Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MAĎARSKO: Kouzelné formulky v praxi

Víte, co je to „hybridní režim volební autokracie“? Já taky ne. Pokud je to označení pro demokratickým deficitem postiženou Evropskou unii a její orgány, pak na tom možná něco je, ale zní to přeci jen nějak komplikovaně. Asi jako šém k probuzení Golema, formule, na kterou by nikdo nepřišel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Ani Orbán nemůže sedět na třech židlích najednou. A Fiala na dvou

Maďarský premiér miluje unijní peníze, oblíbil si roli autoritářského nacionalisty a zjevně mu proti srsti není ani úloha Putinova trojského koně v Evropě. Chce-li se ale věnovat svým dvěma druhým radostem, musí přijít o tu první. A Česko se zase musí rozhodnout, s kým bude ve střední Evropě spolupracovat.

https://nazory.aktualne.cz/komentare/madarsko-brzo-dotlaci-cesko-k-rozhodnuti-s-kym-dal-spoluprac/r~5c4d5624384b11ed8980ac1f6b220ee8/

0 0
možnosti
DR

Thomas Piketti: ČR je krmelec Evropy (v celková bilanci má dáti - dal) cca 1:4. O něco lépe na tom je PL, H, SK. Dotace je perverzní global. nástroj, deformující a podmaňující si státy a jejich ekonomiky, k tomu výborný korupční potenciálj, umožňuje i rozhledny, golf.hřiště .... a odklony. To se pak těžko Loutkářům odmítá. Neúročené úvěry nejsou v tomto směru pro EK tak výhodné, i místní mafie mají to kradení těžší - úvěry se musí navíc splácet.

Ekonomické polistopadové zločiny by měly být nepromlčitelné! Ve státní kase chybí rozdíl mezi původním stavem a zůstatkem po prodeji/ privatizaci, atd. Peníze jsou vždy dohledatelné, je-li zájem a když je nehledají ti, kteří je zároveň zašantročili.

Kabala bez svých medií by byla jako chobotnice bez chapadel. Také je pro nezávislý stát nutno mít svoji skutečnou Národní banku a ne Centrální.[>-]

0 0
možnosti
LN

Na tyhle žvásty chodíte kam? :-P

0 0
možnosti
JP

Ejhle, soudě podle množství diskusních příspěvků, čte panstvo už i Jakla.

Vzdor tomu, že je to přeci Klausův podržtažka.

0 0
možnosti
JP

Pokud EU a její mediální slouhové do zpitomnění opakují, že Maďarsko je nedemokratický stát, pak by měli i uvádět konkrétní příklady této nedemokratičnosti. To se neděje a tak mnoho zdejší omezenců jen opakuje to, co se dozvědí četbou takových neumětelů jako Honzejka, Peheho a dalších soudruhů.

0 0
možnosti
DR

V.Orbán a H se vymklo a vzepřelo souč. Kabala linii, kterou realizují jimi dosazené, nepříliš bystré loutky. Izolovalo bílého koně Domu Sion a Domu Rothscild G.Sörose a jejich nástroje jako NOG, OSF, LGBT....... a také jejich hlavní nástroj/zbraň - media. Media vytvářejí nejen politické vědomí, vnucují nebo likvidují politiky dle potřeby.

0 0
možnosti
EH

Evropská unie je říše hlouposti.

Proto není schopna zajistit v Evropě mír a prosperitu. Proto zanikne.

0 0
možnosti
JU

J23a81n 38U12r78b38a24n

18. 9. 2022 19:41

To mate jednoduchy. Z povodne ekonomickeho projektu (byt strejchnuteho politikou, ale tehdy jeste ne tou gryndylovou a imigracni) se stal projekt politicky a posleze projekt ideologicky - a ten opravdu narok na preziti nema, bud bude znicen zvnejsku (konkurenci) nebo se zhrouti sam - nebo to bude kombinace obojiho

0 0
možnosti
LN

Pro paní Rybnickou z Německa; třeba jí to pomůže pochopit, proč se lidé bouří proti prohnilé a dotacemi zkorumpované EU, která na nákladech na nesmysly, které prosazujre silou svých nařízení a peněžních sankcí, nás v součtu nakonec vyjde dráž, než kdyby bychom byli bez ní (v dnešní podobě).

NEJHLOUPĚJŠÍ ENERGETICKÁ POLITIKA NA SVĚTĚ šířená z Německa, nekriticky propagovaná tzv. "veřejnoprávní" (!) Českou televizí ve prospěch podvodného "ekobyznysu" požírajícího astronomické dotace bez prokazatelného užitku pro občany, kteří si tyto nesmysly musí platit. ZKORUMPOVANÁ EU/EK!!

Tady se můžete přesvědčit, jakými metodami EU/EK vnucuje Green Dealové nesmysly členským státům:

Fotovoltaická propaganda a reklamní kampaň ekobyznysu v České televizi (pořad Nedej se plus, 18.9.2022 11:20 ČT2) Dobře je vidět z argumentace "povinnosti zavádět ... podle EU/EK", jakým způsobem EK vnucuje nesmysly členským státům.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/222562248410020/

Čistá propaganda "zeleného byznysu" na náklady koncesionářů České televize bez jejich souhlasu. Rv

0 0
možnosti
LN

"EK v květnu představila solární strategii, kde bude pro členské státy EU povinné u nových budov od roku 2026 mít instalované solární panely a u starých budov od roku 2028. Nová strategie také stanoví povinnosti zjednodušit legislativu a odstranit překážky pro solární energetiku. Co s tím udělá Česko?"

0 0
možnosti
KF
JU

J13a15n 11U87r12b18a15n

18. 9. 2022 19:39

coz o to, on zit bude, ale za svoje nechce, tak uz Uhrove lezou ke krizku, aby neprisli o miliardy z EU - no, vono se nakonec ukaze, ze je Organ zodpovedny politik a zadny populista;-D

0 0
možnosti
HR

Tak pane autore, ptáte se, co myslíme, "zda se dají Maďaři koupit: Dají se zkorumpovat? Začne Orbánova vláda zobat bruselským elitám z ruky, aby se domohla nějakých dotací?"

Zdá se že je odpověď již známa, viz níže. Pecunia non olet. Jejejej. .

0 0
možnosti
DL

Uz vidim, jak Orban vyvesuje po Madarsku duhove vlajky a cedule s napisy: "Refugees welcome".;-)

0 0
možnosti
HR

Evropská komise navrhla odebrat Maďarsku 7,5 miliardy eur (184 miliard korun) z fondů Evropské unie. Důvodem je podle ní nedostatečnému potírání korupce, problémové přidělování zakázek, omezování plurality médií, práv menšin či nevládních organizací. Zástupce maďarské vlády v sobotu oznámil, že země chystá nové zákony, aby odblokovala unijní fondy.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/madarsko-evropska-unie-evropska-komise-orban.A220918_125606_ln_zahranici_rkj

0 0
možnosti
DL

K tomu zopakuji cast prispevku, ktery jsem pred chvili napsala, kdybyste se k nemu nahodou nedostala: "Chcete vedet, jak "demokraticky" to probiha v Nemecku? Tady se opozice kriminalizuje, nejmin zrovna tak jak kriminalizuje EU Orbana. Vsichni pritom vime, ze jde hlavne o to, ze Viktor Orban nechce Madarsko zislamizovat migrantskyma kvotama a nechce nechat detem ve skolach blbnout hlavy ruzymi uchylaky, pardon - aktivisty, aby si vybraly jine pohlavi, nez s jakym se narodily a uz desetiletym aby se vykladalo, ze "analne" je to lepsi nez "vaginalne". Toto jsou totiz ty "evropske hodnoty!"

Nejvic me pobavilo to "omezovani plurality medii". Tady vam dokladam odpoved ARD a ZDF k me otazce, proc se Talkrundach zasadne nikdy neobjevi nekdo z opozicni strany AfD: "Bezogen auf "Markus Lanz" und "maybrit illner" usw. ist es so, dass Politikerinnen und Politiker der AfD wegen der unklaren Haltung der Partei zu Russlands Überfall auf die Ukraine und ihrer Ablehnung der Europäischen Union momentan von den Redaktionen nicht angefragt werden".

Jste schopna to chapat? Oni priznavaji, ze nepripousti jine nazory, nez ty schvalene. A ja dodavam, ze nemaji z niceho vetsi strach, nez z lepsiho argmentu. Co takhle zkratit Nemecku dotace? Ach ja, Nemecko je platcem tech dotaci, nelze nelze! Rv

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz