Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MAĎARSKO: Kouzelné formulky v praxi

Víte, co je to „hybridní režim volební autokracie“? Já taky ne. Pokud je to označení pro demokratickým deficitem postiženou Evropskou unii a její orgány, pak na tom možná něco je, ale zní to přeci jen nějak komplikovaně. Asi jako šém k probuzení Golema, formule, na kterou by nikdo nepřišel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P50e11p15a 71P78e58p15a66x

17. 9. 2022 8:10

EU potentáti mi připadají ve vztahu k Orbanovi jako inkvizice, svaz tmářů.

0 0
možnosti
Foto

Také že se rozhodli Orbána upálit.

0 0
možnosti
Foto

Rozporuji termín ekofanatici. Nenašel jsem ekologa ani jednoho příznivce ekologie, ani instituci k ochraně přírody, který která které by vášnivě neobhajovali/y zavádění bezzásahových oblastí v národních parcích. Pokud někoho takového znáte, sem s ním. Ekologie je ideologie a ideologie je popřením rozumu a zkušeností. A proto to tak dopadá. [>-]

0 0
možnosti
Foto

Poloanalfabetické A.K. Nikde jsem se nedočetl, že "Za požár...můžou ekofanatici a ne ti týpci, co si tam rozdělali ohníček..."

Ovšem četl jsem: "Generální ředitel hasičů tam například řekl, že požár nebylo možné efektivně hasit, neboť přístupové cesty byly zarostlé."

0 0
možnosti
Foto

Nevím, proč to přeskočilo jako samostatný příspěvek, když jsem přiřadil pod A.K.

0 0
možnosti
KA

K45r47e56i16d17l 55A91.

17. 9. 2022 6:56

S tím pralesem argumentuje Jakl jako vůl. Za požár podle něj můžou ekofanatici a ne ti týpci, co si tam rozdělali ohníček a pak utekli. Já České Švýcarsko znám a dnes protkává tamější lesy víc asfaltek a zpevněných cest než před padesáti lety, mj. kvůli cyklistům, a je tam i větší automobilový provoz, protože správa parku nechodí česky. Pokud chcete dojet ke každému lesnímu požáru snadno autem, tak asi zalít zemi betonem a stromy v květináčích aspoň 2 metry od sebe.

0 0
možnosti
Foto

Požár jistě způsobil kdosi, co si rozdělal ohníček. Ovšem zcela zapadlo, že vedení parku "se rozhodlo" nechat požár spálit les a tak první den požáru zasahovala jen jedna jednotka hasičů, která měla za úkol požár udržovat a jen dohlížet, aby se nerozšířil. Takže viníkem nemalým je i vedení parku a doufám, že za to skončí na pár let v teplácích, jak žhářům po právu náleží.

[>-]

0 0
možnosti
KA

K62r84e92i67d36l 38A11.

17. 9. 2022 6:48

Sláva Orbánovi!

0 0
možnosti
RL

No, a možná také bude Maďarsko druhou zemí, co opustí EU. ;-)

0 0
možnosti
TD

Maďarsko bude první zemí, která bude na území ovládaném EK těžit břidlicový plyn. Odhad venkovského dědy.

0 0
možnosti
KF

Orbán je nejlepší premiér v EU. Hrdý vlastenec, který nepoklonkuje EK a nečeká s otevřenou hubou na jejich rozhodnutí a řeší problémy Maďarů.

0 0
možnosti
LN

Samolibého Orbána jsem sledoval z povzdálí a čekal, co se z něj vyklube. Rusácký kolaborant; to je zjevné. Už jde Putinovi na ruku i v hlasování EU/EK. Že je to KORUNOVANÝ BLB mi bylo jasné až v okamžiku, kdy nechal odvolat šéfku meteorologického úřadu za její předpověď silného bouřkového počasí v den, kdy měli naplánovanou slavnost. Slavnost odložili, bouřka se nekonala (předpovídat bouřku spolehlivě nelze, jenom s jistou pravděpodobností), šéfku úřadu za trest zbavili funkce. Komunisti hadra, Orbán je pro mě idiot. :-P

Orbánova vláda vyhodila šéfku meteorologů. Mohla za to předpověď na minulou sobotu (23. 8. 2022)

Maďarská vláda odvolala šéfku Národní meteorologické služby (NMS) Kornélii Radicsovou a jejího zástupce kvůli chybné předpovědi počasí. Budapešť k oslavám státního svátku plánovala na sobotu velký ohňostroj, kvůli předpovídaným silným bouřkám ale rozsáhlou akci o týden odložila. V maďarské metropoli ovšem nakonec nepršelo a meteorologové se stali terčem hlasité kritiky zejména provládních médií

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/orbanova-vlada-vyhodila-sefku-meteorologu-za-jejich-predpove/r~67bd62ca22c911ed82b7ac1f6b220ee8/

0 0
možnosti
Foto

Jeho kolaborace mi vadí, ale myslím, že Berlínem ovládaný Brusel 1/ kolaboruje mnohem víc už samotným zavíráním jaderek i uhelek i povolenkami na domácí uhlí, čili že nám zbytečně zdražují elektřinu odstavováním elektráren, zbytečným pálením plynu na elektřinu zdražují i plyn a zvyšují závislost na Rusku, proti tomu je Orbánova kolaborace jencdrobný vřidek. Navíc Orbána peskovali i předtím i za to, co je v Bruselu horší, a tím ho taky naháněli blíž k nutnosti diverzifikovat spohence včetně hnusných. Vina Bruselu s Orbánem nesouměřitelná, a demokracie tam taky zrovna nepanuje.

0 0
možnosti
OZ

Kouzelná formulka: Obušku, z pytle ven!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz