo Karel Čapek byli skutečně nadčasoví autoři, jejichž výroky platí v každé době a na každého!

P. Boublíková 23.2.2023 6:34

No, zdá se, že vítr propagandy se trochu obrací.

Opět si média vzpomněla, že Ukrajina je země prolezlá zlodějinou a korupcí, tudíž napadení Ruskem z ní automaticky neudělalo zemi pozemských andělů.

České noviny - Petráš z Univerzity obrany: Ani po roce války Ukrajina nepřešla na válečnou ekonomiku, setrvale žádá další a další zbraně a munici, kterou by mohla vyrábět sama, ale nevyrábí.

Reportér Magazín (domovské médium Kmenty) - reportáž z Vuhledaru: obyvatelé rabují vše, co tam zůstalo opuštěné, a část z nich toužebně očekává příchod ruské armády.

Hynek, Šedivý a další: Evropa je nedostatečně vyzbrojená i pro svou vlastní obranu, veškerá munice šla na Ukrajinu, spotřeba Ukrajiny je větší než stíhá výroba, podpora Ukrajiny nemůže trvat donekonečna. Jde i o názor zaznívajicí z USA, kde původní podpora Ukrajiny - 60 % obyvatel klesla pod 50 %.

Pavel možná řekl, co zatím říkat neměl, ale určitě to nemá ze své hlavy.

P. Hák 23.2.2023 6:47

R^

Jak známo ze zkušenosti, takový obrat u českých novinářů nebývá náhlým prozřením z vlastní hlavy. Uvidíme, zda z toho bude kampaň, jak je v kraji zvykem.

V. Kuhaj 23.2.2023 10:02

R^!

Z. Lapil 23.2.2023 6:54

Jestli to nemá že své hlavy, tak to má z té mojí. Mně aspoň takový vývoj, totiž že Rusko je nutno porazit, nikoliv dorazit, pripada samozrejmy. Protoze dovedete si predstavit to pozdvizeni, kdyby prisel na přetřes nejaky protektorat? Nedej pambu okupacni zony EU, USA, ČLR a rekneme Japonsko?

Nemluvě o pitomosti představy, jak USA a EU (Rusové by cetli: Nemci) dobývají Sibiř, protože- buďme reality- Rusové se nevzdávaji.

A z druhé strany nedej pámbu, aby se ukázala neschopnost Západu dovést válku k solidním konci. Těch neproher/nevýher už bylo docela dost, včetně Vietnamu a Afghánistánu.

P. Hák 23.2.2023 9:05

Předpokládám, že to bylo na mne :-)

Nezabývám se tím, co by být mělo a nemělo; předpokládám, že všichni, kdo nejsou zaslepení nenávistí, si dokážou představit eventuální konsekvence daných scénářů. Který z nich bude platit, netuším.

Komentoval jsem počínání českých mainstreamových journálistů. Ti psali dosud vesměs stylem "je nutná absolutní porážka Ruska" včetně keců o postavení před soud. Nyní náhle podporují úplně jiný názor. Považuju takové názorové obraty za ubohost, ale už mne dávno nepřekvapují.

V. Kuhaj 23.2.2023 10:03

Kdo chtěl, ten vám rozuměl.R^

Z. Lapil 23.2.2023 10:11

Já bych to tak dramaticky neviděl. Ono asi i pro válku platí vývojové fáze o předplánovacím nadšení, realizačním vystřízlivění, hledání viníků a potrestání nevinných.

P. Hák 23.2.2023 11:51

A co že tak najednou?

Z. Lapil 23.2.2023 14:20

Protože čas se naplnil?

Nějak se vyvíjí situace na bojišti, nějak ve skladech munice a třeba nějaký elév neměl na meatingu co dělat a začal počítat a jeho šéfa to vyděsilo. Když to vezmete kolem a kolem, už před pár týdny začalo válečné zpravodajství usínat a teď najednou přesně víme, co jsme utratili a že rozsekat Rusko na maděru by mohlo přinést víc škody než užitku.

Taky nejsem přes spiklence, ale zároveň si myslím, že velcí kluci vědí, co dělají a jde jen o to, jak to prodat lidem. Neztratit tvář se tomu taky říká.

P. Hák 23.2.2023 17:25

Já nevím. Když někdo píše velmi radikálně a pak bez uzardění otočí do protisměru a absolutně se nehlásí k tomu, co psal dříve, není to zrovna ukázka osobní intergrity a důvod k důvěře. Ono se to zdaleka netýká jen Ukrajiny nebo jen politiky.

P. Hák 23.2.2023 9:18

Co se týká Vámi uvedených scénářů, kdyby Pavel řekl, že má být protektorát, jsem přesvědčen, že by ti uvědomělí podporovali protektorát. Nestrhlo by se nic, naopak bychom četli články, jak je protektorát vrcholem demokracie a v diskuzích komentáře o russsssssssáckých nacistech, kteří by měli být vděční, že je jen protektorát a ne okamžité vyhlazení, které by si zasloužili. V článcích by to napsali o něco decentněji. Kdyby Pavel nebo někdo podobný řekl, že mají být tábory smrti, podporovali by tábory smrti. Z některých komentářů čiší touha zabíjet východní podlidi. I kdyby to byly původně jen kecy, zafungovala by mentalita smečky, která cítí krev. Psychologické experimenty mluví jasně.

Nemyslím, že Vy byste byl magor, to vidím z Vašeho komentáře, ale podobné magory znám. Bohužel i osobně. Na vzdělané lidi zpitomělé propagandou je smutný pohled.

Z. Lapil 23.2.2023 10:18

No... Spíš bych věřil, že Pavla nemá rádo dost lidí na to, aby se strhlo pozdvižení ze strany oponentů vždycky.

Že se stejně vždycky najdou papouškující nadšenci, to je taky holá skutečnost.

P. Hák 23.2.2023 11:55

Copak o to, jenže oponenti by museli držet hubu, jinak by byli potrestáni. Tudíž "pozdvižení" by bylo jen na alternativních médiích, v ČT by byl leda odsudek desolátů a možná tak ještě záběry na pio... eee skauty nesoucí obrazy Petra Pavla a Petra Fialy v průvodu :-)

Z. Lapil 23.2.2023 14:34

Nemuseli. ČT je jedna věc, ale ono je tu iks dalších televizí a rádií a internetů...

Koneckonců stačí zabrousit do diskuse na Psu, aby člověk viděl, že to s cenzurou není až tak podstatné, a onehdy jsem zabrousil na Parlamentní listy, článek sám o sobě řekl bych naprosto seriózní, ale ta diskuse... Řeknu vám, že i s některými zdejšími exoty je NP proti tomu ňuňatej zlatej retrívr.

P. Hák 23.2.2023 17:45

Pes je výjimka. Pozitivní deviace, navíc s poměrně malým impaktem.

Na mainstreamu ovládli diskuze agresívní demoblokoví trollové už před lety, s více či méně zjevným požehnáním redakcí (Aktuálně, Seznam). Něco jsou nepochybně multinicky (stejný slovosled a názory jak přes kopírák), něco asi i chatboty.

PL patří mezi alternativní média. Mainstream se buď tváří, že neexistují, nebo je prezentují jako nepřátele našeho demokratického zřízení.

P. Hák 23.2.2023 9:45

Pardon, nebylo to na mne, už vidím. No, co jsem napsal, ale platí :-)

F. Grossmann 23.2.2023 9:23

A Rusko není prolezlé korupcí ?

J. Lukavsky 24.2.2023 7:45

No je, ale to je RUSKÁ korupce a to je přeci něco zcela jiného... kdysi dávno jsem s jedním Rusem diskutoval a říkal, že "balšoj ďurak nět lučij malenkovo ďuraka..." ale nebral to. Pro Rusa je hlavní, aby Rusko bylo velikánské.... možná ve všem, i v té korupci. Nakonec máme docela objektivní žebříčky na všechno možné, i na korupci a Rusko a Ukrajina jsou dosti blízko. Kdo vede už nevím. Ale jak je na šíré Rusi dnes je možno usuzovat z toho kolik Rusů uteklo na ten prohnilý zbědovaný Západ. Kolik dětí těch zářících ruských vlastenců.. trpí v Londýně, N.Y., v Paříži ... asi jsou to masochisti a jenom toužebně vzdychají po Moskvě. J.L. end

V. Církva 23.2.2023 15:45

Ženská bláznivá. Takže vy čekáte od země kde je korupce a je zaostalá tak že nedávno měla HDP na úrovni afrických nějaké zázraky?

Ta země si ani nedovede z čista jasna vyrobit zbraně, kterých ani Evropa nemá dost , které Rusko z 5% HDP vyrábělo desetiletí To je fakt divné, to kdyby vás zvolili na ukrajině za prezidentku místo Zelenskéo, už jste vyrobila 40 atomovek co?

Takže podle vás se má taková země okupovat, nejlíp ruskou mafií, a určitě nepomáat protože jen to je řešení A co si myslíte že bude dělat Rusko když je schopno obětovat 100tisíc vojáků? Ráj na zemi?!

No možná kdyby ty ruské bomby padaly na vaší zahrádku rozum by vám to přineslo a hned by jste tu válečnou výrobu zavedla.

P. Hák 23.2.2023 6:32

Je předčasné soudit Petra Pavla a přisuzovat mu jakékoli překvapení, ať už je to překvapení příjemné či nepříjemné, jak pro koho. Už jen proto, že PP možná řekl to, co mu bylo řečeno, že má, říci. Kým? No, Petraneus osobně to být nemusel, Američané jistě mají mnoho lidí, kteří to umí udělat.

Četl bych to spíše jako jakýsi náznak ze strany USA, pronesený ústy někoho jiného.

P. Hák 23.2.2023 6:33

...Petraeus...