29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MÉDIA: Muž s koženou brašnou nesmí projít

Muž s koženou brašnou, rozuměj Václav Klaus mladší, nesmí projít. Kam? Do předvolební debaty lídrů politických stran. Stačí jen trochu upravit pravidla. Třeba vsunout jedno slovíčko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Burda 13.9.2020 21:39

I když má TOP09 málo voličů, pořád jich má násobně víc než Klausova Trikolora.

P. Čech 12.9.2020 12:55

Ono to je zásadně o tom, pane Štěpánku, že v České republice existuje a vládne česká demokracie. To je naprosto jiná "demokracie" než je demos kratos - vláda občanů. Je to českými t.zv. elitami zprzněná demokracie a to jen k obrazu těchto elit. Hlásnou troubou těchto elit je potom ťaké t.zv. veřejnoprávní Česká televize a rovněž t.zv. veřejnoprávní Český rozhlas. Výsledkem je potom politický systém, který nemá se skutečnou demokracií téměř nic společného. Spíše inklinuje k reálnému socialismu, pouze jako úlitba ovčanům stříknutému notně prvky anarchie. V takovém systému se potom nelze divit, že si "elity" dělají co chtějí a to zejména jen proto, že jsou členy některých politických stran. A o tom to všechno je.

K. Salajka 12.9.2020 10:12

Souhlasím s tím, že se junior zcela vytratil z obrazovky, což nápadně kontrastuje s tím, kolik prostoru dostávají jiní géniové.

J. Kouk 12.9.2020 10:17

Já juniora sledují, jako ostatně každého, ale jinde. YouTube vám to přímo nabízí, na víc, české politické rozpravy už nesleduji. Čtyři na jednoho není výjimka.. ten jeden tam je, aby byla zachována "vyváženost"

J. Hovorka 12.9.2020 13:56

Pane

J. Kouku a co na nem sledujete jak zvani a lze?;-D;-D

S. Donát 13.9.2020 11:52

To byste nepochopila, Žofinko.

J. Kanioková 13.9.2020 13:31

1*****

P. Čech 12.9.2020 12:59

No vidíte a já s tím nesouhlasím. Ve skutečně demokratickém systému musí mít každý politický subjekt naprosto volný přístup zejména do t.zv. veřejnoprávních médií a zejména tam musí mít možnost obhajovat své ideje. Pokud tomu tak není, a ono tomu tak není opravdu, potom se nejedná o žádnou demokracii, ale o prachsprostou diktaturu, diktaturu elit a jejich politických stran.

P. Burda 13.9.2020 21:47

Myslíte, že když zítra vyhlásím založení strany pro všechny metrákové plešouny (jednočlennou, ale s ambicemi aspoň na domovní důvěrníky), měl bych mít "naprosto volný přístup zejména do t.zv. veřejnoprávních médií"? Určitě ne.

Ale byl by to politický subjekt, takže podle Vašeho by nárok měl mít. Jen by se veřejnoprávní média změnila v "o něco horší Facebook".

V. Halašta 12.9.2020 20:58

Byl využíván Novou, jako hlas ODS. Zněl sice jinak, než většina ODS ale jim to tak, ze známého důvodu, vyhovovalo. Když už není v ODS, proč by ho měli vystavovat.

Myslel jsem, že to změní nový majitel ale zřejmě má Kellner jinou náturu než majitel lidovek.

A. Novák 12.9.2020 23:05

Kdo se dnes rozhoduje podle obrazovky?

J. Kouk 12.9.2020 10:09

Proč státní tv, či chcete-li, veřejnoprávní placenou povinné všemi, co mají televizor? Je tu dost soukromých tv a pokud politické strany chtějí, ať si udělají třeba každý svou a každý kdo bude mít zájem se na ně může podívat. Ponecháván stranou, že Česká tv je nekalou konkurencí soukromých tv, tím, že vysílá reklamy, které jsou jediným příjmem soukromých tv, že vytváří na rozdíl od soukromých tv, vlastní programy za dotované ceny... Vždyť najednou sport se stává i ryze soukromým byznysem, fotbal, či olympiáda.. Já osobně bych celou Českou tv zrušil. Zpravodajství dělají i soukromá tv a není rozdíl. Zvláštní zpravodaje do vzdálených zemích taky nemusíme. Neoblíbení politici u České tv stejně dostávají prostor u jiných tv, protože jim zvyšují sledovanost, tak že kdo chce, tak si je najde. .. Stát ušetří víc, než ušetřil bezhlavou privatizaci ostatních státních podniků, tak že PRODAT... Archiv všechno, co doposud má, nechat a prodávat licence. Za politické týdeníky a jiné, nechat volně ke stažení, ať lidí vidí tu minulou hrůzu a vše ostatní platit

P. Čech 12.9.2020 13:02

ČT a Řo by měly být privatizovány a poplatky zrušeny. Je to jen socialistický relikt a snaha našich mocipánů o ovládání myslí lidí.

P. Burda 13.9.2020 21:52

Tento "socialistický relikt" má a měla většina kapitalistické států. Jen tam stejným způsobem, jako ČT nyní, dělali zpravodajství od založení.

D. Mach 12.9.2020 10:02

Tak VK mladší byl do Poslanecké sněmovny zvolen za ODS a ta v předvolebních diskusích zastoupena je. Trikolora je z hlediska volebních preferencí natolik marginální, že pak by se diskusí muselo účastnit 20 až 30 stran. Ale hlavně nevím, za jaký kraj VK mladší kandiduje.

J. Kouk 12.9.2020 10:19

Okamura už zvolený byl a výsledek? Já ho nevolil, ale neměla by Česká tv zvát i jeho?

D. Mach 12.9.2020 11:27

Kvůli mně určitě ne. Ale podle toho, co jsem slyšel včera, tak si dělají průzkumy v krajích. Jinak by jim z toho vypadla místní sdružení, která mají často vysokou podporu.

P. Čech 12.9.2020 13:34

Zvát by jej zásadně měla, když zve představitele politických stran, které ve volbách dosáhly dokonce menšího počtu hlasů než SPD. Že jej nezve je klasickou ukázkou toho, že ČT je zcela ovládána jednou z našich opozic (ODS, TOP 09, Piráty, KDUČSL a STAN), tedy politickými stranami a hnutím, které všechny dohromady představují naprostou menšinu a menšinovou vůli našich občanů. To ovšem není znakem demokracie, ale prachsprosté diktatury menšiny.

P. Khail 12.9.2020 18:29

Když se na ČT nedíváte tak aspoň nefabulujte. Zástupce SPD v debatě byl. :-)

P. Čech 12.9.2020 13:29

Václav Klaus ml. nebyl do poslanecké sněmovny zvolen. Zvolena tam byla tehdy jeho politická strana ODS. Přečtěte si volební zákon a potom to snad pochopíte. U nás s výjimkou senátu a voleb prezidenta neexistují přímé volby zástupců občanů. Jsou praktikovány zásadně nesvobodné volby, kdy je volebním zákonem voličům diktováno koho musí volit (politické strany a hnutí) a dokonce jak musí volit, aby jejich hlas byl platný (nesmí volit napříč politickým spektrem a pod).

Pokud 20-30 stran kandiduje, potom by se měly debat účastnit všechny. Jak, to už je věcí těch, kteří takový paskvil, jakým je volební zákon schválili.

P. Lenc 12.9.2020 9:50

Ono říkat pravdu se v tom televizním levičáckém hnoji prostě nevyplácí.Volím i když možná marně Trikoloru.

J. Kouk 12.9.2020 10:14

Já ji nevolil, protože se mi její předseda jeví jako dost arogantní a neschopný porozumění k jiným názorům, ale mám k vám sympatie, protože i taková strana je velmi potřeba... Věci veřejné taky měli ve volebním programu jít vládě po krku a pak ji několikrát vyslovili důvěru, tak že na slova už nedam

P. Čech 12.9.2020 13:40

Buďte ubezpečen, že nebudete volit marně. Nesmíte totiž dát na předem zaplacené průzkumy veřejného mínění, které dopadají tak, jak si to jejich zadavatelé přejí. V minulých volbách také prognózovaly SPD méně než 5% a jak to nakonec dopadlo, víme všichni. Politické strany a hnutí jedné z našich tří opozic kolem sebe jen kopou, jako ty chcípající kobyly. Kéž by je už voliči poslali tam, kam dávno patří. Na politický hřbitov.

J. Pankovic 12.9.2020 9:35

Matovič se dostal do politiky tak, že pomocí inzertních novin nasbíral 250.000 podpisů za zrušení koncesionàřských poplatků pro STV...

Vsadím se, že tady by to šlo taky :-)

D. Mach 12.9.2020 10:03

Je tady v Čechách strana, která v parlamentních volbách kandidovala s tímto heslem. Nevyhrála!

J. Plzák 12.9.2020 9:29

Na čs. televizi koukám jen sporadicky a tím nejsem v obraze abych mohl posoudit, jestli není jiná možnost. Není ale tady televize Barandov? Tam kdyby byla debata s juniórem a Okamurou o den později, byla by jistě bohatě sledována.

Jenže, pokud se nepletu VKml. se nad Okamurou ušklíbá. Je si tedy sám vinen.

Nemohu si pomoci, ale Trikolóra mi připomíná Haškovu stranu "mírného pokroku v mezích zákona".

Tedy znovu: VKml. už nikoho neškrtí, ani tu Udžénii.

K. Salajka 12.9.2020 10:06

Pro Lenina byli také největším nepřítelem Eseři, protože měli program blízký bolševikům.

P. Čech 12.9.2020 13:50

Zdalipak to ovšem není tím, že naše občanská hnutí nejsou vinou animozity jejich představitelů schopna toho jediného, co by tento náš stát mohlo zachránit. Spojení (koaliční) všech občanských hnutí s výjimkou STAN do jednoho subjektu (koalice) a dosažení tak v poslanecké sněmovně ústavní většiny. Odesláni politických stran tam, kam již dávno patří. Kam, to neřeknu, protože nechci být sprostý.

F. Navrátil 12.9.2020 8:50

Česká televize je především zařízením na utrácení sedmi miliard koncesionářských poplatků podle systému: Vy platíte a my si děláme co chceme!

V. Pavelka 12.9.2020 10:25

Z těch sedmi miliard se spozoruje kulturní havět v praze a okolí, kdo je s námi dostane kšeftík ,ČT je černá díra pro osazenstvo přesluhujícího manšaftu ,půlka dovnitř pulka ven[>-]!!!Princip Černé Díry