6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MIGRACE: Pravice a princip azylu

Achillovou patou argumentace odpůrců imigrace z problematických zemí je pohled do tváře dětí a starců, reálných uprchlíků před občanskou válkou nebo před Islámským státem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 26.8.2015 20:02

Právě jsem viděl ve zprávách (ZDF-Heute)

že v Dánsku dostává jednotlivá osoba (immigrant) 1450 Euro měsíčně a rodina s dětmi více než 3500 Euro.  Teď to chtějí zkrátit na polovičku a ukazovali Syřanku, která se rozčilovala jak od příštího měsíce málo dostane. Představte si, JENOM 750 Euro !  To nestálo za to utíkat !!!

I. Lyčka 26.8.2015 17:43

Re: Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

Židé žádnou pomoc nepotřebují, jsou natolik schopní, že by si dokázali pomoci sami. Jen by Evropa a její politici nesměli být utajení antisemité, kteří se potají snaží o jejich konečnou likvidaci. Když to nevyšlo Hitlerovi, tak se o to snaží EU. Ta dělá všechno proto, aby se Izrael nemohl bránit, ať jsou vůči němu namířené jakékoliv teroristické akce.

H. Lukešová 26.8.2015 13:04

Re: Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

Židy považuji za naše lidi. Muslimy za naše lidi nepovažuji, tudíž ani Albánce.

J. Kanioková 26.8.2015 11:38

Dost souhlasím,

jen ta "dlouhodobost turistů" .... oni mají své metody, jak to změnit.

Německo je v pasti. Německo má problém. - http://jdem.cz/btdw35

K. Křivan 26.8.2015 11:35

Re: A jak je to s Židy?

1) Židi (a Israelci)  jsou odjakživa součástí Evropy a její civilizace.  Neznám Židy, kteří by nějakou naší pomoc potřebovali. Pokud ano, zapracuje velice rychle  a účinně židovská obec.

2) Muslimští Albánci mají smůlu. Poturčenci horší Turka. Žádný islám v Evropě.

3) Obyvatelé evropské části Turecka ?  Myslíte ty Turky, jejichž předkové obsadili řecká území ?

4) bulharští Turci jsou Turci. Potomci tureckých vetřelců a okupantů. Pro Bulhary taky nejsou  "naši lidé"

5) Baskové ? Sympatický národ. Evropský národ. Jak jste přišla ausgerechnet na Basky ?

J. Kanioková 26.8.2015 11:34

Ano, jde skutečně o "dvojí standardy"

Interview ČT24 - Benjamin Kuras - http://jdem.cz/btdx66

Srbsko radí Německu platit méně peněz na uprchlíky - http://jdem.cz/btd7h4

Náklady na imigrantov v Nemecku explodovali a napätie vzrastá. Náklady na ubytovanie žiadateľov o azyl v Berlíne narástli 45x - http://jdem.cz/btdxc7

P. Remeš 26.8.2015 11:00

Status ... turistů?

Myšlenka na dvojí status obyvatele této země (občané a hosté) s dvojím standartem společenských práv je jistě inspirující a asi by stála za úvahu. Autor má  jistě pravdu, že by to vyvolalo velký pokřik ze strany našich i zahraničních sluníčkářů, ale napadá mě, že spíš jde o to, jak by takový status byl naformulován a označen. Přijíždějí k  nám miliony turistů z celého světa, a i když tito lidé zdaleka nemají všechna práva, která mají naši lidé, nikdo nebude tvrdit, že turisté u nás žijí v nějakém apartheidu. A popravdě řečeno, naprostá většina našich lidí si nepřeje nic jiného, než aby neasimilující se imigranti nebyli ničím víc než pouze dlouhodobými "turisty", kteří jsou zde mohou být jako hosté, ale jednou se dříve nebo později vrátí domů.

K. Janyška 26.8.2015 9:05

Ano, překročit hranice cizího státu je trestným činem

a podle toho je nutno s přestupci jednat.  Zavřít, dát jim najíst a napít  a šetřit, jak se věci mají. Jsou-li to evidentně azylanti ekonomičtí,  zpět.  Žádná další varianta do civilizovaného světa nepatří... Dzp.

S. Netzer 26.8.2015 9:01

Re: Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

A jak je to s Židy? Spadají do vaší kategorie pomocihodných "etnických evropských Evropanů", nebo byste je prohlásila za "čestné etnické evropské Evropany", aby si v případě nouze mohli dovolit požádat o pomoc?

Jsou muslimští Albánci "etničtí evropští Evropané", nebo jen ti římsko katoličtí? Jsou bulharští Turci "naši lidé"? Obyvatelé evropské části Turecka? Baskové?

T. Pansky 26.8.2015 5:30

Tady ocekavam jasny signal nebo postaveni ceske vlady ...

... v cele s predsedou vlady.  Rekl neco?  Postavil se nejak k veci?  Pan prezident se k tomu postavil tradicne se svou pusou otevrenou dokoran, aby se zavdecil svym posluchacum, ale tradicne to je pouze hulvatske gesto.  Podobna zvolani (jako zminovany dopis "ceske inteligence") neni potreba, pokud vlada dela svou praci.  Ale dela ji?

Z. Jaromír 26.8.2015 3:59

Re: Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

Přesně tak. A těch několik zbývajících muslimů učí v Oxfordu matematiku. A etničtí evropští Evropané, hlavně ti z Kosova, si umějí pomoci sami, starají se sami o sebe obstarávajíce pro existenciálně úzkostné evropské Evropany drogy a podobné prostředky k tomu, jak snést tento hnusný a prázdný evropský svět...

H. Lukešová 26.8.2015 1:11

Re: Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

Přesně tak. Pomáhat je nutné našim lidem, etnickým evropským Evropanům, černoši a muslimové ať se starají sami o sebe. My také nechceme pomoc od černochů a muslimů. Kdyby neměli muslimové ropu, tak nemají světu absolutně nic nabídnout. V Evropě muslimové nestudují, potulují se po ulici, jsou nezaměstnaní, vyžírají sociální stát, zapalují auta, demolují obchody, přepadávají Židy, ničí synagogy, recitují Korán a věnují se terorismu. Ne že ne.

K. Křivan 26.8.2015 0:18

Pomáhat slabým ? Ale ano, ale pouze našim slabým

a jen těm, kteří si pomoc zaslouží.  Muslimáci a černoši nejsou "naši".  Svět je nejméně17krát přelidněný, tak opravdu není důvod zachraňovat všechno co k nám naleze.