8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MIGRACE: Proč Merkelová otevřela hranice

V těchto dnech si připomínáme smutné páté výročí od vypuknutí největší migrační vlny v poválečné historii Evropy v důsledku osudového rozhodnutí německé kancléřky Merkelové, které navždy změnilo Evropu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nový 27.8.2020 7:52

Mereklová je slizká jak slimák a ze všeho se zatím dokázala vykecat. Třeba až jednou nebude premiérkou dojde i na ni

"4. listopadu 2015 Bavorsko připravuje ústavní žalobu proti německé vládě kvůli současnému příchodu běženců. Největší německá spolková země se domnívá, že celostátní vláda neplní v uprchlické krizi své povinnosti a nesnaží se omezit příchod imigrantů.

Z. Ukolébavka 27.8.2020 7:52

Ještě si pamatuji, jak s kancléřkou chodil i prezident Gauck a s úsměvem šveholil a rukama potřásal invazistům se slovy: "Vítejte, přátelé". Tenhle obrázek mám za jednotku degenerace.

J. Nevrkla 27.8.2020 7:44

Dříve jsem z migrace taky obviňoval Merkelovou, teď si říkám, že je zblblá většina západu, když takové lidi opakovaně volí, to si je třeba přiznat. Stejně se vina za válku stále svaluje na Hitlera a moc se neuvádí, jak fanaticky ho podporovali téměř všichni Němci.

P. Pepax 27.8.2020 8:35

Souhlas, to je jednoduchá pravda a fakt.

Z. Lapil 27.8.2020 8:49

Určitě souhlas.

Ale stejně jste mi připomněl jistého děkana tvrdiciho, že u nás měli lidi komunismus v podstatě rádi. Jestli von ten svět není v podstatě furt stejně.

S. Zemitý 27.8.2020 7:33

"... Při jednání se přítomní dohodli, že od následujícího dne ... budou migranti na hranicích odmítnuti! Druhý den ale Merkelová otáčí a rozkazuje otevřít hranice..." Prachšpatná práce bundes rozvědky, která měla měsíce vědět, že je něco takového ve vzduchu, či hlupství těch, kteří od ní možná věděli, ale malíčkem včas nehli ... a konečně : vláda (podtrhuji !!) rozhodla o akci, ale její šéfka jako individuum (podtrhuji !!) vzápětí rozhodla jinak ... Cožpak není toto indivindi rozhodnutí protizákonné ? Protiústavní ? Je M. car - samovládce ? O nanicovatém Frontexu (kolik asi jeho provoz stojí ?) nemluvě. A představa, že rokem 2015 příliv "ubožáků" provždy skončí je hodna Pepka Vyskoče. Proboha, kdo nám to vládne ? ;-€

J. Roškota 27.8.2020 7:22

Co vedlo k otevření hranice bude ještě mnoho let předmětem spekulací, ale zkusme si připustit že nebylo nadiktováno jakýmsi tajemným organizátorem útoku na "evropské hodnoty", ale jen a prostě lidským soucitem a snahou pomoci státům na jihovýchodní migrační cestě. To jsou totiž ty vzývané hodnoty, kterými se chceme odlišovat od ostatních civilizačních okruhů.

Že paní Merkel není naivní vítač je zřejmé již z jejího projevu z roku 2010, kdy označila politiku multikulti za neúspěšnou. Navíc její politika spolupráce a finanční pomoci Turecku se ukázala mnohem efektivnější co do snižování počtu imigrantů, než Salviniho teatrální promoakce.

Obávám se, že nebombastický a efektivní styl vládnutí paní kancléřky nám bude chybět.

P. Moravčík 27.8.2020 9:25

Perla irónie! V tomto zmysle to beriem.;-D

J. Jurax 27.8.2020 14:21

Vycházet ještě Dikobraz, Vás zábavný text by se tam uplatnil.

J. Vala 27.8.2020 6:57

pokud si jeste nekdo vzpomina, tak v dane dobe bylo treba budapestske hlavni nadrazi preplnene tisici migrantu, a migranti se hromadili na hranicich v Italii a v Recku. Hrozil bezpecnostni kolaps vice statu EU, ktere nebyly na prival migrantu pripraveny. Protoze by to cele melo velmi negativni dopad na obraz Nemecka (= jste bohati a nepomuzete nam!!) bylo v Nemecku rozhoduto dobrovolne prijmout vsechny potencialni migranty a pokusit se je integrovat.

Jinak by Evropa mela byt vdecna Nemecku za to, ze venovalo cas a penize pro ty migranty, kteri by jinak zustali v jinych zemich EU.

Jinak pokud ma ke dnesnimu dni Nemecko ze syrske krize asi 800.000 migrantu (z nich asi 200.000 pracuje-oficialni cisla), stale ma >2mil byvalych imigrantu s Ruska a3,5 mil. pristehovalcu majicich koreny v Turecku. a celkem pres 15 mil Nemcu ma nejake mimonemecke koreny.

Jinak srovnejte s Tureckem, ktere ma stale na hranicich tabory s >3 mil. syrskych uprchliku, kteri ale v Turecku nesmeji pracovat

J. Hrdlička 27.8.2020 7:13

Kolaps nehrozil, leda z toho, že EU by házela postiženým státům klacky pod nohy. Migranti ostatně ani v Řecku, Itálii či Maďarsku zůstat nechtěli, do Evropy je přitahovaly podmínky stanovené pro pobyt v Německu nebo Švédsku.

J. Vala 27.8.2020 7:22

v te dobe neexistovaly v Nemecku zadne jine podminky nez vseobecne podminky pro azyl/poby. Jinak pobyt a azyl jsou dve ruzne formy pomoci, azyl je pouze docasny na dobu zhruba do 5 let, do dneska ze 400.000 imigrantu v Nemecku ve stadiu azylu a povoleni k pobytu nedostanou, protoze nesplnili podminky pro povoleni k pobytu

J. Hrdlička 27.8.2020 7:32

Ano, je známo, jak efektivně se daří odmítnuté azylanty vyhošťovat....

J. Nový 27.8.2020 7:57

Kolik lidí z Afriky a Asie je ještě Evropa schopna přijmout, než se její hospodářství a společnost zhroutí pane Valo?

S. Kubů 27.8.2020 8:11

A kdepak se ti migranti na nádraží v Budapešti, jakož i v dalších balkánských zemích, vůbec vzali ? Jaká je vůbec oprávněnost Řecka být členem schengenského prostoru (a taky eurozóny) ? Proč, když nemusí platit Dublinská smlouva, má platit např. ta Lisabonská ? A nakonec - kdopak je zodpovědný za rozvrácení několika zemí Středního východu, zejm. Lybie a Sýrie ?

J. Vala 27.8.2020 9:06

a kolik vojenskych kontingentu z CR branilo vnejsi hranicic EU v Egejskem mori a u hranic Italie ?

J. Jurax 27.8.2020 14:41

Vnější hranice EU se před nelegálními invazory bránit nesmí! Bylo by to proti evropským, pardon, ne evropským, ale EUropským hodnotám!

Nakonec - kolik italských vojáků hrdinně bránilo hranice své země?

J. Jurax 27.8.2020 14:24

Kolaps?

Tak mne napadá, proč si státy platí armády? Není to taky kvůli obraně před invazí agresorů?

V. Církva 27.8.2020 6:29

Ano s tou připravenou policiií a Merklovou se to ví.

Jen s autorem nesouhlasím v mnohem horší záležisotsti. Nejde jen o média. Především na Západě nám vzniká mládež nová, mládež Gottwaldova, pardon Zelená, která je živena rodiči, státem a ideály. O reálném neví nic, komunismus nezažila a myslí si, že jediným posláním státu je rozdávat peníze které vydělali pracující těm, co nic nedělají, mají práva a žádné povinnosti.

Pravda ale je, že těmto neomarxistům nahrává kumulace kapitálu ale i moci v rukou nepatrné menšiny. Ekonomika, kde hlavní zisky nevznikají prací ale kšefty s komoditami a spekulace.

A proto odmítám jak progresivistický socialistický liberalismus ale i ten, který tlačí jiné - politickokapitálové elity. Každý extrém je škodí. Liberalismus potřebuje určité mantinely a fungoval, když ty mantinely byly, jednak zákonné, ale taky kulturní, etické, nepsané. Když se většina lidí trochu styděla když kradla. Ve společnosti, kde je Křesťanství záměrně vytlačováno a tlačí se Islám, nekompatibilní se stávajícími zákony to nemůžem očekávat.

Demokracie pak znamená když proti kapitálové elitě existují rovné volby zajišťující řízení ne podle peněz, ale počtu občanů.

H. Lukešová 27.8.2020 8:21

Páter Halík, katolický představitel varoval před "fašizujícím katolicismem" a je pro "diversitu", vadí mu jednotná křesťanská společnost.

J. Vobr 27.8.2020 4:16

VELMI DOBRÝ POPIS REALITY !!! R^R^R^

J. Vintr 27.8.2020 1:48

To nebylo rozhodnutí pod tlakem okolností. Ty migranty do Německa někdo pozval když byli ještě doma ve svých zemích. Nikdo by se nevydal na tak nákladnou cestu, kdyby neměl jistotu, že uspěje. Přitom při dodržení evropských zákonů by NIKDO z těch migrantů neměl mít sebemenší naději, že jej pustí do Evropy a že bude přijata jeho žádost o azyl. Přicházeli totiž z Turecka, které je ve smyslu azylového práva bezpečnou zemí. Navíc by se nikdo neměl vůbec bavit s lidmi, kteří zahodili své osobní doklady. O tom, že šlo o předem domluvenou akci svědčí také to, že je tak snadno pustily přes své hranice všechny země, kterými museli na cestě do Německa projet. Kdyby vláda kterékoliv z těch zemí neměla jistotu, že nezůstanou na jejím uzemí, tak by si je zaručeně přes hranice nepustila. Ty "konspirační teorie" mají pravdu. Merkelová jednala v něčím zájmu a podle její svazácké minulosti není tak těžké uhodnout, komu slouží.

V. Církva 28.8.2020 7:53

Dovoluji si v něčem nesouhlasit. Důvod migrace je v článku zmíněn. Neziskovky a politické strany podporující migraci nevznikly všechny až v roce 2015. Už déle existují zákony a to mezinárodní, které blokují účinnou ochranu hranic. K tomu tu máme nezávislé soudy, které jsou ovlivněny progresivismem a rozhodují nazávisle, především na rozumu. A neziskovky mají hodně peněz na právničky co navíc studovaly na školách, které byly předvojem progresivismu.

Pak už stačila rozbuška Sýrie. Když šli jedni a nevraceli se, šli i další, informovali se přes internet a už se vlny valily. Kdyby jste viděl, že se lze dostat do bohaté Evropy, že Vás nevyhodí a budou živit, nešl by jste?

Takže problém je to ideologický, progresivisté, co neradi násilí, milují internacionalismus, hlásají rovnost kultur. Ideologie která nevidí stát jako národ, hranice (vlastně ani hranice jednání lidí), demokratické! dohody na jejichž dodržování dohlíží policie a soudy.

Samozřejmě, že do toho tlačí vlastnost islámu agresívně se šířit a propagovat. Možná i spolky které se chtějí pomstít za holocaust. Jenže ti by se silným Západem měli problém. Západ rozložil zevnitř progresivismus, kterému se přestal bránit.

H. Rybnická 27.8.2020 0:28

Pane autore, mám nějak dojem, že Německu závidíte schopnou kancléřku.

H. Lukešová 27.8.2020 0:44

V čem je prosím podle Vás kancléřka Merkel schopná? Proč je otevření hranic podle Vás milionům muslimských migrantů pozitivním počinem? Čím se proslavila německá kancléřka?

J. Nový 27.8.2020 8:05

Paní Rybnická asi vidí ten úspěch v počtu mrtvých z teroristických činů a stovky sexuálně obtěžovaných a znásilněných žen. V tomto vidět "úspěch" je velice zrůdné a dost to vypovídá o nátuře paní Rybnické. Nechtěl bych s ní mít nic společného :-/

H. Lukešová 27.8.2020 8:17

Lidé, žijící v Německu a v dalších zemích západní Evropy mají tím multikulti a politickou korektností, proislámským založením vymytý mozek. V multikulti neomarxismu žijí denně, nečtou nic jiného než proislamismus, denně se setkávají jen s pozitivními zprávami o multikulti, politické korektnosti, krásách islámu, tak holt těmto zprávám věřím, jsou tou výchovou nemocní.

Proto nejsou schopni vidět negativní jevy migrace, islámský terorismus v podobě mrtvých Evropanů, znásilněných žen a dívek a obecně týrání bílých dětí muslimskými migranty.

J. Pankovic 27.8.2020 0:47

To jo. Merkelbàba je opravdu všeho schopná a co je horší, za dobu působení v politice odstranila všechny aspoň trochu myslící lidi a to nejen z CDU

J. Kocián 27.8.2020 0:58

Tak to jste fakt hodně podojila. Připadá mi, že jste si popletla jména.

R. Langer 27.8.2020 5:41

;-D ;-D ;-D