2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MIGRACE: Česká vláda švejkuje

Evropská komise chce potrestat Česko za to, že neplní kvóty na rozdělení migrantů z Řecka a Itálie. Z vlády slyšíme, že způsob české obrany bude takový, že za to může „laxnost“ Řecka a Itálie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 16.7.2017 9:30

Re: Tak po stoprvé Rudolfe.

Je ubohé, že s našimi dnešními "nepřáteli" jsme se domluvili a naši dnešní "spojenci" s námi zacházejí jak s póvlem.

HNUS!!!

P. Zinga 15.7.2017 9:55

Re: Tak po sté

Pane Rudolfe, zřejmě Vám uniklo, že ještě předtím došlo k praktické anulaci Dublinských dohod Německem a že hlasování o tak důležité věci, silně omezující suverenitu členských zemí, mělo proběhnout v jiném režimu. Zřejmě vnímáte realitu prizmatem své orientace.

M. Prokop 15.7.2017 11:38

Re: Tak po sté

Možná prizmatem, možná za peníze (je-li vůbec možno takhle blbnout za peníze).

P. Rudolf 15.7.2017 15:55

Re: Tak po sté

Hlasování, pane Zingo, proběhlo v tom režimu, který byl platný. Jestli jsme nabyli přesvědčení, že Němci porušili Dublin, měli jsme u EK (minimálně) protestovat. Na nic takového si však nepamatuji.

T. Hraj 15.7.2017 12:39

Re: Tak po sté

Cesta poruseni dohod je mozna "detinska a krajne neseriozni" , ale rozhodne ne "nevyhodna". Prave naopak.

Vystoupit z EU by jiste bylo, jak rikate cestne, ale jaksi pomijite fakt, ze proces trva minimalne 2 roky. Ani slovem jste navic nezminil poruseni dublinske dohody Nemeckem a jinymi, ktere dela z cele LS car papiru a tak bychom ji take meli brat.

P. Rudolf 15.7.2017 15:58

Re: Tak po sté

Pokud považujete porušování dohod za výhodné, pak život v právním státě a demokracii musí být pro vás peklem.

T. Hraj 15.7.2017 18:58

Re: Tak po sté

V kazde smlouve se vzdy pise, pri zavaznem poruseni smlouvy je druha strana opravnena odstoupit. Je to nejen logicke, ale i moralne zcela vporadku. Vy se naproti tomu stale ohanite formalni strankou, ktera vam navic kulha.

V. Klepetko 15.7.2017 12:42

Re: Tak po sté

Je to jednoduché: zavedení STÁLÉHO přerozdělovacího mechanizmu migrantů je neslučitelné s existencí EU ve stávající podobě.

Takže buď musíte od tohoto neonacistického mechanizmu ustoupit, nebi musíte vytvořit nějakou JINOU unii - dvourychlostní, trojrychlostní, federativní republiku nebo třeba monarchii, prostě úplně jinou.

Potom se ale budete muset zeptat občanů v referendu, zda chtějí do této nové Unie vstoupit!

P. Rudolf 15.7.2017 16:06

Re: Tak po sté

Jistě, nesouhlasíme-li, měli bychom to řešit a když to nepovede Ke stavu, který nás uspokojí, tak vystoupit a začít budovat něco jiného, nám bližšího. Co by to bylo si dovedu docela živě představit. Klidně se pak občanů ptejte na co chcete. Do té doby jsme však vázáni dohodami, které jsme sami a naprosto dobrovolně podepsali.

V. Klepetko 16.7.2017 0:12

Re: Tak po sté

Jenže nejpozději na podzim budou chtít Francie a Německo tyto dohody radikálně změnit! Je to jakoby uvnitř USA několik států chtělo budovat nějaký kvalitativně nový novotvar...

My Unii neopouštíme ani nechceme opustit - Unie opouští nás! :-)) Mezi Brexitem a vznikem "tvrdého jádra " není žádný principiální rozdíl : obojí je destrukcí stávající struktury a negací nyní platných dohod!

P. Rudolf 16.7.2017 7:31

Re: Tak po sté

Oba dva vaše odstavce kulhají ne na jednu, ale na obě nohy.

USA jsou federálním státem, kde některé rozhodující pravomoci má pouze centrum. Kdyby se tudíž třeba taková Kalifornie rozhodla, že ze stávající federace vystoupí, či spolu s Floridou založí něco, co je mimo dosavadní federální pravidla hry, musely by s tím souhlasit federální instituce. Jinudy by cesta nevedla (pomineme-li vojenský konflikt). Z EU však může její člen vystoupit (dle domluvených pravidel) kdykoliv, bez toho, aby to centrum mohlo jakkoliv ovlivnit. Čímž není vůbec žádný problém, aby pár států z EU vystoupilo a založilo si jiný, realitě, zkušenostem a vývoji Evropy více odpovídající společenství. A Brusel může jenom tiše přihlížet.

A Brexit žádnou destrukcí EU není ani náhodou. Pouze jeden její člen (byť významný) se rozhodl opustit stávající spolek a doposud se přitom chová zcela právně konformně. Změna některých pravidel fungování EU rovněž nemůže být destrukcí EU, nýbrž jejím posunem k lepší funkčnosti. Dohody jsou od toho, aby se s přežitím či zjištěním nefunkčnosti něktrých jejich artikul měnily. To však vždy v souladu se zákonem. Nic jiného zatím z chování Francie ani Německa vyčíst nelze.

V. Klepetko 16.7.2017 9:43

Re: Tak po sté

Pane Rudolfe, změny, které navrhuje Macron, nelze realizovat bez hlubokých zásahů do primárního práva Unie. Což se bez našeho souhlasu neobejde, a neobejde se to ani bez souhlasu Europarlamentu a Rady EU!

Jiný postup by byl opět destruktivní. Představa, že se na stávající legislativu podaří "naroubovat" jakýsi přílepek, který bude určovat pravidla uvnitř "tvrdého jádra " bez zásahu do primárního práva je sice v duchu úvah současných bruselských právních kouzelníků, je to ale opravdu ekvivalentní případnému pokusu Kalifornie, New Yorku a třeba Marylandu o založení nové monarchie v čele s králem Kaliforňákem s tím, že stávající USA budou prohlášeny na periferii nového království... :-))))

A s tím Brexitem... Když odmontujete z auta jedno ze čtyř kol, tak se jedná o destrukci, i kdyby ta demontáž probíhala právně čistě. O "větší funkčnosti" zůstatkové invalidní tříkolky bych si dovolil pochybovat :-))))

V. Klepetko 16.7.2017 12:54

Re: Tak po sté

P.S. A když o tom, pane Rudolfe, přemýšlím, tak mě napadá jen jeden nedestruktivní způsob založení "tvrdého jádra", říkejme mu třeba "Bruselistán"...

Dokážu si představit založení "Bruselistánu" jako federace s jednotným rozpočtem, daňovou soustavou a armádou. Načež se Bruselistán může ucházet o členství v EU: zahájí přístupové rozhovory a bude po nějaké době přijat za řádného člena. Současné zanikne členství bývalého Německa a bývalé Francie: ne proto že by vystoupili, ale protože prostě zaniknou jako subjekty mezinárodního práva :-))))

J. Vlček 15.7.2017 7:54

Pane Bartoni,...

...ať už tuto taktiku švejkováni vymyslel kdokoliv, pak je to blbec, který nemá v politice co pohledávat, natož se podílet na vládě našeho státu. Dík za váš článek.

J. Dusitko 15.7.2017 7:36

Vláda ČSSD nechce platit penále

protože musí nejprve zaplatit dědicům Altnera! Samozřejmě ze svého!!

D. Polanský 15.7.2017 7:30

Asi správné řešení je zcela jinde.

Když se mi někde vůbec nelíbí, tak odcházím. Tohle brečení mi připomíná dítko bohatých rodičů, které rodičům nadává, že jej nechápou, ale z domu se mu nechce kvůli dobrému hmotnému zajištění.