5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harpyje 3.11.2009 12:15

Re: Kde se vzal?

Demokracie, milý bojovníku za svobodu, spočívá mimo jiné ve svobodné výměně názorů. Právo na vlastní mínění a svoboda projevu jsou jedny z pilířů demokracie. Takovou demokracii je nutné bránit.

Dávat rovnítko mezi LS a totalitou je nestydatá demagogie, kterou jste navíc ochoten hájit nedemokratickým, pro bolševické pohrobky typickým způsobem.

MaR 3.11.2009 12:02

Re: Napsal jsem to pod tento blábol již na iDnes, a napíšu to znova sem

a) přečtěte si článek znovu, nepochopil jste ho. Autor napadá mýtus, že jde záměrně o podvod na voliče v podobě zakamuflování. Ne, nikdo se nikdy netajil tím že LS je ústava bez státotvorných prvků.

b) parlament zastupuje vůli voličů, na tom je postavena moderní demokracie. Jaký madnát mají popisuje ústava. Všechno ostatní jsou vytáčky.

c) referendum je vždy ošidná věc, protože u složitých otázek jako je LS prostě voliči nemají šanci vše vyhodnotit (příliš komplexní změna s mnoha klady a zápory). Ani vysvětlovací kampaně nemusí pomoci.

Peťa 3.11.2009 12:00

Re: Bezva příklady demagogie

Díky, ušetřil jste mi práci se psaním.

MaR 3.11.2009 11:54

Re: Pan Macek má pravdu v tom,

FAKT EU potřebuje v mnoha otázkách společný postup zastoupený jedním hlasem.

FAKT: naše zahraniční politika je ubohá a nikdy stejně nebude mít potřebnou sílu.

Místo práznédho tlučhubování navrhněte alternativní řešení, které by bylo pro ČR nejvýhodnější (ale realistické, báchorek je tu už dost).

Mirco1 3.11.2009 11:53

Napsal jsem to pod tento blábol již na iDnes, a napíšu to znova sem

Vážený pane frankofilní propagandisto: takže jste nám vlastně textem svého blogu mnoha objektivizujíícími výrazy ("je přece jasné, že..") sdělil, že ten "mýtus" z názvu je pravdivý - lisabonská smlouva je zakamuflovaná euroústava.

A opět se nám tu další autor snaží nafoukaně podstrkovat "drtivou většinu vs pár blbečků". Škoda, že rovnou nepoužil Neffovy nehorázné věty "půl miliarda lidí, versus jeden úředník" (tím Neff myslel Klause). Protože ve skutečnosti ty dvě země byly ty první, kde se euroústava dala k rozhodování občanům. Rozhodnutí parlamentů předchozích osmnácti zemí v této věci nic neříká o názoru občanů, protože v ŽÁDNÉ zemi EU nikdo nevolil své zástupce na základě otázky jejich přístupu k evropské integraci (a to se mimochodem neděje ani ve volbách do Evropského parmalentu, které jsou všude jen jakýmsi velkým průzkumem předvolebních preferencí). V těch 18ti státech nemůžete o vůli jejich občanů říci nic.

MaR 3.11.2009 11:47

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Slovíčkaření. Výhodou daného postupu - ústava okleštěná o prvky státnosti a ve formě náhrady smlouvy tedy byla defacto předjednána a mohla být schvalována hladce. Nikdo tento fakt nezakrýval, bylo to očividné od začátku a bylo tak rozhodnuto pro to, že drtivá většina států s ní neměla problém a odmítnuta byla spíše kvůli nespokojenosti voličů s vlastními vládami. Konsolidované znění je k dispozici rok a půl a první znění bylo k dispozici 5 měsíců po jejím dohodnutí (což při složitosti a překladu do tolika jazyků není tak špatné). Zkrátka - snažíte se kritizovat na detailech a velké věci vám unikají.

Fouc 3.11.2009 11:42

Re: Kde se vzal?

Kdyby dal někdo zavčasu pořádně do držky Leninovi, Hitlerovi, Maovi nebo jiným socialistům, mohlo být o pár stovek miliónů mrtvých míň. Demokracie se občas musí trošku bránit.

Harpyje 3.11.2009 11:37

Re: Kde se vzal?

Aha, tak "kritické" nepřijímání jiných názorů spočívá pro "bojovníka za svobodu" v tom, že dá názorovému oponentu do držky.

cb 3.11.2009 11:16

Re: Pan Macek má pravdu v tom,

Zavola madarskemu trpaslikovi a Angele a bude vymalovano. Ostatni budou mit skvelou prilezitost drzet hubu. A platit to.

yorik 3.11.2009 11:10

Pan Macek má pravdu v tom,

že o Ústavu nejde. Byla by to kuriózní Ústava obsahující směrnici o velikosti rybích měchýřů. LS prý pomůže k lepšímu fungování EU. Pan Macek do toho vidí a tak by mohl naznačit, třeba, jak bude fungovat zahraniční politika EU. Teď jí dělají asi tři potentáti, od platnosti LS jí bude dělat ministr zahraničí, jak? Bude ráno obvolávat své kolegy v členských zemích, nebo jim posílat SMS a čekat na odpověď, aby věděl co má na aktuální témata povídat? Nebo se ptát nebude a my zrušíme Černín? Za odpověď předem děkuji. :-/

bm2 3.11.2009 10:56

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Nie nesvita mi, za cias prezidenta osloboditela bolo na standarde to co dnes - Pravda vitezi.

Aj ked v suvislosti s LZ a sposobom jej presadzovania je aktualnejsia Vysockeho verzia "Jistěže ve světě nakonec zvítězí Pravda, ale až dokáže to, co dokáže Lež".

Hobo 3.11.2009 10:51

Re: Lukáš Macek

Aha, opravdu poučné!! Velmi bruselské!!

eTony 3.11.2009 10:50

Re: Dokonáno,

je mi jedno, co si myslíte vy, ale není mi jedno, jak to vlastně je. A ty vaše myšlenky jsou hodně vzdálené realitě.

eTony 3.11.2009 10:48

Re: Kde se vzal?

demokracie nespočívá v nekritickém přijímání jiných názorů za vlastní.

bm2 3.11.2009 10:46

Re: neviem preco,

Toto su argumenty pomocou ktorych si niektori clenovia NSDAP zatvarali oci pred koncentrakmi a miznuti ludi od susedov bez stopy. Ja wohl, herrr zoch, kto nejde s nami ide proti nam, nicht wahr ? Lepsie je to akceptovat a arizovat na tom. Ano, to ide a dokonca je to ziaduce.

Hobo 3.11.2009 10:43

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mohlo byste mi, milé zoch, sdělit, jaký že jiný text to byl?

Viz zde. Marně pátrám.

Harpyje 3.11.2009 10:39

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Co si to dovolujete?!!8-o

zoch 3.11.2009 10:32

Re: Dokonáno,

Ta myšlenka je ale prostá  :

Na jedné straně je EU a na straně druhé Rusko a jeho satelity. Nic mezi tím ani po stránce hospodářské a ani po stránce politické. Pokud se někomu nelíbí  EU,potom musím předjímat,že volí tu druhou možnost,protoře jiná ani teoreticky ani prakticky neexistuje pokud vyloučím,že se staneme externím dalším státem USA podobně jako Hawai.

Prostě nic jiného nepadá na váhu.  Ty kecy tady,že  by to šlo jako Nice jsou hovadiny. Celá Evropa jde hot tak my nemůžeme strkat čehý.  Leda,že bychom přeci jen ze zvyku otočili na východ.....

zoch 3.11.2009 10:25

Re: Kde se vzal?

ÁÁÁÁ,další demokrat !

zoch 3.11.2009 10:24

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mordyje harpyje  !! Ale ten text byl před příchodem bolševika jiný !!!  UŽ Vám svítá ?

Fouc 3.11.2009 10:23

Kde se vzal?

Kde se vzal eurohujer, co tady produkuje tyhle slátaniny? Doufá, že za ně dostane korýtko někde v úřadu bruselského gauleitera pro Bohmen und Mahren? Neměl by spíš dostat přes držku?

zoch 3.11.2009 10:22

Re: neviem preco,

Opět jeden co nepochopil......   To,co je dnes aktuální,bude za 15 let minulost.  Neustálý vývoj ustanovení LS překoná. A zase vaše děti nudou křičet "NE,NE!" ,ale zase to půjde dál....  Prostě ten vývoj nemůžete zastavit.

Můžete jej akceptovat a participovat na něm. Ano,to jde a dokonce je to žádoucí.   Tvrdou palicí nic nepřekonáte.

eTony 3.11.2009 10:21

Re: Dokonáno,

z Ruska (CCCP) nikdy svoboda nešla, vždy jen "mráz". Takže další vaše konstrukce jsou naprosto mimo.

bm2 3.11.2009 10:18

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mile zoch,

v prispevku od Hobo skutocne islo LEN a HLAVNE o presny text na prezidentskej standarde.

honzak 3.11.2009 10:16

co nám eurohujere napíšeš

k následující informaci:

"Prvním prezidentem EU by prý měl být belgický premiér Van Rompuy" ????  Žádný superstát, žádná ústava, jen samá pozitiva, že?

Bokonon 3.11.2009 10:11

Re: Lukáš Macek

Tak pokud to dojde tak daleko, tak se budou Mackové věšet vzájemně. Rv

zoch 3.11.2009 10:10

Re: Dokonáno,

To myslíte tu ruskou svobodu,Toníku  ?   Pokud posloucháte totiž Rychetského ( a já si myslím,že ano ),potom slyšíte jasně,že hodnoty EU a hodnoty naše obsažené v českých normách jsou totožné. To znamená,že o co se snaží naše vlády pro naše občany a potažmo tedy i voliče,o to se snaží i EU.

Něco jiného je samozřejmě praxe v Rusku.

Bokonon 3.11.2009 10:10

O co, že dokážu napsat větší slátaninu!

Ovšem, kdo to pak bude číst...

bm2 3.11.2009 10:06

neviem preco,

ale silne mi to pripomina vyhodnotenie uspesnych patrocnic, kde sme po kazdej konstatovali ako sme dobehli a predbehli hnusnych kapitalistov a zo zvysujucim sa naskokom tabora mieru sme zvysovali ploty na ciare, aby sa sem ti vykoristovani zapadni sudruhovia nenatlacili vsetci.

Macek klames, klames , klames ako bolsevici, okrem vlajky, hymny a prezidenta je v LZ vsetko co bolo v odmietnutej ustave. Okrem vynimiek, ktore si vytrucovala GB, Polsko a teraz aj CR. LZ nie je ziadna novela novely, ako sa snazis klamat. Od zakladu meni usporiadanie EU, do ktorej vstupovali staty po narodnych referendach. Tym ze tieto zmeny nie su potvrdene narodnymi referendami ako boli potvrdene pristupove zmluvy, robi z EU kolos na hlinenych nohach postaveny na lzi a uskoku Merkelovej predsednictva a Sarkozyho pokrytectva a bojim sa, ze znova Europa doplati na francuzsko-nemecky spolok presadeny tentoraz nie mecom, ale lzou.

Ak naozaj doslo k "nacuvaniu vacsinou mensinam" preco sa aj zo sudruhmi Leinenom a Cohn-Benditom bojite opatovnych narodnych referend ako cert kriza ?

Preco sudruh Cohn-Bendit prehlasil usmiaty ako Berja po ratifikacii v Polsku - a uz nikdy ziadne narodne referendum ?

Nuz mily eurozvazak zober euroskeptikom vietor z plachiet raz pre vzdy ( ale nie recami, ako to mate vo zvyku vo Vasom BCCCP, ale skutkom !!!) - navrhnite dodatocnu ratifikaciu narodnymi referendami vsetkych clanskych krajin, nech zmeny, ktore prinasa LZ maju nespochybnitelny mandat.

zoch 3.11.2009 9:48

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Milé hobo,

ani tu presidentskou standartu nedokážete citovat celou v původním znění......