Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MAĎARSKO: Kouzelné formulky v praxi

Víte, co je to „hybridní režim volební autokracie“? Já taky ne. Pokud je to označení pro demokratickým deficitem postiženou Evropskou unii a její orgány, pak na tom možná něco je, ale zní to přeci jen nějak komplikovaně. Asi jako šém k probuzení Golema, formule, na kterou by nikdo nepřišel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P28e91t98r 40B32r43e68c20í70k

17. 9. 2022 14:15

Další mínus pro Babiše. Co si vybral za exoty do parlamentu EU.!! Počínajíc Teličkou a Jourovou .... Kdyby měl trochu YQ ( Babiš ) tak by se od nich distancoval. Ale to ho nenapadne. Ať jde do důchodu, už ničemu nepomůže !!

0 0
možnosti
VP

Ti obyčejně zradili Českou republiku za vysoké platy a prebendy ! Breclík.

0 0
možnosti
Foto

P11a63v58e41l 92M25o36l89í59k

17. 9. 2022 12:43

Orbánovské Maďarsko je demokratické jak nikdy předtím. Orbánizace je demokratizace. Evropský parlament s vlastní impertinencí kritizující faktickou avantgardu demokracie v Evropě, tedy současné Maďarsko, se relativně rychle stačil vyprofilovat jako protidemokratická instituce. Vrcholné posty v organizační struktuře EU obsadili fanatici mimo realitu resp. prohnilí exponenti obskurních zájmů, kteréžto zájmy mají tak obrovský škůdcovský potenciál, že ohrožují samotnou vyspělou evropskou civilizaci. Evropa je poněmčena - tak jako nedávno mlčící německá většina fakticky umožnila vzestup Hitlera a vznik války, tak i nyní mlčící evropská většina dál mlčky a bez patřičné odezvy sleduje fašizaci EU, tedy budování bruselského příkaznického režimu a nechá se postupně sešněrovávat bruselskými směrnicemi a dalšími bezduchými restriktivními opatřeními tak, aby byla ukojena chorobná libovůle šílenců typu Uršuly, Timmermanse apod.

0 0
možnosti
MM

Přesně tak to je a bohužel už neexistuje cesta zpět bez milionů obětí, jak je tradiční německou zvyklostí.

0 0
možnosti
FZ

Je to těžký. Orbánek se pokouší sedět jednou p**elí na dvou židlích, podlejzá putínkovi a zároveň by chtěl ůnijní prachy.

To, co mu ale ůnie vyčítá, je částečně maďarská vnitřní záležitost, tam bruselisti se hrabou do věcí, ke kterým nemají mandát. Šlo by to řešit jednáním, ale jestli orbánek nepřistoupí na kompromis a nepřestane lézt do zadele moskalům, tak nejspíš skončí v hnědém koženém vakuu. Putínek za ním nemůže, i kdyby snad chtěl (jako že nechce) a partneři z ůnie ho nejspíš nepodpoří a postupně se stanou bývalými partnery. Bude vylučování z pionýra, což značí vyhazov z projektů, které by se klukům maďarským náramně šikly a hlavně odliv ůnijních peněz.

Podle mého to orbánek kapánek přeťáp a nas*al si východ i západ. Zařadil se k politickým packalům, kteří si putínkovsky-ordogánsky dupli, ale nemají na to ani gebír ani sílu. Nakonec ho může sundat i kavárenská budapešťská opozice, která pravidelně prohrává volby.

0 0
možnosti
Foto

P86a41v26e37l 49M98o38l28í41k

17. 9. 2022 12:46

Není to tak složité resp. těžké, Orbán chce hájit zájmy Maďarska, nepotřebuje někde sedět na více židlích. Orbán prostě preferuje zájmy občanů Maďarska před zájmy bruselských eurohujerů.

0 0
možnosti
KK

"V Maďarskou prý už nepanuje demokracie:" Říká kdo ? Bruselská fašistická verbež ? Nikým nevolená vrchnost ? Zelení ekoteroristi ?

0 0
možnosti
PV

Stačí si přečíst report RAND.

...zeleni v Německu jsou dogmatici,

Habeck, Baerbock, není pravděpodobné, ze by uznali někdy svoje chyby...

Proto bude jednoduché udělat z nich nadšené příznivce proti putinovskych sankci...

Nedostatek profesionalismu EU politiků...atd atd

0 0
možnosti
Foto

P43a29v90e39l 69M79o92l61í56k

17. 9. 2022 12:48

Zelený fašismus již nyní má větší škůdcovský potenciál než kdysi hnědý fašismus.

0 0
možnosti
DL

Orban je z meho hlediska v soucasnosti nejlepsi evropsky politik a byl na rozdil od sefky EU a jinych, zvolen v demokratickych volbach vetsinou lidu. Takze kdyz EU tvrdi, ze v Madarsku mame "demokraticky deficit", je to smesne. Velice smutne oproti tomu je, ze cesti poslanci hlasovali vetsinou proti Madarsku.

Ale uz se blyska na casy, doufam. Nejdrive vitezstvi pravice ve Svedsku, nasledovat bude Italie.... Ve Francii to take vypada cim dal slibneji. Orban neni sam. Snad se nakonec skutecne podari zachranit Evropu pred touto EU?

0 0
možnosti
LN

No, hlavně si udělejte pořádek doma, v Německu. Orbán s Putinem vám ho dělat nebudou. :-P

0 0
možnosti
RT

Orbán je mi sympatický dlouhodobě, stejně jako současná polská vláda. Jejich postoj k válce na Ukrajině je odlišný, ale to není moje měřítko. Za zásadní považuji postoj těchto států a jejich vlád k tomu co přichází z EU, a ten je v podstatě srovnatelný. Válka dříve či později skončí, s EU to bohužel zatím tak nevypadá.

0 0
možnosti
PP

P56e18p93a 95P22e40p34a32x

17. 9. 2022 9:37

Orban se v poslední době vyjádřil s nadějí pro budoucnost V4, svuj optimismus opírá o fakt, že současné české a slovenské vlády padnou, sdílim tuto naději, hlavně pak v Česku.

0 0
možnosti
Foto

EU chce odebrat dotace Maďarsku z důvodu, že prý již není demokratické. Hezké. A co taková Palestinská samospráva? Ta je demokratická?

Oblast, kde 15 let nebyly žádné volby, kde Abbás drží moc železnou rukou. A co protiizraelský terorismus? Ten nevadí? Palestinští politici podněcují k protižidovskému násilí, finančně odměňují teroristy a jaktože jim euro-unijní předáci sypou miliardy Eur? Z jakého důvodu? Za jakoukoliv prolitou krev izraelských Židů může EU, protože podporuje finančně i politicky palestinské vrahy.

Takže opět můžeme vidět do očí bijící dvojí metr. Maďaři vadí, palestinští Arabové jsou hýčkáni.

0 0
možnosti
LN

Taková je EU/EK. Palestinci míří na Izrael, Orbán zase na hloupé řízení EU/EK. Na koho myslíte, že se přebujelá mašinérie Evropské komise zaměří přednostně? Ostatně, on ten Orbán taky není žádný vzor ctnosti, stejně jako palestinský terorizmus.

0 0
možnosti
Foto

Zodpovědní nejsou a nebudou u moci. Je doba šílenců, viz Řím před zánikem.

0 0
možnosti
DS

Ekologie je věda. Stejně jako biologie nebo mineralogie. Že ji občas někdo zneužije k účelům politickým, to se stává. A když kdosi o něčem ekologickém mluví a to či ono prosazuje, nemusí to být ještě studovaný ekolog. Ti, co se přivážejí ku stromům, ekologové nejsou. Ale studovaným ekologem není ani Jakl. Proto bych byl u Šumavy a CSŠ zticha. Pokud jde o Maďary, kdysi jsem krátce s jedním účetně spolupracoval. Měl v kanceláři mapu Uherského království včetně Horní země a říkal, že tak to jednou zase bude. Orbán už by měl skončit, je v politice už moc dlouho. I u Maďarska platí Metternichův výrok, že pravda je někde mezi extrémy.

0 0
možnosti
Foto

I prý ekonomie je věda, a vidíte všude inflace a umělé zásahy do ekonomik.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz