7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

MÉDIA: Na Vitáskovou byl Moravec krátký

Kdo očekával od Otázek Václava Moravce dne 6. prosince 2015 atrakci v podobě názorového utkání ministra spravedlnosti Roberta Pelikána s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem, musel být zklamán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 10.12.2015 17:46

Moravec nerozumí nikdy ničemu

Jenom kecá a kecá. Proto jeho pořady sleduji jen občas, když se náhodou předem dozvím, že v něm bude hovořit (nebo se o to alespoň snažit) někdo rozumný. Moravec je tloustnoucí "líný kapr" v ČT a jeho pořady tomu odpovídají.

Na Vitáskovou jsem si počkal, uváděla velmi zajímavá fakta, která jinak do hlavních médií neprojdou. Třeba to, že na OZE musíme doplácet 20 let, zatímco jejich návratnost je v řádu 7 let. Dokonce řekla, že je řada OZE, kde lze mluvit o "překompenzaci" (rozuměj: přeplacení dotacemi) až v řádu 300% !

Zajímavé bylo sledovat zprávy z této debaty na teletextu ČT. Nejdřív se tam objevilo shrnutí argumentů Vitáskové včetně údajů o přeplacení některých OZE až o 300%. Za krátkou dobu ještě odpoledne byla zmínka o vysokých "překompenzacích" z textu vypuštěna a nahrazena dodatkem o tom, že jakási sdružení OZE s nevyplacením dotací nesouhlasí... což v rozhovoru vůbec diskutováno nebylo a nemohla to být ani reakce bezprostředně na nedělní diskusi.

V ČT prostě nepohodlné zprávy zcenzurovali. Mohu doložit přesnými kopiemi z teletextu téhož dne.

B. Rybák 9.12.2015 22:20

S obhajobou

Paní předsedkyně Vitáskové zcela souhlasím!

J. Kyselková 9.12.2015 21:05

Pořad jsem sledovala,

paní Vitáskové věřím. Postup vysvětluje jasně. Václav Moravec se opakovaně motal na populistickém "tak - bude energie zdražena nebo ne ?"  Tam měl být kvalifikovaný oponent, pokud hrozí tak vysoký kriminál. Já doufám, že Vitásková zvítězí.

Za to vůbec nevěřím slunéčku Pelikánovi. Ten nám ještě posvítí !

R. Kulík 9.12.2015 19:37

je to tak

Pokud by paní Vitásková nezabránila přezkumu vydání licence, mohlo se zjistit, že licence byla vydána protizákonně, a mohlo se začít se stiháním toho kdo ji vydal. To rozhodnutí paní Vitáskové zmařilo. Je tedy správné, že je stihaná ona.

M. Gavlák 9.12.2015 14:57

Problém té "drzé" dámy ale je,

že jí nic nebránilo na poslední chvíli schvalovat rozhodnutí, díky kterým se dotace vyplácí i jejím kamarádíčkům. Takže žádný Mirek Dušín v sukních to rozhodně není...

Z. Koutecký 9.12.2015 16:55

Re: Problém té "drzé" dámy ale je,

Jen tak mimochodem, tak ta podezřelá licence byla na poslední chvíli schválena 31.12.2010, když byl předsedou ERÚ Josef Fiřt. Vitásková nastoupila do ERÚ 1. srpna 2011. Zatímco se ovšem Fiřtovi neklade za vinu, že udělení té licence nezabránil, ba zlí jakyzové dokonce tvrdí, že ji nařídil, tak Vitáskové hrozí 9 let vězení za to, že nezabránila ředitelce odboru licencí v zamítnutí přezkumu udělení těchto licencí.

L. Novák 10.12.2015 17:54

Re: Problém té "drzé" dámy ale je,

Zajímavé je, že ČT nyní pořád dokola opakuje ze záznamu slova státního zástupce, který žalobu podal, včetně návrhu trestu (9 let nepodmíněně ve vězení s ostrahou).

Shrnutí je např. zde:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zalobce-navrhuje-vitaskove-kvuli-solarnim-podvodum-9-let-vezeni/1290997

F. Doušek 9.12.2015 12:49

9 let natvrdo před brněnským soudem dnes žádá

žalobce pro Vitáskovou. Prý může za miliardové ztráty při solárním boomu.

P. Maleček 9.12.2015 10:29

Ale fuj Jemelíku, komouši coby zachránci demokracie?

Vitáskovou též upřednostňuji před "velkou kapsou" Mládkem. Ale copak že nám to Jemelík doporučuje s těmi komouši? Že prý jsou neprávem vyřazeni z řad demokratických subjektů a že by byli zdrojem odborníků pro naši chřadnoucí demokracii?

Ale fuj Jemelíku, když pominu vaše prokomoušské sympatie, to jste tak hloupý a nevědoucí? To nevíte, že komouši předstírají demokracii jen když jim jde o přežití? Ale dejte jim kousek moci a uvidíte ten rachot.

Kdyby vám nestačila komoušská lež o budování demokracie a podnikání z let 1946 - 1947, skuste se trochu zahloubat do fungování třeba Ústeckého kraje v jehož čele je komoušský hejtman, nedávný rudý agitátor. Místní mafie chroptí blahem a nad dobou zkorumpovaného dua ODS-ČSSD znechuceně mluví jako o bídných letech.

Tímhle byste chtěl léčit bezesporu nemocnou českou demokracii?

V. Mlich 9.12.2015 16:39

Maleček neumí číst

Zkuste si to přečíst ještě jednou, možná vám dojde, na jaké hrábě jsti šlápnul.Pan Jemelík nepíše nc o tom, jaký má na Filipa názor, jen konstatuje, jaké kacířske otázky může svým chováním vyvolat u nezaujatého diváka. Což rozhodně nejste, podle té snůšky plivanců.

P. Maleček 11.12.2015 5:51

Re: Maleček neumí číst

Ale umím číst, jen na rozdíl od vás i to mezi řádky.

J. Chaloupka 9.12.2015 9:18

Nemůžu si pomoc, ale zajímalo by mne, koho má

v zádech Mládek, kterému prý přezdívají Velká kapsa.

P. Štěpánek 9.12.2015 0:19

Ja si nemuzu pomoct ale drze holce fandim

Nevtipkuji

J. Myslivec 9.12.2015 7:55

Re: Ja si nemuzu pomoct ale drze holce fandim

Moje řeč! Na exhibice vymývače se nedívám, stačí komentář p. Jemelíka. Díky za to!

D. Procházka 9.12.2015 9:28

Re: Ja si nemuzu pomoct ale drze holce fandim

Já jsem ten kousek o dotacích viděl. Doporučuji pro demonstraci, jak se dělá špičková angažovaná nekvalifikovaná žurnalistika. Moravec a jeho tým je naprostá tragédie.

J. Farda 9.12.2015 16:21

Re: Ja si nemuzu pomoct ale drze holce fandim

Mne by zase zajímalo, kdo tlačí v TV káru Moravcovi, který přišel s pověstí kovaného profíka vyškoleného v BBC a předvádí velmi svéráznou investigativitu. Zlatý neškodný plácal Otakar Černý v devadesátých....