17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MÉDIA: Vězeňství u dominy

Kdyby si moderátorka pořadu ČT 1 "Máte slovo" Michaela Jílková při svém účinkování práskala bičíkem, její pobíhání mezi účinkujícími by ještě výrazněji připomínalo vystoupení krotitelky lvů v kleci v cirkusové manéži.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Milfait 9.11.2011 13:52

Vězeňská ekonomie

Je úděsné, že není možné přinutit pracovat vězně, aby si na svůj pobyt vydělali a ještě při tom vytvořili nějakou přidanou hodnotu pro pracovníky vězeňské služby a  pro vylepšování jejich vlastního ubytování. Z dřívější doby jsem znal poměry ve  věznici Plzeň-Bory, kde spousta vězňů pracovala pro Jabloneckou bižuterii a dále tam byly rozsáhlé dílny pro kovovýrobu. Nevím proč musím být takovým humanistou, že vězně nemůžu nutit k práci a místo toho jim poskytnout televizi, posilovny a další sportovní vyžiti. Přesně jak píše pan Schwarz "vězení není procházka".

J. Schwarz 9.11.2011 9:53

Máte pravdu,

vězení není procházka - ale jak pro koho. Pro slušného člověka který šlápl vedle je to děs, pro protřelého gaunera, zloděje a násilníka žádný problém. Právě recidivista a gauner je ve vězení jako doma, a tamní poměry a mezilidské se moc neliší od těch, na které je zvyklý ze svých "part". Tak na koho se naše "spravedlnost" vlastně  zaměřuje? A pokud jde o rozhořčeného důchodce, moc se mu nedivím, s dlužníky mám vlastní zkušenost. Stát se na vás vykašle, to, že dlužník lže jak stran důvodů proč a na co si chce půjčit, lže pokud jde o záruky stát nezajímá, podobné dlužníky pro podvod nestíhá. Ale, upřímně řečeno, čím se takový dlužník liší od šíbra, který vybírá na "oběti povodní" a vybrané peníze strčí do kapsy?

J. Stejskal 9.11.2011 1:43

Já ten pořad viděl.

Tam byl problém v tom, že pravdu měli vlastně všichni.