26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MIGRACE: Jedno odpoledne na ČT2

Tuším, že šlo o středu 27. dubna. Po nějakých bezvýznamnostech o zvířatech asi z Austrálie, ejhle, opět dokument o tzv. „uprchlících“. Chtě nechtě jsem zbystřil pozornost. Komentář je jednostranně nekritický, jak je poslední dobou na stanicích ČT v těchto pořadech smutným zvykem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kolar 4.5.2016 21:46

Re: Haha

Máte sice pravdu pane Juraxi, ale tím jenom formulujete výmluvy, proč neremcat.

Občan musí remcat, když je něco špatně, jinak se nic nezmění!

J. Jurax 4.5.2016 18:37

Re: Haha

No, s tou střelbou na branku máte sice recht, ale ČT si může dovolit na diváky zvysoka ... platí si ji sice povinně, ale řízena je formálně jakousi radou, prakticky těmi, kdož jsou u moci. Takže plní oficielní zadání ... a to je takové, jaké je. A statistiky ... dají se vyhodnotit i tak, že když lid posílá remcavé dopisy, je třeba propagandu zintenzívnit, aby i remcalové prohlédli ...

A sledovanost se dělá jinak - seriály etc.; všeliká publicistika na ČT2 je okrajová ...

P. Joch 4.5.2016 15:01

nepřesnosti

Celý článek mohl být třetinový a pak by za něco stál.

Takhle jen člověk může upozornit na omyly. Ropa není předražená, pohonné hmoty předražuje stát, uvalováním stále větších spotřebních daní. Jakmile přestaneme jezdit na ropu, stát je bude MUSET uvalit na elektřinu, vodík, či co se bude používat jako palivo, jinak zhyne. Možnost výměny celé baterie, není chytrý patent českých mozků. Toto řešení už dávno vymysleli Izraelci, ale zkrachovalo na neschopnosti automobilek domluvit se na jednotné formě a rozhraní baterií. Při překotném vývoji ani není divu. Jednotné akumulátory nejsou ani u mobilů, přitom tam to není zdaleka tak kritické.

F. Houžňák 4.5.2016 8:26

To není nabídka moje, to říkal Vláďa,

taky říkal, že byste se eminentně hodil, že už měl pár takových jako vy a všichni se nechali přesvědčit, a dělají dobré služby. Znáte to, ti nejzapálenější bojovníci hubou proti něčemu jsou pak nejlepší a nejzapálenější bojovníci za to samé, když se to podepře konkrétní nabídkou. Jak říkají Němci, Die größten Kritiker der Elche waren früher selber welche.

P. Kolar 4.5.2016 1:30

Haha

Samozřejmě, že to spláchnou. Ale vyhodnotěj statistiku a někam to nahlásej. Pokud bude rozumně odporu od obyč lidí, tak budou přinejším opatrnější. Když ho bude hodně, třeba se něco změní.

Ale pokud nevystřelíte na branku nemůžete nikdy dát gól.

J. Jurax 4.5.2016 0:05

Re: Nebudu se......

No, hezká představa - jenže oni ty petrodolary investují jinam a tam jim budou taky vydělávat - oni tu naftu snad už ani nepotřebují :-)

J. Jurax 3.5.2016 23:59

Re: Za nepřijetí migranta pokuta

Kuš, nestrašte ...

J. Jurax 3.5.2016 23:58

Re: Vážení, kolik z vás

No a kam myslíte, že by takový email v ČT spláchli?

P. Kolar 3.5.2016 23:52

Vážení, kolik z vás

co souhlasí s panem autorem a myslí si, že nám televize na pokyn z vyšších míst vymývá mozky - kolik z vás napsalo ČT2 aspoň email, aby si takové pořady strčili do prdele? :)

P. Kolar 3.5.2016 23:48

Re: Za nepřijetí migranta pokuta

Souhlas. EU začíná být horší než komunisti.

L. Popovský 3.5.2016 23:07

Re: Nějak

Ruská federace je jediný člen OIC, ve kterém jsou muslimové v menšině. Jinak s Vámi souhlasím.

B. Hamáček 3.5.2016 22:54

Re: Za nepřijetí migranta pokuta

To je přesně , co si Putin přeje.

B. Hamáček 3.5.2016 22:52

Re: Nějak

Tak mi prosím vysvětlete obrovskou aktivitu ruských agentů u nás. Obrovskou aktivitu proruských serverů. Proč má ruské velvyslanectví nadměrný počet zaměstnanců ? To vám nic neříká. Že něco nechcete vidět a vědět , tak to neznamená , že to neexistuje.

B. Hamáček 3.5.2016 22:29

Re: Vláďa říkal, že celou záležitost

Vzhledem k tomu , že jsem poměrně konzervativní člověk a nerad měním barvu vlajky zůstanu u té své . Tudíž vám děkuji za nabídku , ale nepřijímám.

Z. Lapil 3.5.2016 22:18

Re: Nějak

Jednak každý partner dobrý, jednak v Rusku je docela dost muslimů (tuším k 15%?), ale hlavně mám za podstatné - v různých těch Uzbekistánech a Turkmenistánech jsou hodně velké ruské menšiny, takže vůbec není od věci ukazovat tím směrem vlídnou tvář. Přinejmenším do doby, než to tam prohlásejí za rekreační oblast. Podobně jako Krym.

J. Lepka 3.5.2016 22:04

Re: " Den „D“ se neúprosně blíží."

Trochu mi tím připomínáte Járu Cimrmana a jeho dělostřelecké doručování zásilek, stále mu ubývalo adresátů. Obávám se, že stejně dopadnou i první abonenti na bezdrátový přenos, leda by to bylo poslíčkem. I to je za těch 100 let možné.

Opět jsem si vzpomněl na jednu sci-fi povídku někdy z počátku osmdesátých let. Děj se samozřejmě odehrával v daleké budoucnosti, ovšem zemětřesení potrhalo telefonní dráty a nebylo spojení. Ani zmínky o mobilních telefonech, které už v té době existovaly, sice ne u nás, ale technologie na ně již byla. On prostě není každý jako Stanislaw Lem, vizionář, ne fantasta.

P. Selinger 3.5.2016 22:03

Za nepřijetí migranta pokuta

další důvod, proč vypsat eferendum a vystoupení z EU.

J. Lepka 3.5.2016 21:52

Re: nejen čt

No, doba ledová jaksi nenastává, přesto jakousi klimatickou změnou procházíme. Ovšem jednoznačně z toho vinit člověka je blbost.

B. Uhlich 3.5.2016 20:25

Re: Za nepřijetí imigranta pokuta 250.000€

Ale ono to bude jinak , my ho přijmeme a on uteče... :-))) Víc to neřešte, naše chudoba nás chrání... :-))))))

J. David 3.5.2016 17:12

Televizní aparát jsem "hodil do kopřiv"

Pardon, obrazně řečeno, tedy do sběrného dvora. Bohužel ani na stará kolena jsem se nezbavil povinného výpalného za ČT, neboť mé "alter ego female" si ve svém budoráru nemůže představit podzim života, bez čumendy na TV. Ale takový je život i s vědomím, že kdybych spláchl koncesionářský poplatek do hajzlu, bylo by to asi prospěšnější *). Bez aparatury televizní je mi lépe na těle i duchu, prchivost nenechá lomcovat mým majestátem, nechytají mne atavistické sklony, nemusím řešit druhotnou hypertenzi a výlev adrenalinu. Svým způsobem pohodička, mohu se o to intenzivněji věnovat svým koníčkům, a nečučet z kanape jenom "na bednu", a kór, na to zoufalství "pozitivní multikulti" na "kanálech" ČT. Seppi Goebbels by byl proti nim pouze tovaryšem, do mistrování na ČT, by mu ještě hromada praxe a nápadů chyběla. Ale fuj, být takto "xenofobně příkrý" vúči mainstreamové klace pravdoláskařů, mediálního šiřitele "dobra", za cizí peníze formou "obligatoria" koncese. Máš přístroj/nástroj/el. proud střídavý/stejnosměrný, tak plať ČT povinné výpalné (když máte proud, můžete mít i TV přijímač, a tudíž i ČT). Komické na tomto principu je i to, že pár nablblých politi(ků/ček), prosazuje alimentační plnění formou "koncesního obligatoria ze SR" (tedy všech plátců berního inkasa) matičkám samoživitelkám, které se nechali oplodnit, aniž věděli, zdali je "kladeč a ploditel" alimentačně podpoří finančně. Obligatorium tkví v tom, že se ouředně nařídí část alimentů z mých berní, protože mám v pantalonech nástroj, byť jsem si s matičkami samoživitelkami ani "neškrtl". Ale je to i genderově vyvážené, "female" daňové poplatnice to zatáhnou také, taková genderová monetární "oplodňovací" politika. Pokud to projde, tak se na stáro dám na gruppen-sex, pokud mi to bude "stát" za to, tedy tu "obligatorní koncesi".

*) 135 Kč, bankocetli 100 vyplaví česle, a česlař se obohatí o meníčko, ale co s těmi mincemi? Neplavou, a zůstávají na dně "hajzlíku"... Pecunia non olet, i z "bílé keramiky". Pazoury budou.

J. Kanioková 3.5.2016 15:50

....

Referendum o kvótách v Maďarsku posvětil soud

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/402355-referendum-o-kvotach-v-madarsku-posvetil-soud.html

H. Lukešová 3.5.2016 15:37

Re: Za nepřijetí imigranta pokuta 250.000€

Vy se smějete, ale to je dost hrozné, kolik milionů eur budeme muset zaplatit, abychom se vykoupili z povinnosti přijmout nějakého migranta, většinově gaunera.

J. Farda 3.5.2016 15:31

Re: Za nepřijetí imigranta pokuta 250.000€

:-))

P. Vaňura 3.5.2016 15:02

Za nepřijetí imigranta pokuta 250.000€?

Ti co to vymysleli zapomínají na to, že pokud dáme pašerákům desetinu této částky, migranty během dopravy do Evropy utopí...

P. Vaňura 3.5.2016 14:58

Všechno, co se vyrábí z ropy se dá vyrobit z uhlí, dokonce

i včetně toho benzinu jako až do poloviny 60 let dokonce i u nás. Je to jen otázka ceny!

P. Vaňura 3.5.2016 14:53

Kdo by např. někdy kolem r. 1925 hádal, že v Německu

se k moci nedostanou komunisté, ale jakýsi Hitler...

B. Uhlich 3.5.2016 13:39

Re: Autore, elektromobil v dohledné i ve vzdálenější době

Mno, pokud Vaše znalosti končí s začínají u pumpy a víčka od nádrže na Vašem autě... pak je mi líto. Možná, že by Pavel Smatlak udělal dobře, kdyby se podíval z čeho je vyrobena většina plastových dílů automobilu, pneumatiky... z čeho je vyrobeno to na čem píše své geniální příspěvky... na čem při tom sedí atd... atd... Jinak doporučuji starého dobrého google a tam si zadat co všechno se vyrábí z ropy a třeba pak možná docvakne..., jakou ztrátu by utrpěli šejci, kdyby se vyrobilo pár set tisíc elektrovehiklů navíc... A mimochodem, z čeho se asi vyrábí ty elektromobily... :)))

A. Alda 3.5.2016 13:39

Dobře napsáno, pane.

Smekl bych klobouk, kdybych ho nosil. Popsal jste dobře to, co sám cítím.

S. Netzer 3.5.2016 13:34

Re: Za nepřijetí imigranta pokuta 250.000€

"se zřejmě budou moci „vykoupit"

L. Popovský 3.5.2016 13:30

Re: Nějak

S tím co píšete, pane Lenci, mohu jen souhlasit. Jen mi nejde na rozum to členství Ruska v Organizaci islámské spolupráce (OIC). I když na druhou stranu, když se jej USA snaží izolovat, tak asi každý partner dobrý... Stejně mi to ale hlava nebere.